Jump to content

Не отваря големия кръг и след сменен термостат


rubikscy

Recommended Posts

Колата е facelift 131 коня. Започна да вдига градуси и установих че долния маркуч е студен след като колата е вдигнала над 90 градуса на климатроник. Смених термостата но проблема остава и перките също не се пускат, но това е може би заради това че и радиатора е студен 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Новия пробва ли го във вряла вода преди да го монтираш, иначе виж в разширителния съд помпата дали върти антифриза, другото което ми идва на ум е запушване да имаш някъде.

Редактирано от evg_eni
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въздух в системата, запушване... Ако има комбинация от 90С работна температура и слабо парно, това говори за проблем с обезвъздушаването.

Промивахте ли охладителната уредба? А3 има големи драми с радиаторчето на парното, както и маркучите и металната тръбичка, която връща обратно антифриз в казанчето. Запушват се. Особено на италианските варели, които пристигат унас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако след проба на термостата в тенджера с вряла вода самия термостат отваря (т.е. термостата е изправен), проблема може да е и във водната помпа - превъртаща или изронена перка. В този случай няма да има циркулация на антифриз и няма да отвори големия кръг.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 months later...

Колега темата е стара, но има една електроника за управление на вентилаторите, която е под надлъжната греда под акумолатора, трудно се вижда .

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...