Jump to content

Катастрофите в нашата родина.


Recommended Posts

Там колко коли съм виждал по релсите да си продължават :hilezh:

Иначе за случая е страхотен късмет, че няма по-тежко пострадали :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 840
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

15-годишен с БМВ оцеля по чудо след удар в стълб

10 септември 2008 / News.dir.bg</B>15-годишно момче катастрофира тежко с "БМВ" в Добрич, съобщиха от полицията.

Спътникът на водача - 17-годишен младеж, е настанен с фрактура на черепа в реанимацията на местната болница. Непълнолетният и неправоспособен шофьор като по чудо се е отървал със счупен крак и е в ортопедията.

Пътното произшествие станало на улица "Никола Петков". Автомобилът е излязъл извън платното за движение и се ударил в стълб на тролейбусната мрежа. И двамата младежи са били без обезопасителни колани.

Това е вторият случай през последните дни, в който непълнолетно момче сяда зад волана. 14-годишен шофьор се преобърна с лек автомобил край язовир до балчишкото село Оброчище. Невръстният шофьор и неговата 18-годишна спътничка получиха наранявания, припомнят от областната дирекция на полицията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майка и син загинаха при челен удар, ранено е дете

11 септември 2008 / News.dir.bg

60-годишна жена от Бургас и 33-годишният й син загинаха на място при тежка катастрофа, станала на пътя Каблешково-Бургас в сряда около 20 часа.

Това съобщиха от Областната дирекция на полицията в Бургас.

При катастрофата са се ударили челно автомобил "Сеат Толедо" с бургаска регистрация, шофиран от 33-годишния Г.Д. и автомобил "Форд Транзит" с бургаска регистрация, управляван от 53-годишния П.Ж. от Бургас. Ударът е станал, след като шофьорът на сеата се опитал да заобиколи аварирал товарен автомобил "Камаз 5511" с бургаска регистрация, управляван от 55-годишния Г.С. от Бургас. Камионът е бил спрян на пътното платно около 50 м след входа за гаража на селскостопанската авиация, а сеатът се е движел с несъобразена скорост. При изпреварването на камиона колата се удря челно в идващия в насрещното платно "Форд Транзит".

На място загиват 33-годишният шофьор на сеата и 60-годишната му майка А.Д., пътувала на задната седалка на колата. Пострадали са детето на водача – момиченце на една годинка и баща му - 64-годишният П.Д. Детето е настанено с опасност за живота в отделение "Реанимация"на МБАЛ Бургас с диагноза "политравматизъм и комоцио", а дядото е получил контузия в областта на корема и гръдния кош и е настанен за лечение в МБАЛ Бургас без опасност за живота.

Ранени са и водачът на форда - П.Ж., който е получил открита фрактура на левия крак и контузно-разкъсни рани по главата и неговият спътник – Д.Д., получил контузно разкъсни рани на левия крак, на главата и контузия в областта на гръдния кош. И двамата са приети в МБАЛ Бургас без опасност за живота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лекарите безсилни за малката Симона

12 септември 2008 / News.dir.bg

</B>

Няма промяна в състоянието на едногодишната Симона Джулова, която бе тежко ранена при зверската катастрофа на пътя Каблешково-Бургас. При жестокия челен удар загинаха баща й и баба й.Това съобщи за Дир.бг заместник-директорът на МБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски. Детето е в реанимацията на болницата в критично състояние.

"Момиченцето е в крайно тежко състояние, в дълбока кома и е на апаратна вентилация. Нараняванията са жестоки. Колегите направиха всичко възможно, включително най-добрите лекарства", допълни д-р Миразчийски. По думите му шансовете на Симонка да оживее са минимални, тъй като получените наранявания са много тежки. Момиченцето е със счупвания на черепа и голям субдурален кръвоизлив.

