Jump to content

jijane

Members
  • Мнения

    47
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от jijane

  1. Коментираната настройка не е задължително да е свързана с ФСИ мотор. Има и коли МПИ с датчик за налягане и шим на помпата. Но комп-а за ФСИ е малко по-сложен, основно заради различните инжектори.
  2. По същия начин се емулира/управлява сигналът, както се управлява и при коли, които са МПИ, но помпата се управлява с шим. Дали директно газовата щайга ще управлява помпата, дали ще лъже датчика е все тая, а може и двете. Не е ракетна наука разбира се, но си има тънкости. Повечето газаджии са застинали в 20-ти век и са свикнали да настройват на слух и мирис.
  3. - БРЦ в Тракия - Лазаров и Атанасов - или аз, ако не е критично спешно
  4. Кое заволи е? Старото с компютър на АЕБ, или новото с компютър на БРЦ?
  5. Може да идеш при Жоро от Остромила и да го питаш за неговата с4-ка. Тя е със същия мотор като твоя, с бавните не можещи да се справят компютри.
  6. Гледам пише, че си от Пловдив. В такъв случай отиваш в Тракия, където е официалното представителство на БРЦ и срещу 30 и няколко лева ти дават сензора, който ти е необходим. ЕленаГаз и те купуват от там. Голяма драма с тоя сензор. Дори и BRC830000 може да се монтира без проблем и да се настрои през софтуера.
  7. Метнали са те нещо. Цената му би трябвало да е същата, като на другите модели сензори. Твоя е за Europa2 70градуса нивомер.
  8. Диодите мигат гогато има проблем по веригата за нивото на газта в бутилката - прекъснат кабел, прецакан сензор, не свързан кабел към сензорз, или ако мноого подмине заданието в софтуера. Смяната на сензора, специално с такъв оригинален на БРЦ е скъпо удоволствие.
  9. 2 е по добре от 1 Ще им падне капацитета на Заволитата без спиралите, но иначе са добър вариант. Проблема понякога, е че няма място за втори и трябва да се мислят разни гимнастики. @Fitil4o защо са ти 2 изпарителя за твоята кола? Сложи си или принс-а или КМЕ-то в зависимост кой модел на принс имаш, ако е малкия слагай КМЕ-то, ако е големия е ясна работата.
  10. Честита нова година 1. Някакво бутиково изпълнение трябва да се направи, за да смогне с една тръба. Повече пречат стесненията по трасето(клапани, фитинги). Проблема е в разхода на гориво. Както знаем пропан-бутана се бута към редуктора с налягане, това налягане пряко зависи от температурата. Когато имаме голям разход за продължително време, сместа в бутилката започва да кипи и да се охлажда, от там пада и налягането и 408 коня на кукуво лято. За зимата да не говорим, там е още по зле. 2.Прекалено изхвърляне е за 250 коня кола Екстрийма(не ми е попадал, но съм почти сигурен, че е със медни спирали като на Заволи-тата), излишно харчене на пари, но ако ти се дават 400 лева, скачай. 3. При твоята мощност проблем няма. Кейхин-а няма да стигне за 250 коня/4 цилиндъра. Може и да се справи на статичен поток с по-високо налягане, но е малко на кантар работата . И пак те съветвам да си вземеш качествени полиестерни филтри, че с наща прекрасна газ ще заминат много бързо.
  11. КМЕ Екстриим е друга категория в сравнение с МАКС-а на БРЦ. Турбо Голд-а е в категорията на МАКС-а, който е доста по-скъп от КМЕ-то. БРЦ-то държи много стабилно налягане при всякакви натоварвания(с4@335 коня има 0,15 бар пад на налягането при пълно натоварване), като пуснеш газта не вдига налягането до небесата. Ако сравним МАКС с Голд, категорично макс-а е класа отгоре над кме-то(отопление и налягане). Мембраните на БРЦ-то са 20 лева. КМЕ Екстрийм - 408 коня може да изкара с една тръба, само лятото и то при пълна бутилка.
  12. Имам тука една черна тухла на БРЦ изостанала, ако имаш интерес. Може да е втора хубост, но 240kW са гарантирани
  13. Всъщност компа иска ако има кой да му я даде тая смес. Тяснолентовата сонда не може да му дава съотношение, тя постоянно "щрака" бедно/богато и съответно компа обогатява/обеднява. Всичко това в режим closed loop. Като смачкаш газта, там вече е друго и сместа може да е нагласиш на определено съотношение гориво/въздух с широколентова сонда. Много богати или много бедни смеси не се препоръчват, защото пада скоростта на разпространение на пламъка. Когато боднеш широколентовата сонда и караш в режим closed loop и всичко е нормално(сондата щрака, Ги-то е нагласено), сместа си е около 15,5/1 без да бараш нищо. Като смачкаш газта аз ги нагласям около 13,5-13,8/1 за оптимален вървеж.Зимата е малко по-друго заради повечето пропан в сместа и ако искаш да се заиграваш толкова много, може да си направиш оптимални настройки за зима/лято.
  14. @TiL недей да си правиш труда да пишеш на жабарите. Почти съм сигурен, че няма да те отразят изобщо, или най-много да те пратят я в Пловдив, я в Ямбол. Това дето са ти го монтирали е малко кофти работа със софта, там регистрации в жабарския сайт, оторизации и други жабарски тъпотии. Може нещо руснаците да ти свършат работа относно софта, но знам ли. Точно поради тия особености с техните софтуери ме дразнят жабарите от ланди, както и с високопарните приказки как са най-великите, най-големите, най,най най... и как едва ли не трябва да ги почерпиш, че са те избрали да ти сложат тяхна уредба след като си платиш една торба пари. А пък то си е една обикновена италианска пръчка като всички останали, просто периферията е скъпа незнайно защо.Добре, че е АЕБ да ги държи на хоризонта, че иначе американците/канадците да са ги лапнали отдавна.
  15. Не е точно така с пропана и бутана. Нито пропана, нито бутана имат мирис, пропан-бутана се одорира допълнително със същата химия, с която се одорира и природната газ за потребителите - етил меркаптан. И пропана не кара колите да вървят, точно обратното, бутана ги кара да вървят, но заради свойствата на бутана няма как да се мине без пропан. Зимата е почти само пропан и точно поради тази причина хората се оплакват, че колата им гори повече и върви по-малко. Сега, че газта в България е гадна и пълна със всевъзможни боклуци е факт. Повечето производители на изпарители си пишат каквито си искат мощности, които в повечето случаи са измислица. Аз лично поради тази причина, когато ми се налага, използвам изпарители с доказали се характеристики, независимо от типа пълнене на двигателя. В една голяма част от случаите проблема с турбинираните коли се оказва в самия "чип" и безполезното наливане на гориво в двигателя вследствие на прословутия чип. После се започва с изпарители за 350+ коня за коли по 170-180 коня и т.н.
  16. Ако за кафяви на Кейхин става въпрос, да ще стигнат, даже и ще останат. Дори и жълтите ще стигнат. На коли дето нямат и 200 коня, все се препоръчват изпарители за по над 300 коня. Сега остава да му предложиш и едни инжектори за 300 коня да си сложи, е така да има, че може да му потрябват.
  17. И да пробваш, и да не пробваш, шанса да се оправи е минимален. За Кейхин, както и за всички други марки инжектори с горно пълнене трябва хубав филтър и честа смяна, иначе залепват, както се е случило и при теб. Търсиш същия втора ръка и сменяш.
  18. Заволито и КМЕ-то са един дол дренки. И двата имат медни спирали, които всъщност се задръстват. Верно на КМЕ-то са по-едри, но пак един ден ще трябва да ги смени, щото се разпадат след 70-80 ккм. Та за това е все тая.
  19. Заволи зета или БРЦ по-новият модел може да погледнеш също. Не знам за какво ти са тези изпарители по 300 коня, тунинг до колкото съм чел нямаш, та няма нужда от тия чудесии.
  20. Несериозно е да се твърди, че качествени фронт китове като тези на Ланди или БРЦ могат да се намерят за под 700 лева нови. Не че не може, но не е лесно. Монтажите в БРЦ Пловдив вече не са толкова нескопосани, Ласков ГАЗ също монтира БРЦ с много прибрани монтажи, Янаджиев и той монтира добре вече(моята кола я взех с монтаж от там и монтажа беше безобразен). За Ланди не знам дали има освен тези на Кукленско шосе. Може и нещо втора ръка да се измисли, все пак са си стабилни компонентите от тия две марки и без особени драми си карат по 200-300 ккм, особено ако са свалени от някоя нов внос скрап.
  21. Каква ти е бутилката, тороидална или цилиндрична? Ако е цилиндрична си виж диаметъра на бутилката и типа на нивомера. Ако нивомера не е точния тип се получава точно описаното от теб.
  22. След последния ъпдейт на софта на Фобос ги има и Баракудите.
  23. Ако е резистивен тип е черно-бял, ако е датчик на Хол си има отделна 3 пинова букса.
  24. Най-вероятно я кабела , я сензора за нивото на газта в бутилката е дал фира. На по-старите системи на БРЦ е това когато мигат всички диоди.
  25. Те и с цените на ГИ с газова фаза спекулират, но това е друга тема. Отделно това Виале дето го монтират в китайските автомобили, само името му е Виале.
×
×
  • Create New...