Jump to content

P35 DS3 VS. G41


Recommended Posts

Колеги имам две дъна у нас, както и два процесора.

Дъната са GA-P35-DS3 и INTEL DG41CN iG41 Express

Въпроса ми е кое дъно ще е по-производително според вас, за да знам къде да сложа по-силния процесор?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

P35 е по-добрия чипсет, гледам, че обещават и поддръжка на 45нм, направо него взимай. G41 е много орязано и криво дъно, удря таван на шината по-рано от P35, е ако се нуждаеш от максимално евтино решение с вградено видео става, но ако имаш видеокарта, въобще не го поглеждай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами добре. П35 остава с Е6550 както си беше до сега, а Г41 ще е с Е3400. Но все пак ще ги тествам с някой бенчмарк, все си мисля че интелското дъно ще работи по-оптимизирано от гигабайтското.

Дали е късно за ДДР2 не знам, просто това имам. А и не е чак толкоз зле работата ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

P35 си е клокърско дъно ... Зависи от останалия хардуер (RAM, Proc, захранване), но при мен си се държи доста стабилно колкото и да съм го гърчил :lol: За другото не желая да изказвам мнение, просто защото не съм имал физически допир с него :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

P35 си е клокърско дъно ... Зависи от останалия хардуер (RAM, Proc, захранване), но при мен си се държи доста стабилно колкото и да съм го гърчил :) За другото не желая да изказвам мнение, просто защото не съм имал физически допир с него :)

P35 е истината!Аз съм с такъв чипсет,но с малко по различно дъно(асус p5k premium/wifi-ap)и с процесорчето ми Е8400 съм стигал 4.5гхц стабилни 24/7 с предната рам обаче <_<:) сега го държа на 4.0гхц не ми и трябват повече за момента :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

P35 ще си стои с E6550, това ми е единия комп. Другия го направих с G41 и E3400 и съм очарован от бързината на машинката. В Уиндоуса влиза за 3-4 секунди и работи много бързо, та това компче ще ми е плейъра за HD филмите. Интересно че с HD-тата изобщо не се задъхва, но съм му сложил малко вентилаторче на чипсета и един по-голям отпред да духа на харддисковете, че около тепевизора ще е топло :hilezh:

Та G41 е доста оптимизирана машина. Няма кой знае какви екстри за пипане в биоса, няма РАИД, обаче е оса, при това с ДДР2 :hilezh:

Редактирано от SpeedyMan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...