Симона пострада при жестока катастрофа, станала на пътя Каблешково-Бургас в сряда около 20 часа. Тогава при челен удар между "Сеат Толедо" и бургаски "Форд Транзит" загинаха на място баща й - 33-годишният Георги Джулов и 60-годишната й баба Атанаска Джулова. Дядото на момиченцето - 64-годишният Петко Джулов е с контузия в областта на корема и гръдния кош и е настанен за лечение в МБАЛ Бургас без опасност за живота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малката Симона не успя да се пребори

12 септември 2008 / News.dir.bg

Едногодишната Симона Джулова, която бе тежко ранена при тежката катастрофа на пътя Каблешково-Бургас на 10 септември, не успя да се пребори и почина в реанимацията на бургаската болница.

Това съобщи за Дир.бг д-р Димитър Шарденов от реанимацията на МБАЛ-Бургас. Детето е починало днес в 13.30 часа, след като почти две денонощия бе в дълбока кома и на апаратна вентилация.

По думите на заместник-директора на болницата д-р Бойко Миразчийски състоянието на Симона е било крайно тежко, а нараняванията са били жестоки и несъвместими с живота.

"Колегите направиха всичко възможно, включително с най-добрите лекарства", допълни д-р Миразчийски. Момиченцето бе със счупвания на черепа и голям субдурален кръвоизлив.

Катастрофата стана в сряда около 20 часа. Тогава при челен удар между "Сеат Толедо" и бургаски "Форд Транзит" загинаха на място баща й - 33-годишният Георги Джулов и 60-годишната й баба Атанаска Джулова. Дядото на момиченцето - 64-годишният Петко Джулов е с контузия в областта на корема и гръдния кош и е настанен за лечение в МБАЛ Бургас без опасност за живота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:unsure: много тъжна история... :)

Колеги,хубаво си правете сметката,ако карате с несъобразена скорост,не се поддавайте на инстинкти заради някой селянин,то си личи кой какъв е по начина на каране.Аз отдавна съм се примирил че пътищата не са писти,на които показваш кой е най-бързия,карам съобразително и разумно и съм още на 23год! Или както се казваше "Не бъди безразличен,бъди различен !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ходи го кажи на един ентусиаст в А3/А4 раздела, който гони максималната скорост за колата си с думите "какво ме интересуват другите, като и аз ще умирам"... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е ся казаха по телевизията, некъв юнак събрал 6 пешеходеца на Тодор Александров и Константин Величков. Капнаха 5 капки дъжд и некадърниците почнаха се проявяват. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е ся казаха по телевизията, некъв юнак събрал 6 пешеходеца на Тодор Александров и Константин Величков. Капнаха 5 капки дъжд и некадърниците почнаха се проявяват. :)

Мълчи не думай, че майка ми точно там работи! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,хубаво си правете сметката,ако карате с несъобразена скорост,не се поддавайте на инстинкти заради някой селянин,то си личи кой какъв е по начина на каране.

Би ли се уточнил тук, моля?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малолетен водач е причинил тежка катастрофа снощи в Пловдив. В 23.20 часа на ул."Мара Гидик" лек автомобил „Форд Мондео", управляван с несъобразена скорост от 13-годишния Г.Ю. от Пловдив, се блъска в дърво в ляво по посока на движението Детето-шофьор е настанено в болница с черепно-мозъчна травма. Пътниците в колата - А.Н. на 11 години и А.Е. на 14 години са с контузии по главата и тялото, а 12-годишната Л.А. е получила фрактура на ръката. news.bg След преглед трите деца са освободени за домашно лечение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей преди час. Шела на България... помляни... порше бмв още некво. и то в една катастрофа. ужас.....

И двете марки са от тия дето най-често се мелят, какво се учудваш? :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес на бул.Прага(около 12-12:15), между баня Мадара и 5-те кьошета един черен МЛ удари едър мъж на средна възраст.Стана точно пред очите ми аз идвах в насрещната лента...Цял ден гледам стерео и ми се повтаря картината как човечеца падаше на земята... Дано да му няма нищо !

