Jump to content

въпрос заDZ мотор


homs12

Recommended Posts

Айде тук и аз чакам отговор... Защото и аз съм със същия...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора и аз имам такъв мотор.Ходил сум по какви ли не маистори.Секи пипа и вурти някви неща по инжекцията ама никои не знае кво праи и само и разкатаха фамилията.Наскоро започнаха да ми падат оборотите на празен ход и колата започна да гасне.Започна да го правии на бензин и това стана в рамките на един час което беше странното.Значи нови са:свещи,кабели,ваздушен филтър,дистрибуторна капачка и палец.Катализатор нямам.Сега сум ги вдигнал малко от жилото на газта за да не гасне по светофарите обаче се сещате че е като спаска ламята в момента :hilezh: По принцип сега като натегнах жилото работи на 1000 някъде,а преди работеше на 1000 без натегнато жило.Интересното е че сега ги кавва понякога до 1300 като и скимне.Без значение заграла ли е или не.Какво може да е тва според вас.??? Аз замо за бубина се сеюам. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора и аз имам такъв мотор.Ходил сум по какви ли не маистори.Секи пипа и вурти някви неща по инжекцията ама никои не знае кво праи и само и разкатаха фамилията.Наскоро започнаха да ми падат оборотите на празен ход и колата започна да гасне.Започна да го правии на бензин и това стана в рамките на един час което беше странното.Значи нови са:свещи,кабели,ваздушен филтър,дистрибуторна капачка и палец.Катализатор нямам.Сега сум ги вдигнал малко от жилото на газта за да не гасне по светофарите обаче се сещате че е като спаска ламята в момента :dance: По принцип сега като натегнах жилото работи на 1000 някъде,а преди работеше на 1000 без натегнато жило.Интересното е че сега ги кавва понякога до 1300 като и скимне.Без значение заграла ли е или не.Какво може да е тва според вас.??? Аз замо за бубина се сеюам. :D

аз съм със същия проблем

с механична инжекция съм и аз подобно на колегата (ACE мотор) скоро го прехвърлих в колата си

сменил съм свещи BOSCH, кабели BERU, ваздушен филтър BOSCH, дистрибуторна капачка и палец, ново стъпково моторче пак BOSCH и пак имам проблем

държа да отбележа че всичко е чисто ново

днес ще дойде някакъв диагностик-жичкаджия (пронципно ми е работил по колата и съм доволен човека си разбира от работата, аз съм малко перфекционист) тъй че ако свърши работа, ще пиша пак за да кажа какъв е бил проблема при мен

А ако някой от вас е намерил решение нека сподели за да зна и аз какво да правя и къде да търся проблема :bia:

успех на всички и ще следя темата с интерес :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може ли да я някакъв смукач които си седи отворен?? Въобще къде и е тоя автоматичен смукач на тая кола.Забелязал съм че на газ студена преди си държеше мн стабилно обороти и като загрее почват да се бъзикат.На бензин пък студена ги рържи още по стабилни ама дам ли газ се дави като луда.Даже ако подам малко по рязко направо си гасне.Какво е това според вас вече се чудя куде да я закарам?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А някой сети ли се да си погледне маркучето към вакумрегулатора,щото като имах 80-ка имах такъв проблем с такива признаци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Електроника има :hilezh: Тя управлява ниските обороти и работата на двигатела докато загрее

img_0015.jpg

img_0014.jpg

Редактирано от Niki001
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно проблема е всеобщ!Аз също съм с DZ мотор и също ми прави въртели когато я запаля.Работи така малко и после си мърка като котенце.Аз се притесних дали не е от газовата уретба нещо.Наистина би било хубаво да се намери някакво решение на проблема

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Niki001 А тая електроника къде се намира освен върху монитора ти и смяташ ли че може тя да се е скапала и ще има ли файда ако я сменя. :hilezh:

Редактирано от SaltWater
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко вероятно е да се е предала. При мен сенамира до съединителя от към вратата.

П.П.ZZLur чети подписа :blink:

Редактирано от Niki001
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех,изпуснах времената когато се учеше руски в училище. :) аз имам една книга за ауди на бг ама е писана или превеждана от полуидиоти.

jiko58 благодаря ти ,ще се опитам да разбера колкото мога,за останалото ще ормозя дътите да превеждат :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Хора имам един мнжеби мн глупав въпрос.Значи по тая бърлива инйекция няма едно умряло кабелче и един умрял датчик.Говоря за главата по специално.Как знае точно в кои момент точно на кои цилиндър да подаде гориво,колко гориво.Кое в какво положение и т.н.

Редактирано от SaltWater
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Електроника има :) Тя управлява ниските обороти и работата на двигатела докато загрее

img_0015.jpg

img_0014.jpg

виш това никои не се сеща данке шоин НИКИ :):hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора и аз имам такъв мотор.Ходил сум по какви ли не маистори.Секи пипа и вурти някви неща по инжекцията ама никои не знае кво праи и само и разкатаха фамилията.Наскоро започнаха да ми падат оборотите на празен ход и колата започна да гасне.Започна да го правии на бензин и това стана в рамките на един час което беше странното.Значи нови са:свещи,кабели,ваздушен филтър,дистрибуторна капачка и палец.Катализатор нямам.Сега сум ги вдигнал малко от жилото на газта за да не гасне по светофарите обаче се сещате че е като спаска ламята в момента :hilezh: По принцип сега като натегнах жилото работи на 1000 някъде,а преди работеше на 1000 без натегнато жило.Интересното е че сега ги кавва понякога до 1300 като и скимне.Без значение заграла ли е или не.Какво може да е тва според вас.??? Аз замо за бубина се сеюам. :)

И аз имах подобен проблем, с единствената разлика че не гаснеше, а само падаха много оборотите (до към 400) и много нестабилна работа след това, един съсед автомонтьор веднъж ме видя да и се чудя само я погледна и ми каза "стъпково моторче" аз бях доста скептичен към такава диагностика но все пак реших да направя това което ми каза!!! И О Чудо взе че се оправи работеше перфектно (до скоро като сега пак се разколебаха оборотите) Така че и моето предложение е да погледнеш стъпковото моторче и да го почистиш (само че не мога да ти кажа как защото човека го взе в сервиза с него - спомена само за промиване с някаква течност на която забравих името!) Доколкото разбрах именно това стъп.моторче определя работата на двигателя на празен ход!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера бях в бош на диагностика.Върнаха ми жилото на газта както си беше.Продухаха клапите и нещо като трансформаторче ,в което влизат 2 маркуча.Пак беше с някаква течност,не знам каква ама пишеше cleaner на нея.След това ми ги дорегулираха от едно винтче,казаха ми че газовата е поиздухала и тва беше.Доколкото разбрах тоя двигател няма ламбда сонда,няма стъпково моторче,няма катализатор,смукача и е няква умраля мембрана.Баси тоя двигател как се движи :)

ПП: аз все пак не рзбрах тва реле ли там какво е дето е на снимката как точно се свързва с инжекцията????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...