Jump to content

Катастрофите в нашата родина.


Recommended Posts

Автобус и камион се удариха на Горнобански път11 юли 2008 / News.dir.bg

Осем души пострадаха при тежка катастрофа на кръстовището на бул. "Борис III" и Горнобански път.

Около 14 часа са се сблъскали автобус и товарен автомобил. Автобусът с пернишка регистрация се е блъснал челно в товарен автомобил превозващ безалкохолни напитки.

Предната част на рейса е смачкана, а екипи на „Бърза помощ" и полицията са извадили шофьора. От камиона се изливат газирани напитки, превозвани в ремаркето.

Пет линейки на Бърза помощ са на мястото на инцидента и започнаха да извозват пострадалите към болничните заведения.

Ударени в близост са още лек автомобил БВМ и джип. Цялата ограда на улицата до трамвайната линия е съборена.

В "Пирогов" са постъпили трима души, ранени при катастрофата, съобщиха от пресцентъра на болницата. Това са 50-годишният шофьор на автобуса В.А, който е с травма на ръката; 65-годишната кондукторка Н.Я., която е с леко сътресение на мозъка и 20-годишната Д.Я. с лека контузия в областта на главата.

Редактирано от Fory
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 840
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Автобус и камион се удариха на Горнобански път11 юли 2008 / News.dir.bg

......

Автобуса е минал четири светофара преди да спре в камиона,помлял е доста коли и един автобус.От минералната вода в Княжево/Панорамен път до Горнобански път

imgp0141ff7.th.jpg imgp0142pi3.th.jpg imgp0143kz2.th.jpg imgp0144oh9.th.jpg imgp0145sk5.th.jpg

imgp0149hp0.th.jpg imgp0151kp8.th.jpg imgp0152mu1.th.jpg imgp0153lq9.th.jpg imgp0154gx7.th.jpg

imgp0155vg5.th.jpg imgp0156ue4.th.jpg imgp0157bi4.th.jpg

Аудито е с испанска регистрация.А задръстването беше до средата на дефилето

Редактирано от bubsan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://incidents.actualno.com/news_170662.html

Още снимки от катастрофата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няколко тежки катастрофи станаха в страната днес.

Мъж на 43 години загина при тежка катастрофа на главен път Е-79 при село Дамяница. Причина за пътния инцидент е неправилна маневра на лек автомобил „Фолксваген Голф”, при която той се е ударил в „БМВ”. Четирима души са ранени при катастрофата. Две момичета на по 19 години са със сътресение на мозъка. 60-годишна жена е фрактура на ребрата. Ранените са приети в МБАЛ-Сандански. Пострадал е и мъж на 65 години. Той е с фрактура на подбедрица и пета. Раненият ще бъде транспортиран в „Пирогов”.

Движението по главен път Е-79 бе спряно за кратко и се осъществяваше по обходен маршрут. Пътят вече е отворен и движението се извършва нормално.

Един човек загина, други трима пострадаха при катастрофа на пътя Белоградчик – Лом при с. Дреновец. Инцидентът е станал около 14.00 часа. Четиримата са пътували в лек автомобил, който се ударил в крайпътно дърво. Самоличността на загиналия е неустановена засега. Ранените са млади хора – мъж на 21 години с инициали А.М., който е настанен с травматичен шок в МБАЛ – Лом. Другите двама пострадали са приети в МБАЛ – Белоградчик – 20-годишната Е.Д. - с контузия на главата, сътресение на мозъка, фрактура на предмишница, и 21-годишният М.М. – с контузия на гръден кош. Всички ранени са от София.

Тежък пътен инцидент стана в кв. "Хаджи Димитър" на улица "Макгахан”. "Форд Сиера" е ударил моторист - при опит да направи ляв завой му е отнел предимство и го е ударил. Мотористът е закаран в ИСУЛ, като за момента няма информация какви са нараняванията му.

Редактирано от Fory
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

8 жертви на пътя за денонощието

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 22 тежки пътнотранспортни произшествия.

8 души са загинали, а 20 са ранени, от които един с опасност за живота.