Баце така е и така ще бъде, докато не въведат глоби и за пешеходците. Не знам в случая кой е бил виновен, но много често хората си пресичат където и както си искат, с гръб към движението или баавно, баавно, щот са самоуверени в правата си на пешеходци и т.н. Създават и условия за ПТП-та, тъй като на шофьорите най-големия им кошмар е да ударят човек и всячески се опитват да ги избегнат с цената на всичко и изобщо пешеходецът е един най-големите бичове за пътното движение. :hilezh: Така и не успях да разбера ЗАЩО не въведоха забрана за произволно пресичане от пешеходци. Ако някога имам власт, това ще е първото, което ще променя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Камион на червено блъсна автобус в София

Камион и автобус по линия 77 се сблъскаха на кръстовището на бул. "Н.Мушанов" и "Възкресение" в столичния квартал Красна поляна.Инцидентът е станал към 8 часа.

Пострадалите общо са 15 граждани, двама са в тежко състояние.

Най-тежко е пострадал шофьорът на автобуса. Станалата катастрофа не е по негова вина, каза Асен Добранов, изпълнителен директор на "Столичен автотранспорт".

Приети в Пирогов са петима - двама мъже и три жени. След прегледа те са освободени от болницата.

М.С. - на 36 години е с три счупени ребра, подложен е на домашно лечение. А.И. на 39 години е с контузия на дясното рамо.Р.С. на 59 години е с контузия на ломбалните прешлени и рана на долните устни, К. У. на 30 години е с ожулени колена.

"Травмите са на главата и на гръдния кош. С комоцио има двама души, един има със съмнения за счупени ребра. Във втория автобус няма пострадали, но шофьорът е бил в нервна криза, съобщи д-р Мария Пеева от Спешна помощ.

Преди да пристигнат екипи на полицията, пожарната и бърза помощ граждани успяват да извадят през прозореца на автобуса тежко пострадалия шофьор, който е откаран във ВМА.

Малко по-късно с помощта на огнеборците са отблокирани вратите на автобуса - двама от пътниците, които били в по-тежко състояние също са транспортирани до ВМА, а останалите осем- с по-леки наранявания са откарани в Пирогов.

За да избегне сблъсъка, друг автобус успял да спре на метри от стълб. Според очевидци автобусът е блъснат от товарен автомобил, който минал на червен светофар.

Пострадалите пътници ще бъдат обезщетени. За да бъдат обезщетени пострадалите, те трябва да представят свидетелство от медицинско лице, както и редовен превозен документ - билет или абонаментна карта.Тепърва ще се изясняват причините за катастрофата, съобщиха от МВР.

Редактирано от Fory
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди да седна да пиша дълго гледах в точка и мълчах това е като статистика по време на война .Не съм предполагал че е такава касапница аз живея в Канада и сестрами си беше това лято в България и ми разказваше че за да стигнат до морето на 4 пъти са били засичани от разни камикадзета аз не и повярвах защото си казах на:

"На кривия шофьор всички му пречат" но май е била права влезнах в месните новини ми за тази седмица няма нито една жертва по пътищата на провинцията само леки инциденти.Провинцията е с 8000 000 жители колкото България и нито една жертва !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Вие си правете изводите !!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко си прав , но тук си се трепем ежечасно и даже някои не искат и да знаят (четат) във форума.

Поредната...

Берковица/Монтана. Тримата пострадали при катастрофата на излизане от Берковица, настанени в приемното отделение на Центъра за спешна медицинска помощ в Берковица (ЦСМП), ще бъдат транспортирани в МБАЛ- Монтана за активно лечение, съобщи за радио “Фокус”- Видин дежурният лекар в ЦСМП- Берковица. От Спешното отделение в Монтана потвърдиха, че медицински екип пътува за Берковица, за да транспортират пострадалите. По думите на дежурната служителка в ЦСМП- Монтана, пострадалите не са в добро състояние. 44-годишен мъж е със съмнения за счупване на шийни прешлени и ребра. С разкъсно-контузна рана на главата и съмнения за счупване на дясна ключица е 20-годишния мъж, също пострадал при катастрофата, а 44-годишната им спътница също е със съмнения за счупени ребра. Четвъртия пострадал, на 48 години, е транспортиран в МБАЛ- Монтана веднага след инцидента, със счупен десен крак.

