Jump to content

Запуши се дясната пръскалка


mshbul

Recommended Posts

Здравейте,

отскоро имам следния дребен проблем. Дясната пръскалка на предното стъкло започна да пръска много слабо.

Днес реших за сложа скоби на маркуча, защото мислех, че изпуска от там, но установих, че всъщност изпуска някъде отгоре на гуменото.

Някой да знае дали може да се оправи или трябва да търся ново. Даже нямам представа какво представлява, а не смея да го разглобя, защото може да го разваля и въобще да спре да пръска.

Колата А6 С4

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почисти дюзичката с жичка от многожилен проводник. Мушни я вътре няколко пъти и ще се отпуши. И при мен така става от време на време заради препарата, който ползвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз за целта ползвам нишка от стоманено 6 мм. въженце-даже си я нося постоянно в жабката.... :flehan:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз използвам игла!

или ги накисвам в препарат за разяждане на котлен камък(домакински)

успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде и аз ще кажа как я отпушвам - отскубвам всеки път по един "косъм от" телената четка. :flehan: Хващам го с малките клещи и ръчкането започва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това действа, но ако се добави и демонтиране на маркуча придружено със обдухване със компресор, нещата стават перфектни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние ще правим течност с дестилирана вода. Купихме машина за тая работа.

Както и да е, по темата. Благодаря за съветите.

Но проблемът е малко по-друг, аз така отпушвах няколко пъти, но се оказа, че отдолу някъде изпуска течност и тече на кората и затова предполагам, че не пръска добре. Но не изпуска от маркуча, а отдолу виждам нещо гумено, в което е вкаран маркуча. Някъде над гуменото тече - вътре в празното пространство на предни капак.

Моите май са с подгряване, което ме съмнява да работи - така си мисля, защото има кабел, който влиза в капака и не е за лампа, защото такава няма.

Та въпросът е някой знае ли откъде може да изпуска течност и как се разглобява, за да не го счупя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото виждам на схемата това гуменото се надява на пръскалката. Сигурно там пропуска. И аз допусках, че е така и ги натиках едно към друго, но ефект няма. Дали не се е сцепила гумата?

Като имам повече време може да го разглобя да видя какво може да е проблема.

Имам няколко пътувания и тогава ще се занимавам.

Благодаря за помощта.

Иво, ти спомена, че имаш някаква пръскалка - има ли гума към нея(долната част, където влиза маркуча)? Прати ми ако е удобно телефона си да ти се обадя да го видя какво представлява. Тъй като засега работи не е спешно да го оправям. А и като знам, че в казанчето ми е още течността от миналата зима смятай колко го ползвам. А иначе много мразя да ми е мръсно стъклото!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Клапанчето е да задържа водата да не се връща в казанчето. Трябва да е някъде на маркуча преди пръскалките. Пропуска вода само в едната посока. При мен е едно за двете пръскалки. Виждал съм в магазините и двойни. Когато се беше повредило, едната пръскалка почти не пръскаше, а другата - горе-долу. За твоята не съм сигурен какво е изпълнението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Има развитие.

Днес беше по-топло и имах време и реших да свалям пръскалката. Голям зор беше, но успях. Сега като знам как е захваната за другия път ще е по-лесно.

Моите са с подгряване.

Първо се опитвах да я отпушвам, но полза нямаше.

Оказа се, че частта за подгряването се вади и има тръбичка метална за течността. При мен е изгнила и се е разделиа на 2 части и вътре много ръждиви остатъци и съответно не пръска, защото тръбичката запушена от ръждивите остатъци.

Залапих вадещата се част да не се вади с надеждата 2-те парчета тръбичка като са едно срещу друго да работи нормално. Не съм я пробвал още. Но и да стане ще е временно, защото там пак ще стане ръжда и ще се запуши.

Някой да си е купувал пръскалка - откъде, колко, със или без подгряване ми е все едно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз на моите им оправях подгряването преди няколко седмици (още ги тествам), че се беше развалило и доста добре ги огледах, даже направих и снимки как съм ги възстановил. Щом при теб е заминала металната част можеш да си решиш проблема като мушнеш една тръбичка директно в отвора за дюзите горе. Естествено така ще загубиш отоплението, но поне ще ти работи пръскалката. После не слагай долната част, а направо в тръбичката мушни гумения маншон от стъкломиещото. Трябва само да прецениш колко да е дълга тръбичката за да излиза наравно и да влиза добре гумения маншон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен не можеше да стане. Аз залеших частта, която се вади, за да не изпуска течност. Тръбичките трябва да се долепили и да върши работа. Но предпочитам да си намеря читава.

Днес гледах пръскалка, сигурно ще стане, но е с по-малка площ отгоре и тръбичката не стърчи толкова и ще е трудно да я сложа. Ще търся втора употреба. Но дали има още здрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тръбичка можеш да ползваш парче/секция от телескопична антена - няма да гние и има всякакви размери. Вкарваш я плътно в дупката и я режеш така, че да стърчи достатъчно и да влезе в маншона. Вотра употреба не се знае в какво състояние е, а нови не знам колко струват :hilezh: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тръбичка можеш да ползваш парче/секция от телескопична антена - няма да гние и има всякакви размери. Вкарваш я плътно в дупката и я режеш така, че да стърчи достатъчно и да влезе в маншона. Вотра употреба не се знае в какво състояние е, а нови не знам колко струват :lol: .

Не разбирам какво точно имаш в предвид. Така както е при мен няма как да се сложи тръбичка. Абе има, ама ще е много тънка - около 1мм.

Както и да е купис си втора употреба за 15лв с подгряване и работи засега. Изглеждаха добре кабелите, дано изкара. Сега новата(стара) пръска доста по-силно от моята, която не съм сменял, дали и тя вече е тръгнала.

Малко информация - за 4лв се предлагат нови пръскалки без подгряване за Ауди 80 и 100. Те са малко по-малки и на А6 не стават. На А4 са като на А6, явно към 1994-95 са ги сменили.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като имам време ще пусна снимките и ще разбереш за какво става въпрос. Просто идеята е да махнеш металното и в отвора към дюзите да мушнеш директно тръбичка в която да влиза директно маншона от стъкломиещото БЕЗ да се ползва задната част от пръскалките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...