За района на София са станали 82 леки и 3 тежки катастрофи, а 4-ма са ранени, от които един е с опасност за живота.

4-ма пострадаха при катастрофа в Лом

Лека кола катастрофира в град Лом, съобщи БНР.

Пострадали са четирима души, двама от които са с опасност за живота. Другите двама са с по-леки наранявания.

Инцидентът е станал около 1:00 часа след полунощ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мой приятел и още едно момче на 18 години са в много тежко състояние след сблъсък с бус в Габрово. Единственото, което ме ядосва много, е че са участвали в гонка :hilezh:

Още за катастрофата

ПС: От написаното не е вярно само, че са в кома. Държат ги на системи и в безсъзнание за да ги стабилизират!

Редактирано от bezrukov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скъпи горива - по-малко жертви на пътя

13 юли 2008 / News.dir.bg

Въпреки всички отрицателни последици от невиждано високите цени на автомобилните горива, все пак има нещо положително - скъпият бензин косвено води до намаляване с една трета на смъртните случаи в пъти катастрофи в САЩ.

Това установиха професор Майкъл Мориси от университета в Алабама и Дейвид Грабовски от медицинския факултет към Харвардския университет, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Въз основа на данните за смъртните случаи по пътищата на САЩ в периода 1985-2006 година, двамата изследователи стигнали до извода, че след всяко увеличение на цените на автомобилните горива с 10 на сто, броят на загиналите по пътищата намалява с 2,3 процента. Сред водачите на възраст 15-17 години намалението на смъртността е с 6 процента, а в категорията от 18 до 21 години - с 3,2 на сто.

В периода 1985-2006 г. галон бензин (3,78 литра) е струвал средно 2,5 долара. В момента цената му е над 4 долара. Следователно намаляването на смъртните случаи по пътищата ще бъде много по-голямо - с 12 000 по-малко за една година. Хората използват по-евтини и икономични модели и карат по-бавно, за да пестят гориво.

В САЩ всяка година при пътни катастрофи загиват между 38 000 и 40 000 души. По данни на министерството на транспорта през юни американците са изминали общо 22,5 милиарда км по-малко, отколкото през април. Тази тенденция се наблюдава за шести пореден месец.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поредна тежка катастрофа

20-годишно момче загина, а двама са с опасност за живота след тежка катастрофа на пътя Нова Загора - Стара Загора. Това съобщиха от ОДП - Стара Загора, цитирани от sliveninfo.

Шофьорът на лек автомобил "Фиат Пунто" - И.Г. от Раковски, е имал една година стаж зад волана.

На разклона за старозагорското село Калитиново при движение с несъобразена скорост , той изгубил контрол над автомобила и се ударил в крайпътно дърво. При удара е загинал на място.

Ранени са двамата му спътници.

19-годишен младеж от Раковски е с мозъчно сътресение и множество рани по тялото.

Вторият пътник - на 27 години от Пловдив, е с травма на главата и счупване на десен крак. Двамата са настанени е за лечение в МБАЛ - Стара Загора с опасност за живота.

20-годишна подпийнала шофьорка удари колата си в ограничителни табели по шуменските улици space.gifspace.gifspace.gif 13 юли 2008 | 13:12 | Агенция "Фокус" space.gifspace.gifspace.gifШумен. 20-годишна подпийнала шофьорка удари колата си в ограничителни табели, съобщиха от пресцентъра на ОДП - Шумен. Рано-рано днес около 01:15 часа на телефон 166 в оперативната дежурна част на РПУ - Шумен е получен сигнал, че бул. "Велики Преслав" в града е възникнал пътен инцидент. За изясняване на случая е изпратен полицейски екип. Установено е, че лек автомобил "Рено", с шуменска регистрация, управляван от 20-годишната К.Й. от град Шумен, движещ се в отсечката между квартал "Дивдядово" и ПГМЕТ "Христо Ботев", се е ударил в 2 броя ограничителни табели. С техническо средство е установено, че жената е управлявала автомобила след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 1,58 ‰. Взета й е кръвна проба за химичен анализ.

