Jump to content

Ремонт/рециклиране на дебитомери

Recommended Posts

Всички знаят каква е цената на нов дебитомер в Порше - 520лв и то ако върнеш стария, като всъщност получаваш пак стар, но рециклиран.

Заместител на тази част няма, единствено оригинална!

Повечето от нас рано или късно са брали ядове с дебитомера, било поради гърмене на газова, а оттам и изкривяване на клапата на същия, било поради старост и износена магистрала, а на никой не му се дават толкова пари за автомобил на 15-16-17г.

В по-голямата си част проблема идва от износването на пистата с годините, и това се изразява в нестабилен празен ход(именно дясната страна на писта се износва първо, където е празния ход) викок разход на гориво, глъхнене в определен диапазон на ускорението на автомобила.

За наша радост има човек който се е наел да изработи тези платки и с подмяната им да се даде нов живот на въпросната незаменима част, при това цената от 25 лв. ., едва ли в Порше при рециклирането правят кой знае колко повече когато им даваме 500 кинта.

Това е оригиналната тема на Димитър, говорих с човека, той ги произвежда сам, но му е рентабилно да направи поне 50 бройки на един път(така ми обясни човека), макар че при заявени 20 броя прави серия!!!

До момента има поръчани 10-11 броя и иска да събере поне 20, както казах!

Пускам темата с нагласа да ускорим събирането на въпросните бройки, т.к. не ми се иска да се бавим повече!

Заявки е хубаво да правите директно на него, а в тази тема само да уведомявате за направена заявка, примерно всички от София можем с една пратка да си получим бройката.

За информация има 2бр. поръчани от Ради Б4 и 1 бр. от мен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 94
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

и година да изкарват рециклираните, всякак си струва. Аз за моя платих 667 лв, просто нямаше такава тема тогава ...

хубава тема успех !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросния ДИмитър прави ли такива работи за NG

Eдва ли, баце, съвсем различни са дебитомерите, а и плочките. Твоя потенциометър е близък до този на ACE, AAD, 3A, 6A и т.н. щот' е механична инжекция. Ако прави и аз бих взел 1-2 на тази цена, нищо, че моя е ОК, и имам резервен един :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+2 бройки и за мен, Пуснах му майл и му звъннах по телефона.Човека каза че най-рано септември ще има готови бройки.Остава да чакаме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

колега, нали това е идеята, ако съберем по-бързо бройките - да стнат по-рано...

Редактирано от Lube
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пуснах отделна тема - Бош вече предлага потенциометрите като отделни резервни части.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе 69 Евро + 15лв доставка е доста по-различн цена от онази за която говорим...

но може за АБК да е по-малка...

Вальо сподели резултатите веднага като тестваш, моля те?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз ще искам 2 бройки

за ауди 100 2.0Е двигател AAD и за Б4 2.0Е двигател ABK

:hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

И аз днес се обадих на човека и му поръчах една плочка. Разговарях с него и той ми каза,че до 15 септември ще е извън Пловдив,така че евентуално към края на септември ще има плочки. Всичко зависи от това колко бързо ще се съберат достатъчно заявки за да тръгне и производството им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако цената е 25лв. пишете една бройка / АВК двигател / и за мен.

Колега,човека ми каза да му звъним и да му оставяме координати или поне лично съобщение да му пишем,защото сподели,че имало доста хора,които уж заявяват,а после никакви ги няма.

Нека да му покажем сериозен интерес и ангажимент за да тръгне производството по-скоро.

А цената наистина е 25 лева,попитах го отново.

Редактирано от Docho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом е 25 лв пишете ме и мен, не че ще мога сам да си го сменя или пък знам как се прави :flipoff: но да имам за всеки случай. На тези дебитомери това ли им е болката?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом е 25 лв пишете ме и мен, не че ще мога сам да си го сменя или пък знам как се прави :birthday: но да имам за всеки случай. На тези дебитомери това ли им е болката?

Моля те,колега-обади му се на Димитър по телефона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...
Дайте да пуснем тема и във ФВ форума, техния двиг. 2Е е със същага плочка.

има го този двигател и на пасат и на голф

Аз пуснах лично на Ваското1, ама нещо съм забравил да му звънна, а гледам че не е отговорил, преполагам и тема няма там!

Утре ще му звънна да задвижим нещата!

КОЛЕГИ ЗВЪНЕТЕ ЛИЧНО НА ЧОВЕКА, не правете заявки тук!!!

Редактирано от Lube
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има го този двигател и на пасат и на голф

Аз пуснах лично на Ваското1, ама нещо съм забравил да му звънна, а гледам че не е отговорил, преполагам и тема няма там!

Утре ще му звънна да задвижим нещата!

КОЛЕГИ ЗВЪНЕТЕ ЛИЧНО НА ЧОВЕКА, не правете заявки тук!!!

Евала за призива в червено,Колега! :hilezh:

Дано да се съберат по-скоро повече хора и да започне производството! :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, не забравяйте, че само плочки с номер 1 288 310 503 прави човека. На който му е различна плочката няма да работи както трябва. И още нещо - не си давайте зор, Димитър ще ги пусне така или иначе 50-тина броя края на септември, по рано няма да е

Редактирано от bonecrusher
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, не забравяйте, че само плочки с номер 1 288 310 503 прави човека. На който му е различна плочката няма да работи както трябва.

Засега нямам проблеми с дебитомера, но на тази цена бих поръчал и аз една плочка на принципа "да има".

В тази връзка бих искал да попитам:

1. След като мотора ми е ABK, може ли плочката да не е с номер 1 288 310 503 и как може да се провери това?

2. Има ли смисъл да се смени плочката превантивно или едва след като се "обади" дебитомерът?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Засега нямам проблеми с дебитомера, но на тази цена бих поръчал и аз една плочка на принципа "да има".

В тази връзка бих искал да попитам:

1. След като мотора ми е ABK, може ли плочката да не е с номер 1 288 310 503 и как може да се провери това?

2. Има ли смисъл да се смени плочката превантивно или едва след като се "обади" дебитомерът?

може да не е същата плочка, проверява се като се отвори дебитомера.

Няма смисъл да се сменя ако всичко е наред, но можеш да си вземеш за всеки случай, както мисля и аз да направя

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз ще искам 2 бройки

за ауди 100 2.0Е двигател AAD и за Б4 2.0Е двигател ABK

:)

Аз само да питам : ауди 100 2.0Е двигател AAD (механичната БОШ инжекция) е със същата плочка спомената по-долу или не..

питам понеже сега виждам темата и несъм проверявал...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз само да питам : ауди 100 2.0Е двигател AAD (механичната БОШ инжекция) е със същата плочка спомената по-долу или не..

питам понеже сега виждам темата и несъм проверявал...

Не е същата. Нищо общо няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...