Jump to content

Audi A6 3.0TDI 2004-2006

Recommended Posts

Здравейте, колеги. Току-що се регистрирам във форума с идеята да получа съвети за покупката на такъв автомобил от по-опитни и вещи по темата. Нямма идея къде са слабите места на тези коли, на какво трябва да се обърне внимание при оглед и т.н. Харесал съм си 3 засега, като бюджета ми е 14000 лева :

http://www.cars.bg/c673486

http://www.cars.bg/c631226

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11396014480893727&f1=details&slink=6e1jlc

като съм отворен и за други предложения.

Като засега за предпочитане е варненската, утре ще отида да я огледам. Надявам се да ми помогнете с избора, благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 106
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Здравей,колега! На първо четене би Ви било полезно да прочетете тази тема : 

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=85491

Не искам да излизам лош пророк, обаче читаво ауди а6 4ф за такива пари... абе почти мисия невъзможна.

Второто,което е : Можете да бъдете почти напълно убеден,че колите  от обявите не са на реалните си километри. Доооста са им посмалили.

Общо взето за тези пари е трудно.

Или вдигнете ако можете бюджета или се подгответе за сериозни разходи след покупката ( вериги,дюзи,dpf...)

Не искам да Ви отчайвам , напротив - Пожелавам Ви успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поискай сервизна история в "Ауди" задължително.Километрите са подозрително малко.За проблемите на 8-9 годишните кошове 3.0 TDI, ще ти кажат колегите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Колата обезателно ще иде на преглед в Порше преди да я купя за да кажат какво е настоящето състояние. Километрите и аз нямам розови фантазии че са реални, но знам че можело да се азбере реално на колко е като я закачат там или съм яко в грешка

П.П. Смяна на масла и ремъци, разбрах че струва около 680 лева, така ли е наистина? За тея прословути дюзи чета навсякъде, явно това е хроничен проблем, който не съм на ясно също колко струва?

Редактирано от djambaza
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, проблема с дюзите не е хроничен, а е в следствие на големия пробег на колите, все пак са на около 10 години вече, като се съчетае с качеството на нашите горива се получава това лошо изваждане. В Порше мисля, че една дюза е около 1000 лева, но се сменят всичките. Други алтернативни варианти са прпедполагам около минимум 2000 евра комплекта. Другото, което може да даде проблем е автоматика, около 2 500 му е ремонта с новото масло. Другите проблеми са обтегачи на веригите, дпф-филтъра и клапи на колекторите, въобще 3,0 тди е много хубав, но сложен мотор, който ако е на много километри и години, може да те вкара в сериозни разходи. Това всичко са само предположения, но не е лошо да си информиран преди покупката, защото на мене тези неща преди две години ми ги каза близък човек, който прави само Ауди и аз от 3,0 тди автоматик се преориентирах на 2,0 тди с ръчка по негова препоръка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Варненското отпада от играта. Днес ходих на оглед. Имаше много външни забележки, вътре лекьосана тапицерията, олющени пластмаси, абе няма къде да се хванеш. По главата имаше олято масло, не се знае кога са сменяни консумативи, тракане при първото запалване като от клапани, предполагам обтегачи,  няма сервизна книжка. Собственика беше мургав братчед, което съвсем завърши картинката, предстои ходене до шумен и русе, а ето я и русенската: http://www.cars.bg/c631226

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На русенската панела на климатика е сменян и предната решетка е боядисана. Не съм привърженик на неоригиналните части и секъв вид тунинг със спрейовете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как може да смениш климатроника с черен такъв и до там.....?!

Ама хората като не разбират и не им прави впечатление :)

Колега, за тия пари дето си приготвил, да не вземеш да се нахендриш едно такова хубаво, та после да ти излезе колата 20+ хиляди и пак да не си сигурен какво се случва.............