36-годишен мъж загина на място, а 20-годишният му спътник е с тежка черепно мозъчна травма и опасност за живота след катастрофа, станала снощи между великотърновските села Страхилово и Павел, съобщи БНР.

Мъжът, който шофирал лек автомобил "Опел кадет", е загубил управление и се ударил в крайпътно дърво.

Пострадалият младеж е настанен във великотърновската болница и лекарите се борят за живота му.

Загиналият при вчерашната катастрофа е 31-годишен мъж от гр. Мездра space.gifspace.gifspace.gif

space.gifВидин. Загиналият при вчерашната катастрофа на пътя между селата Дреновец и Ружинци, възникнала около 14 часа, е 31-годишен мъж от гр. Мездра, пътник в автомобила, съобщиха от Областната дирекция на полицията във Видин.

При произшествието лек автомобил „ВАЗ", управляван от 21-годишен софиянец, излиза от пътя и се преобръща в канавката, като се удря в дърво. Шофьорът е с опасност за живота, транспортиран е за лечение в столичната болница „Пирогов". В болницата в гр. Белоградчик е настанена без опасност за живота 20-годишна столичанка, пътничка в колата. По информация на Националния медицински координационен център (НМКЦ) момичето е с контузия на главата, сътресение на мозъка, фрактура на предмишница. От здравното заведение в Белоградчик обаче отказаха информация за състоянието на пострадалата.

Причините за пътния инцидент са в процес на установяване. По случая работи РПУ Белоградчик.

134 акта са съставени в Кюстендилско след полицейска операция space.gifspace.gifspace.gif

space.gifspace.gifspace.gif В Кюстендилско бе проведена специализирана полицейска операция “Сирена”, съобщиха от пресцентъра на ОДП – Кюстендил. Проверени са 129 МПС, съставени са 128 акта по закона за движение по пътищата. СПО "Сирена" е проведена и на територията на РПУ- Бобов дол през уикенда, съставени са 6 акта.

Трима водачи на МПС, употребили алкохол са задържани през почивните дни. Двама от задържаните са от Кюстендил, съответно с 2,93 промила и 2,21 промила. Единият водач е от Радомир, хванат е при проверка в Дупница с 1,45 промила. Срещу нарушителите са образувани досъдебни производства.

Редактирано от Fory
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерцедес блъсна Трабант

Товарен мерцедес блъсна трабант на 300 метра от разклона за село Белашчица на околовръстния път край Пловдив.

При удара от трабанта е изпаднала возещата се в него П.П. и е загинала на място.

Малко по-късно в болницата е починал и шофьорът С.И.

Ударът е станал, след като трабантът е правил завой към черен път.

Мерцедесът е бил със софийска регистрация.

Общият брой на пътно-транспортните произшествия за изминалото денонощие е 22 тежки катастрофи.

Жертвите са 8, а ранените - 20, като един от тях е с опасност за живота.

За района на столицата са станали 82 леки и 3 тежки ПТП с 4-ма ранени, от които един е с опасност за живота, съобщават от МВР.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нова черна серия на пътя - 4-ма души загинаха, е над 10 бяха ранени при няколко тежки катастрофи през миналата нощ.

Към 04.30 часа в Търговище лек автомобил се е блъснал първоначално в паркирала кола, а след това и в дърво. В колата са пътували петима души. Единият от тях е загинал. Другите четирма пътници са настанени в МБАЛ – Търговище, като двама от тях са в реанимация. Останалите двама пострадали са в много тежко състояние и са настанени в хирургията, като техните лични данни не са известни, тъй като от години живеели в чужбина.

Други двама мъже загинаха късно вечерта във вторник при пътен инцидент край село Стрелково, област Силистра. От Националния-медицинско координационен център съобщиха, че загиналите са на видима възраст 20-25 години. Те са се ударили в дърво, а причина за катастрофата е движение с висока скорост. Колата е смачкана до неузнаваемост. Екипи на пожарната и "Гражданска защита" са били на мястото, за да извадят телата на двамата мъже.

