Jump to content

Б4 -ВЪПРОСИ


tonydst

Recommended Posts

Б3 е по-лека кола, с по-малки моторчета, там разходът е обяснимо по-нисък.........

Ко речИ ве кек?!? :steinigung: И за разхода не си прав, ма нема споделям подробности, че пак ше ме полазят газьорите да ми изпъкват как с 5 леа, минават 7 хиили левги и некой ше трее го напцуем на майка накрая. :hilezh::hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ко речИ ве кек?!? :lol: И за разхода не си прав, ма нема споделям подробности, че пак ше ме полазят газьорите да ми изпъкват как с 5 леа, минават 7 хиили левги и некой ше трее го напцуем на майка накрая. ;);)

Мълчи ве, чурек. :steinigung:

Визирам Б3 80 с моторетките по деведесе коня макс - не 90-тка с 5-ак.

Ей сега ше дойде собственика на Б3-ката с черниО стоп и ше ти каже кой кум, кой сват и кой на булката брат. :hilezh:

Аз лично не ставам за пръдняр - прочети ми поста - тва са ми реалните градски, селски и тн разходи на гаС - много - малко - тва е. :hilezh:

Редактирано от connor cane
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Leito знам кво е да те залепи карал съм корвет той отлепя доста, имах предвид това което каза ти да си продължи вървежа а не да умре :hilezh:

Както вече се разбра терминът "отлепя" е доста разтегливо понятие и не ясно какво значение влагаш в него. Представата за "вървяща кола" също е различна. Зависи от опита и се променя като се качиш на "по-вървяща" :steinigung:

Ако колата ти "умира" на 140 км/ч определено има проблем. Под умира разбирам престава да ускорява. ADA определено може да вдигне повече.

Въпросът, според мен е да се усеща ускорението, а не да го установяваш единствено като погледнеш скоростомера.

Моето ABK, примено ускорява доста добре след 120 км/ч (до към 150-160). При 120-130/ч на пета оборотите се приближават до 3200, когато е и максималния въртящ момент на този мотор /165Nm/ и това се усеща.

Редактирано от Bluedog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

освен да се заяждате в тоя форум занимавате ли се с нещо друго??някой иска мнение за някой автомибил вие не спряхте да го обвинявате за въпроса му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

освен да се заяждате в тоя форум занимавате ли се с нещо друго??някой иска мнение за някой автомибил вие не спряхте да го обвинявате за въпроса му.

Офтопик: Нещо доста прибързано постави диагноза на форума, ми се струва. 13 поста и 6 дни регистрация и вече смело даваш оценки. Най-малкото не е възпитано.

Ама има кой да ти сипе и на тебе, още не са те надушили баш-писачите :steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Leito тук вече съм съгласен с теб за RS2 :steinigung: и аз бих я резнал да видя как върви :DLeito чуи прекъсвача :gut: познавам собствени на това чудовище http://vbox7.com/play:2235eee3 провери тръгва ли линка?

батя,а тфа е под нас,а другото отсреща ми е работата(гумаджийното) :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

бегло.Ти ако си от Младост имаме си сбирки(виж в раздела сбирки/мероприятия),а иначе пред гумаджийното ако има черна 80-ка или черно БМВ значи съм там

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не са те надушили баш-писачите :steinigung:

А... ти ще кажеш :hilezh: душналЕ сме го отдавна

Бе надушили са го, според мен, ама нещо не са в настроение. :gut:

Тука сме ве... чекам го още един два пъти се изфърли кат чикия на песък и го почвам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич,

честита придобивка първо - след като си я обслужил напълно, оттук наатък само да те радва и да те вози безаварийно. :hilezh:

Въпросите, които задаваш са почти екзистенциални за една кола - за тях няма точен отговор. :gut:

На какви обороти ти е колата при определена скорост зависи от предавателните числа на скоростната кутия, с която е окомплектован мотора - в твоя случай - АДА 1,6, 101 кс.

При 100 км/ч при всички положения трябва да си под 3000 оборота.

5000 оборота при 150 са много по принцип.

Моят мотор (АБК) на 120 км/ч е на около 3300 оборота. На 150 км/ч е на около 4000. Все пак имай предвид, че нито показанията на оборотомера са 100% точни, нито скоростта по километраж е такава, каквато е всъщност - при 150 км/ч по скоростомер (километраж) може да имаш над 10 км/ч отклонение - реално да караш с 140.