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгаря ти панела и купуваш нов от моделите след 2007ма и така става черен, освен, ако не сложиш старата коруба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много е голям риска с този бюджет, но пък винаги има светлина в тунела :D

http://www.weltauto.bg/?go=offer&p=detail&usedcarofferId=3147

това няма да е зле да се види, ако ще се ходи към София....и при интерес си мисля,че и безплатен транспорт до ПОРШЕ Варна ще може да се уреди. Успех ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих избрал това от Porsche нищо ,че е на 314 000км. няма как за тези пари да е на 170 000км.Друг вариант според мен е този пичага който ти избира кола от Германия и ти изпраща по автовоза : http://www.denisrem.com/kontakt/

Ето видео как избира такова A6 2.7TDI на нашенец и го изпраща до България с автовоза.Поне момчето е наясно какво да гледа.. :lupe::hilezh:

Ето клипа :

Успех :zustimm:

Редактирано от Християн
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На това време, няма как бюджета да бъде по-голям, а съжаление. Надявам се на светлинката в тунела за която говореше колегата borgbg. Ако ли не, здраве да е, ще се нахендря на някой евтинджос и приключва мача, но не съм се отказал, ще упорствам до край. На русенската, ако само това са й косурите, за тея пари незнам какво е толкова фаталното в спрейовото изпълнение или сменения и работещ черен панел, ще го преглътна :)  Тази от порше я гледах и само в нея имам доверие, въпреки че шофьорската седалка е скъсана буквално на страничната опора. Ако имате предложения или наблюдения във вашия град на такъв автомобил, давайте предложения. София за десерт съм си я оставил засега, а там избора е най-голям. До края на седмицата ще мина през плевен, шумен и евентуално русе и ако нишо не харесам другата седмица съм в софия. За поръчка от германия, така като гледам най-вероятно няма да мога да си го позволя с моя бюджет. Автовоза само е 1200 някъде, като се сложи комисионната на момчето и другите неща отивам много на високо ;)

Редактирано от djambaza
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок, а според теб какъв автомобил да си купя за тея пари? Това ми харесва и това търся, като гледам и по-горния клип се намират и хубави коли за подобни парички

Редактирано от djambaza
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

B7 3.0ТДИ за тези пари по-може да попаднеш на нещо....  - ако не ти е малка или тясна де.... а и този 6 цилиндров дизел си е доста сериозен и за подръжка....маслото е 8 литра, данъка е 400лв,каското около 1000лв, по назад беше писал ремъци и ролки, но той е с верига и там е доста играчка, разхода също е сериозен, до дюзи дано да не се стига....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, че харчи 2 литра повече от някоя малолитражка, хич не го и мисля. Обслужването не ме бърка толкова много също, само много неща за ремонтиране да не ми се изсипят наведнъж. А4 и А6 нямат нищо общо помежду си и по-скоро не бих си купил кола отколкото да направя подобен компромис :) Сигурно изглеждам много твърдоглав и наивен, но ще обиколя, ще гледам, пък да видим. Когато се стигне до идването до софия, ще се радвам на помощта и съветите на някои от вас при огледите там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега ама ти май вярно не осъзнаваш какво е да се нахендриш на 10 годишна кола със сложен мотор и автоматик, на вероятно 300-400 хиляди километра. Колегите ти писаха и по-горе с този бюджет само 2,0 тди с ръчка, за да нямаш после главоболия. Ако не вярваш тука на хората от форума, отиди при някой който прави само Ауди и поразпитай малко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=120273

Едни дюзи за 3-4 к., един ремонт на автомата за 1-2 к и цената улете на над 20 к., а колата няма как да стане на под 200 х.км. Успех с търсенето, но се замисли за увеличаване на бюджета и закупуването на по свежа кола.

Редактирано от martinich
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно 200 000км са адски много, а аз съм с впечатлението че не са толкова много, но ще мисля явно. Свързах се и с момчето при което можеш да поръчаш автомобил от германия, ще видим какво ще измислим и с него, но щом всички сте против вземането на такъв автомобил за тея пари, май ще чакам така като гледам ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

200 хиляди са много километри, салона е захабен и агрегатите са подминали повече от половината си живот.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно 200 000км са адски много, а аз съм с впечатлението че не са толкова много, но ще мисля явно. Свързах се и с момчето при което можеш да поръчаш автомобил от германия, ще видим какво ще измислим и с него, но щом всички сте против вземането на такъв автомобил за тея пари, май ще чакам така като гледам ...

Точно това е горе-долу пробегът, на който почват по-тежките проблеми с дюзи, автоматик, вериги, колектори и дпф, те хората на запад затова се и отървават от тези коли, защото 3,0 тди е скъп за ремонти. За капак идва и скапаната нафта у нас и си готов, даваме ги тези препоръки, защото после  излизат много забавни теми, като ако се изпере дпф-а с меглио става ли като нов.

Редактирано от mili 75
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...