41-годишна жена пък е загинала, а седем души са били ранени часове по-рано при катастрофа в село Преображенци, община Руен. Жената е починала на път за болницата. При инцидента са се ударили две леки коли. Пострадалите са трима мъже и четири жени. Всички те са с политравми и са откарани в МБАЛ-Бургас. Никой от тях не е с опасност за живота. Движение с несъобразена скорост е причината за катастрофата, съобщиха от ОДП-Бургас.

При друго произшествие лек автомобил БМВ с бургаска регистрация, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, е ударил отзад микробус, в който са пътували сезонни работници от Слънчев бряг към родните си места. В резултат на удара микробусът се е завъртял върху пътното платно и е излязъл на банкета. След настъпване на произшествието водачът на лекия автомобил е избягал, без да изчака контролните органи. Той е задържан два часа по-късно. След направено замерване с дрегер е установено, че количеството алкохол в кръвта му е 1.26 промила. Ранените са от селата Череша и Скалак, Община Руен. В момента те се намират в бургаската болница.

Междувременно във вторник вечерта стана верижна катастрофа стана на 4 километър на бул. "Цариградско шосе" в столицата. Инцидентът е станал в платното в посока Орлов мост. Ударили са се шест или седем леки автомобила и като по чудо при инцидента няма пострадали хора.

Редактирано от Fory
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подробности за Търговище

Почерпена компания се помля в зверска катастрофа

Двама младежи загинаха, а трети е с опасност за живота след тежка катастрофа рано тази сутрин в Търговище. Сблъсъкът е станал на главен булевард в града.Пострадали са още двама души, но те са с по-леки травми.

BMW-то на компанията се е блъснало последователно в микробус, дърво и накрая се е забило във витрината на магазин за климатици. От полицията уточниха, че всички в колата са били пияни и по всяка вероятност са се връщали от дискотека.

Редактирано от Fory
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

18-годишен с БМВ рани двама при нощна гонка

Нерегламентирано рали в района на русенския Хиподрум завършило с двама ранени, съобщиха от областната дирекция на полицията.

Виновникът за инцидента избягал, но по-късно бил установен от полицаите. Това е 18-годишният А.М. от Русе. Час и половина след произшествието той се явил в сектор "Пътна полиция", където му бил съставен акт.

Инцидентът станал миналата вечер около 21.30 часа на учебния мото-полигон, намиращ се по пътя към с. Николово. Пострадали са двама мъже от публиката, съответно на 34 и 21 години. С наранявания по телата те били отведени в МБАЛ – Русе, откъдето след оказване на помощ били освободени за домашно лечение.

До произшествието се стигнало след като водачът на лек автомобил БМВ загубил контрол над колата. Първо се блъснал в паркиран ВАЗ, а след това е ударил и зяпачите. За късмет безразсъдното поведение на участниците в нерегламентираната аматьорска гонка с коли се разминало без жертви.

Редактирано от BANI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко снимки от Русе - какво се случва когато се сборят две BMW - та на еднопосочна широка улица

http://img170.imageshack.us/my.php?image=pictures005cb7.jpg

http://img170.imageshack.us/my.php?image=pictures006dn8.jpg

http://img170.imageshack.us/my.php?image=pictures007ao8.jpg

Ето и една тунингована Калибра :hilezh:

http://img170.imageshack.us/my.php?image=pictures008tg9.jpg

Редактирано от Fory
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мъж загина при челен сблъсък на ТИР с българска регистрация и лек автомобил с пловдивска, станал в 14,52 часа по второкласен път между селата Дунавци и Шейново, Община Казанлък.

От силния удар автомобилът, собственост на 23- годишен мъж, е смазан до неузнаваемост. Все още не е установена самоличността на загиналия в лекия автомобил.

От силния удар ТИР-ът, превозващ хранителни стоки, се е запалил и изгорял напълно. Две пожарни коли са на място на инцидента и участват в гасенето на пожара. Трупът на загиналия мъж все още е в автомобила. Огледът на мястото на катастрофата продължава.

Висока скорост от около 150 километра в час е една от причините за челния сблъсък. Според очевидци, преди сблъсъка 32-годишният шофьор на товарния камион е натискал клаксона, но не е последвала реакция от страна на младия водач на лекия автомобил.

