Jump to content

Съвет за Газова на Б4 АБТ


Recommended Posts

проблема е следния (ако може да се нарече проблем)

колата е ауди 80 б4 2.0абт изпарителя е "тартарин"-електрически

струва ми се че харчи много с 10 лв при 1.05лв/л. колата минава 65 км ( което е около 15-17л./100км)

разхода нормален ли е за този автомобил или евисок

в сервизите казват че изпарителя е доста стар и е за смяна

чета на ляво и на дясно ,че новите ловата - не били ного качествени....

волтрани - едни казват че са много доволни други, не (били еднократни)

този изпарител с който съм в момента Тартарина , може ли да се рециклира(ако има някой съфорумец-майстор)

като цяло искам мнения , разхода на колата висок ли е (като се има в предвид че е мега скопена) и какъв изпарител ще е най добре да сложа ако сменям .

Редактирано от ke4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

струва ми се че харчи много с 10 лв при 1.05лв/л. колата минава 65 км ( което е около 15-17л./100км)

Здрасти колега,този разход как го сметна,защото аз получавам друго:10/1,05=9,52л. ;9,52/65=14,65 л\100.Не те знам в кой град си,но ти колко искаш да ти гори?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен всичко ми е BRC!

Не ми е скопена колата, че да не може да си вирне муцунката на газ и до 180 го докарвам, що се отнася до изпарителя, със сигурност ако го рециклираш, ще се пооправят нещата малко от малко :hilezh:

Аз съм с 35 литра бутилка = около 30 литра газ = 280-300 км . Зимно време е нормално да понагорява повече ...

Мен разход от 16/100 ми е давало само един единствен път при положение, че бях с 17" джанти и климатик "ON" и така напичах колата, че свят да ти се завие ...

Мисля, че за около 50 лева рециклират изпарители - поне тука при мен в селото е толкова цената ... има си комплекти свалят, чистят, слагат нови мембрани, гумички и т.н. и всичко се оправя.

Съвета ми е да отидеш в сервиз където слагат газови уредби и те ще те опътят какво да правиш, но със сигурност ще знаят какво да правят.

Успех !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз сьм в същия филм. Лятно време няма кой знае какъв проблем, но доиде ли зимааа .... 18 на 100 градско си ги лапа без никакъв проблем. Колата и двигателя са същите. Чел съм доста из форума, явно е нормално. ABT - SUCKS. Гори много и не върви. Сменях мембрани, сменях датчици, сменях какво ли не. Или не върви ама никак, ама никак, или гори мнооооого и върви малко. Извън града със скопяване и каране до 140 км в час съм я докарвал до 11 на сто, но в градски условия е УЖАС! Ако имаш и клима филма е направо в жанра УЖАСИ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз нещо не съм съгласен ...

имам газовата от един месец и малко на колата ...

520 лева ми излезе всичко по нея ...

значи хванах последните топли дни и я карах и с големите джантоци и на климатик ... за тия 90 коня все едно още една кола съм закачил зад мен и повече от 16 разход не ми даде ... говоря изцяло за градско каране ...

на извънградско ми харчи 9-10 ... градско разхода на мене като че ли си ми е закопчен на 12 ...

днеска ми свърши газта, но се прибрах в нас не съм зареждал, утре ще заредя сутринта примерно 12 литра газ и ще видя дали ще мога да мина 100 км и пак ще пиша :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и си взех един изпартел Волтран , сложих си го , направих настроики някакви....и сега карам ще покарам известно време за да олегнат малко мембраните ,ще направя още един регулаж и ще кажа дали ми се роменил разхода

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,пишете в крайна сметка какво се случи с вашите одисеи,тъй като аз съм със същия автомобил и страдам от абсолютно същите симптоми!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами аз както казах смених "тартарина" с "волтра(о)н" и ми дава същия разход 15/100 или с 10 лв 65км.

но имам предвид че испарителя е нов и предполагам му трябва някаква разработка за да олегнат мембраните за га е на около 250 км след поставянето...все още и търся най-задоволяващите ме настроики от към вървеж и гореж - кое значи че постоянно го базикам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

82 km ... с 10 литра ;)

Няма трафик, няма задръствания (леко изчакване по сфетофарите и то само в 17.00-17.30, когато хората се прибират от работа, почвам работа в 9.00, така че не ловя сутрешния бум) ...

Това става на въпрос за "градско" каране ... Мисля че е доста прилично ...

Редактирано от Михаил Радославов
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе пичове много харчи тва АБТ ;) Газовата от старата кола я дадох на един приятел с такъв двигател и то верно ако харчат толкова по-добре овреме да му кажа да не я слага :) Той сега казва, че му гори 6-7 извънградско и 10 градско(Хасково). То при 12/100 извън града и 14-15 градско оферта няма от тая работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е ти какво очакваш на кола на 20 години ... да гори 5 на 100 ...

при газ разхода се дига - нормално е ...

аз ти казвам , че с един добре поддържан двигател и кадърно поставена газова уредба ... всичко е на 6 ...

сметни си и при 15 разход че пак ще си отгоре ...

ако товя човек минава 7000-8000 км на година и кара само за градска кола ... да не слага агу ... ако кара повече и се вози да слага и за 1 година парите са обратно в джоба ...

и дори и при 7000 км на година пак има файда ... по-бавно ще си избеш агу-то, но примерно ако ще се кара още 2-3 години пак е на кеф ...

само аз ти казвам, че от както карам на газ само фулирам бутилката и се возя 300 км за 30 лева ... и си свиркам вътре в колата ... това е за смесен разход (градско-извънградско) и толкоз мир да има ...

я сметни за 300 км колко парички бензин ще сложиш :flipoff:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То не става дума за избиване аз му го подарих АГУ-то за 100 лв ще го сложи тва се избива лесно ама пак за кво да си дупчи колата за некви 2-3 лв на 100 км. А колата му е в перфектно състояние :flipoff: Даже миналата година баща му като я докара от немско беше дала средно 6.5/100. Ама странно ми е как този слаб двигател постига разход колкото 2.6 :hilezh: То ако ше харчи 14/100 по-добре да му боднеме един 2.6 поне да се види във вървеж :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

мом4ета аз карам ауди б3 на газ ве4е 4 додини преди това карах опел капка със съ6тата газова уредба не ми гори сега с аудито като на вас разхода ми е 6.7 извън града а в града ми гори не пове4е от 11 аз слагам газови уредби и 6те ви кажа какъв е проблема.Единия проблем идва ако си вземе6 испарител на която и да е марка тои се води по киловати ако вземе6 по малък гори като за световно в сервиза кадето ги слагат тях не ги интересува колко киловата ти е колата тях ги интересува да си махнат нали4ната стоко която имат та това на пурво място.мНа 2ро място е това 4е ако зарежда6 на една газстанция и съотно6ението на пропана спрямо бутана за6тото те си имат съотно6ение ако не знаете е разли4но от това което трябва да бъде колате не просто гори много а все едно не сои заредил ни6то ако зареди6 20 литра газ в бутилката ти няма пове4е от 12 литра за6тото на литри на колонката са толкова ама на килограми не.3 като искате да си сменяте платната на испарителите моля ви правете си го сами не е толкова трудно повярваите ми елементарно е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=20687 Колегата е показал много добър начин за настройка , на газ анализатор ако направиш настройка ще харчи повече.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз карам второ АБТ и си лятото на климатик гори извън града около 8-9 ако се напъва 10 говоря за скорости над 160 и колкото нагоре отива става лудница. в града ако се кара на късо растояние 2-3 километра лятото гори 12-13 но симата спокойто отива на 15 даже и повече с по финна настройка може да се скопи и да гори 11-12 но не върви хич дет се вика извън града и тракторите те изпреварват повече от 130-40 почва да забива. който е блиско до ловеч или е от града там има един факир но нямам телефон и данни. СЛАВИ СЕ КАЗВА (сервиза се намира като се застане до затвора пресива се едно кръстовище минава се покрай лукойол бензиностанция и се кара по едно двупосочно около 500-600 метра вляво отпред има знамена на БРЦ и ОМВ след това има бензиностанция от същата страна) само той ми потдържа газовата сега смених мембрани и щуцери. а колегата който с това се занимава е прав за стоката на колегите си.

АБК преди това което съм карал гори по-малко според мен и върви повече не случайно е най-предпочитаното моторче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,оня ден купих едно АВТ,надрусах шишето до горе(около 40л.) и мисля да го изчакам да свърши,та да засека разход и километри.Карам предимно градско,ама то в Добрич градското е като в София,околовръстното.Макар,че на 300-400 метра има светофари,ама те светят 60 сек.-червено,20 сек.-зелено,направо ми идва да сляза и да душа катаджий.Тези хора не знаят ли,че тока е скъп,как може да нашибаш 200 светофара на

60-70000 жители.Егати кухите лейки!!!

Малко се отплеснах от темата,но като свърши газът ще напиша какъв е разхода.

Редактирано от batiaro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между АБК и АБТ разликата е само в инжекциона/смесообразуването/, ако си с обикновенно АГУ на АБК вървежа е същия като с обикновенно АГУ на АБТ.

ПП. Преди карах АБТ на метан, вървеше превъзходно, единствено не трябва да падаш под 2000 об./мин. За разхода няма да говоря, че едва ли ще ми повярва някой. ;)

КАТ-аджиИте няма нищо общо с поставянето на светофарите, а само със спазването на сигналите им.

Извинявам се за правописната грешка. :hilezh: Извинението важи и за пътните полицаи-те наистина нямат нищо общо...с цялата ситуация. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Разход на газ 14-15л. на 100 км.(градско,така да се каже).Този,ABT,мотор е като триглава ламя.Щом запаля,сама си тръгва към газстанцията.Ще се разделяме,май,в най-скоро време.287 км.-40л. газ. :birthday:

Редактирано от batiaro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На бензи още по-зле:10-12 на 100х2,02лв./л.= :) и после :2gunsfiring_v1:.Като чета какъв разход дава на колегите,се питам да не съм си купил танк.

Редактирано от batiaro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Може би съм закъснял малко, но не се сдържах да не напиша моя коментар.

5 год. карах В3 1.8 карбуратор 90 к.с. на газ и съм много доволен градско 8-10, извън 6-7 в зависимост от товара и повече.

От половин година карам В4 2.0 моноинжекцион с АГУ /ново ловато/ и се вкарах в един филм, трилър с елементи на ужаси. Първоначално се оказа, че газаджията е обърнал плочката, след това я докарахме до 12/100, но куц кон. Сега колата дава висок разход /15-18/100 паля на бензин/, което се преживява, но мудното движение и липсата на ряз на автомобила е пълна катастрофа.

Обиколих много сервизи и търсих помощ отвсякъде, но засега нищо не дава ефект. Нека колегите с повече опит с автомобила да кажат дали това е нормалната картина за автомобила или не съм попаднал на квалифицирана помощ.

Благодаря на всички за съветите.

п.п. последната ми подхвърлена идея е да търся плочка от италианско АГУ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...