Himika Публикувано 10 Май 2007 Доклад Share Публикувано 10 Май 2007 Налага ми се да сменям много запушен катализатор. Става дума за А4, но въпросът е принципен, затова пиша тук.Някой заменял ли е с резонансно гърне катализатор на кола с 2 ламбда сонди и какви особености и рискове има тази процедура?Може ли изобщо да се сложи резонансно гърне?Ако може, от къде е най-добре да се купи читаво? Това е много много важен въпрос, защото иде реч за 1.8Т мотор и за 2 ламбда сонди - една преди и една след катализатора (гърнето евентуално).Чисто теоритичен въпрос: абе ако го сменя катализатора с гърне, каквото и да е гърнето, ламбда сондата след катализатора как се лъже изобщо, че всичко е наред? В крайна сметка качеството на газовете става съвсем различно?Изобщо, хич си нямам идея как да подходя към случая... а над 1000лв за катализатор няма да дам... поне докато не спра да срещам всеки ден камиони и рейсове, от чиито твърди частици не мога да гледам къде карам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pif Публикувано 10 Май 2007 Доклад Share Публикувано 10 Май 2007 Лично аз за тая красавица бих си взел един нов катализатор, щото този авомобил ще е вървежен поне още 10 години и дори и да ни наложат драконовите европески изисквания след някоя друга година, ти ще си бъдеш абсолютно в час и няма да имаш грижи, а парите за катализатора отдавна ще си ги забравил (да му мислим ние), другото заради което е хубаво да е с катализатор е тази втора ламбда сонда, наличието на която показва колко прецизно става измерването на изгорелите газове ме навява на мисълта че всеки опит да бъде излъгана система с разните му там резонаторни гърнета би се отразило на работата на колата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ngoro Публикувано 11 Май 2007 Доклад Share Публикувано 11 Май 2007 задната е само за екология, нея не я мисли толкова.даже на по новите катъри задната е от старите модели циркониева а предната е титаниева.за твоята кола мисля че и двете са циркониеви.за лъженето - една диагностика и си настроен спрямо новите гърнета.Бате Мишо го гледам как ги магери като им сменя сондите или настройва заради нови гърнета, има си чалъми, а ако е и бош-ка сонда трябва да я чака да загрее 2 минути пък тогава се почва настройката. че бошките са малко туткави от към първоначално време за реакция нищо че си имат подгрев. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLAF Публикувано 11 Май 2007 Доклад Share Публикувано 11 Май 2007 Сложи си един downpipe, и ще видиш как ще се отпуши колицатаето за това става въпрос Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Himika Публикувано 11 Май 2007 Автор Доклад Share Публикувано 11 Май 2007 Бате SLAF, аз хубаво ще сложа такава тръба, ама няма ли да реве много бре? И освен това няма ли да връща газове и да ебава и предната сонда? Може и глупости да говоря, не разбирам от генерации и турбуленции. Другият момент е, че каква да е тръба не може.. при мен е с голямо 'фи' и има една особена чупка. От де да си намеря такова чудо, дайте акъл?Ngoro: дам, и аз чух, че задната сонда можела да се лъже в някакви граници. Аз знам, че е за екологията, ама не ме грее този факт, като ми спъва колата Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLAF Публикувано 11 Май 2007 Доклад Share Публикувано 11 Май 2007 (Редактирано) тва на картинката е точно за твойтаdownpipe Редактирано 11 Май 2007 от SLAF Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Himika Публикувано 11 Май 2007 Автор Доклад Share Публикувано 11 Май 2007 Абе тая я дават за offroad бре, щото сигурно е много шумна? Да не ме накараш да сложа нещо, с което ще звуча като матор В БГ някой не я ли внася таз джвъчка? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLAF Публикувано 11 Май 2007 Доклад Share Публикувано 11 Май 2007 (Редактирано) Our favorite when used with stock exhaust for ultra quite stealth sound.offroad имат предвид че не е много законно в щатите да се кара без катализаториначе си е тихатука ще ти я направят за 150 кинта в пловдив незнам кой но в софия драго ги прави /уж/ Редактирано 11 Май 2007 от SLAF Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Himika Публикувано 11 Май 2007 Автор Доклад Share Публикувано 11 Май 2007 Нямам нищо против в София да си я правя. Кой е този Драго, можеш ли координати да ми дадеш? Ако я правят тук, достатъчно добра ли е изработката? Бях чувал за някакви типове М-комплект или нещо такова, дето също правили тръби и на третия месец се цъфкали...