Jump to content

RQ:// Ауди А4 - AirBag - датчик


TODOR-A4

Recommended Posts

Здравейте,

Колата е Ауди А4 1.8Т 1998година (предно - комби)

Днеска сутринта си загубих някъде в нея кредитните карти.... дърпах седалки напред , назад , нагоре надолу. Същото се отнася и за Жапката и всичко друго по нея.... намерих каквото търсех. Обаче след това запалих колата .... и лампичката за AirBag не угасва и свети постоянно ???

Някакви мнения и съвети ? че тва не ми харесва :flipoff: усещам как ще съм - 100лв :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма се плашиш адаш :flipoff: Сега пак се наври под седалките и виж там има едни жълтички букси. Напръскай с ВД40 и ги намести, после закачаш на ВАГ-КОМ триеш грешката и си готов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си дърпал седалките и имаш еър беци в тях сигупно си измъкнал някой кабел под седалката. Но дори и да е така и да вкараш буксата обратно грешката ще си остане и ще трябва да ходиш на комп да ти я изчистят.

Колегата ме изпревари :respekt:

Редактирано от leo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бахах грешки може да ти изчисти всеки който има кабел :respekt: А не е лошо и ти да се замислиш дали да не си купиш един. Струва 40 лева при положение, че само за едно чистене ще ти вземат 30.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Бахах грешки може да ти изчисти всеки който има кабел :) А не е лошо и ти да се замислиш дали да не си купиш един. Струва 40 лева при положение, че само за едно чистене ще ти вземат 30.

Колегата аз съм с А4 97г. този кабел ще стане ли и за моята колица, ако да от къде да го взема за 40лв?

Редактирано от mas_ter
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бахах грешки може да ти изчисти всеки който има кабел

Едно не разбирам, купуват се масово тия кабели, всеки чисти наред грешки, само дето малко от ползвателите ЗАБЕЛЯЗВАТ и наистина ВЗЕМАТ предвид въпросните грешчици, почти никой не си прави труда да ги ТЪЛКУВА, чистят си хората и пей сърце.А че грешката означава нещо и то често сериозно замисляте ли се?Сега не казвам че всички са така, но масово поведението на гордия кабелен собственик е това, знаем разпространените питанки от типа "скивайте кви грешки ********* ми даде, изчистих ги, ама пак се появиха, как да направя за да не се появяват повече?" :) .

За какво ви са кабели, като не ги ползвате по предназначение?Това са ДИАГНОСТИЧНИ инструменти, не коректори на текст.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Специално за твоята кола сигурно се е размърдал един жълт конектор под предна дясна седалка - много често дава грешки на колите в периода 96-2000. Функцията му е като се блъснеш и гръмне еърбега да откачиш кабела оттам и да си закачиш новия на същото място, проблема е че като остарее и нещо се прецаква контакта и дори за момент да се промени напрежението вкарва грешка в компютъра. И да я чистиш ще излезе пак като разбуташ седалката, най-лесният и сигурен вариант да отстраниш проблема е да изрежеш конектора (като запомниш жиците коя с коя са понеже са различни цветове) и да навържеш жиците, като естествено ги изолираш хубаво. Може и нов конектор да си сложиш, ако ти се дават стотина лева :hilezh: Естествено като го изрежеш трябва да се изтрие грешката, за да спре да свети лампата. Поне после ако светне ще знаеш, че не е заради тая тъпня ;)

П.С. това с чистенето с wd40 помага за известно време, което може и да е много, но после светва пак :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намерих в ebay кабел. Действително колегата, който е писал за кабела е прав. Не е само да го вземеш и да щракаш грешки, щото после пак ще се появяват. Трябва да се намери първо причинителя. Действително да ви кажа има проблем и при мен с айрбег свети лампата. Както казах и моята е 97г. Вероятно си е заложено, като проблем. Който иска има едно ръководство на Ваг, което намерих някъде из форум има грешките с кодовете преведени на БГ. Пишете лс да не спамим темата.

P.s.

Ще видя какво ще направя с Айрбега и ако стане ще пусна и снимков материал.

Редактирано от mas_ter
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В един от сайтовете в които се ровех попаднах на тема свързана точно с А4 Б5 относно проблема с айрбезите.

Там е описано, че се слагало и някакъв резистор и т.н. Даже се описва къде се намира проблемния куплунг от едната страна.

http://www.ozaudi.com/forums/showthread.ph...g-warning-light

Ето и процедурата по отстраняване на проблема с конектора даже е с картинки :bia: :

http://forums.vwvortex.com/showthread.php?2815467

Редактирано от mas_ter
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...