Jump to content

Катализатор А6 C4

fastv6

Recommended Posts

Здравейте колеги интересува ме някои махал ли е катализатора на своята кола, понеже имам проблем с газовата и се самнявам да не е от катализатора, но ме притеснява ако го махна да не ми прави проблем ламбда сондата и също дали става само с тръба или гърне заместител. Благодаря предварително!!! :nixweiss:

Има резонаторни гърнета, които се монтират на мястото на катализатора. В Плевен е 35 лева на гърне. При мен бяха два катализатора и ми излезе 70 лв.

А с какъв двигател си??? И какъв ти е проблема с ГУ?

Двигателя ми е ABC - 2,6 V6.Проблема ми с ГУ е следният, монтирах си ГИ БРЦ втора употреба в сервиза на БРЦ в Пловдив след което започна главоболието, първо след монтажа тъй като газовото не работи адекватно предърпва при ускоряване газаджиите ме изпратиха да ми направят диагностика в някой сервиз на бош и там се оказа че на колата и няма нищо, върнах се при тези в БРЦ сменяваха инжектори редуктори и ефект никакав когато колата се прехвърли на газ първоначално на празен ход си работи добре и като се изреже започват проблемите започва да тресе и гасне, газаджиите се самняват да не се запушва катализатора от газта и от там да идват проблемите, така че в крайна сметка се чудя какво да направя след като и те немогат да ми помогнат както и никой друг за момента. Колата на бензин си работи добре а на газ нещо се ошашква и интересно от какво, след като на бензин няма проблеми и ГИ си е наред свещите са нови и просто незнам вече какво да правя за първо време мисля да махна катализатора и да си проверя ремъка наред ли е всичко след което ще видим дали ще има някакъв резултат!!!

Edited by fastv6

Значи при тия в "Тракия" си бил. И аз ходих там да ги питам дали ще могат да сложат на 2.6 ГИ, ама до тая процедура не съм стигнал още. Мога да те пратя да ти свалят катализаторите и да ти сложат завихрители на тяхно място, ама ме съмнява,че проблема е от там. Може и дроселовата клапа да трябва да се почисти. Въобще да почнеш така, да махаш и правиш по колата това или онова, въз основа на предположения ми се струва малко несериозно. А има вероятност и всичко да е от електрониката на ГИ и зависи как и къде са я вързали. Ако искаш пусни някое ЛС да те пратя при един приятел да я погледне.Има ВАГ и всичко останало и се занимава с диагностика и ел инсталации, монтира и ГУ и предполагам ще може да помогне. Намира се в Кършияка.

• 15 years later...

А и също така има ли някой, който все още има такъв автомобил? И минал ли успешно ГТП наскоро?

Вчера минах на TDI-то без никакъв проблем. Дизелите като цяло нямат проблеми, а за старите бензинки до колкото разбрах нормата е много висока, отделно могат да ги пускат без да ги мерят. Проблемните започват с бензини около 2000-2003-та, когато навлиза euro3.

Другия месец ще минавам на S-ката и ще кажа дали е имало проблем.

преди 14 минути, SPiTFiRE_ написа:

Проблемните започват с бензини около 2000-2003-та, когато навлиза euro3

Мдаааа, две таквизи ги кича с нови катализаторчета, мноо са Оплашени тия по пунктовете, дори мойте лауреати ми отказаха, СТРАХ, да не повярва човек....

От Аутодока за тръца, на Валкер, за народната кола от Албиона, нямаше 100 лири, ония в Пункта се облещиха и напрао ми лъзнаха 4-та категория.

Мне, за фаувето беше от UK ибея, "Type Approved Catalytic Converter for Seat Ibiza Mk3 VW Polo 2004-2009 Euro4

GBP 74.96 Unit price GBP 74.96", евтинджос с кофти изработка, но си свърши работата перфектно.