billy_boy Публикувано 18 Юли 2012 Доклад Share Публикувано 18 Юли 2012 (Редактирано) След 2 година накрая и аз се накумих да подменя дисплея след като лятото стария не взимаше никакво участие .Ще опиша в няколко стъпки процедурата по подмяната му.Първо трябва да разкачим акумулатора, след това да свалим таблото от колата. Таблото се сваля като се изтегли волана максимално на зад и на долу, махаме малката пластмасова лайсна като я изтегляме на зад след това с торс развиваме двата болта, който се виждат и изтегляме таблото към нас. Хубаво е да се сложи парцалче зад волана защото при вадене на таблото може да се надраска пластмасата. Разкачат се 3те букси и се вади таблото. Следва същинската част:Развиваме 2те болтчета от двете страни на таблото и разкачаме големите пластмасови щипки внимателно. Става лесно на ръка.След това махаме двете "шапчици" като ги издърпваме внимателно на горе. Те също са на щипки.След като освободим щипките изваждаме предната част на таблото. Частта със стъклото пада.Махаме и задната пластмаса, която се държи на 2 малки щипчици разположени странично на таблотоДобра идея е да снимате положението на стрелките преди да ги свалите.Свалянето става с издърпване на стрелите на горе. Аз го направих внимателно с малък кухненски нож. Хубаво е да се внимава, за да не се надраска циферблата.След като се свалят стрелките се изваждат циферблатите с цялата им основа. Тя се държи на щипки, който освобождаваме лесно от задната част на платката.Дисплея е укрепен с метална шина която е "законтрена" от долната страна на платката изправяме внимателно крачетата с клещиСлед това дисплея се изважда внималтелно на горе преди това се разпоява.Следва да запойте новия дисплей и да съберете таблото по обратния ред. След като го запойте свалете предпазните найлончета, те са и от двете страни на новия дисплей.Това е. Надявам се да съм бил полезен. Редактирано 18 Юли 2012 от billy_boy 9 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
бкараиванов Публикувано 19 Юли 2012 Доклад Share Публикувано 19 Юли 2012 Здравей колега имам един въпрос лесно ли става запояването и трябва ли специален поялник също така слагането на стрелките после само по снимката ли се прави/не трябва ли някаква настройка/? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
billy_boy Публикувано 19 Юли 2012 Автор Доклад Share Публикувано 19 Юли 2012 (Редактирано) Настройка поне аз не правих. А поялника трябва да е с малка човка. На мен ми го запой един приятел, който се занимава с това, който има желание и нужда от подобни услуги да ми пише ЛС Редактирано 19 Юли 2012 от billy_boy Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Angelpleven Публикувано 19 Юли 2012 Доклад Share Публикувано 19 Юли 2012 Във всеки телевизионен сервиз могат да ти го запоят за 10тина лева.Настройката на стрелките се прави най-лесно с Ваг-ком чрез output test на таброто. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 19 Юли 2012 Доклад Share Публикувано 19 Юли 2012 Браво за дисплея, само че тая работа с ваденето на стрелките малко ми мирише после на неверни показания. Вадил съм на А4 В5 стрелката на километража и после няма да ви казвам за каква играчка става въпрос. Минах около 150 км докато я настроя да показва вярно и това за един цял следобяд. А филма какъв беше не ми се говори, че като се сещам направоооо Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
billy_boy Публикувано 19 Юли 2012 Автор Доклад Share Публикувано 19 Юли 2012 Във всеки телевизионен сервиз могат да ти го запоят за 10тина лева.Настройката на стрелките се прави най-лесно с Ваг-ком чрез output test на таброто.Полезно ще е аз всички да напишеш тук стъпките за активирането на теста.Браво за дисплея, само че тая работа с ваденето на стрелките малко ми мирише после на неверни показания. Вадил съм на А4 В5 стрелката на километража и после няма да ви казвам за каква играчка става въпрос. Минах около 150 км докато я настроя да показва вярно и това за един цял следобяд. А филма какъв беше не ми се говори, че като се сещам направоооо Според мен всичко е наред след като го сглобих. Стрелката на температурата стой на 90 градуса. Останалите стрелки, който можех да проверя също мисля са ОК. Все пак ако има начин да се калибрира чрез Ваг ком ще е добре да се провери. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
billy_boy Публикувано 19 Юли 2012 Автор Доклад Share Публикувано 19 Юли 2012 (Редактирано) Направих тест малко по-късно ще обясня точно как се прави и ще го кача.P.S Ето теста във видеото се вижда и как се прави Редактирано 19 Юли 2012 от billy_boy Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sako8222 Публикувано 19 Юли 2012 Доклад Share Публикувано 19 Юли 2012 (Редактирано) Аз, след неуспешни опити да ми се смени дисплея от някой в София,карах и с разглобено табло до морето,защото един го разглоби, прати ме при друг, онзи хич не му се занимаваше.......и накрая стигнах до човека от форума - ggawto от Пловдив, който си се занимава с тази дейност професионално, платих си и получих 100% удовлетворителна услуга.Браво колега - добра тема си заформил! Редактирано 19 Юли 2012 от Sako8222 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zevsa Публикувано 21 Юли 2012 Доклад Share Публикувано 21 Юли 2012 billy не каза цената за дисплея и от къде го взе?аз съм с малки фис и се чудя какво да го правя че моя е в отпуска перманент Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
billy_boy Публикувано 22 Юли 2012 Автор Доклад Share Публикувано 22 Юли 2012 Купих го от един колега от форума Niko. за 80 лв. с доставката цялата работа се върза под 90. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DLS Публикувано 22 Юли 2012 Доклад Share Публикувано 22 Юли 2012 Kак са цветовете и ярността като за неоригинален дисплей? Червеното червено ли е като останалите циферблати? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
billy_boy Публикувано 22 Юли 2012 Автор Доклад Share Публикувано 22 Юли 2012 Да всичко е както оригинално Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zevsa Публикувано 7 Ноември 2012 Доклад Share Публикувано 7 Ноември 2012 не се виждат снимките от началото на темата Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GiN Публикувано 13 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 13 Юни 2013 Наистина колега, ако можеш да качиш снимките някъде ще е СТРАХОТНО!Ако не ти си занимава, прати ми ги на мейл и аз ще ги кача вместо теб.Много полезна информация, не бива да се губи... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Aleksiev Публикувано 13 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 13 Юни 2013 Всички китайски дисплей,без изключение са по-ярки и с маалко по-различен цвят от оригинала,но за тази цена са супер.От клипа който е пуснал коегата се вижда ясно,че подсветката на дисплея е ярко червена ,а оригинално подсветката трябва да е ,като на дисплейчето за дневен километраж,а цифрите да са червени,а не розовеещи.Колагата toshkov81 има слагаше някакви плаки за затъмняване,но не знам какво получаваше като резултат. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts