Jump to content

Газифициране на ABF

Recommended Posts

Колата е Ауди 80 Б4, преди беше с ACE, изхвърлихме го и сега е с ABF мотор (Golf 3 GTI), искам да сложа газов инжекцион, предложете марка и читав сервиз (по възможност София), газифицирането ще е след около месец,2, първо ще се покара малко на бензин, така че искам да разуча кое и как става, какви са цените и т.н., парите, които бих дал, са около 1500лв, предполагам, че трябва да стигнат за качествена уредба + монтаж, настройки и т.н., колята си има газова бутилка отзад + тръбопроводи до моторния отсек, защото преди смяната на мотора пак беше с газ, тоест трябва да се сложи изпарител, дюзи + електроника.

Редактирано от okops
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 50
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ще стигнат със сигурност. Май може да се класираш за ЛР/БРЦ/Романо с тия финанси ми се струва. Бутилката отзад устройва ли те като големина и форма сигурен ли си че няма да искаш да я смениш. И с евросонда ли е?

Пълначка имаш ли и ще искаш ли да я местят например ако не ти харесва където е. Ей това са дреболии за доуточняване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бутилката е 60 литра ако не се лъжа, пълначката е на перфектно място, не искам да се мести, евросонда не знам да има, преди газовата беше обикновена с блок за управление, на Тартарини. За BRC чувам добри отзиви като цяло, баща ми се е засилил към Фобос, но ми се стуват по - евтини и не ми вдъхват доверие, така че те отпадат като вариант. Работата мисля е предимно по двигателния отсек + окабеляването и настройването на електрониката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фобос са си повече от добри. Като гледам че си си правил суап и ако те влвче да изтискваш максималното от колите ти препоръчвам да си вземеш уредба с достъпен софт и кабел. Фобос-а в това отношение си е много добра система, дори EasyGAS Green което е наследника на Фобос4 ще ти свърши работа (с изключение на скъпия оригинален кабел за настройка но мисля че има и евтини алтернативи). А можеш да инвестираш спестената кинта в хубава рейка. Щом е била стара уредбата има голям шанс и да е с обикновена сонда а трабва да минеш на евросонда където цените са между 40-100 лева горе долу. 

Така че не бързай да ги отписваш българските. Аз търкалям две коли с Фобос 4 и нямам никакви ядове с комповете им. На едната скапания евтин Рейл направи 32+ хил.км без да е пипан (откакто е монтиран) е на другата на 4 хил. умря едното буталце и се наложи ревизия но това са ми ядовете ( и разбира се дребни непорядки с изпарителя R UNO-то де) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кабела за БРЦ става и на Фобос и обратно, аз ползвам един и същ кабел и за двете, само се сменя буксата. И Фобоса и БРЦ комуникират по К-линия, тия новите ИзиГасГриин и Вендо не знам си какво, може да са различни, но ме съмнява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също карам АЦЕ с електроника АБФ...при теб не разбрах всичко ли е абф? 

Преди пусках тема или писах някъде за ГИ за тази конфигурация на двигателя. Това до което стигнах като изводи тогава е следното:

-Електроника Фобос 1...аргумента е че за 20-80лв разлика спрямо всичко друго е ТОП за парите си. Излишно питах човек който аз уважавам дали Фобос 2 като цена/качество не е по-добрия избор? Човека каза Фобос 1 е това което ми трябва. 

-Като гледам позицията на бенз. рейл при мен, водните фланци, алтернатора, и други минаващи тръби стигнах до извода че ОБЩ газов рейл с дюзи е компромис. Хубаво е да помислиш за отделни дюзи, така ще успееш да ги монтираш "максимално близо" до смукателните портове. Иначе трябват много дълги маркучи, защото мястото не е много.