Катастрофата е станала на излизане от Берковица, около 17.40 часа. Шофьорът на автомобила е загубил управление и се е ударил в дърво

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Магаре на мост причини тежка катастрофа

16 септември 2008 / News.dir.bg

</B>Гранични полицаи оказаха първа помощ на катастрофирали мъже, блъснали с кола магаре на мост, съобщиха от Регионалната гранична служба в Смолян. Пътният инцидент е станал около 1.30 часа в района на местността "Ханчето" в землището на Златоград, предаде Дарик.

Лек автомобил "Пежо" удря магаре, след което се блъска в парапета на моста.

Гранични полицаи извадили от колата шофьора и пътника и им оказали първа помощ. Катастрофиралите са настанени в болницата в Златоград.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А на минувачите ви вече не им прави впечатление. Кофти София брат. Съжалявам ви тея, които сте от там :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Онзи ден във Варна под Спортна зала посока центъра имаше доста здрава катастрофа между един Голф III и Ауди А6 C4 .Дано да няма никои пострадал но колите бяха много смачкани .Аудито нямаше предница , а Голфа беше много сериозно смачкан странично във вратите които са към шофьора.Незнам с колко са карали но Аудито беше прелетяло от платната за движение в поска Златни пясъци през разделителната ивица/която е широка около 2-3м тревна площ/ през мантинелата в насрещните платна и се беше спряло в предпазната ограда на тророара , а голфа беше в разделителната ивица между платната перпендикулярно на движението.Имаше полицаи и линека която тъкмо тръгваше.Надявам се да не е някои от форума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Три жени загинаха в Ауди - зверска катастрофа край Шумен

Три жени загинаха намясто след жестока катастрофа на разклона за кв. "Мътница" край Шумен. Инцидентът е станал около 14,50 часа.

Лек автомобил "Ауди 80" с шуменска регистрация, движещ се по второстепенния път от Шумен, не спрял на знак "Стоп" и в него с висока скорост се ударил джип "Мерцедес" със софийска регистрация.

Намясто са загинали три жени, които са били в аудито.

Две от тях са изхвърчали при преобръщането на леката кола, а третата все още е заклещена в смазаните ламарини.

„Видях аудито на стопа, то спря, след това тръгна, явно са си помислили, че могат да ме изпреварят. Ударих спирачки веднага“, каза шофьорът на мерцедеса Дико Диков, на 67 години, от София, собственик на хотел в Златни пясъци.

Георги Панчев, инспектор в КАТ ПП, заяви, че се води следствие и тепърва ще се изясняват вина, скорост и причини.

„Една от трите жертви е момиче на възраст около 16-18 години“, каза Панчев.

Самоличността им все още не е установена. Разклонът в момента е регулиран от полицаи, очакват се следователи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Георги Панчев, инспектор в КАТ ПП, заяви, че се води следствие и тепърва ще се изясняват вина, скорост и причини.

Е тва само в наща татковина може да го има. Не спряли на знак стоп и ще търся вина и причини. В Америка колкото и да не ги понасям, поне за тва им правим евалата. Става инцидент и има знак СТОП отнасяш някой неспазил знака, идват с метли и лопатки да съберат останките и тва е. Знам го от един приятел, който размаза така някакви и даже не го бяха викали в полицията впоследствие. А тук, никога не знаеш, като си невинен дали си наистина такъв и обратното. :stupid:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе не съм сигурен, че ако спреш на стопа, погледнеш и не видиш идващ с 250 км/ч ML, този с Мерцедесът няма да има никаква вина :stupid:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе не съм сигурен, че ако спреш на стопа, погледнеш и не видиш идващ с 250 км/ч ML, този с Мерцедесът няма да има никаква вина :respekt:

И ти си прав.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...