Jump to content

Разполагате с 3200 лв!


Recommended Posts

Давайте съвети, че колкото повече чета, повче се обърквам. Последно се бях набутал с един ACER ASPIRE 2010 = хардуеарни проблеми...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лаптоп-а ще е Тошиба или IBM - т'ва са двете марки, които бих избирал. Е, ако ти стигат парите за някое VAIO въобще не му мисли - там е истината.

Процесора ще е задължително Centrino заради невероятната способност да дава дълъг живот на батерията докато работиш изключен от мрежата. Заради вградения 802.11g WLAN, който става все повече и повече полезен (последно този уйкенд ми помогна на летище софия да спамя форума за около 3 часа докато изчаквах закъснението на лайняния самолет). Заради продуктивността му - моя е 1.6GHz и се равнявал на 2.8GHz Pentium 4, особено вярвам на това след като му забодох 1гб PC3200 DDR-че.

Би трябвало да решиш също дали искаш монитора ти да е 16:9, демек 15'4 инча или стандартното 4:3 при 15". При първия вариант нещата отиват повече към десктоп от колкото нещо, което ще ти седи в скута.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич сaмо не си взимаи HP много са зле

А сервиза им е нещо трагично Баща ми има HP nx 9010 и непрекъсното си има проблеми със него направо е решил да си взима нов щото пътува често и като се върне в BG компа винаги е на реонт нон стоп

Приятелката ми има Toshiba Satellite M45 мога да кажа че лаптопа е доста добър Тя го взе от щатите но Тoshiba имат свeтовна гаранция така че важи и тук в България Имахме малък проблем беше се разместила една платка вътре и се наложи да ползваме сервиза тук дати кажа чесно много бях доволен както от качеството на работа така и от отношението към клиента независимо че компютъра не е купен от тук Препоръчвам ти Тoshiba поне аз ще си взема такъв

Редактирано от ice_man
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям горното мнение за Toshiba, към IBM съм малко по-резервиран откакто Lenovo поеха бизнеса им с преносими компютри. HP&Compaq - твърдо против, освен ако не търсиш нещо евтино. Sony малко са се поуляли с цената на Vaio, а като си помисля доста ядове съм брал точно с такъв.

Препоръчително е да има infrared/bluetooth, че е много неприятно да ти се размотават разни кабели, когато искаш да си синхронизираш календара и контактите с телефона/PDA.

Не ми се рови да проверявам дали в този ценови диапазон в БГ можеш да си купиш нещо с нормална видео карта с dedicated memory, но това е едно от нещата, на които винаги съм държал при покупката на лаптоп. Относно екрана - винаги съм предпочитал да платя повече за малко повече пиксели и по-ярък екран и по-голям viewig angle.

И последно - www.zdnet.com - има сравнително добри ревюта, като задаваш критериите, по които търсиш.

Успех с избора!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси HF, момента с видео картата съвсем го бях забравил. Това беше на второ място по важност, след Centrino-то, и сега се радвам от все сърце на Ati Mobility Radeon 9700 64MB.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това което имах и продадох преди седмица беше'

Centrino 1.5 L2 2MB

512 MB

40 GB

ATI 9700 64 MB

15,4 WXGA

Bluetooth

Infrared

Wireless b g

Проблем беше че като го изключа за повече от няколко часа после не зарежда контролера за звука, трябва да ко изключа <не рестартирам> и включа веднага за да проработи. това го правещв и под линукс така че не е от ОСа. Чудесно се справящя със всички игри. Батерията не е толкова важна за мен зашото къдеъо и да го нося има захранване. Нямаше паралелен порт, който ми е много необходим за прикаане към ПЛСта но и това не е болка = има ги на карти. не лош процесор и жидео, но многхо бавен хард и памет.

Както винаги, пуста лакомия, се натъкмах на нешто по което ми потекоха лигите. Може да си го доконфигурирате. Аз лично се спрях на около 5000 USD.

http://www.alienware.com/

модел Aurora™ m7700

Какво ви е мнението за ACER Ferrary 4002

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се за пе4ятните грешки но нали си нямам РС та съм седнал в един клуб някъде в Дания и ми се отели жола докато намеря проклетите букви на скапаната клавиатурна подредба. Помагайте, че не се издържа вече>"Ю тук трябваше да са две точ1ки и скобка, но не ги откривам :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

IBM или Vaio ако искаш качество. Ама при тях заради марката и гъзарията цената се покачва доста, но като цяло са най- безпроблемни. Допреди година- две Dell правиха страхотни лаптопи, ама сега много оплаквания гледам има из форумите. Тошиба и те смъкнаха качеството. За американския пазар моделите са съвем друга работа, но тука в България ни имат за неандерталци и ни пробутват второкачествени машини. При Acer- въпрос на късмет (малко като Елит и Нео). Хардовете им са на Seagate и въпреки това са отвратителни. Асус- в никакъв случай- платки и захранвания горят на поразия. Хюндай- не си и помисляй! LG ги хвалят доста ама нямам впечатления за тях. На българския пазар това се предлага общо взето. А и HP ама ти казаха за тях :) Ако няма да го вземаш от България поразгледай и за някои други марки, виж отзивите в интернет или пак попитай.

