Jump to content

Recommended Posts

Не че се имам за толкова дърт форумджия, но понеже подобна тема само вендъж съм срещал, си мисля че не е зле да има и при нас подобна. Осланям се от части на написаното от alx, форум гуру-то, защото въпросната подобна тема бе написана от него.

Ще нахвърлям нещата, пък вие им давайте приоритетност.

- всеки форум трябва да се разглежда преди всичко като една малка държава, където живеят най-различни хора. Има някакви известни правила на играта и пъдари (наречени на галено "модератори"), които се опитват чат-пат да държат добрия тон на лице. Проблемът, който доста често се среща, независимо каква е тематиката на форума, е че колкото хора има като участници - толкова и различни мнения може човек (теоритично) да очаква. Ще се опитам по-надолу да опиша как би трябвало да изглежда един шаблон за положително развитие на нещата...

- спорове в форума са 99% излишни! Тъй като всички пишат и споделят свои мнения, от натрупан опит или прочетени материали, е много много трудно повечето неща да се докажат дали са така в действителност. Ето защо и един отракан форумджия никога не се впуска в спорове. Нищо лошо и един по-малко ортакан да пробва същото....

- никога не знаеш кой седи от отсрещната страна на монитора, кой е написал този пост, дадено мнение. За това не прибързвай с това да го преценяваш от рано що за стока е. Не бързай да го нападаш с убиди или глупави забележки! Това е възможно най-лесното. Имай в предвид, че тормозиш и останалите членове на клуба по тозин начин с твоето държане. Плюс това ти най-вероятно не си модератор на форума и не ти е толкова работа да въдворяваш ред. Ако искаш прати лично съобщение на модератора на форума да вземе мерки. До сега колкото пъти съм го правил, винаги е имало бърз и положителен резултат!

- в живота вълшебната думичка е "благодаря" и "извинявай", във форумите е "респект"! Много неща се крият зад тази дума, като например това, че когато я казваш на някого по този начин той разбира, че цениш не само написаното му, ами и начина му на мислене като цяло. Също така когато си сгрешил с нещо и намираш за нужно да се извиниш за което, тази дума допринася МНОГО за добрия тон напред в общуването. Показва, че си разбрал грешката си и уважваш нанесената корекция от околните.

- пускай теми само в съотверния за целта под форум! Не е нужно да блъскаш главния форум с личните си преживявания или примерно възникнали технически проблеми. По всяка вероятност има спецялно за тях отделени под-форуми където е много по-вероятно да ти помогнат по-бързо и по-качествено от колкото когато го пуснеш в главният форум. Звучи странно, нали? Въпреки това е така! За МНОГО голяма част от регистрираните потребители форума е място за черпене на полезна информация, главно техническа, и нямат време/желание да посещават другите под форуми. Тяхното присъствие във форума е доста целенасочено! Ето защо тези хора е много малко вероятно да ги срещнете в главния форум от където следва, че вероятността да ви помогнат намалява.

- темата с цитатите, още веднъж: цитата е хубаво нещо, но често се "зоупотребява" с него. Това което имам в предвид е, че цитат се дава за дадена реплика или просто изречение с конкретна информация. Да се цитира цял пост е много малко вероятно за нужно. Най-глупаво би било ако правите цитат на пост, непосредствено след него! Опитайте се да отделите малко време поне за да изчисите цитата от ненужната информация в него и чак тогава го постнете. Бъдете сигурни, че ако правите това, МНОГО хора ще ви бъдат благодарни за което!

- по-добре качество пред количество, или пиши само където/когато имаш нещо да кажеш по темата! Най-лесното е да ръсиш спам наляво-надясно. Или може би брояча под ник-а ти прекалено те кефи как нараства като бройка? Ако форума ти допада е много вероятно да се задържиш в него, а време бол - има кога да натрупаш бройка. Излишно е да казвам колко безсмислено е да се пускат "празни" постове. Ако трябва да се изразя още по-остро: пускането на такива постове може спокойно да се приеме като ниска кОлтура!

- пиши на КИРИЛИЦА! Писането на majmunica е показ на НЕ уважение към останалите членове на клуба, които си правят труда да се придържат към това изискване.

..... в общи линии това е най-важното за което аз се сетих. Ще се радвам ако бъда корегиран и допълнен!!!

Адрес на коментара

Ами и аз, приятелю, те подкрепям напълно, може би с изключение на аргументите ти за споровете. Няма нищо лошо в споровете, стига да са съпроводени с аргументи, взаимно уважение и, най-важното - "лишени" от обидни лични квалификации и ирония. А за иронията - и ти има какво да научиш още :respekt: Иначе, както казва Милорда - РЕСПЕКТ! :eusa_clap:

Адрес на коментара

Тази, с която си известен на всички и която ти е част от очарованието. Сега няма да цитираме постове, сам ще се сетиш, и пак ти казвам - не те упреквам, а мимоходом споменавам нещо, леко на шега...