Пътят, на който е станал инцидента, е сред най- натоварените пътища в момента в Казанлъшко, след затварянето на прохода Хаинбоаз, тъй като по него преминава основният поток от автомобили за прохода Шипка.

Мъж е загинал при удар в дърво на главен път Плевен-СофияПлевен. 36-годишен мъж от Асеновград е загинал при удар в дърво на главен път Плевен - София, съобщиха от МВР-Плевен. Катастрофата е станала вчера, 18 юли, около 16.40 ч. Младият мъж е управлявал "Мерцедес" с пловдивска регистрация. Движейки се в посока София, той навлиза в платното за насрещно движение и се удря челно в крайпътно дърво. Пострадалият е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ в Плевен, където по-късно е починал. Работата по случая продължава РПУ – Долни Дъбник.

Автобуси на различни превозвачески фирми се състезават на пътя, за да могат да влязат първи на автогарата в някой черноморски курорт. По този начин – който успее да бъде първи, ще качи повече туристи. На практика обаче своеобразното състезание става за петима – шестима пътници, но застрашава изключително много безопасността на превозите и сигурността на пътниците. Това е една от основните констатации, които са направени от ИА “Автомобилна администрация”, от началото на акцията за по-интензивни проверки на превозвачи по морето. Пред Агенция “Фокус” зам.-изпълнителният директор на ИА АА Любомир Христов каза, че има сериозен проблем с “преследвания и изпреварвания между автобусите”. “Например - това става изключително опасно на пътя от Созопол надолу. Там той е стеснен и едни такива състезания между автобусите стават много опасни”, категоричен бе експертът. Той коментира, че това рано или късно може да доведе до голям пътен инцидент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Камион прегази дете в Бургас

18.07.2008 / 11:41

Детето карало велосипед и загинало на място.

8-годишно дете е загинало, след като е било блъснато от товарен автомобил в Бургас, съобщиха от полицията в града.

Инцидентът е станал около 16.35 часа вчера. На входа на фирма на ул. "Чаталджа" № 3 в Бургас, при влизане в двора на фирмата, товарен автомобил, управляван от 28-годишен шофьор, е блъснал 8-годишния велосипедист, който пресичал платното.

Детето е загинало на място.

Тригодишно дете загина при пътен инцидент в Разлог

19.07.2008 / 12:20

Детето е било блъснато от микробус и е починало на място.

Шофьорът на микробуса Х. Курунчев е от Разлог и е на 32 години, съобщиха от ОДП-Благоевград. Той е извършвал доставка на продукти за хранителен магазин, паркирал на заден ход и не е видял детето, съобщи "Фокус".

Все още не е установена марката на микробуса. Шофьорът е задържан за 24 часа и по случая е образувано полицейско дознанание.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двама загинали при катастрофа край Петрич

Тежко пътно-транспортно произшествие е станало около 18.30 часа на разклона за Рупите, съобщиха от МВР.

Катастрофа в закусвалня не е в Бг, но е ... :respekt:

Редактирано от diters
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тежка катастрофа в столицата взе жертва

22.07.2008 / 10:46

Инцидентът е станал в района на кв. "Люлин".

Тежка катастрофа е станала между два леки автомобила на бул. "Панчо Владигеров" в столичния кв. "Люлин". Сигналът за инцидента е получен тази сутрин към 7.30 ч., съобщи МВР.

По първоначални данни единият от водачите е загинал. На място са огнеборци, които с помощта на техника ще извадят тялото на загиналия от автомобила, а полицейски екипи извършват оглед.

Пътната полиция предупреждава водачите да шофират с повишено внимание и скорост, съобразена с обстановката в момента - проливния дъжд в София допълнително затруднява движението и създава сериозни предпоставки за пътни инциденти.

До момента няма получени сигнали за наводнения и извънредни ситуации, причинени от проливния дъжд, съобщиха от Гражданска защита за bTV.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какви идиоти има! :hilezh:

19-годишен прави две катастрофи за 5 минути

19-годишен русенец е на път да влезе в книгата на Гинес, след като направил 2 катастрофи само за 5 минути, съобщиха от областната дирекция на полицията.