Забравих- на Фуджицо скъпите модели (към които си се ориентирал ти) никак не са лоши също- здрави корпуси и надеждни части. Но другите за нищо не стават- слагат им платки на VIA, които са голям боклук, а дъното е най- важното за всеки лаптоп. И видеото де, другото послежи на замяна. Гледам също така, че марката Prestigio набира сили и чувам хубави неща за тях. Ама ако можеш да си намериш Vaio не се замисляй!

Редактирано от _koko_
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам един три годишен лаптоп DELL - никакви проблеми досега, сега си взех нов DELL и вече 5-ти месец съм доволен, в офиса съм с две работни станции на 3 и на 4 години, никакви проблеми с тях - препоръчвам марката отвсякъде :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей, като ви слушам аз значи съм попаднал на много як HP compaq nx9005, от две години го използвам като настолен компютър, сутрин ставам включвам го и го изключвам в 24.00 ч. вечерта, а доста пъти като тегля филми или игри, понеже ми е слаба връзката, го оставям и през нощта да работи, до сега абсолютно никакви проблеми. Батерията му е на две години и като гледам филм издържа 1ч и 20 м. :D:):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде и аз да кажа нещо по темата.От година и половина продавам HP и FSC.Не знам защо всички решихте, че HP са боклуци?Ниските серии наистина дават доста дефекти, не го отричам, но общо взето и тук важи логиката за хубавите и евтини неща..... :) Даже в момента са и с 12 месеца гаранция.Докато високите и по-скъпи серии на HP са с 36м гаранция и смея да твърдя, че почти няма дефектирали модели от тях.FSC определено са много по-проблемни-постоянно има по няколко бройки в сервиза за ремонт/смяна на дъно, смяна на диск, смяна на дисплей/.Също така FSC са с 6 месеца гаранция на батерията, докато HP са с 1 година.HP имат международна гаранция и не знам колега в кой сервиз са ти ремонтирали компютъра, но по принцип тази гаранция се гледа по сериен номер и важи навсякъде в Европа.Аз лично нямам лаптоп и не съм фен на някоя марка-просто споделям опита си с горепосочените марки.Както казаха колегите по-горе аз също смятам ,че Сони и Тошиба са хубави.А Alienware са страшни машини :)

Успех с покупката!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз пък съм страшно доволен от HP - вече 3 година го ползвам и нямам проблеми. служебно сме купили към 10-15 и пак нямаме проблеми. такъв препоръчах на сестра ми и тя е много доволна вече 4 месеца.

екранът е 15,4 (1680х1050) 16:9 и не ми е голям, носил съм го напред-назад. за гледане на филми няма друго по-добро. виждал съм много други екрани (1400х1050 и др) но този на HP е с най-малка точка. не си вземай екран 1280х1024 или по-малък.

задължително си вземи Centrino! там е истината ако търсиш мобилен компютър. ако си решил да 'гониш производителност' като си вземеш Р4 3 гхц ще направиш голяма грешка. един Centrino процесор се равнява грубо казано на 1,7*честотата си спрямо Р4, примерно 1,5 Centrino >= 2,6 Р4. от личен опит ти казвам, че 1,5 Centrino >= 3 гхц Aтлон 64 бит (тествано със Sети@Хоме).

до колкото знам само фуджитду-сименс дават гаранция 3 години за скъпите си модели, какъвто ти търсиш. единствен минус на HP е че идва с 1 г гаранция и ако искаш повече трябва да си купиш (80 евро).

Асер Ферари е голяма надувка и не си заслужава парите според мен.

не се хвърляй на разни измислени марки като асус, пауър-х и др.

IBM наистина правят железни лаптопи - всичко е измислено както трябва, но те вече усетиха че няма хляб там и си продадоха бизнеса на китайците. от IBM ми липсва само лампичката за осветяване на клавиатурата.

твърдите дискове на Хитачи са най-добрите, особенно има едни на 7200 оборота. моят беше на 4200 и си сложих такъв на хинати - все едно съм си увеличил процесора от 1,5 на 1,7 - такава беше разликата. прави 35 мб/секунда. 12 мс достъп - все едно си с десктоп машина.

задължително 1 гб памет. разликата м/у 512 и 1024 не се усеща толкова много при нормална работа, но като натовариш машинката с 10-на пуснати програми се вижда ползата от повечето памет, особенно ако обработваш изображения, видео, звук и др.

