Jump to content

Audi A3 8P - VCDS

bsdnikolov

Recommended Posts

Колеги, надявам се темата да бъде поне малко полезна, на тези от Вас, които искат да се запознаят с възможностите на Ross-Tech VCDS програмата при A3-кете второ поколение. Screenshot-ите са правени на моя автомобил 8РА, 2.0TDI (BKD мотор), така че, не очаквайте 100% съвпадение с вашия.

Темата е с опознавателна цел, а също би помогнала при надграждане с ОЕМ части. Бих се радвал, ако някой реши да допълва, за да може информацията да се получи по-изчерпателна.

Редно е да започна с началния екран:

179820719.gif

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Select Control Module

179820720.gif

В моята А3-ка са налични следните модули:

00-Steering Angle Sensor -- Status: OK 0000
01-Engine -- Status: OK 0000
02-Auto Trans -- Status: OK 0000
03-ABS Brakes -- Status: OK 0000
08-Auto HVAC -- Status: OK 0000
09-Cent. Elect. -- Status: OK 0000
15-Airbags -- Status: OK 0000
16-Steering wheel -- Status: OK 0000
17-Instruments -- Status: OK 0000
19-CAN Gateway -- Status: OK 0000
25-Immobilizer -- Status: OK 0000
42-Door Elect, Driver -- Status: OK 0000
44-Steering Assist -- Status: OK 0000
46-Central Conv. -- Status: OK 0000
47-Sound System -- Status: OK 0000
52-Door Elect, Pass. -- Status: OK 0000
55-Xenon Range -- Status: OK 0000
56-Radio -- Status: OK 0000
62-Door, Rear Left -- Status: OK 0000
72-Door, Rear Right -- Status: OK 0000
7D-Aux. Heat -- Status: OK 0000

Първо мисля да представя модула 09 - Cent. Elect, който е универсален за всички коли поколение 8Р. От него може да активирате и деактивирате различни функции, като дневни светлини, Cold Diagnostic, преминаване от ОЕМ халоген към ОЕМ ксенон и т.н.

179821030.gif

От бутона Coding - 07 се влиза в зададените настройки на модула

179821031.gif

и чрез Long Coding Helper може да се видят и променят. Модула има 22 байта, които предоставят широко поле от информация.

179820813.gif

179820814.gif

179820815.gif

179820816.gif

179820817.gif

179820818.gif

179820819.gif

179820820.gif

179820821.gif

179820822.gif

179820823.gif

179820824.gif

179820825.gif

179820827.gif

179820828.gif

179820829.gif

179820830.gif

179820831.gif

179820832.gif

179820834.gif

179820835.gif

Тук трябваше да активирам падащото меню, но не се сетих. Изборите са 3: инсталиран биксенон, инсталиран ксенон на къси и халоген на дълги, и халогени на късите и дългите.

179820836.gif

179820837.gif

След приключвани с промените, SAVE.

Пръстите ми вече се разчекнаха от Ctrl+V (а и май е време да свърша малко работа и за фирмата), така че, по-късно продължението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Нещо по кратичко сега:

Модул 17 - Instruments
179820853.gif

Той няма Long Coding, така че при него информацията по-постна и тегава за разчитане. Отново от Coding - 07 се извиква прозореца.

179820854.jpg

Тук нe препоръчвам да пипате нищо над Seat Belt Warning. При мен го промених на USA and Canada OLD (visual and acustic warning for 6 seconds). По този начин спря да отчита колан на пасажерската седалка. Писна ми да ми плаче за колан, когато жената кара.
179820856.jpg

Редактирано от bsdnikolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесно, че отделяш време за това, със сигурност ще е полезно за много!

Съвет от мен обаче: НЕ пипайте нищо, което не разбирате напълно и не знаете последиците!!

Една много малка част от всички тези настройки са реално "допустими" от автомобила при определена конфигурация! Други може да имат необратими последици! Това не е играчка!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дойде ред и на модула Central Convenience, или иначе казано модул комфорта. За съжаление съм пропуснал да направя скрийншот на основния му екран, но е почти идентичен с тези на другите модули. Тук също може човек да се заиграе с функциите и настрои да речем заключването по свой вкус. Примерно, ако искате при отключване да издава звуков сигнал, на Byte 6, Bit 1 слагате отметка. Или например, да не се заключва колата при вдигане на 15 километра в час Byte 0, Bit 4 (а това е функция, която все забравям да изключа и когато спра за да се качи някой, винаги трябва ръчно да му отключа, а това ме вади от нерви)

Избирате Coding - 07, след това Long Coding Helper и се показват наличните му 12 байта, а именно:

179820868.gif

179820870.gif

179820871.gif

179820872.gif

179820873.gif

179820874.gif

179820876.gif

179820877.gif

179820878.gif

179820879.gif

179820880.gif

179820881.gif

179820883.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотна тема колега искам да те питам как мога да настроя стоповете тъи като сложих диодни на А3 8РА,и доколкото знам трябва настроика за да почнат да светят както трябва ,мерси предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега велик си. За да ми премахнат автоматичното заключване на вратите дадох  70 лева за диагностика в Порше, защото "само там можело". Вече си имам кабел и благодарение на теб мога да правя елементарни настройки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотна тема колега искам да те питам как мога да настроя стоповете тъи като сложих диодни на А3 8РА,и доколкото знам трябва настроика за да почнат да светят както трябва ,мерси предварително.

Проблема на колегата се решава лесно.

Първо му го пуснах на лично съобщение, но после прецених, че би било полезно и на други колеги, които планират този retrofit.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Влизаш в 09- Cent. Elect.

179820720.gif

От там в Coding - 07

179821030.gif

От там бутона Long Coding Helper

179821031.gif

Първо намираш Byte 9 и променяш стойността му на 0. Това е долу в дясно, където пише 22 в жълто, го смени на нула. Трябва да стане Dec1: 0По този начин спираш крушките на стоповете да могат да работят и като заден габарит. 

