Jump to content

:: Изключване на въздушни възглавници и др. ::


petroff

Recommended Posts

Здравейте,

От скоро и аз съм с А4 авант 2000 г, 1.8 16V и още не мога да разбера няколко неща, просто гледам книжката, ама още не съм напреднал много с италианския :hilezh:

Та, най-важното за мен за момента е откъде се изключват страничните въздушни възглавници, че заради детето трябва да са дазактивирани. Видях, че в жабката има ключ, който обаче май е само за дясната предна въздушна възглавница, а тя ми трябва работеща.

Другите по-дребни неща са:

* не мога да намеря режим на осветлението, при който да се включва автоматично при отваряне на врата и да се изключва при затварянето й. Ръчках трите положения и все се получаваше или свети при отворено/затворено, или не свети и при двете положения на вратите.

* алармата не се задейства при отваряне на врата и при активирано положение. Не знам дали няма някаква връзка с проблема с осветлението, което не се задейства при отварянето на вратите.

* задната чистачка работи, но не знам защо не излиза течност, когато се опитвам да измия задното стъкло. В същото време, предните пръскалки си работят без проблем, а казанчето е пълно.

Ще съм благодарен ако споделите мнения! :rolleyes:

Редактирано от petroff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо колата не е 16В а 20В :hilezh: Осветението работи така както искаш като оставиш копчето в средно положение (нито е на I нито O) За алармата сигурно имаш неработещо ключе (това което индикира дали врата е отворена или не). За това не ти се пуска алармата и не ти светват лампите. Пробваи като отвориш друга врата (различна от тази с която си пробвал предния път) За възглавницата немога да ти помогна. Мисля че се изключват и двете,не може само 1-ната.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чел съм тук из форума, че авантите имат второ казанче за задната чистачка, някъде в капаците отстрани в багажника...

Иначе - регистрирай се, ако вече не си в www.zamunda.net и си дръпни инструкция на колата :hilezh: Има ги и за В5 и за В6 вариант :hilezh: На руски са, за мен са разбираеми :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След фейслифта 1999г. казнчето е едно за предните пръскалки и за задната. Може да имаш някъде прекъснато маркуче. Провери дали като натиснеш лоста напред помпичката работи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А може и да ти се е запушила пръскалката :hilezh: Иначе еърбега се изключва само десния, шофьорския работи винаги.За страничните незнам и аз ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте.Преди 2 дена ходих с зет ми в сервиза на ауди за да ги попитаме как се дезактивира десния аербаг и ни отговориха че от ауди са спрели да го поставят на по новите модели като опция заради съображения за сигурност.Иначе в сервиза могат да го изключат ,като това нещо ще ни струва 2000 евро.Тия ги нямат за нищо тези пари :wall: А един час работа в сервиза се плаща 57 евро.мислете му ако трябва нещо да се прави 20<30 часа.на нас само за вкарване на код в нов ключ ни порезаха само 57 евро.

ПП.става въпрос за Испания де :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Иначе в сервиза могат да го изключат ,като това нещо ще ни струва 2000 евро...

Ха - моя единия го изключих за 10 кинта, преди два месеца - бахти инфлацията :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... че заради детето трябва да са дазактивирани...

Макар, че аз моя единия го изключих, защото имах прекъснат кабел някъде и при чекване на системата, през няколко дни ми светваше лампата на таблото.

Редактирано от diters
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега това за задната 4иста4ка-ами по шлауфката от казан4ето до задната 4иста4ка има доста снадки там ти е проблема,моята и тя не праскаше

беше разка4ена одзад в дясно там минаваше покраи сноповете кабели

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

10x!!! за всички отговори!!! :hilezh:

Последно, май няма нужда да изключвам възглавниците, при положение, че малката ще се вози само отзад. Страничните възглавници мисля, че нямат досег до средната задна седалка.

Първо колата не е 16В а 20В :)

Да, грешка, ама дето се казва, още не си познавам колата добре :hilezh:

Осветението работи така както искаш като оставиш копчето в средно положение (нито е на I нито O) За алармата сигурно имаш неработещо ключе (това което индикира дали врата е отворена или не). За това не ти се пуска алармата и не ти светват лампите. Пробваи като отвориш друга врата (различна от тази с която си пробвал предния път) ...

Пробвах всяка от вратите и положението е същото: нито се включва осветлението при неутрално положение на горния ключ, нито алармата се задейства при активирано състояние. Май трябва да търся прекъсване в някаква по-основна ел. верига.

Добрата новина е, че пръскалката на задния прозорец заработи от самосебе си :hilezh: Така и не разбрах какъв е бил проблемът.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

твоита аларма има обемни датчици нали ? Като е пусната и отвориш врата и влезеш вътре не писка ли ?

При мен ако си оставя прозорците отворени и духа лек ветрец,пак почва да пищи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Компресора за заключването има платка за да командва и осветлението. Това може да ти води до проблеми с алармата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...