Jump to content

Лъжлива стрелка за температурата?


novvkluba

Recommended Posts

Здравейте колеги. Имам едно питане относно стрелката за температурата на таблото. Както карах днес из жегите (нормално без много пържене) стрелката отиде до първото деление след 90 и стоя едно известно време, после падна за малко до 90, после пак се качи. Перките мисля че бяха пуснати или само тази на климатроника. Опасно ли е като съм я карал известно време така? На какво се дължи това? Температурен датчик? Термостат? Слязох да видя дали има антифриз, всичко беше точно. Чувал съм, че таблата с малкия фис (може и да греша) били проблемни като цяло със всичките стрелки, пиксели и т.н. Забелязвам този проблем за втори път, като миналия път отиде между 90 и първото деление, след това си закова на 90. Дайте ми съвет какво да правя и към кое да се насоча. Притеснявам се в някоя голяма жега да не се окоти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега малките фисове си имат проблеми, при мен е в че греши в резервоара какво има. Температурата на двигателя е сериозно нещо по добре смени темп. сензор, ако продължи да прави така значи е таблото. Не си заслужава да си окотиш колата заради 15-20 лв. колкото струва темп. сензор.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сменях термостата колега, не е от него. Днес след работа запалих колата и стрелката беше към 80 градуса :) Датчика ще е няма какво друго, в най-скоро време ще го сменя, обаче чувам доста ментета имало, и след смяната проблема е горе долу същия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега при нашите коли има сензори за  температура един за компа един за таблото. При мен не е така. Но съм чувал за такива случаи.

Моя съм го сменял вече 3 пъти.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Привет, колега. Ако таблото е от тия френските, това са студени спойки. При мен лъжливо праскаше 120 градуса, пускаха се перки, лудница, двигателя изстиваше чак. Карам и резко 110 - 120 градуса, слизам пипам маркучи, няма, никакви признаци на прегравяне. Звъни на този човек, ако още се занимава 0899771570 - Пламен, намира се в кв. Изток София. При мен той ми го оправи този проблем. А преди това се правих на маймуна, то термостати, то датчици, то какво ли не смених.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...