179820822.gif

След това отиваш на Byte 10 и проверяваш дали стойността му е 0. Ако е нула екстра, ако не е, промени я.Трябва да е Dec1: 0Това е за крушката за мъгла. Принципа е същия, като на предния байт.

179820823.gif

Следва Byte 12. Той е важния за теб. От него се управлява яркостта на задните габарити. По подразбиране, стойността е 22, или по-нагледно Dec1: 22 22. Промени стойността на 36, за да се получи Dec1: 36 36 и ако и така не ти хареса силата, промени на 48 ( Dec1: 48 48 )

179820825.gif

Това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам малко свободно време, тъкмо колкото да постна още една глезотийка.

А тя е автоматично затваряне на отворените прозорци при заключване, без да се налага да се задържа бутона на дистанционното.

Модул: 46 - Cent. Conv. след това Long Coding Helper и отивате на Byte 3. Там слагате чавка на Bit 6.179820872.gif

Ако случайно искате, да оставите прозорец открехнат и да заключите колата, можете. Условието е на го направите с ключа, а не с дистанционното.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема на колегата се решава лесно.

Първо му го пуснах на лично съобщение, но после прецених, че би било полезно и на други колеги, които планират този retrofit.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Влизаш в 09- Cent. Elect.

179820720.gif

От там в Coding - 07

179821030.gif

От там бутона Long Coding Helper

179821031.gif

Първо намираш Byte 9 и променяш стойността му на 0. Това е долу в дясно, където пише 22 в жълто, го смени на нула. Трябва да стане Dec1: 0По този начин спираш крушките на стоповете да могат да работят и като заден габарит. 

179820822.gif

След това отиваш на Byte 10 и проверяваш дали стойността му е 0. Ако е нула екстра, ако не е, промени я.Трябва да е Dec1: 0Това е за крушката за мъгла. Принципа е същия, като на предния байт.

179820823.gif

Следва Byte 12. Той е важния за теб. От него се управлява яркостта на задните габарити. По подразбиране, стойността е 22, или по-нагледно Dec1: 22 22. Промени стойността на 36, за да се получи Dec1: 36 36 и ако и така не ти хареса силата, промени на 48 ( Dec1: 48 48 )

179820825.gif

Това е.

Мерси колега за страхотната тема днес направих настроиката на стоповете и за мое учудване станаха както трябва(снимка ще сложа като ги снимам на тъмно) ,после пробвах с функцията с прозорците сложих отметката но като пробвах да заключа прозорците не се вдигнаха явно нестава при мен .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера, направих още скрийншоти и утре живот и здраве, продължавам темата с "Adaptation - 10".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля да започна с модула Cent. Elect.

179821030.gif

От основния екран на модула, избирате бутон Adaptation - 10. На появилия се екран, от падащото меню горе, можете да влезете директно в интересуващия Ви канал.

179846980.gif

При всички модули, винаги първия канал или по-точно нулевия, е Reset Adaptation Chanels. Чрез него, винаги можете да върнете настройките на модула по подразбиране (заводски настройки). Това става чрез записване на стойност 0 в полето New value и запазване на промените с бутона Save.

Channel 01 - Coming-Home Time. Както е видно от подсказката на VCDS-а, чрез него се задава, колко време да светят фаровете, когато е активна функцията "Изпрати ме до вкъщи" (а дали е активна, можете да проверите, в Byte 0, Bit 7 от Long Coding Helper)

179820813.gif

Възможностите са от 10 до 60 секунди. За да промените стойността в полето New value записвате избраното време. Преди да запазите промените със Save, имате възможност да пробвате настройката, чрез бутона Test. По този начин контролера ще изпълни командата с новата стойност, и Вие ще проверите дали ви удоволетворява. 

179846981.gif

Channel 02 - Leaving-Home Time. Тук се управлява, колко време да светят фаровете, когато е активна функцията "Посрещни ме от вкъщи" (а дали е активна, можете да проверите, в Byte 0Bit 5 от Long Coding Helper).

179846982.gif

Channel 03 - Rear Window & Outside Mirror Heater Activation Time. От тук определяте времето, през което, обгрева на страничните огледала и задния прозорец да са активни, преди компютъра да ги изгаси сам. Възможностите са от 1 минута до 254 със стъпка от една минута.

179846983.gif

Channel 04 - Headlight Washer Activation Time. Канала е за тези, които имат фабрично измиване на фаровете и то не е деактивирано (това можете да проверите, като видите чрез Long Coding Helper, дали на Byte 1, Bit 1 има сложена чавка).

179820814.gif

Чрез канала, можете да промените честотата, с която измива фаровете. Стойностите са от 50 милисекунди до 10000 милисекунди (10 секунди),със стъпка от 50 милисекунди. Формулата е: New value х 50ms. = Headlight Washer Activation Time.

179846984.gif

Channel 05 - Footwell Lighting Dimming. За да ползвате намаляването на силата на светене на осветлението в краката, разбира се трябва да имате такова и трябва да е сложена чавка на Byte 0, Bit 2, Footwell Lights Installed от Long Coding Helper-a. Силата на светене, може да се зададе от 20% до 100%.

179846985.gif

Channel 06 - Load Management умишлено ще го пропусна. Само накратко, той отговаря за поетапното изключване на вторичните електрически системи, когато има проблем с алтернатора, акумулатора или друг, и колата усеща недостиг на ток. Според мен, там нямаме работа да човъркаме.

Channel 07 - Highbeam with Assistance Driving Light. Тук, много не съм сигурен, но според мен би трябвало, когато ключа за светлините е на позиция Auto, сензора да гаси дългите, когато отсреща дойде кола. Но пак казвам, това е мое предположение. Ако някой знае със сигурност функцията, моля нека каже.

179846986.gif

Channel 07 - Assistance Driving Light Activation/Deactivation Delay.

179846987.gif

За сега толкова, спирам за малко, че тази Assistance Driving Light ме поизнерви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предположението ти е правилно, но това изисква и съответен хардуер (обикновения сензор за автоматични светлини не е достатъчен). Т.е. Не е за пипане, ако екстрата я имаше щеше да е активно от завода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предположението ти е правилно, но това изисква и съответен хардуер (обикновения сензор за автоматични светлини не е достатъчен). Т.е. Не е за пипане, ако екстрата я имаше щеше да е активно от завода.

Благодаря, Moonland, и тъй като при мен по подразбиране е активна, също така имам Light Sensor и позиция Auto, ще трябва да направя един тест някоя вечер. Ще пиша за резултата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи става дума за съвсем друго нещо, защото автоматичните дълги до колкото ми е известно се предлагат като екстра едва от МоделГодина 2010 и изискват допълнителен хардуер. Някой ден ще погледна при мен дали е активно.

Вероятно тази настройка е за автоматичните къси (при влизане в тунел и т.н.).

Редактирано от Moonland
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След по-обстойно проучване, колегите от ---www.clubtouareg.com--- ми дадоха отговора. 

Assistance Driving Light - това е "кантара", който имам и който автоматично регулира светлините, според това колко е натоварена колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес имах време да си поиграя с контролера и НЕ ми се получи нито Go-home нито автоматичното затваряне на прозорците без да го задържам ?? 
Освен това ми излизат и две грешки на този контролер , май са от точно Coming home - leaving 
00216 - Signal EC-mirror Fade Out
009 - Open or Short to Ground
02104 - Light Detection Sensor (G399)
010 - Open or Short to Plus

Редактирано от Sc00by
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От телефона е кошмарно да се поства и да се прикачат изображения, така че набързо, пък утре на спокойствие през компютъра. 

По въпроса с контролера. Имаш ли сензор за светлина и ако не, не трябва да имаш отметка на byte 2, bit4. Провери.

Най-вероятно компюръра го търси, а

го няма поставен фабрично.

На въпроса с автоматичното вдигане на плозорците, отново според мен имаш чавка някъде в повече.

За сега това, че наистина ми е кошмар да поствам през телефона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз ги сложих тези тикчета с надежда да тръгне , но явно си трябват контролер , а моята кола го няма... СУПЕР ТЪПО
Колко струва този контролер и изобщо може ли да се добавя и т.н ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този ретрофит, би ти излезнал солено, сменя се огледалото за задно виждане, ключа за светлинине, може би нямаш и отвор на черната лента на челното стъкло плюс куп още неща. С две думи, според мен не си заслужава. Мисля, че има и друг начин за активиране на функцията, без сензор за светлина, но ти ще си така да се каже опитната мишка. Провери Byte 0, Bit 7 дали е маркиран. Ако не е, сложи му тикче. Сейф енд екзит. Заключи колата. Ако не се активира функцията, пробвай, преди да изгасиш колата, да сложиш лоста за фаровете на дълги. Ако останат да светят, след като заключиш изчакай да видиш, кога ще изгаснат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без сензор за светлина няма начин да стане! А сензор за светлина изисква ново предно стъкло, ново огледало за обратно виждане с интегрирани сензори, прокарване на кабели и контролер...

Както писах по-горе - тази тема е колкото полезна, толкова и "вредна", защото както се получава вече хората почват да разцъкват мислейки си, че с 2 тикчета ще преродят автомобила! Следват грешки, а в най-лошия случай и необратими последици изискващи смяна на контролер!!

Отново съвет - НЕ пипайте настройки, за които нямате познания или поне информация, че ще променят нещо конкретно в положителна посока!! Такива има, но са едва 2% от всичко, което предлага този универсален за Х платформи и ХХХ различни конфигурации софтуер!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека първо допълня предходния си пост:

Мисля, че има и друг начин за активиране на функцията, без сензор за светлина, но ти ще си така да се каже опитната мишка. Провери Byte 0, Bit 7 дали е маркиран. Ако не е, сложи му тикче. Сейф енд екзит. Заключи колата. Ако не се активира функцията, пробвай, преди да изгасиш колата, да сложиш лоста за фаровете на дълги. Ако останат да светят, след като заключиш изчакай да видиш, кога ще изгаснат.

Тази сутрин пробвах, наистина не става. Проблема е в това, че е стара (хардуерна) 

версия контролера. Така че, Sc00by, не се мъчи.

А сега и за предходния пост на Moonland. Както предполагам всеки от Вас е прочел, темата я започнах със следните думи:

Колеги, надявам се темата да бъде поне малко полезна, на тези от Вас, които искат да се запознаят с възможностите на Ross-Tech VCDS програмата при A3-кете второ поколение. Screenshot-ите са правени на моя автомобил 8РА, 2.0TDI (BKD мотор), така че, не очаквайте 100% съвпадение с вашия.

Темата е с опознавателна цел, а също би помогнала при надграждане с ОЕМ части. Бих се радвал, ако някой реши да допълва, за да може информацията да се получи по-изчерпателна.

А сега ако позволите, ще подкрепя думите си и за полезността на темата  с разговор, проведен с Ivelin88 на лични съобщения. Надявам се колегата няма да възрази, но смятам, че това може да е полезно и на други колеги.
Ivelin88 Изпратено 09 юли 2014 - 18:00

Здравей колега може ли да ми кажеш как да направя фаровете за мъгла да се пускат при палене за да ги ползвам като дневни светлини?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Изпратено 10 юли 2014 - 06:25

Държа да е през фаровете за мъгла,понеже си сложих ксенонови фарове и на режим Скандинавия нещо трепти ксенона.

------------------------------------------------------------------------------------------------

bsdnikolov

Изпратено 10 юли 2014 - 10:15

Отиваш в   |09 - Cent. Elect|  ==> |Coding - 07|  ==> |Long Coding Helper|  и намираш Byte 17

Трябва да сложиш чавка на Bit 4 (Daytime Running Lights via Fog Lights)

179820831.gif

След като го на правиш, от Byte 8 можеш за управляваш силата на светене на фаровете за мъгла, когато са в режим дневни светлини.179820821.gif

Което ме навежда на мисълта, че ти щом не си с фабричен ксенон, активирайки късите като дневни светлини, ако в Byte 8 дневните не са изпънати на 100% (Dec1: 100 x 1 = 100), наистина би трябвало да трепти. Това се получава, защото за управление на интензитета, колата използваpulse with modulation.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ivelin88

Изпратено 10 юли 2014 - 11:00

С оригинален ксенон съм не е допълнително монтиран.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bsdnikolov

Изпратено 10 юли 2014 - 11:50

ОЕМ Ксенона допълнително ли е монтиран, ако да, променихте ли Byte 21

Питам, защото по-нагоре си писал: "Държа да е през фаровете за мъгла,понеже си сложих ксенонови фарове и на режим Скандинавия нещо трепти ксенона."

179820836.gif

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ivelin88

Изпратено 10 юли 2014 - 13:47

Допълнително е монтиран и не е променяна настройката,но ще я коригирам.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bsdnikolov

Изпратено 10 юли 2014 - 14:28

Най-вероятно за това ти трепти в режим дневни.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Изпратено 10 юли 2014 - 15:46

Един съвет от мен, ако позволиш.

Докато оправиш кодинга, денем си пускай фаровете от ключа, тъй като ксенона не обича пулс с модулация и рискуваш да изгориш баласт или крушка.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ivelin88

Изпратено 10 юли 2014 - 17:39

Аз така и правя за сега.А забравих да те питам в режим на DRL с фаровете за мъгла,само те ли светат или и задните габарити?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bsdnikolov

Изпратено 10 юли 2014 - 18:42

Както си избрал скандинавски режим, ще светят и габаритите, но ако измереш North America, ще светят само фаровете за мъгла.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ivelin88

Изпратено 11 юли 2014 - 09:25

При мен не ми дава DRL чрез фаровете за мъгла и ги активирах в режим North America.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bsdnikolov

Изпратено 11 юли 2014 - 10:28

Странно че не ти дава. Единствената причина, която се сещам е да нямаш чавка на Byte 0 - Bit 0 - Front Fog Lights Installed и колата да си мисли, че нямаш предни фарове за мъгла (ако и те са били слагани допълнително, не казвам от теб, може и от предишен собственик, и да не е оправен кодинга).

179820813.gif

Ivelin88

Изпратено 11 юли 2014 - 10:40

Слагани са допълнително от мен и най вероятно това е причината.В режим North America свети само отпред и това ме удовлетворява напълно,а и се изключват с вдигната ръчна

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bsdnikolov

Изпратено 11 юли 2014 - 10:50

За екстрата с ръчната съвсем бях забравил, готина е. Не писа дали трептенето изчезна след промяна на кодинга за ксенона?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ivelin88

Изпратено 11 юли 2014 - 11:40

Изчезна и в този режим съм доволен на 100%

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

И един съвет към колегите, преди да правите промени, се запознайте обстойно с наличния хардуеър, за да знаете какво можете да очаквате като краен резултат

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@bsdnikolov - само да уточня, че постът ми не бе критика към теб, а именно подчертаване на това, с което почна! :) Ти представяш възможностите и това е полезно. Важно е обаче, че много малко от тях са релевантни за A3 8P (без инсталиране на допълнителен хардуер), а това кои са те нито аз, нито ти би се наел да напишеш, тъй като е силно зависимо от конфигурацията и възрастта на автомобила (софтуерни версии, хардуерни версии на модулите и т.н.). :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 months later...

ОК, доколкото разбирам от питането ти, вече си се справил с хардуерната част. Ако да, и на таблото ни не светят ABS-a и ESP-то (ако светят, това би означавало, че почти нищо още не си направил и ти предстои кодиране и адаптация на ABS-a, и вписване, кодиране и адаптация на новия модул Steerig Wheel, който си сложил) ти остават две прости стъпки.

С VCDS, влизаш от Select Control Module

179820719.gif

в 01-Engine

179820720.gif

Погледни полето Component, което съм оградил в синьо. Забелязваш G-то, което съм заградил в червено. То показва, че функцията Cruise Control е активирана в компютъра на двигателя. При теб най-вероятно няма G, тъй като тази функция се активира от завода, за коли, които я имат фабрично. За да я активираш, трябва да кликнеш на бутона Coding II - 11

180151913.gif

и в изскочилия прозорец (тук ще използвам картинка от нета, тъй като аз тази функция я имам и не съм влизал там), в полето Enter Login Code, пишеш 11463. След което, натискаш Do It!, и ако всичко е ОК, в полето Component вече трябва да виждаш и символа G

008673143-big.jpg

Втората стъпка, е кодирането модул 16 - Steering Wheel, с Cruise Control-а. 

180091410.gif

Продължавам, след малко, че изникна спешна работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ок мерси за инфото, но да уточня че само съм монтирал лостчето

Редактирано от Moonland
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та бях стигнал до модул 16 - Steering WheelНатискаш бутона Coding - 07 

180091410.gif

и ти излиза прозорец с текущото софтуерно кодиране.

180091411.gif

ако задържиш мишката над бялото поле с цифрите, след Software Coding ще изскочи и помощен прозорец.

180091413.gif

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ок мерси за инфото но да уточня че само съм монтирал лостчето

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Спирам и започвам с въпросите тогава. Светят ли ти ESP и ABS?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@Iko 1, явно няма да отговориш на въпроса, за това продължавам, до където бях стигнал, пък адаптацията на  Steering Angle Sensor (G85), ще я обсъждаме, ако сметнеш за необходимо!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ако задържиш мишката над бялото поле с цифрите, след Software Coding ще изскочи и помощен прозорец.

180091413.gif

Седемте цифри, показват конфигурацията, с която си в момента. Шестия символ от ляво на дясно (ХХХХХ?Х), при теб е 0 или 1, в зависимост от това, дали имаш борд компютър или не (0 без борд компютър, 1 с борд компютър). Шестата цифра, трябва да я промениш или на 2 (ако нямаш борд комп.) или на 4 (ако имаш борд комп.) 

Накрая Save и приятно и безаварийно ползване на темпомата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като, колегата iok 1, не даде повече информация от "да уточня че само съм монтирал лостчето", ще завърша темата с едно уточнение.  Описанието, което дадох, е при положение сте проверили, че модула Steering Wheel поддържа Cruise Control. Тогава, след монтажа на лостчето (и долната кора), проверявате дали не са излезли грешки чрез VCDS или друга диагностична програма, и вече можете да пристъпите към описаната от мен процедура.

Но, ако подменяте модул/модули, тогава нещата са доста по-сложни (е не чак толкова де, не се плашете), но обсъждането им според мен би трябвало да е в друга тема, а именно: Модификации по нашите А3.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Екстра, значи му предстоят единствено тези две стъпки.

Остава само да му пожелая успех. 

Редактирано от Moonland
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

относно лампите на ESP и ABS не ми светят .

За лампите вече се ориентирах, щом не си сменял контролер, но снощи нямаше как да знам! За това започнах с въпросите.

Една молба към колегите. Когато отправяте питане, моля давайте малко повече информация. Иначе гадая, какво имате, какво сте направили и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега на първия контролер като влязох си имаше G показваше R4 2,0L EDC 0000SG 7364 и затова нищо не съм пипал на втория беше 1 тъи като имам борд , промених го на 4 . Това ли е всичко не трябва ли да ми светне лампа на таблото, за круизконтрол.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лампата ще светне, едва при включен круиз контрол. Излез с колата, вдигни над 50 км/ч (мисля 50 беше, но за по-сигурно на по-висока скорост) и натисни бутона за активирането му. Само тогава ще светне лампата на таблото.

Ако не се активира, пробвай и стъпка 1 (1-Engine, Enter Login Code, пишеш 11463).

А ако имаш прудности, в събота можеш да скочиш до София.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега нищо не стана не ми светна лампата,пробвах да кодирам първия контролер (1-Engine, Enter Login Code, пишеш 11463).

там са ми 5 нули като сложа 11463 ми азписва    Control Module has accepted the Login     давам ОК и излизам ,като влезна пак са си нули.Ако имаш време в събота даи номер да се разбертем да го погледнеш мерси много за напътствята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кода е да активираш круиза. После, няма да го виждаш.

Искаш да кажеш, че излезе с колата, стигна до най-високата предавка, сложи лоста за круиза в предна позиция и като натиснеш бутона на върха на лоста, нищо не се случва?

п.п.

Сори че пиша така подробно, но се опитвам да разбера, дали не пропускаме нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След последното кодиране не я бях пробвал ,сега се връщам от една разходка с работещ темпомат хиляди благодарности на колегата ,евала на такива хора :flehan:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се че всичко е ОК, и честито колега.

п.п.

Аз също научих нещо. Въпреки че в Engine има G, стъпка 1 е хубаво да не се пропуска.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вписване на оригинално дистанционно в 8Р==>2006-та и 8РА

Уточнението за годината го правя, тъй като 8Р след 2006 година "цялата решетка" и всички 8РА се оборудват с имобилайзер пето поколение. При по старите модели, не съм сигурен канала за вписвани дали е в 46-Central conv. или е в модул 35-Central locks (този модул в при мен го няма), така че, ако не сте с "цялата решетка" или иначе казано с такъв ключ 180163879.jpg

не знам дали при вас е същата процедурата!

Първоначално темата я бях замислил "Вписване на ключ..................", но тъй като съм сигурен, че почти никой от вас не си знае ПИН кода на имобилайзера, а даже и да го знае, за да се впише нов ключ (ампула) в имобилайзера посредством VCDS, първо се изтриват всички съществуващи, и ако нещо се оплеска, практически няма да има записан нито един ключ, с който да се запали колата. За това, от съображения за сигурност, частта с вписването на ампулата, ще я пропусна. 

След успешното вписване на ампулата, дойде ред и на вписването на дистанционното. Тъй като вече бях прибрал лаптопа и кабела, реших да пробвам с "мързеливите" начини, описани в нета. Имам предвид магариите като единия ключ в контакта, колата на контакт, с другия се заключва и отключва ръчно, пък се натискат бутони и тем подобни простотии..... След един час борба като "прасе с тиква", установих че не работят, когато това дистанционно никога не е било вписвано в колата. За това си извадих лаптопа и кабела и нещата тръгнаха като по вода. Ето я и процедурата.

От Main Screen давате Select Contrl Module.

180163823.gif

В прозореца Select Contrl Module избирате модул 46-Central Conv.180163825.gif

След като сте влезли вече в модула Central Convenience, натискате бутона Adaptation-10.

180163824.gif

Изкача прозорец, от който бързо и лесно можете да достигнете до необходимия Ви канал, посредством падащото меню горе.

180163821.gif

Менюто съдържа наличните в модула адаптационни канали. Нас ни интересува канал 01 Remote Control - Key Matching

180163820.gif

За да започнем процедурата, първо трябва да окажем колко дистанционни искаме да добавиме към колата. Това става, като в полето New Value, напишем броя на дистанционните, които желаем за впишем допълнително в колата. Ако по някаква причина полето  New Value не е активно, натиснете бутона Read в дясно на полето Chanel.

180163816.gif

След като зададем броя на дистанционните, натискаме бутона тест и след това натискаме бутона за отключване или бутона за заключване на дистанционното което вписваме, като го задържаме поне 1 секунда (аз го държах около 5-6 секунди за да съм сигурен). Ако вписвате повече от едно дистанционно, в рамките на 15 секунди, трябва да натиснете и задържите за поне 1 секунда бутоните на всички дистанционни, които вписвате. 

180163817.gif

След изтичането на 15-те секунди, адаптационния канал се затваря и ако всичко е успешно, бутона SAVE ще стане активен. Натиснете го.

180163818.gif

Следва, Done, Go Back и сте готови.180163819.gif

Сега остава само да пробвате дистанционното.  ^_^

• Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,

От седмица съм собственик на А3, 2.0TDI, 2008 год, двигател BMN, quattro, все още опознавам колата и откривам нови неща в нея, но имам няколко питанки. 

1. Имам червени плафони във всяка врата, които предполагам са  индикация при отворена врата, никоя от тях не свети ( ако логиката ми е да светнат при отворена врата), въпреки, че всички крушки в плафоните са здрави-проверено. Дали това е въпрос на настройка с въпросната програма или да търся електрическа неизправност-за информация компютъра отчита коя  врата е отворена и плафона в купето свети?

2. Дали има прибриране на страничните огледала? "Врътката" на шофьорската врата има такава позиция, но нищо не се случва.

Използвам темата да задам и още един въпрос, който вероятно е коментиран някъде.

3. Как и откъде мога да се снабдя с програма и кабел за диагностика?

Благодаря предварително на отзовалите се!

Редактирано от bozhan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър вечер колеги от скоро съм горд собственик на ауди а3 2.0 ТДИ 8П 2004г. та докато му се радвах съвсем случайно забелязах че по дясното лосче нямам ни едно копче за борд компа. Та до колкото разбирам от тази тема http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/showthread.php?128337-I-have-a-blank-on-board-computer-Audi-a3/page2&s=06676029ca1070f99ec10829f2ebf8b5 , е възможно да го пусна но няма да мога да сменям информацията. Дали има нещо вярно ?
Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

май нещо не те разбрах, ако имаш предвид големия "дисплей" да с голям е :)caRz8U.jpgтози е като моя. Разликата е че при мен изписва скоростите на последния ред понеже е автомат.

Цитиране на предходен пост!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи ти трябва само лостче за чистачките, с бутоните за борда.

Ще погледна електрическата схема, за да се ориентирам, дали ще можеш и без смяна на лоста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,

От седмица съм собственик на А3, 2.0TDI, 2008 год, двигател BMN, quattro, все още опознавам колата и откривам нови неща в нея, но имам няколко питанки. 

1. Имам червени плафони във всяка врата, които предполагам са  индикация при отворена врата, никоя от тях не свети ( ако логиката ми е да светнат при отворена врата), въпреки, че всички крушки в плафоните са здрави-проверено. Дали това е въпрос на настройка с въпросната програма или да търся електрическа неизправност-за информация компютъра отчита коя  врата е отворена и плафона в купето свети?

2. Дали има прибриране на страничните огледала? "Врътката" на шофьорската врата има такава позиция, но нищо не се случва.

Използвам темата да задам и още един въпрос, който вероятно е коментиран някъде.

3. Как и откъде мога да се снабдя с програма и кабел за диагностика?

Благодаря предварително на отзовалите се!

Най-добре започни с компютърна диагностика. При нея е хубаво да се обърне внимание не само на четенето на грешки, но и на кодирането. Пригредай и каналите в Measuring blocks, когато си в модулите на вратите.

А за кабела, чичко гугъл ще ти помогне. Но си купи HEX+ CAN. Не се лъжи по по-ефтиния варянт, с KKL можеш да четеш само двигателя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи ти трябва само лостче за чистачките, с бутоните за борда.

Прокашл - а как сме сигурни, че не е с lowline контролер, който не поддържа борд компютър?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма как да съм, но щом е с големия фис, вероятността да има middle контролер е огромна. Но без да си знае номера, наистина само гадаем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър вечер колеги от скоро съм горд собственик на ауди а3 2.0 ТДИ 8П 2004г. та докато му се радвах съвсем случайно забелязах че по дясното лосче нямам ни едно копче за борд компа. Та до колкото разбирам от тази тема http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/showthread.php?128337-I-have-a-blank-on-board-computer-Audi-a3/page2&s=06676029ca1070f99ec10829f2ebf8b5 , е възможно да го пусна но няма да мога да сменям информацията. Дали има нещо вярно ?

Благодаря предварително!

След кратко проучванe на въпроса, да. Ако колата поддържа борд, след само софтуерна намеса, ще получиш на дисплея това:

180171318.jpg

Пояснявам. Жълтия символ, който е на мястото, където се изписва радиостанцията е за празно казанче на течността за чистачките. Твоето сигурно ще е пълно, но понеже нямаш датчик, компа ще го счита за празно.

И от тук идва и хардуерната намеса, за да "излъжеш компа".

DSC00014Small.JPG

DSC00013Small.JPG

DSC00023Small.JPG

DSC00024Small.JPG

DSC00025Small.JPG

DSC00047Small.JPG

И като награда за добре свършена работа, ще получиш това:DSC00049Small.JPG

Сиреч, външна температура и оставащи километри до зареждане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е явно няма да се размина без разглобяване, още утре отивам да си взема кабел и лост така и така ще се разглобява.
Поне като ще е гарга да е и рошава :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

май нещо не те разбрах, ако имаш предвид големия "дисплей" да с голям е :)caRz8U.jpgтози е като моя. Разликата е че при мен изписва скоростите на последния ред понеже е автомат.

Ако си с DSG скоростна кутия и  имаш на волана палчета за смяна на скоростите, 100% си с High контролер, който поддържа борд компютър, темпомат и мулти-функционален волан

Щом си се ентусиазирал, да поясня. Синята букса е на километража. Тоест, трябва да извадиш таблото. На третата снимка, точно под оборотомера и скоростомера, са двата болта, които държат таблото.

А за да добиеш горе долу представа, какво те очаква ако сменяш и лоста, ти поставам и какво те очаква. (източник: http://www.audiforums.com/forum/audi-a3-12/diy-trip-computer-mod-36935/). Преди да започнеш, се увери че имаш торкс Т55. И тъй като ще ти се наложи и откачане на AIRBAG, задължително откачи акумолатора! 

Section 3 - Wiper Arm Install - 1 hour

Be sure to let your car sit for 30 mins, then dissconnect the battery, wait for 10-15 mins, then proceed with the instructions. Failure to do so will set off airbag codes and may also DEPLOY THE AIRBAG

1) Locate the steering Wheel telescope/tilt lever and remove the two hex bolts on the lever (pic shown below).

DSC00009Small.JPG

2) After removing the two hex bolts on the lever, the plastic lever should slide out. 

3) Locate another hex bolt in the steering column directly under the lever and remove.

4) Follow the lines of the column enclosure along the back of the steering wheel. You will find two hex bolts holding this enclosure in place (shown below). Roatate the steering wheel to gain access to these bolts and remove.

DSC00017Small.JPG

4) Remove the lower steering column enclosure.

5) Locate two plastic covers on the 3 o'clock and 9 o'clock and remove. One location is shown in the picture above in RED.

6) Loosen the two torx bolts behind these covers. Note that the bolts will not come out but will eventually loosen enough so that the airbag will be removable from the steering wheel.

7) The airbag unit should feel loose. Gently pull the airbag out and rotate it 90 degrees and place it in the steering wheel cavity. Note you may want to place a towel in the cavity so you dont scratch the airbag facia.

5) Located directly behind the airbag are two connectors. Remove the yellow connector by unlocking it by pulling the orange clip away from the steering column followed by pulling the yellow connector away from the steering column (shown below). Next remove the black connector (shown below)

DSC00018Small.JPG

6) Once the terminals are removed, you should have an emtpy cavity as shown below. Remove the bolt shown in yellow with a 12mm Internal Wrench. Note that you do NOT need to remove the bolts shown in red unless you want to.

DSC00022Small.JPG

DSC00030Small.JPG

7) Once you completed step 6, you will see the following shown below. Be sure to mark positions of your steering wheel as shown below circled in red otherwise your steering wheel will become forever offcentered.

DSC00031Small.JPG

8) Below is a view of the column without the steering wheel. The next steps will show how to remove the items circled in yellow.

DSC00032Small.JPG

9) Remove the steering wheel control module plastic backing plate by removing the bolt shown in red and the clips shown pointed by yellow arrows below. NOTE to be careful with the "I know you F*cked with it tape. If your good, you can tilt the backing plate without destroying the tape... like me biggrin.gif

DSC00035Small.JPG

DSC00038Small.JPG

10) Now, once the backing plate is removed, grap the sides of the PC board that the plate concealed and pull directy down slowly and VERY CAREFULLY. There are pins (shown below) that can bend and break if you try to work it side to side. This is the step that you should take the most time on.

DSC00041Small.JPG

11) Once the board is out (you can leave it hanging as I did. Remove the the top portion of the steering wheel control module housing. The below images shows where the two clips are located.

DSC00042Small.JPG

12) Next we need to remove the clock spring. Shown below are 3 tabs. Pull up on them and remove the clock spring.

DSC00043Small.JPG

13) Remove this small piece that lies directly below the steering shaft and directly in front of the washer stalk.

DSC00044Small.JPG

14) Remove the washer stalk clip shown below and slide the washer stalk out.

DSC00045Small.JPG

15) Install the new stalk and put back everything together by reversing all steps.

THATS IT! The hardest part was figuring how everything comes out by seeing it the first time. But with pictures and intructions, this is an easy install. The hardest part for my was trying to remove the steering wheel control module board. Other than that this is an easy mod biggrin.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само за скоростна кутия не съм сигурен дали е DSG, иначе палчета и темпомат си имам.
P.S

Благодаря ти много за помощта. ЗЛАТЕН СИ!  :zustimm: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само за скоростна кутия не съм сигурен дали е DSG, иначе палчета и темпомат си имам.

P.S

Благодаря ти много за помощта. ЗЛАТЕН СИ!  :zustimm: 

И си със високия клас контролер. Пожелавам ти спорна работа над борда и после приятно каране с новата ексра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И за да е пълен гайда, покрай хардуерната част, да опиша и софтуерната (все пак, темата е за нея):

През VCDS

От Main Screen избираш Select Contrlol Module ==>

180091408.gif

от Select Contrlol Module влизаш в 16-Steering wheel

180091409.gif

от контролера 16-Steering wheel, избираш Coding - 07

180091410.gif

Там ще видиш текущия си кодинг. Според мен той трябва да ти е 0011122. Ако е такъв, промени го на 0011142.

001xxxx - Automatic Transmission

00x1xxx - Spoke Steering Wheel with Tiptronic without Multifunction

00xx1xx - Tiptronic (Shift Paddles)

00xxx4x - with Board Computer and with Cruise Control System (CCS)

00xxxx2 - Rear Wiper installed

180091411.gif

180091412.gif

00?xxxx - Automatic Transmission

00x?xxx - Spoke Steering Wheel with Tiptronic without Multifunction

00xx?xx - Tiptronic (Shift Paddles)

00xxx?x - with Board Computer and with Cruise Control System (CCS)

00xxxx? - Rear Wiper installed

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да закачиш новия кабел, не забравяй, преди да започнеш с разглобяването да се снабдиш с:

product_49502.jpg

http://www.elimex.bg/product/54447/saedinitel-341441.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До тук всичко ми беше ясно ама сега вече се обърках. Това пък за къде ми трябва? :blush:

Цитиране на предходен пост!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пропуснах да кажа, че е необходимо и кодиране на модул 17-Instrument Cluster.

В момента нямам направени скрийншоти, но e отново в Coding-07.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До тук всичко ми беше ясно ама сега вече се обърках. Това пък за къде ми трябва?  :blush:

... Или ако искаш да си улесниш задачата малко си купуваш директно ремонтния пин от офиц. представителство, който е показан и на снимката. Той си е кабелче с правилната букса. Разбира се струва повече от 35 стотинки (около 3-5 лева).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С VCDS всичко мина по мед и масло :zustimm: но си мисля че май съм пропуснал някой друг код никак не ми се вижда реално тва с оставащите километри до зареждане.
QMTUGY.jpg

а с пълен до горе ми дава 1070км. Дали не пропускам нещо?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не не пропускаш нищо. Покарай малко, мини 100-200 километра. Като сложиш и лостчето, ще виждаш и среден разход. На база на него изчислява километрите. След това си засечи реалния и и го сравни със средния по фис. Ако има отклонение, тъкмо ще допълня темата с калибриране на средния разход, когато има разминаване по фис и реален.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като си сложиш лостчето, ще можеш да избираш между два начина на отчитане на следен разход. При първия, всеки път след престой по-голям от 2 часа, нулира трип компютъра (съответно и средния разход). При втория, трип компютъра се нулира само ръчно. Тогава ще ти смята от ръчно нулиране до пак ръчно. Аз Аудито го държа на първия режим. И всеки път, ако отида и заредя до горе след престой на колата и при мен ми дава 1070 километра. Хосле се адахтира, по текущия среден разход.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека да споделя един мод за 8РА (преди фейслифт), който открих днес случайно, ровейки си из колата. Това е, как да накараме фаровете за мъгла, да светят като габарити (със силата на габарити, не с пълна мощност). Модът е направен през 23 битов Cental Electronics контролер (8Р0907279F). Не съм разреждал дали 16 битовите контролери ще го поддържат. Трябва да призная, че така задницата на колата , по ми допада. Винаги съм се кефил на издължените габарити на Алфите.  ^_^ Снимките са доста кофти, но телефона ми толкова си може.

IMG_20141003_192159_zps38326ffa.jpg

IMG_20141003_112039_zpsf77d1535.jpg

Изпълнение:

Влизаме в Main Screen  и от там избираме Select Control Module

179820719.gif

След което, влизаме в 09-Cent. Elect.

179820720.gif

От менюто на контролера, избираме Coding-07.

179821030.gif

От там, бутона Long Codin Helper.

179820839.gif

Отиваме на Byte 10 и в полето, където пише Dec1: 0  x 1 = 0, нулата в жълто я променяме на 32, така че да стане Dec1: 32  1 = 32. Първо пробвах с 22, както е при габаритите, но крушките за мъгла светеха по-слабо от габаритите. И за това ги увеличих. Към момента не виждам разлика, но ако я забележа, ще се коригирам.

179820823.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

32 в момента ми се вижда малко отгоре, но 22 ми изглеждаше малко. Вътрешните задни "габарити" (тези на 5-та врата) са ми матирали, докато външните не са. За това не мога да преценя, коя е идеалната стойност. Давай го на усет. Ако крушките на задните фарове за мъгла са също 21W, то тогава 22 би била правилната стойност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чуден си, изглеждат с еднакъв интензитет. Между другото, още ли си с подсветката на номера, която ти правих. Питам, защото при теб изглежда по-добре, ако си с тях да знам, че при теб е по-различна модификацията от при мен.

При мен леко кафенеят, заради това че са 4300 келвина, а при теб ми синеят.

IMG_20141003_192159_zps38326ffa.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки че ползвах еднакви крушки, но при теб сложих товарни съпротивления.

Явно разликата в цвета идва от камерата на различните телефони.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно е от телефона, защото така съм ги подбирал - 4300 келвина, да няма синеене. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

bsdnikolov - да имаш представа дали има някаква надежда да подкарам инфото от радиото на ФИС дисплея обаче не съм с оригинално радио  :hilezh: 
Такава опция не може ли да се измисли , защото така ми седи празно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото ми е известно, такава опция няма, освен ако нямаш кан конвертор за радиото. Но тази опция е за афтърмаркет радиа, разработени за VAG.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само при специално разработено радио за модела! При стандартно радио това е едно от нещата, които губиш. OEM радиата при А3 8P според мен и визуално и функционално не си заслужава ни най-малко да се сменят с някакви стандартни кочини. Освен всичко губиш и цялата интеграция.

Редактирано от Moonland
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, днес установих, че не мога да настроя страничните огледала, това беше възможно до преди няколко дни. При диагностика няма грешка, програмата отчита положението на копчето, по същия начин е и с прибирането на огледалата ( затова писах преди дни). Да споделя, че направих някои настройки вече коментирани  в темата (като вдигането на стъклата да става с еднократно натискане на бутона на дистанционното и премахнах задните светлини в дневен режим на каране). Работих внимателно, но е възможно е да съм "бутнал" някоя настройка неволно. Някои да сподели как да реша този въпрос. Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има ли как да си направя задните светлини за мъгла да светят при натискане на спирачката? Вече ми святат като "Parking lights", но ми се иска да светят и като стопове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

Имам малко свободно време, тъкмо колкото да постна още една глезотийка.

А тя е автоматично затваряне на отворените прозорци при заключване, без да се налага да се задържа бутона на дистанционното.

Модул: 46 - Cent. Conv. след това Long Coding Helper и отивате на Byte 3. Там слагате чавка на Bit 6.179820872.gif

Ако случайно искате, да оставите прозорец открехнат и да заключите колата, можете. Условието е на го направите с ключа, а не с дистанционното.

Това го пробвах и не работи. Заключих колата, но прозорците не се вдигнах автоматично, а трябваше да задържа копчето...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го пробвах това , затварят се сами ама трябва да се задържи копчето и тръгнат ли да се затварят го пускаш и те сами се дигат до най-горе. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...