препоръчвам HP nx8220 или 8240 - за тези парички, ще вземеш добър лаптоп.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

до колкото знам само фуджитду-сименс дават гаранция 3 години за скъпите си модели, какъвто ти търсиш. единствен минус на HP е че идва с 1 г гаранция

Това не е вярно!Всички модели FSC са с две години гаранция, а най-евтините нови серии дори с 1.Ако беше прочел поста ми по-горе щеше да знаеш и HP с колко са......

твърдите дискове на Хитачи са най-добрите, особенно има едни на 7200 оборота. моят беше на 4200 и си сложих такъв на хинати - все едно съм си увеличил процесора от 1,5 на 1,7 - такава беше разликата

Е това ако ми кажеш как го сметна имаш 2 бири от мен :):)

Редактирано от shavo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

fudjitsu siemens, toshiba, IBM!!! ФС ми е фаворит - имат много добри показатели и страхотна прозводителност - и мисля се сглобяват в Германия, екраните с кристал клиър си заслужават . Тошиба са върха с екраните Qosmio или там както се пишеше... конфигурациите също много стабилни... IBM подобно, успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само някои се сглобяват в Германия-мога да ти кажа по каталожен номер даден модел дали е сглобен в Германия/Европа/ или не.За тях също така може да се издаде сертификат за европейски произход.Но това, че са произведени там не ги прави по-стабилни и по-малко дефектиращи.Случвало ни се е точно такъв модел чисто нов, го пускам пред клиент и той изобщо не тръгва-ново дъно! :hilezh: Иначе като х-ки/цена мисля, че почти нямат конкуренция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не е вярно!Всички модели FSC са с две години гаранция, а най-евтините нови серии дори с 1.Ако беше прочел поста ми по-горе щеше да знаеш и HP с колко са......

Е това ако ми кажеш как го сметна имаш 2 бири от мен :hilezh:  :huh:

FSC Lifebook скъпите модели са с 3 г. гаранция вервай ми. друг е въпросът на теб с колко ти ги дават :( преди 1 седмица купихме един 7020 - но цената е към 1500 евро без ддс - и е с 3 г.

за 1,5 до 1,7 - това си го измислих, но усещането е такова. определено машината реагираше доста по-бързо при смяната на диска. тази по-бърза работа по мое скромно мнение може да се постигне и със смяна на процесора от 1,5 на 1,7 гхц.

Редактирано от Dako
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Lifebook съм съгласен, но те не се вписват в този ценови диапазон, с 14.1' диспей са и с много по-ниски параметри от Амило/за които аз пиша/ на съшата или доста по-ниска цена.

За процесора беше шега :huh::hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От както излезе nw8000 - Mobile Workstation на НР го ползвам и съм много доволен. Мисля, че вече не се предлага на пазара, но от тази серия nw има по-нови модели. Ползвам го за аутокад предимно/ чат пат и NFS/ - никакви проблеми. Видеото е ATI Mobility Fire GL T2 128 MB, харда е на 7,2 к об, матрицата е на LG с 15" TFT SXGA+ (1450x1050) . Вече повече от година не съм се замислял за нов! А и гаранцията е 36 м. Според мен определено си струва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си-не се предлага вече нов.Наистина е много добра машина, но на мен лично не ми харесва на външен вид-много е дебел и самата му форма не ми харесва.Въпрос на вкус :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Там е работата pif че го използваш за настолен един лаптоп е лаптоп за да се разнася и да ти върши работа навсякаде по всяко време а не смо да стои на едно място и като почнеш да го разнасяш и почват ядовете шото HP могат да правят принтери но не и лаптопи това си е моето мнение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето това получих буквално преди минута на емайл-а от една фирма в която съм пазарувал преди време и съм абониран за нюзлетър с интересни неща, които предлагат в момента:

http://www.redcoon.de/redcoon/urwfilter/pr...d036da042555603

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз съм сменил няколко...в момента съм с Vaio,откакто съм с него се чудя как може да съм бил толкова глупав да купувам някви отпадъци дето са 1000лв по евтини и после да си хабя нервите с тях....така че лично аз повече никога няма де сменя марката....ако не ти се дават толкова пари може да пробваш това:

http://www.averatec.com/notebooks/6100series.htm

цените са им смешни,а чувам че били доста добри....единствения проблем е че мрежата им е слабо развита(все още) в Европа.Така че моят съвет е напъни се още малко и си вземи Sony.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето това получих буквално преди минута на емайл-а от една фирма в която съм пазарувал преди време и съм абониран за нюзлетър с интересни неща, които предлагат в момента:

http://www.redcoon.de/redcoon/urwfilter/pr...d036da042555603

Wizi, според мен това е супер оферта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...