Пак напомням, че в областта на генерациите съм бос, така че не ми се смейте за това, че не познавам имената-икони в бранша Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 11 Май 2007 Доклад Share Публикувано 11 Май 2007 Може да питам в КРАФТ за съдействие да ти направят нещо такова. Ако желаеш и се навият де. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stani76 Публикувано 12 Май 2007 Доклад Share Публикувано 12 Май 2007 Himika а как провери че точно катализатора е виновен за невървенето? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Himika Публикувано 12 Май 2007 Автор Доклад Share Публикувано 12 Май 2007 Може да питам в КРАФТ за съдействие да ти направят нещо такова. Ако желаеш и се навият де. Принципно съм навит, да Нека попитаме на какви пари и с какво качество/успех могат да свършат тази работа.Всъщност, търся фирма или човек, който да предложи решение в бизнес смисъла на тази дума. Търся някой който да ми реши проблема със запушения катализатор. Дали ще го избушва, дали ще слагаме нов на добра цена или ще правим други детайли, това толкова не ме интересува. Искам да си ида като клиент и да ми се свърши работа, а не по 3-4 места да се разкарвам с треперещ глас и всеки да прехвърля отговорността извън себе си. Дайте ми някой, който знае какво прави и знае от къде да вземе това, от което имам нужда...stani76: няколко човека, които разбират от коли, го забелязаха от пръв поглед без да съм ги насочвал натам. Мерихме му и температурата при стартиран и спрян двигател, консултирах се и с хора, които правят ауспуси. Освен това при 180,000км няма как да не е запушен. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Oyama Публикувано 13 Май 2007 Доклад Share Публикувано 13 Май 2007 Колега и аз съм на същата процедура като тебе, и аз мислех да си направя права тръба при Ем-комплектците, (шума изобщо не се променя, ще се промени ако караш с избушен катализатор) но пичовете ми казаха че ще вкарат скоро катализатори за тая кола и ще струват само 400 лева. Даже твоя катализатор го купуват за 60 лева но не разбрах дали в тая цена е включено тва. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Himika Публикувано 15 Май 2007 Автор Доклад Share Публикувано 15 Май 2007 Колега и аз съм на същата процедура като тебе, и аз мислех да си направя права тръба при Ем-комплектците, (шума изобщо не се променя, ще се промени ако караш с избушен катализатор) но пичовете ми казаха че ще вкарат скоро катализатори за тая кола и ще струват само 400 лева. Даже твоя катализатор го купуват за 60 лева но не разбрах дали в тая цена е включено тва.А кога ще е това скоро, имаме ли информация? И защо си решил да слагаш катализатор вместо тръба, заради техническите прегледи ли? Там какво е положението в момента btw? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
johnny_ Публикувано 15 Май 2007 Доклад Share Публикувано 15 Май 2007 Хм,Абе колега, защо не поразгледаш из сайтовете по европа. За моето 1.9TDi 99-та година в Германия си намерих катализатор заедно с меката връзка (щото са на едно тяло) за 212 евро. Още не съм си поръчал, но имам познат който живее в Германия и може да ми свърши работа. Ето го и сайта да поразгледаш...сайт за катализаториОсвен това вече доколкото чух започват да внасят италиански катализатори на много добри цени за всякакви коли. И още нещо. Съгласен съм, че камионите и автобусите бълват сякви гадости. Ама хайде поне това което зависи от нас да го направим. Сложи си един катализатор за 400-500лв, пък съм сигурен че ще продадеш колата преди да ти се наложи да го сменяш Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Himika Публикувано 15 Май 2007 Автор Доклад Share Публикувано 15 Май 2007 Разбира се, че съм много по-склонен да сложа катализатор за 400-500лв отколкото резонансно гърне за 200лв. Аз също имам претенции да съм активен гражданин и точно в тази връзка питам дали в България някой продава катализатори. По сайтовете в чужбина съм гледал, знам ги цените и ме устройват. Не ми се занимава много с поръчки, доставки и митници, затова исках да го купя от БГ. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lazarov Публикувано 20 Май 2007 Доклад Share Публикувано 20 Май 2007 Разбира се, че съм много по-склонен да сложа катализатор за 400-500лв отколкото резонансно гърне за 200лв. Аз също имам претенции да съм активен гражданин и точно в тази връзка питам дали в България някой продава катализатори. По сайтовете в чужбина съм гледал, знам ги цените и ме устройват. Не ми се занимава много с поръчки, доставки и митници, затова исках да го купя от БГ.Колега,какви 200лв. за резонатор. На мястото на катализатора трябва да се сложи аналог със същите технически параметри заложени от завода производител. Ако искаш автомобилът ти да е ОК, ( разход гориво, шумност, мощност) свободни съчинения не бива да се правят. Мога да предложа катализаторно гърне-три камерно, което има същите технически показатели, като катализатора, но не пречиства газовете и не може да се запуши, с две години писмена гаранция (фирмена гаранционна карта). Цената ще е доста под 200лв., като се има предвид, че комплекта гърнета за А4 при мен е на цена около 330лв. с монтажа. Проблем със сондите гарантирам, че няма да има. Съвсем скоро реших подобен проблем на eдно Голфче. Има мнение на клиента във форумът на клуб WV ако желаеш информирай се."Ауспуси Лазаров90", тел.0888746507 Лазаров Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest SUMISTA Публикувано 20 Май 2007 Доклад Share Публикувано 20 Май 2007 А дали се спомена че става въпрос за A4 B6 а не за A4 B5 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Himika Публикувано 20 Май 2007 Автор Доклад Share Публикувано 20 Май 2007 "Ауспуси Лазаров90", тел.0888746507 ЛазаровСъгласен съм с казаното от теб и ще се радвам много, ако успееш да ми решиш проблема. Ще ти звънна утре (понеделник) да те доразпитам и да се уговорим Само искам и аз да уточня, че става дума за A4 B6 2002 1.8T. Да не би да си помислил, че иде реч за другата ми А4, която е 1996. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest SUMISTA Публикувано 20 Май 2007 Доклад Share Публикувано 20 Май 2007 (Редактирано) Колегата нещо май наистина не ме е разбрал аз само уточних че става въпрос за новата А4-ка а не за старата а получих доста странно лично съобщение от него :Колега, от 17год. с това се занимавам. Автомобилен инженер съм. Това, което при мен се изработва(по поръчка) и за което давам 2 и повече год. гаранция се е доказало и оценено от клиентите. И тяхното мнение е най-меродавно за мен. С което искам да ти кажа, че няма автомобил на който да не мога да изработя ауспуха. Но за да не отекчаваме хората с глупави заяждания между колеги , какъвто явно си ти, пускам лично съобщение.Сега да направя още едно уточнение не съм ти колега не се занимавам с Аспуси с други неща се занимавам и аз съм инжинер ма не го тръбя като тебе исках да помогна като уточня за кой модел AUDI става въпрос защото никъде по горните постове не беше отбелязано другият път се постарай да прочетеш какво съм написал айде със здраве . Редактирано 20 Май 2007 от SUMISTA Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio kioravoto prase Публикувано 20 Май 2007 Доклад Share Публикувано 20 Май 2007 госин Инженер, аз да попитам тогава - имам кола с ауспух , до тук добре нали?! ама от година насам почна да става все по шумна и по шумна ауспуховата систем и 2та катализатора съм ги майнал още лани , ходя на лекар и той казва, че всичко е наред и от никъде не издиша -изтъняване на тръбите мейби!! това което искам е ТИШИНА , че ме срам да изпреварвам -кат некой рацер съмкво е решението соред теб и горе доле ква цена може да струва ей така на око/инженерско/!?данке шойн! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLAF Публикувано 20 Май 2007 Доклад Share Публикувано 20 Май 2007 госин Инженер, аз да попитам тогава - имам кола с ауспух , до тук добре нали?! ама от година насам почна да става все по шумна и по шумна ауспуховата систем и 2та катализатора съм ги майнал още лани , ходя на лекар и той казва, че всичко е наред и от никъде не издиша -изтъняване на тръбите мейби!! това което искам е ТИШИНА , че ме срам да изпреварвам -кат некой рацер съмкво е решението соред теб и горе доле ква цена може да струва ей така на око/инженерско/!?данке шойн!ше струва 2 торби ореси и една ока люта карнобатска .. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lazarov Публикувано 20 Май 2007 Доклад Share Публикувано 20 Май 2007 Колегата нещо май наистина не ме е разбрал аз само уточних че става въпрос за новата А4-ка а не за старата а получих доста странно лично съобщение от него :Колега, от 17год. с това се занимавам. Автомобилен инженер съм. Това, което при мен се изработва(по поръчка) и за което давам 2 и повече год. гаранция се е доказало и оценено от клиентите. И тяхното мнение е най-меродавно за мен. С което искам да ти кажа, че няма автомобил на който да не мога да изработя ауспуха. Но за да не отекчаваме хората с глупави заяждания между колеги , какъвто явно си ти, пускам лично съобщение.