Jump to content

Странно скърцане при въртене на волана


qckk

Recommended Posts

При въртене на волана на се чува странен звук от предницата.Нещо като скъпрцане или стържене не мога да определя точно независимо дали колата е изгасена или запазена.Снимах и видео,но не се чува много.Шума е само при въртене на място в движение не съм забелязал.

http://www.youtube.com/watch?v=Rvms1rHPslw

П.С Извинявам се за 2те теми без да искам съм пуснал 2.

Редактирано от qckk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ама от хидравликата ли е колега или от волана спред теб - аз имах нещо като скърцане от волана при въртене ама сега го няма но все пак ми е интересно от какво е било

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мм в какъв смисъл от волана?Чува се някъде отпред,но от какво е не знам.(ако под волан разбираш самото кормило не е от него)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не съм.но ми провряваха окачването преди 1 седмица та най-вероятно са ги погледнали.Имам за смяна 1 долен и 2 горни носача,но съм сменил само горния понеже другите още не съкрцат та както и да е.Между другото мисля,че това се появи след като си смених гумите(зимните с летни).Какви пари са тия накрайници и къде точно се намират?Ако е от тях не трябва ли само на запален мотор да се чува?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никои ли не знае от какво може да е :) Питам тук,а не ходя при майстор понеже предпочитам сам да си купя частите и той само да ми ги монтира.Ако отида ще ми каже,че е счупено нещо което "струва 200лв" ,а проблема примерно ще е от накрайник за 50лв та ще купи той китайски за 20лв и ще ми каже,че е купил оригинална част.Така работят майсторите в България.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро провери за читав майстор да ти ги погледне или пийни едно турско кафе и ми прати чашата по еконт да ти гледам и щи кажа :eusa_wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да бързам с майсторите.Да даобавя,че се чува нещо като скърцане в предницата и като спра по-рязко с спирачките.В смисъл примерно карам с 50 натискам по-рязко спирачките и преди да спре колата не ги пускам,а ги държа и тогава изскърва/изтропва/изтраква нещо в предницата(не мога да определя какво).Като отида на майстор колата ми излиза по-счупена писна ми от некадърници,а уж ми ги препоръчват хора.Последния,който ми препоръчаха 3 пъти ми истарва гумата като я слага понеже беше на стенд колата(сменя носача)та гумата падна с джантата от над 1 метър на пода,а да не говорим,че не може да чете на латница и не може да прочете кво пише в каталога,а и не познава посоките(ляво и дясно!!) и тоя ми бил майстор!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги, аз имам същото скърцане като въртя волана. Смених с цял комплект окачване наведнъж без вътрешните накрайници, но скърцането остана :hilezh: Ще следя темата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1

Скърцане при въртене на място,на изгасена и на запалена,при леко движение с малка скорост,при тръгване и спиране! като на ръждясала панта!Но лееко въртене!!!кррррр наляво-кррррр надясно!При по-силно и енергично се позагубва,но не напълно!Ще сменям комплект носачи и двата външни накрайника(те влизат в комплекта)!Да сменя ли и вътрешните накрайници или е излишно ?То кво може да е друго бе,деева и кормилната уредба...? :blowkiss:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз и носачи имам за смяна та мисля да взема 1 комплект за 310лв от колегата от форума пък дано да се оправи.Ако някои разбера от какво е нека да пише.Иначе при по-висока скорост не съм забелязал да скърца.Явно и други хора имат същия проблем.Гумите сменяли ли сте скоро?(на мен май след смяна на гумите ми се появи).То ако не е от кормилните накрайници от какво може да е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лекото скърцане е от външни накрайници.При мен скърцаше по същия начин. Имах скъсан маншон на левия накрайник и луфт в него.Нещо подобно като на записа на колегата.

Накрайниците поне се проверяват лесно. Един върти волана а някой друг с ръка хваща накрайника - и се усеща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е неясно, последно имах честта да чуя каре долно на кормилен прът на А5. Иначе за шум са сменяни шарнири, рейки и много други. От дистания е трудно да се каже, да спомена , че подобно е понякога положението и когато колата е пред теб. Шума се разпостранява и е трудно точно да се определи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

При мен имаше същият проблем. Скърцаше като попадне в дупки, дори малки...скърценето беше като от каручка. Когато въртях на едно място волана пак скърцаше, по едно време ми писна от това скърцане и така или иначе трябваше да сменям носач, който усещах да лопа, отидох на майстор. Смени ми 3 носача (2 отдясно и един отляво) и всичко спря. Според мен имаш някой много износен носач, който се е напълнил с прашинки и затова издава скърцането сякаш караш каруца. Пишеш, че имаш носачи за смяна. Смени си ги и предполагам ще си решиш проблема. Един съвет... по-добре дай малко повече пари и си вземи по-качествени носачи, защото после всичко ти излиза двойно по-скъпо. Знам от опит. Като се има предвид, че сложих некви немски които не бяха на цената на Лемфьордер, но също бяха скъпи...скапаха се за половин година. Вярно, че аз много обикалям, не падам под 500 км на седмица и то все в участъци където имаш чувството, че бомбандировка е имало, но не е нормално да издържат само половин година. Така, че избери малко по-скъпото, ще ти излезе по-добра инвестиция.

Редактирано от obieone
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами гледаха ми носачите.Няма никакъв луфт нищо,провериха и накрайниците и ми казаха,че всичко е здраво.За сега ще си карма така то скърцането не ми пречи нито ме дразни,а ще си проверявам предницата от време на време и ако се появи нещо по-фрапантно тогава.Не ми се дават 600лв за едно скърцане при малка скорост,което се появява от време на време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен така ми скърца волана от скоро и по същия начин ми почуква :steinigung:) Преди време я карах в ТУ да проверяват рейката и там казаха че нищо и няма само я бяха смазали с грес. Обаче казаха че са ми износени малко каретата на волана та май от тях ми е чукането. А скърцането преди ми беше от носачите, двата долни смених че след като понамали скърцането почнаха да тропат яко :hilezh:) Предполагам и сега ми тропа от някой носач или накрайник. Така е с кола от 1997 година :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Колега при мен същите симптоми, волана виеше отвратително при изгасен и запален мотор, като завали дъжд или през зимата не се чува нищо, а като стане жега, не се траеше виенето, и като натиснеш предния амортисьор виеше, оказа се 2 външни накрайника за 60 лв, и за смяна и стенд преден мост 40 лв, общо 100 лв. Дано съм ти помогнал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

и мойта предница така се беше разскърцала като вартя волана на място , отидох в сервиза за 700 лв ми смениха всички носачи и се оправи проблема

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...