Ако си се засегнал, извинения, не е било това целта, както и да е... :eusa_clap:

Адрес на коментара

Съмнявам се, че са точно часто от чара ми... Повечето са осъзнати неволни или осъзнати волни. Може би ме избива на арогантност от време на време. Може би съм просто келеш и си мисля от време на време че държа Батман за шлифера... не знам. Надявам се да ме корегирате когато ви писне или просто намерите за нужно. Ще ми бъде полезно, наистина.

Адрес на коментара

Не се хваля, но спокойно може да се види бройката на постовете, които съм направил откакто е пуснат този форум. Ако не се лъжа съм 56 човек, който се е регистрирал.

Понякога ми се приисква да отговоря на нещо, но виждам, че или някой преди мен вече го е направил (и реплики от сорта на - "Да съгласен съм" - са излишни), или няма да дам по-компетентно мнение от някой преди мен, или пък просто ще бъда "още един обадил се"...

Напълно подкрепям Wizi, че един по-чист форум ще бъде къде-къде по-удобен, практичен и още какво ли не, отколкото такъв в който изобилстват "чат мненията".

Пак звуча много строго, за което се извинявам, но когато стане въпрос за Audi Club Bulgaria и приемам нещата насериозно.

Адрес на коментара

Някой ще ми обясни ли как човека на второ място по брой на постове ще ни учи да не пускаме излишни мнения? Крадеца вика дръжте крадеца? Спамера вика - не спамвайте? Или може би имаме 2000 мнения който по-скоро са качествени а не количествени? <_<:hilezh::hilezh:

Адрес на коментара

Стани, приятелю - не ритай срещу ръжена. Ако не си забелязал, съвсем отскоро форума има нов модератор - а именно дълбоко уважаваният от мен :blink: Уизи. Непосредствено след Хитман и Спидерчо свети ( със собствена светлина бих казал ) името на мъдрият, непоколебим радетел за чист форум, пътеводна светлина за заблудените овце, надеждата на народа ( на два народа - немският и българският, ма ний ша победим), антиспамър номер 1, сдържаният и проницателен УИЗИ........ :D:D:D

Шефе, Уизи, слънце наше, ти на Стани ни му са сърди- той - прос чиляк - ни знай ко пиши....

А, и ша та пусни на дръпката с Бората - ако трябва , аз ша му дърпам крака от педала на газта - ама пак ти ша бийш - ни бой са..

Видя ли бе, Стани - тъй са пише на началник - не като тебе да обиждаш ШЕФА...Той, Шефа де, нищо че Бора кара....и нищо че ще ходи на срещи с WV - клуба, а при нас - кога има време... :hilezh:<_<:hilezh:

Честит ни нов модератор :D:bia::bia:

Адрес на коментара

Хмммм... абе не съм мно'о съгласен с некои работи, които прочетох в тая тема... Като изключим писането на кирилица и забраната на дърти и мазни псувни (нашенски), смятам, че налагането на други "правила" би било неправилно... Ами дайте да пишем под строй, като в доброто старо време... Има различни работи, които дразнят различните хора... ето например мене това, че има дълги цитати не ми пречи, ама много се дразня като видя пост от рода:

:blink::D:D<_<:hilezh::hilezh::D:D:bia::bia:

и т.н. без нито една буква вътре... ами какво е тва мениние, какво изразява... обаче не мога да кажа: "ей, пичове, не правете такива постове, щото тва не е признак на добър "форумджлък"..." всеки поства, както му е угодно...

Такива работи...

Адрес на коментара
Ами дайте да пишем под строй, като в доброто старо време... 

Ще пишеш под строй, и още как - тоя обергрупенфюрер, дето Хитман го е оставил да го замества, акъла ще ни вземе . Гестапо идва :hilezh:<_<:hilezh::blink::D:D:D

Адрес на коментара

vilibal утре новоизпечения модератор ще си е в българия и ще ни такова таковата, а аз само да се по-подмажа - визи тя бората си е направо ауди, тука в форума са предубедени и затова гласуваха че ще те скъсам, и мисля че всичките ти мнения са изпълнени с дълбок смисъл, и това че са 2000 им увеличава стойноста многократно, и че от довечера почвам да си ги чета преди заспиване и да си водя записки, и нали ще си играеш с мене в пясъчника и няма да ме бан-ваш много-много :blink:<_<:hilezh::hilezh:

Адрес на коментара

.... оставам с леееееееко смесени чувства, честно казано. Мисля единствено, че може би трябваше да бъда поставен като модератор в сянка, както е Насти, без да се знае публично. Въпреки това съм сигурен, че иронията ви е повече от колкото изглежда на пръв поглед, нали?

Адрес на коментара
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...