-Редуктора(изпарителя) според мен е добре да храни до 160 коня. Повече няма смисъл, по-малко също

ПП - Щом си си направил колата до тука, ако сам си я правил??? Сложи си газовия инжекцион сам! Никой няма да ти свали колектора на го пробива на масата, и прецизно! Никой не му дреме къде ще отидат стружките? За това че маркучите за първи и четвърти цилиндър трябва да са по над 20см също на никой не му дреме. Вземат ти парите и толкова. За настройка и свързване според мен можеш да се справиш и сам. На монтирана уредба наполовина стара не знам до колко ще я покрива гаранцията??? Ако да кажем това е причината да искаш да ходиш в сервиз. 

Дилема медни тръби или модерен гъвкав маркуч...евентуален палеж за мен дава предимство медната тръба...истината винаги е по-средата, според мен комбинация от двете ще е оптималния вариант...да не дава господ да се стига до пожар!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С какво точно Фобос 1 е по-добро от Фобос 4 при условие че се монтират на 4-ри цилиндров мотор. Аз лично една кофа пари за алуминиев корпус само не бих дал. Всички капризни коли за газ до момента мойто бивш газаджия си ги правеше с Фобос 4 и резултата беше повече от добър. Ядове съм имал само с грешки при монтажа (елементарни) и със единия ми Рейл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Целият мотор е ABF, не съм го монтирал аз, За инжекциона - предпочитам в сервиз да се постави.

Редактирано от okops
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човек преди много време вече съм се интересувал. По спомен има много повече "опции" и поддръжки Фобос 1-цата. Спрямо Фобос 2 имаше 2 разлики, спрямо 4 много повече. За разлика в брой цилиндри не говоря. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С какво точно Фобос 1 е по-добро от Фобос 4 при условие че се монтират на 4-ри цилиндров мотор. Аз лично една кофа пари за алуминиев корпус само не бих дал. Всички капризни коли за газ до момента мойто бивш газаджия си ги правеше с Фобос 4 и резултата беше повече от добър. Ядове съм имал само с грешки при монтажа (елементарни) и със единия ми Рейл.

Що бивш бе Пешо, иначе това което казваш е точно така. Единственната разлика във Фобосите е че единицата може да се монтира и на Карбураторни ДВГ, както и на механични инжекциони. Не съм го правил, но така съм чувал от колеги :)

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ABF-a си върви перфектно с обикновено Ловато, поддържа 240 по километраж и харчи около 10 извънградско.

Не разбирам защо си търсите белята с ГИ, който иска перфектно работеща електроника и ползата от него би се усетила над 6000 оборота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За жалост от както имам плочка колата не е същата след 4000об/мин. Не АЦЕ не АБФ, на повечето клапанови горе/долу от толкова 3500-4000 оборота се усеща разликата. И точно там при наличие на плочка въздуха почва да малее много! Само това е причина да слагам ГИ някога в бъдещо време. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Причината не е само плочката. Според мен по-полезно от ГИ би бил един аванс коректор, но когато карах АБФ не бяха много разпространени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фобос 4 е бюджетна система, използваните компоненти са евтини и са два пъти по-малко от тези на Фобос 1, платката е два пъти по-малка, и е на базата на евтините полски системи. Фобос 1 е на база BRC, разликата е в качеството на компютъра е ОГРОМНА, не се лъжете че евтиното и скъпото са еднакви, това е НЕВЪЗМОЖНО !!!  :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Системата им е много добра - бърза, лесен за работа интерфейс, тествана е с всички най-надеждни и добри дюзи, в метален корпус е много добро оребрение, изпарителите са им добри, големият е проектиран и за турбо мотори. Имат възможност за връзване към компютъра през смартфон. Много прилични цени. Имат "интелигентен" алгоритъм за изчисление на времената на газ и след калибрацията. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм със Стаг, на мен лично ми харесва. Но само ИСА 300 и премиум версията им са хубави. Бюджетните не стават.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щото не си виждал Ловато от преди две години.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Той пък щото новият им софт е черешката от върха на сладоледа.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...