Jump to content

Подмяна на 5 ст. скоростна кутия на А4 quattro 95г. с 6 ст..


justanother

Recommended Posts

Здравейте,

Откакто за пръв път подкарах моята колица извън града ми се мъдри главата за 6та скорост защото при 130 е на 4000 об.

Колата е А4 quattro седан от 95а година. Двигателя е 1,8 чист бензин 125кс.

Донора на скоростна кутия евентуално може да бъде ТТ quattro 225кс от 2000г ... кода на кутията е EFY (В момента се продава една таква и затова давам нея за приемер но приемам и други предложения който биха свършили работа и са по подходящи)

Възможна ли е подмяната на скоростната кутия със 6-степенна и много неща ли ще се наложи да се преправят или ще може да се свали едната и да се сложи другата безболезнено. Ще се побере ли. Кардана ще пасне ли или ще дойде къс/дълъг и тн. Евентуално ако някой е правил подобна интервенция да сподели точно какво е нужно за да си направя сметка кокло парички ще отидат а също така и колко време ще отнеме евентуално защото колата я ползвам постоянно.

Благодаря

Редактирано от justanother
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не го знаех ... отскоро съм с Ауди и затова питам ... не съм се задълбочавал досега ...

Тогава слушам предложения ...

Редактирано от justanother
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесно ... а какво получавам за тези 1300 лефа ... присаждане на друга скоростна кутия ... или преправяне на моята и тн ... какъв ще е донора ... евентуално гаранция и тн ... Ако искаш ми отговори и на лични съответно с телефон и адрес на сервиз или там кадето ще се прави да дойда да си говорим на място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слаб е този мотор за 6 степенна кутия.

Плюс куатрото, още повече.

Максималния му въртящ момент е около 4000 оборота.

Там трябва да се кара.

Поне турбина да имаше щеше да си заслужава 6 степенна кутия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега , става дума за кутия от 2,7 би турбо , която е достатъчно силна да издържи на квото може да поеме 1,8т мотора ..... но тази кутия има нужда от различен заден диф за да влезне при теб, за щастие диффа от 2,6 куатро е подобен на S4 ковия и ще ти свърши прекрасна работа, даже знам от къде можеш да се снабдиш и то със читав!! също имай предвид , че ще се наложи от едната страна да се направи лека самоделка най вероятно, за да се закрепи кутията, защото има по различна планка , най общо казано!

Най чистия ти вариант е да си намериш кутия от 2,8 куатро 30V- там почти нямаш преправяне !!

Цената е само за кутията, но все още не съм сигруен , че я продавам!

аййй чак сега видях че става дума за 1.8 125 коня......тогава - не се занимавай с глупости !! :icon_arrow:

Редактирано от kolio kioravoto prase
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите и за линка към другата тема. Успокоих се че не съм първия който се сеща макар, че колегата там е бил с турбинка. Но в темата се задава друг въпрос на който така и никой не дава отговор. А именно дали може да се замени зъбчатката на пета предавка с по малка и дали въпросната зъбчатка при задвижване само с предно е различна от тази на quattro кутията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да има смисъл при теб. Пак ти казвам, че това има смисъл, ако колата има турбо, а още по добре и чип.

Много слаба ще ти дойде колата на 5-та с по-малка зъбчатка.

А иначе можеш да питаш, дали от някое ТДИ зъбчатката на 5-та скорост или на 4-та по- добре може да стане на твоята кутия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре съгласих се че няма смисъл да бърникам с тоя мотор. Питам на теория. Има ли зъбчатка, независимо дали от дизел или бензин която да замени безпроблемно зъбчатката на 5та скорост на моята скоростна кутия. Не съм състезател, че да ми трябва лудо ускорение. Годините когато настъпвах яко по магистралата минаха и резултата е родил двигател. Сега просто искам комфортно каране и да намаля шума на двигателя демек да му сваля оборотите. Все ми е тая, че ще ускорява по бавно на 5та. Освен това турбо проекти под път и над път.

В другата тема човека беше с турбо мотора и пак никой не му отговори за тая зъбчатка. Съгласихте ме за ползата. Но нека говорим на теория за възможностите при скоростната кутия а не за двигателя.

Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз подкрепям питането на колегата, или по мой начин казано...... ТЪРСИ се човек който да има опита и знанията да даде съвет(платено ако трябва, пак съм за) относно кутии и "удължаването" им за различните модели на Ауди, аз съм със А3 1.6 АЕН, кутия - ДЛП(късичка е)!!!!

