Ivo_Dinkov Публикувано 19 Февруари 2009 Доклад Share Публикувано 19 Февруари 2009 Търся си парктроник с 4 или 6 датчика и компактен дисплей, който да вградя на мястото на gear indicator- дисплея, който не се ползва на моето табло (с ръчни скорости съм все пак )Харесах си този, но се оказа, че е изчерпан. Интересното е, че освен на тази символична цена, се предлага само от още един сайт, но за скромните 350 ЛЕВА Някой да е виждал същия да се продава на цена, по- близка до първата ?Ако не, остава варианта да си взема като този с магнитната лента, който си е взел колегата Жоро, но трябва да го поръчвам през и-бей Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
=Alex= Публикувано 19 Февруари 2009 Доклад Share Публикувано 19 Февруари 2009 Иво, потърси такъв, който работи в Hyper-ultrasonic, за да ти е мирна главата. За съжаление няма да е 60-70 лв, обаче. Аз лично не бих гласувал доверие на парктроник, на който крайната му цена е 68 лв... то вътре има 20% ддс, поне 50% надценка на вносител, мито, транспорт, 60-70% печалба на производител... и колко ти струва? 1 долар? Ей такива неща... Ако идеята ти е само да писука, то и такъв от 40 лв, китайски, пак ще ти свърши работа. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
daks Публикувано 19 Февруари 2009 Доклад Share Публикувано 19 Февруари 2009 Моят съвет е да избягваш евтини парктроници. Първата заминала броня, ще ти покрие разликата до по-скъпия. В студовете евтинджосите се скапват и почват да хващат въображаеми препятствия, ти спираш да им вярваш и точно тогава става белята. От опит го знам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo_Dinkov Публикувано 19 Февруари 2009 Автор Доклад Share Публикувано 19 Февруари 2009 Този е китайски Аз също не бих се доверил 100% на парктроник, но все пак ориентировъчно ще ми върши работа- 60- 80 см от задницата ми не се виждат на огледалата и ми е мъка при паркиране на заден, постоянно си изпъвам врата като жираф Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VBI Публикувано 20 Февруари 2009 Доклад Share Публикувано 20 Февруари 2009 Аз си сложих китайче за 50лв с 4-ри датчика и засега (3-4 месеца) нямам никакви оплаквания. Единствено е важно правилно да се регулират самите датчици и по-специално ъгъла по вертикала защото иначе не показва вярно и пищи непрекъснато. Датчиците ги сложих точно под средната лайстна на бронята за да предотвратя счупването им при евентуален натиск. Дисплейчето е със светодиоди и цифрова индикация за разстоянието, сложил съм го точно пред 3-те уреда вдясно на кората пред таблото и въобще не пречи, а и добре се вижда. Отчита много точно, дори и при лошо време, като максималното разстояние, до което показва е 30см - напълно достатъчно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo_Dinkov Публикувано 20 Февруари 2009 Автор Доклад Share Публикувано 20 Февруари 2009 Я дай някоя снимка къде точно си сложил датчиците Дисплея държа да го вградя в таблото или на мястото на излишните ламБи над трите уреда, или на мястото на дисплея за скоростите за автоматик. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VBI Публикувано 20 Февруари 2009 Доклад Share Публикувано 20 Февруари 2009 Ще ги снимам и ще ти ги метна утре, че днес няма да мога. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikieva Публикувано 20 Февруари 2009 Доклад Share Публикувано 20 Февруари 2009 ХМ,стана ми любопитно,а само на заден ход ли работи? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo_Dinkov Публикувано 20 Февруари 2009 Автор Доклад Share Публикувано 20 Февруари 2009 Някои имат опция да сработят и при бързо приближаване на предмети отпред под 20 км'ч. Иначе този взема "+" и "-" от кабелите на крушката за заден и само тогава работи. Монтира се елементарно, единственото, което можеш да омажеш, е да си пробиеш на грешното място бронята Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VBI Публикувано 21 Февруари 2009 Доклад Share Публикувано 21 Февруари 2009 (Редактирано) Тук се вижда разположението на 4-те датчика:На тази снимка се вижда как са повдигнати в долния край за да са перпендикулярно на пътя за да показват вярно:На тази снимка се вижда къде съм сложил "дисплейчето" - в ъгъла пред 3-те уреда. От шофьорското място се вижда много добре и не ги закрива: Редактирано 21 Февруари 2009 от VBI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo_Dinkov Публикувано 21 Февруари 2009 Автор Доклад Share Публикувано 21 Февруари 2009 Благодаря! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo_Dinkov Публикувано 23 Март 2009 Автор Доклад Share Публикувано 23 Март 2009 Малък тийзър Парктроника най- после пристигна.Ето му разглобения дисплей, следва малко работа да бъде вграден в таблото и повече снимки- след това Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vorsprung durch technik Публикувано 24 Март 2009 Доклад Share Публикувано 24 Март 2009 Ич ти не е лесно признавам те.Поне ефект има ли от тия троници,че аз доесга кат съм карал кола с такова никога не съм му вервал След като с Х5-ца побутнах друга ма е страх нещо Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo_Dinkov Публикувано 28 Март 2009 Автор Доклад Share Публикувано 28 Март 2009 Така, вече бях написал, но пак да кажа- grizzly президент .Свалих таблото, махнах секцията с допълнителните уреди и остана да реша къде да сложа дисплея- на мястото на неизползваните лампи над уредите или на индикатора за скоростите за автоматик- цъкОтидох при Жоро и след много умуване разглобихме целия дисплей Реших да е на мястото на индикацията за скоростите, но за целта трябваше да отпоим цифрите и да ги запоим на 90 градуса. Хм, те и без това светеха зелено , Жоро запои направо червени После парче плексиглас върху цифрите и матово фолио, което направи дисплея незабележим в неработно състояние и изглеждащ като фабричен в работен режим. Обезшумихме малко и зумера, понеже беше потресаващо силен Ето и дисплея от рабтен в завършен вид:Беше добавена и букса на гърба, за да може кабела на дисплея да го сложа към пакета с кабели:Ето и в завършен вид таблото:Последва разлобяване на задната седалка и прекарване на кабела на дисплея т таблото до багажника, като навсякъде прихванах кабела към заводския пакет кабели:После гаааз при Боби, където свалихме бронята и пробихме отвори (временно съм без апарат и това не го снимах).И накрая- събрах кабелите на датчиците в един пакет, намерих "+"- а на куплунга на кабела на багажника за светлините за заден ход, свързах временно, тествах, след което всичко към сноповете кабели, една малка профилактика на ключалката на багажника и събрах всичко обратно.После тествах с колата на съседа и рулетка- явно се притесни като видя как давам на заден към колата му и през 10 см спирам, слизам и меря с рулетка и сравнявам с изписаното на дисплея Парктрника работи перфектно! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VBI Публикувано 28 Март 2009 Доклад Share Публикувано 28 Март 2009 Ти си нечовек Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
raiders Публикувано 30 Март 2009 Доклад Share Публикувано 30 Март 2009 Ти си нечовек И това само за един парктроник Иво ти се луд във всяко едно отношение Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo_Dinkov Публикувано 9 Май 2009 Автор Доклад Share Публикувано 9 Май 2009 Ето датчиците монтирани:Когато няма препятствие до 2 метра, показва това:Пеи наличие на препятствие, показанията изглеждат така: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
evildevil Публикувано 9 Май 2009 Доклад Share Публикувано 9 Май 2009 Ти си нечовек бе Иво! Изумително! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vimpel Публикувано 10 Май 2009 Доклад Share Публикувано 10 Май 2009 Не, не е нечовек. Просто иска всичко да става и стои добре, а не като подарено!Напълно го подкрепям Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobby Публикувано 6 Юни 2009 Доклад Share Публикувано 6 Юни 2009 Защо предпочете този, а не електромагнитния? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo_Dinkov Публикувано 6 Юни 2009 Автор Доклад Share Публикувано 6 Юни 2009 Няма как да се сложи на бронята лентата- отфолу гредата е излята и на нея има и 'ребра', над 5 см става дебелината. Ако я залепиш по- ниско, нарушаваш изискванията за минивална височина на поставяне. На А6- цата понеже няма лайсни в бронята, може и да е по- тънка гредата, но на 100- цата не става. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване