Jump to content

A6 TDI 2.5 Quattro 1996г (да купя ли?)

Recommended Posts

Предлагат ми такъв автомобил A6 TDI 2.5 Quattro 1996г 5 цилиндъра

Обективно:

+ Quattro - винаги съм си падал по Torsen технологията

+ стабилен

+ без забележки по основните агрегати - двигател и пр

+ няма следи от удари

+ 6 скорости, та явно ще харчи по-малко и ще е по-тих на дълъг път

+ дизел с приличен разход на гориво

+ климатроник

- виското на перката - за смяна

- дясното огледало - стъклото му е фиксирано със силикон и не работи ел. управлението му.

- купето е малко 'мърляво', но в общи линии е ОК (вероятно пушачите няма да ги дразнят 1-2 прогаряния от цигара, ама аз не пуша:D

- Шофьорския прозорец не се отваря

- изгорял светодиод на дисплея на климатроника

- боята е поодраскана

- предната броня и острани е жулната по-здраво

- явно има крива джанта или прецакана гума (щото 'играеше' на тест-драйва)

Субективно

+ широк (аз все пак съм близо 2 метра висок),

+ висок (просвет) - та ще мога да ходя и на по-затънтени гьолове за риба

+ явно може доста да носи (колелета, сърфове, палатки, моторни и безмоторни лодки, каяци и пр)

+ хем не е много нов, хем не е и стар, та няма да го мисля много много

- ужасно тромав при потегляне и при градско каране въобще (ама проблема може да е за кормилото) :respekt:

- неудобен за градско каране особено за жена (приятелката ми кара в града повече от мен, а и се налага да паркираме в центъра на София)

- ще е яко предизвикателство да свика отново да карам автомобил с ръчни скорости в градски условуя(макар че преди 5-6 годнини карах жигули и москвичи, така че има някакъв опит и с ръчни скорости :D)

Питанки:

? Какъв е разумният диапазон на цената (за автомобила в това състояние и за необходимите ремонти)

? До колко е обект на посегателства - крадат ли ги още?

? Някой от вас 'преминавал' ли е от BMW на Ауди и ако да - ще сподели ли положителни и/или отрицателни впечатления. (Не съм маниак на марки и не искам да се разгори войнстваща дискусия заради този пъпрос :respekt:

? Някой от вас правил ли е преход от Автоматични към ръчни скорости и колко 'болезнено' :D е било?

Благодаря ви предварително и ще се радвам да стана още един доволен собственик на Ауди - да видим!

ПП - в момента карам BMW 524TD E28 автоматик 1987 - върви и върши работа в повечето случаи но му е време за заслужена почивка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

скоро не бях виждал толкова добре написан въпрос

в клуба се продава едно такова

виж го и него

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=16490&hl=

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре си описал + и -, но щом казваш че приятелката ти ще го кара и то основно в центъра по-скоро не го взимай. Тромавоста при потегляне също звучи като някакъв проблем в горивната уредба.

Като цена - нещо между 10 и 11к лева ми се струва нормално, ако искаш да оправиш всичко което си описал трябва да дадеш поне още 4-5к лева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз рядко давам съвети,но наистина много добре си го написал...Така че ще си позволя да ти понапиша нещо.С изричното отклонение че това си е лично мое мнение.

Ужасно здрави коли,с много добро качество на материалите в интериора,почти без дефекти(кутарото е безпроблемно),ако си от типа хора които пътуват много и рядко сменят колата това е един от оптималните варианти - да намериш някоя такава на малко километри и в перфектно съсътояния и да си я караш доста време.

Но както се досещаш тука такива няма,по точно има няколко които аз знам, но собсвениците категорично отказват да ги продават засега.Което значи да си приготвиш кеша и да палиш за немско.Сега малко минуси - огромния процент от този модел в БГ не си знае километрите и колкото и да са здрави почват полека-лека да се разпадат,в смисъл правиш едно, друго се троши и така зацикляш...За града наистина е доста голяма и ако не въртиш яко извънградско малко се обезмисля цялата покупка.Не забравяй данъци и застраховки - не мисля че още дълго време гражданската ще и е 150лв. и данъка 100лв.(примерно),по скоро ще има доста силно изразена корекция нагоре и то в бая близко време.За автоматика - преди 5г. слезнах от автоматик и още не мога да го преживея.С две думи помисли добре дали това е твоята кола преди да скочиш в тигана.От друга страна кеф цена няма - ако си запален рибар и всяка събота и неделя обикаляш из страната, твоята кола е тази или някое Субару.Ако тръгнеш да я купуваш тука в форума има бая хора с такива, които ще ти помогнат с допълнителна информация,е и аз ще допълвам по нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я батко Стани да си каже 2-3 думи и за неговата,също поддържана и гледана безрезервно кола.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този модел на Ауди е много здрава и надежна кола ако случиш на нормално подържана кола си заслужава от всякъде

+ супер здраво окачване

+отличен мотор мощен като БМВ икономичен почти като малолитражка

+ много изчистен модел няма сериозни проблеми с нищо за разлика от повечето 10 + годишни коли

+ стой залепен на пътя и трябва сериозно количество талант да се пребиеш с тази кола дори да не е 4х4

+отлично серво на волана и спирачките

+ перфектен климатик за времето си според мен няма аналог

+ перфектно качество на материалите и изработката

+цените на чарколяците са съвсем поносими около тези на пасат 95-97 г ако въобще ти трябват де :)

- доста голяма е за софия неизбежно дефекти по броните не че е болка за умиране

- вероятно е смазана от каране визирам италианките щото те хващат повече окото и са на по-ниски цени

- не можеш да и земеш кой-знае колко пари след 4-5 години ползване

за цена много зависи как я придобиваш в Германия читава не можеж да я пипнеш за под 4000 еиро приеми около 4900- 5800 за сходна на тази която имаш предвид + разходи 500-600 докарване + поне 1000 печалба за търговеца под 6000 еиро трудно ще стане с нов внос но според мен си заслужава парите аз лично пак бих я купил моята

успех в избора :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз току-що слязох от едно такова Ауди....и още не мога да го прежаля. Чудесно си описал плюсовете и минусите му, а и колегите ти дадоха още полезна информация. Параход си е - трудно се паркира в центъра. За ръчните скорости - слязох от автоматик и се качих на него - трудно се свиква. Сега съм с типтроник - друга бира. Но ако караш повече градско - не си струва - това е магистрален кръстосвач. Изключителен автомобил - според мен, един от последните преди "маркетолозите" да завземат мениджмънта на автопроизводителите. Цена - около 11. Допълнителни първоначални разходи - 3-4.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, здравей

Почти нищо не разбирам от коли, особено от дизели. Но искам да те поздравя за перфектния първи твой пост тук. Наистина така се прави. Писнало ни е да четем постове от сорта "haresul sum si edna A6 kajete ne6shto za tva ima li smisal ili da gledam drugo"

Благодаря. :)

Редактирано от Inkozi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено си на прав път:) няма да повтарям написаното дотук,аз имам такава..преди 7-8 месеца исках да я продавам и сега пак и е дошло времето... без колебание мога да кажа ,4е от този модел моята влиза в 10 на БГ :)) има наистина всички възможни екстри за модела и в момента няма никакви забележки или проблеми с колата.

Това определено е кола за ценители:) имам впредвид,че не е особено модерна,като купе и тн но си е класика.

Лично аз примерно не мога да се съглася,че една не лоша а4 1997 има същата цена като тази кола....за мен разликата между двете е огромна...в полза на 6та пък била тя и със старото купе

За цена...примерно на моята все си мисля че бих могъл да и взема поне 13000 макар и да струва повече пазарът го налага.

Според мен между 10к и 13-14к може да намериш наистина добра такава кола...паркирането си е проблем....но се свиква

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за ценните съвети.

То ако се реша да я взема, една от причините ще е че в този форум цари дух който ми допада (щото отворих и форума на БМВ)

С приятелката още имаме дилема около ръчните скорости, а това че е голяма за града май отпада като проблем, щото то вече за София и Smat е голяма - с тези задръствания все по-малко караме градско - като живеем в центъра - ходим пеш :)

Това което пропуснах да кажа в началния пост е, че колата е малко над 300,000, внесена от Австрия преди 12-14 месеца.

По правило не гледам километрите, а използвам следната проста формула: 30,000км за всяка година карана изън България и 20,000 за всяка година карана в България.

За 10-11 годишна кола - мойта сметка се връзва с това което показва километража, пък и ако беше пипано нямаше да показва повече от 140,000 :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От няколко месеца чета темите във форума и вече съм убеден, че това е моята кола:

А6 , 2.5TDI,140 к.с., quattro. Остава само да продам старата Б4... и да добавя още толкова кеш :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И к'во ся?

Почти ме разубедихте да продавам моята :hilezh:

Ама тоя автоматик е мноо заразен...

Един съвет разгледай внимателно сервизната книжка дали е сменяна демф. шайба на коляновия вал!

Иначе колата наистина си заслужава. За тази, която ти предлагат съвета ми я да закараш при някой от клубните майстори. Препоръчвам ти Жоро от Суходол. Хем ще ти каже приблизително колко щи струва потенциалния ремонт.

успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 weeks later...

Взех че я купих. Кога и къде да почерпя ? :stupid:

Оказа се че не съм съвсем забравил как се натиска долен ляв педал :stupid:, но със сигурност автоматикът вече ми липсва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взех че я купих. Кога и къде да почерпя ? :hilezh:

Оказа се че не съм съвсем забравил как се натиска долен ляв педал :hilezh:, но със сигурност автоматикът вече ми липсва.

добре дошъл в клуба :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...