Първият инцидент станал малко преди 19,30 часа на кръстовището между ул. "П.Хитов" и ул. "Муткурова". При движение с несъобразена със състоянието на пътя скорост - мокра настилка, 19-годишният Б.Л. блъснал с управляваната от него „Мазда" 323 движещия се пред него лек автомобил „Опел". Вместо да спре и да изчака органите на пътна полиция, младежът натиснал газта и избягал от местопроизшествието. Пътуването му не продължило дълго, тъй като само 5 минути по-късно натресъл колата в дърво в района на кръстовището между улиците "Околчица" и "Момина сълза". Вероятно уплашен от стореното, Б.Л. изоставил ударената „Мазда" и се прибрал вкъщи. Там бил намерен и от изясняващия произшествието екип от Пътна полиция.

Редактирано от BANI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги избягвайте да спамите в темата, тя е само за факти (колкото и тъжни и страховити да са те).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Верижна катастрофа блокира „Петолъчката"

27 юли 2008 / News.dir.bg

Верижна катастрофа е станала в района на пътен възел „Петолъчката" след Сливен по пътя за Бургас тази сутрин.

Като по чудо пострадали няма, но заради инцидента се е образувало голямо задръстване, съобщава Фокус.

Една след друга са се ударили четири автомобила. Лентата в посока Бургас е цялата в стъкла. На мястото на катастрофата има патрули на КАТ, които се опитват да нормализират трафика.

Вчера следобяд обаче жена на 40 години е загинала при катастрофа на пътя Варна – Добрич. Инцидентът станал, докато шофьорката изпреварвала с колата си неправилно друг автомобил, съобщиха за Дарик от КАТ.

Мотоциклетист от Благоевград пък е загинал при пътен инцидент около 1.30 часа тази нощ на главен път Е-79 в района на спирка "Пейо Яворов" край Кресна. Мъжът е изгубил управление над мотора си, излязъл е от пътя и при удара е починал на място. Вероятната причина за инцидента е движение с несъобразена скорост.

Междувременно 19-годишно момиче и две жени - на 26 и 45 години, са пострадали при катастрофа на кръстовище в квартал"Кирково" във Велики Преслав. Момичето от варненското село Тополи управлявало лек автомобил "Рено", не спряло на знак "Стоп"и не осигурило предимство на "Опел", шофиран от 52-годишен мъж от Велики Преслав. В следствие на това двата автомобила са се блъснали. Трите дами с в болница са комоцио, без опасност за живота.

Седем ранени в катастрофа край Варна 26 юли 2008 / News.dir.bg Седем души пострадаха при катастрофа между два леки автомобила на пътя за варненското село Въглен в петък към 19 часа. При инцидента е ранен мъж, който е настанен за лечение в МБАЛ "Св. Анна" във Варна без опасност за живота, съобщи Дарик, позовавайки се на информация от Националния медицински координационен център. Останалите шестима са с леки контузии и са освободени за домашно лечение.

При удара предната кола се е завъртяла и се е блъснала в автомобил, движещ се в насрещното движение. Пострадали са 5 души, които са пътували в завъртялата се кола и двама от тази в насрещното движение.

Все още не ясно каква е причината за катастрофата. Няма данни някой от водачите на автомобилите да е употребил алкохол. Общо 40 са пътно-транспортните произшествия на територията на Варна за изминалото денонощие.

23-годишна жена е в "Пирогов" със сътресение на мозъка след катастрофа от тази сутрин space.gif

27 юли 2008 | 11:40 | Агенция "Фокус" space.gifspace.gifspace.gif

София. 23-годишна жена е пострадала при тежка катастрофа под детелината на Околовръстен път и бул. "България". Младата жена с инициали Ж.М. е приета в 7.20 часа в "Пирогов", съобщиха от пресцентъра на болницата. Ж.М. е със сътресение на мозъка и е приета за лечение в Клиниката по неврохирургия. Водачът на автомобила е във Военна болница.

