Jump to content

Б4 АБТ Проблем


RhINoX^

Recommended Posts

Тия дни се пуснах в голямо приключение.Забелязах че като загрее мотора и колата започва да припужва бял пушек.Прави го само на загрял мотор и водата ми беше поспаднала малко...викам си гарнитура на главата...сменихме я,но старата си изглеждаше наред без видими пробиви...всичко точно зглобихме я смених троиника и още няколко водни съединения и викам си заспа...Не бях я карал 4-5 дена че бях на почивка и днес като я подкарах в жегата 60-70км градско и като я паркирах на паркинка пак видях че пуши бяло :respekt: Гарнитура на главата не е 100%,маслото се не беше пресякло и първия път..както и сега не е,а водата не ми се струва да е спаднала.Най интересното е че го прави само на загрял мотор.Иначе си върви нормалмо,харчи нормално...не е прегрявана никога....бутална група - супер,клапани всичко по главата перфектни... Някакви идеи освен леко да се е кривнала или сцепила главата...но водомо си е перфектна,даже и като беше свалена никакви забележки :hilezh: Масло не гори грам...Друга идея където имам е че може нещо проблем по моното да има...

Вие някакви идеи ? Мерси предварително ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти колега.На старата ми б3 имах същият проблем.Докато не вдигнеше около 80 градуса -никакво пушене,а после при леко изсфорсирване пушеше.И аз като теб започнах голямото чудене но реших да почна с най ефтиният вариант-гумички на клапаните.Срещу 10лв.гумичките и 15лв.смяната-грам пушене нямаше вече.Така започни от там,най вероятно това е проблема.Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може и така да е но масло не харчи грам...и пуши бял пушек около 90 С като удари.Бърках му и в дупето...но не е мазно така като гори масло.Просто не ми се иска да си сменя моите гумички(които предполагам са си добри) с някои ментета и после да почне и масло да харчи.... :hilezh: Не ме е яд че се чупи,яд ме е че частите са "перфектни"!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да ти кажа гумичките бяха някъв ефтинджос,но след като ги смених минах още 40000км. и не се появи повече този проблем.А за това че при теб няма загуба на масло-още си в начален стадии.И при мен първо пушеше над 80гр. но в продължение на 10000км.почна да пуши след 50гр. и да прави масленно пръстенче около тръбата на ауспуха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И според мен са гумички, а и моята правеше така. С течение на времето се изпичат и стават твърди. Могло е да ги погледнете щом сте сменяли гарнитура. След смяната ще продължи да пуши поне 200-250 км докато се изчистят гърнетата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

100% съм сигурен,че е добре.Даже съм гледал и помагал. Ако казвате че е от гумичките да ги сменявам ? Мен ми се струва малко странно :bia: Гумичките са 15 лв-чета макс...не е проблема в парите.

* П.С. И днес я карах и в движение добре,ама като тругнах да я паркирам направо пуши повече от дизеляк...все едно се е запалила.Избих комарите в тоя регион :)

Редактирано от RhINoX^
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ако пушека е бял - това значи ВОДНИ ИЗПАРЕНИЯ!Маслото пуши сивкаво-черно. Не мисля че е гумички, там няма вода а масло

Редактирано от SpeedyMan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия дни се пуснах в голямо приключение.Забелязах че като загрее мотора и колата започва да припужва бял пушек.Прави го само на загрял мотор и водата ми беше поспаднала малко...викам си гарнитура на главата...сменихме я,но старата си изглеждаше наред без видими пробиви...всичко точно зглобихме я смених троиника и още няколко водни съединения и викам си заспа...Не бях я карал 4-5 дена че бях на почивка и днес като я подкарах в жегата 60-70км градско и като я паркирах на паркинка пак видях че пуши бяло ;) Гарнитура на главата не е 100%,маслото се не беше пресякло и първия път..както и сега не е,а водата не ми се струва да е спаднала.Най интересното е че го прави само на загрял мотор.Иначе си върви нормалмо,харчи нормално...не е прегрявана никога....бутална група - супер,клапани всичко по главата перфектни... Някакви идеи освен леко да се е кривнала или сцепила главата...но водомо си е перфектна,даже и като беше свалена никакви забележки :( Масло не гори грам...Друга идея където имам е че може нещо проблем по моното да има...

Вие някакви идеи ? Мерси предварително ;)

:rolleyes: При мене преди 2 години причината за "бял пушек" ей така за няма нищо, беше проникване на спирачна течност през спирачния цилиндър в сервоусилвателя!!! Беше се събрало ~ 1.5 литра!!! и през вакуумната тръба попадаше в газовъздушната смес и понеже не гори много добре илизаше бял пушек. Като оправих спирачния цилиндър забравих за белия пушек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на моята кола гумичките са сменявани и купени в Юнитрейд.

Там ментаци няма, ама цената е 120лв. комплекта...

Редактирано от Lube
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Имам същия проблем като твоя, но ми се струва, че при мен е по напреднала фаза. Става дума за B4 2.0 ABT.

Когато е студена, си припушва като на конденз, обаче като загрее към 50-70 градуса, на празни обороти пуши като луда, точно както казваш ти - бял пушек, но при мен е адски много, направо не виждам почти нищо зад мен и смърди доста гадно.

Охладителната течност я забелязвам да спада, и постоянно доливам. Губя и масло, и онзи ден докато сменях задните амортисьори, му споделих на майстора за този проблем, и той вика - сегменти.

Гарнитура, гумички и любимият ми тройник ги смених преди известно време, но маслото продължаваше да се губи. Направи ми впечатление, че започна да пуши така след като сложих газовата, първо пушака беше малко и за кратко, сега вече проблема се задълбочи.

Така и така съм вкарал вече доста пари, та ще взема да я отворя да сменя сегменти, гарнитури и гумички пък да видим какво ще излезе :rotcol:

Някой ако има друга идея от какво може да, ще съм благодарен ;)

П.П. Току що забелязах, че темата е от юли месец. Ще споделиш ли тъкмо какво се случи при теб?

Редактирано от ithilieth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

......

П.П. Току що забелязах, че темата е от юли месец. Ще споделиш ли тъкмо какво се случи при теб?

Безнадеждно е .... човека си смени колата

ето доказателството http://audi.online.bg/index.php?showtopic=30956 :rotcol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...