Може и ако някой има нещо за четене под ръка, тема или менюъл......, как се сменя зъбчатка, две са май за една скорост други трикове и пипкавости......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко време ще ги карате тези коли, та да правите такива интервенции? 5 години ли ?

Това какво общо има с темата. Човек задава въпрос защото иска да знае нещо. Дали ще го направи или защо го прави си е негова работа. Колко пари съм решил да хвърля по колата си също. Ако искам и 15 години ще я карам какво значение има. Може всичко да и стегна и на следващия ден да я тотализирам. Ми да не я поддържам въобще по твоята логика щото няма да я карам повече от 5 години. Все ще ги изкара някак и след тва ще я хвърля.

Моля оттук на татък да се пише само по темата, колкото и да е безмислена и теоретична. Ако ли не, по добре да не се пише и да и се слага катинара.

Редактирано от justanother
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Категоричен отговор няма да получиш, понеже никой до сега не се мъчил над подобно нещо. Самото раглабяне на скоростната кутия е доста трудоемко и залудо експерименти никой не си прави.

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз се опитвам да направя такава замяна, но за съжаление скоростните кутии които намирам за сега са само за дизел и не стават

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко време ще ги карате тези коли, та да правите такива интервенции? 5 години ли ?

ДОбре са ти сипнали :steinigung:

Няма значение кой колко ще я кара, някои хора просто ги сърби да правят нещо колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

RaDi_b4, благодаря за откровенното мнение. Аз лично н емисля, че карам торник. Искам информация от хора който са имали вземане даване със скоростна кутия било то по повод, че ги сърби или по повеод че са си я строшили и са я правили. Според мен в този форум има хора които са отваряли скоростни кутий и могат да кажат нещо по темата.

За последен път: МОЛЯ ДА СЕ ПИШЕ САМО ПО ТЕМАТА. За хапливи забележки, торници и черно под ноктите си говорете другаде. Ако никой не знае нищо по добре никой да не пише нищо а не да се заяждаме кой какво кара, уж всички караме Ауди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

[ За хапливи забележки, торници и черно под ноктите си говорете другаде. Ако никой не знае нищо по добре никой да не пише нищо а не да се заяждаме кой какво кара, уж всички караме Ауди.

Добре дошъл в клуба :) А иначе по темета в твоя случай маи е най-добре да се замени кутията с такава от 1,8Т. До колкото знам там диферинцялът е с по- малко предавателно число. Поне при предното, за куатро не съм се итересувал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В такъв случай като толкова много държиш, търси вторичен вал от скоростни кутиЙ от 1.8 Т.

Цяла скоростна кутия няма да намериш каквато търсиш.

Абе в Пловдив как е граматиката? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

nifcho , благодаря за приемането в форума ... за инфото също благодаря.

RaDi_b4, С теб май нещо се дразним което е безмислено. Нямам нищо против никой и не искам да предизвиквам караници и дразги с никой. Граматиката в Пловдив е като навсякъде другаде, а ако имаш предвид моята си признавам .... слаб съм, все пак в математическата гимназия в пловдив и в техническия в София не наблягат много на граматиката. Все пак затова съм магистър по електроенергетика. Не съм фиолог или филолог както се казва ... се ми е тая ...

Поздрави на всички и благодаря за мненията ... аз лично мисля да се поровя по въпроса защото имам няколко познати (макар и далечни) в сферата на сервизите и ремонтите и ако разбера нещо ще пиша. Ако вие имате идей по темата също ще благодаря ако споделите инфото тук. Предполагам че е полезно и за други колеги.

ПП: RaDi_b4, ако имаш желание да обсъдим граматиката и разни други проблеми на по една ракийка с радост ще го направя ... аз черпя ... караниците и споровете за торници са безмислени :hilezh: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям колегата, нека не пазволяваме и тая тема за скоростни кутии да пропада в забвение!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И мен ме интересува може ли да се направи подобна интервенция. Скоростна кутия от какво би могло да пасне?

МИсля си за S4. Кутията не е ли 6 степенна? Мисля, че някъде бях чел че пасва директно.

Аз съм с А4 1.8Т quattro с чип

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има Б6-ци със 6-степенна кутия.

Те фабрично са 163 кс, с 1,8Т мотор.

Не знам има ли разлика в ск. кутии между Б5 и Б6

Вече могат да се сравняват кодовете на кутиите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...