30-годишен почина след катастрофа на пътя между селата Гълъбец и Горица, община Поморие space.gif 27 юли 2008 | 11:32 | Агенция "Фокус" space.gifspace.gifspace.gifПоморие. 30-годишен почина след пътен инцидент, станал тази нощ на пътя между селата Гълъбец и Горица, община Поморие, съобщиха от пресцентъра на ОДП - Бургас. Десет минути след полунощ днес в оперативната дежурна част на РПУ - Поморие е получено съобщение, че в медицинския център в Несебър гражданин е докарал с личен автомобил ранения мъж. Пострадалият е починал по пътя за болницата. При извършената проверка на място е установено, че около 23.30 ч. на 26 юли между селата Гълъбец и Горица се е движел лек автомобил "Сеат Ибиза", управляван от Ю.Ю. (30) от с. Гълъбец (без поставен предпазен колан). Водачът изгубил управление над автомобила, който се преобърнал в гориста местност, извън платното за движение. Причините за произшествието се изясняват. По случая работи РПУ – Поморие.

21-годишен е мотоциклетистът, загинал край Кресна space.gif 27 юли 2008 | 10:47 | Агенция "Фокус" space.gifspace.gifspace.gifКресна. 21-годишен мотоциклетист загина на място при пътен инцидент край Кресна, съобщиха от ОДП - Благоевград. Днес около 01.20 часа в РПУ -Сандански е получен сигнал за пътнотранспортно произшествия на главен път Е-79 в района на жп спирка "Пейо Яворов" край Кресна. Незабавно на място е изпратен полицейски автопатрул и медицински екип от ЦСМП. Дежурната оперативна група установява, че мотоциклет "Хонда", управляван от правоспособният водач Д.Д. (на 21 години) от Благоевград, движещ се в посока към Сандански се е блъснал в крайпътната мантинела. В резултат на удара мотоциклетистът буквално прелетява над еластичната ограда и пада в крайпътна канавка, а мотоциклетът навлиза в лентата за насрещно движение.

При инцидента мотоциклетистът е загинал на място. Трупът на Д.Д. е транспортиран за аутопсия в МБАЛ - Сандански.

Инцидентът става на пръв участък от пътя и суха асфалтова настилка. Мотоциклетистът е пътувал сам. Несъобразена скорост е вероятната причина с тежкия инцидент. По случая в РПУ е образувано полицейско дознание.

30-годишен велосипедист пострада при пътен инцидент в село Войводиново space.gif 27 юли 2008 | 11:51 | Агенция "Фокус" space.gifspace.gifspace.gifВойводиново. Велосипедист пострада при пътен инцидент в село Войводиново, община Марица, съобщиха от пресцентъра на ОДП - Пловдив. Вчера около 18.30 часа лек автомобил „Рено Сафран", управляван от Н.Х. /19-годишен/ от Пловдив, при движение с несъобразена скорост при ляв завой се качил на тротоара и там блъснал колоездача С.Ц. /30-годишен/, който бил откаран в болница с контузни рани.

Един човек е загинал при тежка катастрофа по пътя Варна - Добрич space.gif 27 юли 2008 | 08:18 | Агенция "Фокус" space.gifspace.gifspace.gif Варна. Един човек е загинал при тежка катастрофа по пътя Варна - Добрич, съобщиха за радио „Фокус" – Варна от КАТ. Инцидентът е станал вчера около 16.15 часа на разклона за с. Любен Каравелово. При челния удар шофьорът е загинал на място. По първоначални данни неправилно изпреварване е причина за катастрофата. По случая се води се дознание.

Жена бе ранена при катастрофа в Пловдив space.gif 27 юли 2008 | 11:54 | Агенция "Фокус" space.gifspace.gifspace.gifПловдив. Жена бе ранена при катастрофа в Пловдив, съобщиха от областната дирекция на полицията. На бул.”Васил Левски” пред № 212 около 8 часа вчера товарен „МАЗ”, управляван от Г.Ф. /на 52 г./ от Асеновград, предприел обратен завой от средната лента за движение и ударил движещия се в третата лента от лявата му страна лек автомобил „Нисан Примера” с водач Н.Д. /31 г./ от Пловдив. Возещата се в леката кола Й.И. /52 г./ от Русе е с фрактура на лицева кост.