Сега да направя още едно уточнение не съм ти колега не се занимавам с Аспуси с други неща се занимавам и аз съм инжинер ма не го тръбя като тебе исках да помогна като уточня за кой модел AUDI става въпрос защото никъде по горните постове не беше отбелязано другият път се постарай да прочетеш какво съм написал айде със здраве . Ок, колега може и да си прав. Хайде и от мене много здраве! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lazarov Публикувано 20 Май 2007 Доклад Share Публикувано 20 Май 2007 госин Инженер, аз да попитам тогава - имам кола с ауспух , до тук добре нали?! ама от година насам почна да става все по шумна и по шумна ауспуховата систем и 2та катализатора съм ги майнал още лани , ходя на лекар и той казва, че всичко е наред и от никъде не издиша -изтъняване на тръбите мейби!! това което искам е ТИШИНА , че ме срам да изпреварвам -кат некой рацер съмкво е решението соред теб и горе доле ква цена може да струва ей така на око/инженерско/!?данке шойн!Яла, да я зърнем и кво требе, че я врътнем. Нема да се плашиш.... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio kioravoto prase Публикувано 20 Май 2007 Доклад Share Публикувано 20 Май 2007 едно идване ми е 100пари Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLAF Публикувано 20 Май 2007 Доклад Share Публикувано 20 Май 2007 едно идване ми е 100пари скъп бензиннема живот за нас Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lazarov Публикувано 20 Май 2007 Доклад Share Публикувано 20 Май 2007 едно идване ми е 100пари Ми ако сакаш да натоварим сервизо и я да додем. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio kioravoto prase Публикувано 20 Май 2007 Доклад Share Публикувано 20 Май 2007 ама айде да е в сряда, че съм ангаже тия дни Слафе Слафе , леснаа а твойта Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vandal Публикувано 23 Май 2007 Доклад Share Публикувано 23 Май 2007 (Редактирано) Аз ходих до момчетата от Крафт за горе-долу същия проблем.При мен има някакъв резонанс отдолу. Мислех че е от катализатора, но се оказа че е от средното гърне. Пичовете ми казаха че могат да ми го сменят, но проблема с резонанса си оставал. Същото важи и за катализатора. Нямали такова анти-резонансно гърне. Това се отнасяло за Ауди А4 и Пасат. Били много калпави от към гърнетата, и само оригинално можел да оправи проблема, поне за сега.Много ми е интересно как Лазаров е намерил решение на това. Редактирано 23 Май 2007 от Vandal Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Himika Публикувано 23 Май 2007 Автор Доклад Share Публикувано 23 Май 2007 В понеделник ще разбера Уговорихме се да преработим малко катализатора. Ще ви разправям по-подробно като го направим, има хляб в идеята. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Himika Публикувано 3 Юни 2007 Автор Доклад Share Публикувано 3 Юни 2007 Бях при Лазаров и мога да кажа, че съм много доволен. Той бе единственият, който не ме отпрати, като разбра, че имам 2 ламбда сонди. Човекът работи много качествено и много внимателно. Направи "операция" на катализатора, като му измъкна сърцевината и го запълни с някакви работи, от които не разбирам. Целта е да не дрънчи, защото ако само се избуши, дрънчи като тенджера - виждал съм го нагледно при други хора.Та, човекът работи много точно по отношение на срокове и цени, а качеството е перфектно. Също така, отношението към клиента е отлично. Уважавам интелигентните хора и държа на отношението - то е сред първите букви от азбуката на сектора на услугите.За мен той е един от малкото специалисти по ауспуси, които имат инженерна мисъл в главата. А това при генерациите е много важно. Познавам всякакви прехвалени факири по ауспуси и ми се повръща от тях, като ги видя, че са прости и необразовани занаятчии, които имат образование и акъл колкото да хлопат с чука и да въртят флекса.Отново искам дебело да подчертая, че времената в сервизирането се промениха безвъзвратно: качествената услуга може да бъде предоставена _единствено_ от хора с инженерни знания и умения. Лазаров е сред тези хора и това е факт. Чух и за него няколко противоречиви мнения, но въпреки това твърдя, че е невъзможно инженер с над 10 години опит в тази област да работи зле.Лошата новина за мен е, че май не ми спадна разхода след тази манипулация. Лазаров ме предупреди, че катализатора според него има още живот и май се оказа прав. Аз държах да го махнем, вярвайки, че в него е причината, но сигурно съм сгрешил. Предстои ми още едно засичане на пълен резервоар и после най-вероятно ще ходя при Царя (с голямо Ц) на Аудита - Жоро от Суходол. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts