Jump to content

Дразнещ проблем


JORCH

Recommended Posts

Зравейте Колеги, имам дразнещ проблем - Като си карам спокойно и си набирам скорост става нещо странно като си махна крака от газта за няколко секунди и на интервали усещам педала на газта се движе и сама си ускорява. Ако някои може да ми каже от каде може да е и как мога да го оправя ще сам много благодарен. Карам В4 ABT мотор+газ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аха, ти да видиш на мене какви номера ми правеше преди - карам си, на около 2000 оборота съм на 3-та, отпред задръстване, пускам газта и натискам спирачките и това все едно му натиснах газта до долу - почна яко да ускорява. Спрелите коли ги приближавах бързичко - едвам спрях :)

Обикновенно първо обвиняват моторчето за празен ход.

Но може нещо да шашка компа и той да дава грешни команди на моторчето и то затова да прави така.

Оправяй го по-скоро този проблем

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако го прави само на газ просто се нагълтва с много въздух .Извади дъската която е зад фара ,ако няма такава завърти въздуховода в посока струята да не го нагнетява директно .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да не задържа нещо жилото на газта пробвай да освободиш от скорост и ако се форсира виж дали можеш да върнеш педала с крака ако се оправи жилото е ако не :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)
аха, ти да видиш на мене какви номера ми правеше преди - карам си, на около 2000 оборота съм на 3-та, отпред задръстване, пускам газта и натискам спирачките и това все едно му натиснах газта до долу - почна яко да ускорява. Спрелите коли ги приближавах бързичко - едвам спрях :hilezh:Обикновенно първо обвиняват моторчето за празен ход.Но може нещо да шашка компа и той да дава грешни команди на моторчето и то затова да прави така.Оправяй го по-скоро този проблем
Точно така прави колега ама за няколко секунди около 5-6 и после си е ок .Каде е това моторче и подлежи ли на ремонт? Редактирано от JORCH
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моята прави така но доколкото разбирам /имам и тема/ просто си задържа над 2000 оборота, а то и е достатъчно да наема.

Дразни ме малко, но свикнах. При мен със спирачките и като е на скорост си сваля обороти и не ускорява. И в града гледам да не прескачам 2200 оборота и си е ок.

Така и не разбрах от къде е и имам ли стъпково моторче или не въпреки че е карбуратор. Казват че нямам ама се държи сякаш имам. :hilezh:

гледах гледах и не видях, но пък аз си рабирам от друго не от коли де, там съм любител.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

стъпковото моторче играе ролята на смукач при карбуратора, затова ти имаш ръчен смукач и нямаш стъпково моторче, а ние имаме автоматичен смукач - при нас той се управлява от ЕКУ-то, а ЕКУ-то получава инфо от доста неща, а при тебе твойта ръчичка определя колко да дръпне смукача :)

Редактирано от lllubo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

така това е хубаво ама една "гадина" с нещо като дебела затъпена игла като застанеш при отворен преден капак отляво на карбуратора под тавата на филтъра забита в металното долно тяло, цилиндрична с кабелче "плюс" и гумено пръстенче /от което течеше бензин но го смених и спря/ държи се с едно болтче за карбуратора и прищраква :) та цилиндърчето е голямо колкото едно малко електромоторче.

Какво е и за какво служи?

Извинявам се за спама в темата. lllubo ако искаш птати ми и на Л.С. да не трупаме темата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм за моторчето!

Нека колегите дето по-разбират да ти кажат!

Но мисля, че аз нямам такава джаджа :alien:

Колеги за мен не е от стъпковото моторче!Аз имам същия проблем при положение че съм го сменял това моторче преди 6 месеца с чисто ново!Не знам от какво е ,но ще се радвам ако някой се е избавил от тоя проблем да пише как че е дразнещо иначе!!! :D:hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Провери датчика за темпиратурата на антифриза /синият/, ако е изгорял подава лъжливи данни за ниска температура и колата се форсира, обърква работата на много неща - ламбда сонда, датчика на Хол и т.н. Новият е 55лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...