Редактирано от Fory
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нелегален таксиджия погуби 2-ма души

Нелегален таксиджия от Бургас погуби два човешки живота след удар в дърво в местността "Ченгенескеле" по пътя за Созопол.

Часове по-късно на същото място при пътен инцидент загина още един човек, а други двама са с опасност за живота.

При първата катастрофата на място е починала возещата се на предната седалка пътничка с неустановена самоличност. Другият загинал е 44-годишен перуанец с българско гражданство от 25 г., предаде БГНЕС. Той е починал късно вечерта във вторник в болница за активно лечение в Бургас.

Инцидентът е станал снощи около 20.30 часа по път ІІ-99 от Бургас за Созопол на 700 метра от "Ченгенескеле". 28-годишният шофьор на автомобил “Саманд” при движение с висока скорост изгубил управление над колата, ударил се в крайпътно дърво, след което се е преобърнал извън пътя. Той е настанен в МБАЛ–Бургас с фрактура на лява подбедрица и контузна рана на главата, без опасност за живота. Във здравното заведение е и возилата се на задната седалка 21-годишна жена от Бургас, която е с фрактура на двата глезена. До нея е седял починалият по-късно в болницата перуанец Лео Франко. Той е бил приет в бургаската болница с контузия на коремна област - кръвоизлив на далак, перитонит. След като са го приели по спешност, той е изпаднал в хеморагичен шок. С голяма кръвозагуба е настанен в реанимация. Там са му прелели няколко банки кръв, но въпреки усилията на лекарите, той е издъхнал.

На шофьора на колата е взета кръв за химически анализ, за да се установи дали е пил алкохол.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля,че днешната случка на Скобелев обира всички точки за куриоз,за нещастие трагичен.

Който не е разбрал - Отскочило паве от автомобилна гума спуква черепа на жена,вървяща си отстрани...

Как от гума на лека кола,отскача огромно паве на 160-170 см и то с такава сила,че да размаже жената, аз лично не мога да си го обясня.Дано се оправи...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тежък пътен инцидент е станал около 18.00 часа днес на главен път Е-80 (Хасково - ГКПП-Капитан Андреево) между разклона за с. Стамболийски и Узунджовска детелина.Ударили са се челно лек автомобил "Форд Мондео" с белгийска регистрация и български "джип "Мерцедес", съобщават от пресцентъра на МВР. По първоначални данни при катастрофата тежко са ранени четирима - турско семейство с дете, пътували във форда и шофьорът на джипа. Двамата водачи са с опасност за живота. Всички пострадали са закарани за лечение в хасковската болница. На мястото на инцидента са дежурна следствено-оперативна група, екипи на КАТ и пожарната. Огледът продължава. Причините се изясняват.

188x160.jpgЧетирима души са загинали за едно денонощие на територията на страната. Станали са 26 тежки катастрофи, при които 40 човека са ранени. От тях 4-ма са с опасност за живота. За района на София са станала 3 тежки катастрофи, трима души са ранени.

Леките пътнотранспортни произшествия са 136. От началото на годината по пътищата на страната загиналите са вече 561, припомнят от МВР.Станали са 4350 тежки катастрофи, при които 5414 българи са ранени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

днес на бул. Владимир Вазов ...Голф 4 се беше омлял зверски ..беше минал пре една табела и се беше спрял в един стълб...удара е бил жесток ..почти нищо не е останало от колата ..има и голям удар в шофьорската врата ...скоростта е била доста висока съдейки по колата ..беше ми кофти да направя снимки ..но може би по късно ще качат в някоя медиа :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

вчера на пътя между варна и златни пясъци някво бмв застигнало предната кола и директно ги отнесъл без дори сантим спирачен път. Полицията изкарала виновен за ПТП-то момчето управляващо предната кола, на мен то ми каза че карало с около 70, с колко ли е карал оня с БМВ-то?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...