Jump to content

Шум при каране на задна скорост zf8

Sgraund

Recommended Posts

Здравейте , имам audi a6 allroud Quatro bi turbo 313 к.с . C7 . И имам виене при каране на задна скорост , питах в представителството на Ауди и ми казаха , че кутията е необслужваема . От какво може да е това и може ли да се оправи , ако подлежи на поправка .

На 9.04.2023 г. at 17:57, Sgraund написа:

Здравейте , имам audi a6 allroud Quatro bi turbo 313 к.с . C7 . И имам виене при каране на задна скорост , питах в представителството на Ауди и ми казаха , че кутията е необслужваема . От какво може да е това и може ли да се оправи , ако подлежи на поправка .

Когато взех моята кола и аз бях изненадан,но посетих няколко сервиза за скорости,както и Порше и се оказа че всички bi-tdi са така,така си е заводско не е проблем,шумът не е виене ,а по-скоро като  развиване на турбина,карай си го и си свиркай,това не е проблем.

Благодаря . Днес ще видя какво ще стане в сервиза , какво ще кажат :) имам и в още един сервиз да посетя . И ще пиша за какво иде реч .

Зъбното колело за задна скорост не е сдружено, затова и вие, нещо напълно очаквано, толкова ли не сте чували кола, движеща се на задна, как ѝ вие кОтията.....

On 4/9/2023 at 5:57 PM, Sgraund said:

питах в представителството на Ауди и ми казаха , че кутията е необслужваема . 

В същия момент отварям книжката на ЗФ от комплекта за обслужване на тази кутия и там пише на какви интервали и как се обслужва. Сменя се маслото и филтъра задължително, ако искаш добре работеща и здрава кутия. Комплекта на ЗФ е под 500лв, не си струва пестенето и после да правиш ремонт за 5к.

• 2 weeks later...

Благодаря,  А на коя фирма комплекта е читав

Edited by VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"

и се спазва процедурата на ZF. Някъде сменят на машина през пробката, защото им е по-лесно. Това не е добре за кутията.

На 12.04.2023 г. at 13:26, NIKO написа:

Зъбното колело за задна скорост не е сдружено, затова и вие, нещо напълно очаквано, толкова ли не сте чували кола, движеща се на задна, как ѝ вие кОтията.....

какво означава да не е "сдружено" ?

Една от операциите при производството на зъбни колела, всяка двойка се "сдружава" на специална машина, с цел константен въртящ момент и липса на шум.

Излишна за задна скорост операцийка, което спестява парички на пройзводитела.

On 4/27/2023 at 2:59 PM, Sgraund said:

Благодаря,  А на коя фирма комплекта е читав

ZF, отиваш тук, задаваш си данните на колата и виждаш точно за твоята кутия кой е кита за обслужване:
https://aftermarket.zf.com/en/aftermarket-portal/services-and-support/catalog/#/