Jump to content

Като отвъртя капачката на маслото гасне...


MetalMonster

Recommended Posts

Колеги, маслото ми се покачва, антифриза ми пада, явно е старата песен на нов глас. Кофти е че маслото ми няма пяна, а мирише на бензин :bia: Изобщо красоти неземни. Както и да е, това трудно може да се установи какво е точно без да се гледа на място, но докато се опитвах да намеря някъв видим проблем установих че колата гасне ако и отвъртя капачката на маслото. Нямам представа дали това е нормално и не съм го правил втори път, защото не зная дали не е вредно. Та... нормално ли е или не :hilezh: Благодаря за отговорите!

Митака

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип падат оборотите и започва да кюфка,ама пък чак да гасне не ми се вижда нормално,нека някой по компетентен да каже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, че маслото има лек мирис на бензин не е беда!Изръчкай корубата на по-дълъг път и добри обороти /да се изпари бензина от маслото/ и пак виж как е.Щом маслото не е на боза, карай и си :bia: Нормално е мисля да глъхне двигателя, като отвориш капачката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм днес пак пробвах да отвъртя капачката на маслото докато колата работи, но не изгасна... Това което ми направи впечатление е, че много стабилно духаше от отвора. А това нормално ли е :hilezh: Мисля че и на други коли съм го виждал така да духа но все пак...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега не се занимавай с колата :hilezh:

и на мен от капачката понамирисва на бензин малко, но като се кара предимно градско, сега и на дълго я карах и май пак си мирише, да ама гори почти 6/7 на 100 с каране предимно със 100км и педала до долу на баира :hilezh:

демек несъм я карал с 80 на 5-а и пак не гори много, което ме навежда, че си е добре колата :hilezh:

май е нормално да понамирисва :D

Редактирано от krasi85_
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм днес пак пробвах да отвъртя капачката на маслото докато колата работи, но не изгасна... Това което ми направи впечатление е, че много стабилно духаше от отвора. А това нормално ли е :bia: Мисля че и на други коли съм го виждал така да духа но все пак...

При работа на тихи обороти няма как да не духа. Ворсирая до около 2500-3000 оборота и забележи, че "духането" ще се превърне в съвсем лек полъх :) навътре и навън

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, мерси за отговорите! Аз по принцип държа всичко да ми е наред по колата и затова я командировах при доверен майстор. След като я прегледа ще кажа каква е диагнозата :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
пробвах на моита и заглухна но не гасне

Ох кеф - като прочетох това се успокоих. :blink: Снощи реших да отворя капачката на маслото и духаше бая на празен ход, ама не е нито заглъхнала, нито угаснала - щом не е поблем - супер. Позамислих се, защото много "специалисти" твърдят, че ако духа от капачката, значи маторя нещо не е наред. Да де, ама моя матор го водих в Хеед 91 на диагностика - нямаше проблем. Едно квартално майсторче го погледна - каза, че е часовник. Обаче тва духане ме притесни. Сега съм по-спокоен. :steinigung:

Редактирано от connor cane
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По необеснима за мен причина това духане при Ауди се оказва нормално. Пробвал съм го на 3 Аудита и все си прави така. Явно двигателя е по-особен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

connor cane колега до колкото аз съм чувал лошо е когато вдигнеш щеката на маслото от там да те лъха лек бриз :bia:

точно! а от капачката е нормално да духа, на моята като отвия капачката, започва да плиска масло навсякъде, не знам дали е нормално да глъхне или да гасне, но е нормално да духа - от капачката, а не от щеката!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

connor cane колега до колкото аз съм чувал лошо е когато вдигнеш щеката на маслото от там да те лъха лек бриз :rolleyes:

Не - от щеката няма и най-малък повей. :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каква е разликата,дали духа от щеката или от капачката ? На мойта съвсееем леко подухва от щеката и то трябва да си набутам пръста в нея та да го усетя,а пък мотора си ми е перфектен,не харчи повече от допустимо масло,върви,харчи нормално,не пуши.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...