Jump to content

Разход 14/100 ? 1.8


Bobu

Recommended Posts

Според мен всичко зависи от начина на каране...аз съм с 1.8 125к.с и съм постигъл среден разход при икономично каране 9.3л. до 13-14л. при корава ръчка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 96
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ето пиша отново разхода. След смяна на въпросния маркуч, след смяна на още два маркуча около дросела, които бяха с дупки колкото малкия пръст, колата почна да гори 12ка. Аз - доволен. Климатроника работи, карам предимно в задръствания, като карам пък вечер няма 6-5, докато е празно по улицата обичам да си ръчкам. Та общо взето няма нощ няма ден...разхода си иде 12. Мисля че е ок :flipoff:

Искам да добавя, че ако има проблем при мотора - както беше при мен, някакви спукани маркучи, колата при ВСЯКАКВО каране гореше много. Щом извън града с 120 лапаше 12...смятай :hilezh:

Колегата, какво значи среден разход?Кво градско, кво извънградско. :hilezh:

Редактирано от Bobu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето пиша отново разхода. След смяна на въпросния маркуч, след смяна на още два маркуча около дросела, които бяха с дупки колкото малкия пръст, колата почна да гори 12ка.

Какъв въпросен маркуч, какви са тези други два? :hilezh:

Има ли ги и при А3ките, да видя как са при мен :hilezh:

А още нещо - от момента на светване на лампата за празен резервоар докато стрелката баш си излезе и от авариината зона минавам максимум 25 километра - направо се плаша да не се случи фал някъде извън града...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето снимките на въпросните два маркуча, за които казах по-горе.

1-Бандажираният с изолирбант - http://www.picvalley.net/u/6/1328_584.JPG

2-Ограденият с червено - http://www.picvalley.net/u/6/1327_582.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой може ли да каже какви са тези маркучи? :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравеите!Горд притежател съм на А4 1.8 125HP..98`от около 10 дни!Мен също ми направи впечатление ,,големият разход'' на гориво!НO!!Наистина има огромна разлика м/у каране в София и каране -в моя случай-Благоевград!Онзи ден само по околовръстното(СОФИЯ) се предвижвах-1 час-т.е.10 км.отсечка-1 час!!!еее,колата като засяках-10 лв.за 35км.!А в Благоевград за 10 лв. карам 55-60км!Напълно искрен съм!Да уточня-далеч не съм състезател!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то неможе да караш кола за 7-8 бона и да ти свети ламбата...По принцип светне ли ти ламБата имаш бензин поне за 50км.При нашите коли светва когато има 7-8-8 литра в резервоара, което си е според зависи къде си в километри.Лично аз гледам да не пада под 1/4 горивото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали е реално -такова засичане-до момента ,в който светне лапмпата!Преди карах Б4-1.6-101нр.-5 години.е не бе кои знае колко по-икономична!сложих и газ и.....12 на 100!А за разлика в Динамиката-е голяма!Въпреки,че не си падам по ехтремни скорости!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Bobu: Мараба, Бояне! Чак сега стоплих, че с теб сме били колеги едно време. По линия на лицето И. Николов се запознахме през лятото на 2004 г. Айде стига жокери, няма как да не се сетиш кой съм... :hilezh:

Редактирано от MadFan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги в София с каквато и кола да си не може да не ти харчи.Моята в София през лятото ми харчи 10.5-11.5 а миналата зима ми даде 12.5-13,колата ми е 1.8 20v ADR като не я ръчкам.Макар че то миналата зима не беше и зима :hilezh:

Редактирано от TEM A4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз добавя нещо.колата е 1.8-125кс-да ви кажа лятото даваше 11-12 в града и 7-8 магистрла-при скорост 120-140

сега като захладня малко магистрала не знам още но в града-14-15,незнам дали е нормално или не но на мен лично ми писна да търся някакъв проблем.сменил съм и почти всичко,диагностиците казват че всичко е в нормите,значи е такава колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хмИ аз съм с А4 1.8 20v. Смених дебитомера че ми беше пукнат и ламда сондата и пак си плащам 12-14/100 - софия shit! Това е положението! Нищо ти няма на А4-ката ми си плащай и си карай, всички са така! Който твърди нещо различно - лъже! Моята е от Италия 97 г. само жабарски не знам , но все пак прочетох - градско 11.5 /100! Ама нали се сещате като в София нема такова градско по никоя държава другаде в Европа. Като пуснат метрото до младост ще плащате по-малко (по една или друга причина!)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, определено е относително понятие разхода при градски условия. Моята четворка 1,8 20v. 1996г. ми харчи 10л.-11л. на 100км. извънградско при ръчка от порядъка на 150км.-180км. и при това с неработеща ламбда сонда. Този проблем от 5 години така и не успях да го оправя, сменях я с нова и пак същият ефект. Казахами че проблема е в ECU-то и като за калпак си пали когато си иска/не разпознава ключа. Както и да я карам извънградско под 10л. на 100км. не съм я свалял/ 90-110/. Градско /Сливен и Ямбол/ при външна температура 20-30 градуса около 10,5л,-11,5л. Дано и вие да нямате подобни проблеми :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък онзи ден след цял ден каране в София я вкарах в 15 разход на газ,иначе нормално си ми дава 12-13,а на извънградско интересно със много зор съм и правил максимум 9,иначе нормално си ми дава 8.По показания на борд компа същите разходи са средно 11.5 градско и 7.2 извънградско (най - често съм виждал това на дисплея за среден разход) но това са си показания за разход в бензин... явно емулатора,добре лъже :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С газов инжекцион съм и на мен градско на газ ми отива 13-14 на 100км. но извън градско при ръчка повече от 10,5л - 11л. не ми се е вдигал разхода и отново подчертавам с неработеща ламбда сонда :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ами виж дали някой от маркучите на картерните газове не е спукан, проблем при доста а4ки, до колкото забелязвам напоследък. Провери дали дабитомера работи ОК, провери маркучите около дросела. Провери катализатора. Качо на компютър и виж дали не смуче отнякъде повече въздух, което да кара ламбдата да компенсира с повече горивна смес. И все е такива хубави неща :) И най-накрая, пикай на бензина в БГ :hilezh:

Редактирано от Bobu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз некъде там с 50лв - 150 км, ама виж са аз съм турбо и куатро и комби, и шофьорствам главно в пикове (карам като марширутка) и си давам газчица от време на време щото тряя да съм винаги първи :) . Така че при икономично мога и 160-70 да изкарам и тва е с 100 октана бенц което е 20 литра някъде. Така че се пак може нещо да не ти е наред, почисти си дебиломера примерно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мене А3 със същият двигател ми харчи точно толкова.Сипвам за 20 лв V-power и минавам 75 км,като карам в задръствания и понякога и давам повечко гас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...