Няма такова понятое като "среден разход градско" - особено за 15+ годишен автомобил. Зависи от много неща - състояние на мотора и всичките му датчици (дебитомер, температурен датчик, ТПС, ламбда сонда и тн), важно е също на какви разстоянич караш, на колко светофара спираш, колко време чакаш, за да минеш през тях и тн. Да не забравяме и стила на каране - аз лично сменям предавки на 2700-3000 оборота, което смятам за най-правилно от гледна точка на оптимална работа на мотора. Някой байчовци сменят скорости на под 2000 оборота, като на дизелов агрегат - което според мен е супер глупаво, защото по този начин бензиновият агрегат се товари ужасно и му се скъсява живота жестоко. И едва ли гори по-малко отколкото ако го караш как си требе - но вуйчовците си мислят, че по този начин пестят гориво... :hilezh:

На газ ли караш?

Ако редовно се движиш със скорости близки до 150 км/ч, не очаквай нисък разход - няма как да стане просто. Ако някой то обяснява, че при такава скорост колата му гори 8/100 газ - прати го да се снима.

На газ или на бензин караш?

GAS - INJEKCION

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз днеска карах кола 250 коня с Газов Инжекцион.Разхода и по-борда беше от 15 до 17.Само дето не моеш разбереш,че си на газ.Мн е яко караш си бавно и мазно В8-та и ти е 8-10 лева градското на 100 км :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти и аз карам B4 1.6 ADA комби на газ , градско ми гори 12 газ извън града 9 при 100/110 , на 150 км/ч е на 5000 оборота.Двигателят е доста тромав за това купе иначе колата е добра.незанам кои ти е казал че се изтрелва тая кола не може да се изтрела дори и на 1 скорост
БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ИФОРМАЦИЯТА! С ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН ЛИ СИ?
Моят извънградски е под 8. Със 110-115 км/ч. Градският е минавал 16...
А КАКВА ГАЗОВА СИ ? ИНЖЕКЦИОН ИЛИ ОБИКНОВЕННА?
Здрасти и аз карам B4 1.6 ADA комби на газ , градско ми гори 12 газ извън града 9 при 100/110 , на 150 км/ч е на 5000 оборота.Двигателят е доста тромав за това купе иначе колата е добра.незанам кои ти е казал че се изтрелва тая кола не може да се изтрела дори и на 1 скорост
Мерси за информацията!
Лъжци и обмитители се навъдиха много, ей.Баси, за кво им е да лъжат за нисък разход и безбожен вървеж на коли, които са толкова разпространени и всеки средно интелиентен човек е наясно за какво иде реч?АДА да се изстреля след 140 км/ч - коментара по този въпрос е един единствен - БХАХААХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХА

АХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА.На тоя сешуар 140 му е ВЕ макс - на къде се изстрелва след това - в орбита ли? :hilezh: Особено на газ, под 10 разход извънградско не виждам как ше се свали на Б4 - независимо дали е АБТ, АБК или АДА. Естествено, не става дума за простаци, които си затягат кранчетата на изпарителя на макс, на празен ход вибрациите им са по-гадни от на дизИл, гърмят постоянно, но пък им "гори малко". :flehan: Евентуално, при добри пътни условия и леко десно краченце, мое се свали на около 9/100, но аз лично неам нерви за такова извънградско каране. Тва иде реч за мотор с обикновена газова - ако на някой му се инвестират 1500 лева за ГИ на кола за нема и 3000 - да каже как са там нещата - аз лично не вервам да са по-различни.Ако колата се кара в София (пак на газ), под 15-16 забравяш - нема как да стане просто - освен ако не караш Младост-Люлин в 2 през нощта и пускаш баирите по инерция. Ако много се ругаш по задръстване, подминава 17 газ. Тези наблюдения са ми от почти 11 000 км на АБК - не вярвам АДА и АБТ да са по различни откъм, разход - освен че са зверски скопени откъм вървеж. :flehan: Б3 е по-лека кола, с по-малки моторчета, там разходът е обяснимо по-нисък - аз визирам Б4 - да не ми наскачат сега батките газьори с лачени Б3-ки да ме нагрубят къв съм простак да излагам газовата секта с тия безбожни разходи. :) Батки, молим ви ве - стига с тия басни за бесен вървеж и нисък разход - бетер дизелджии сте.Аз тоя уикенд си ходих към Ямбол - брат ми беше абитуриент. По магистралата - 140-150 - до 160 на моменти, редко до 130. Е колко да ви кажа, че ми е горяла - 9/100 ли - да ми завиждате за ниския разход? :lol: Еми не батки - 11-12 си ми лапка при такава скорост. За 10/100 трябва да не подминавам 120 - коет не виждам как ше стане.Ма кво ме боли при 73 стинки пръдня.Газ и толкоз. Колко и да и сипеш - нема го върне. <_<

Благодаря ти за инфото! Аз съм си фен на Ауди :)
БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ИФОРМАЦИЯТА! С ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН ЛИ СИ?А КАКВА ГАЗОВА СИ ? ИНЖЕКЦИОН ИЛИ ОБИКНОВЕННА?Мерси за информацията!Благодаря ти за инфото! AUDI forever :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...