Jump to content

За моята осмица..

boksioraA84.2

Recommended Posts

Здравейте..

Значи преди извесно време си купих въпросната колица. Взех я и почнаха някой проблеми като това че почна да ми свети лампата на маслото и водата колата започна да грее.. Купих си оригинални части ремъци,ролки,водна помпа,гарнитури и т.н смених маслото и лампите изгаснаха.. На другия ден сипвам бензин и гледам от доло вода.. Нова водна помпа и проблема се реши.. Ставам сутринта към 6-часа и тръгвам да свърша една работа паля и гледам отново датчика за водата свети.. Викам си 100% проблема е в него но решавам да отворя казанчето да видя какво става и найстина ми беше изгубила вода.. мислех си че не сме доляли и за това ми се беше изгубила,долях и продължавам паркирам я и след около 20 мин тръгвам да паля и неще да завърти даже,отварям багажника размърдвам клемите въртя и някак си запали и отзад от аспусите мъгла.. Викам си гарнитурата на някоя от главите.. :flipoff: Тръгвам и точно след 200-метра колата влиза в 120-градуса и пуши отзад бяло като за последно.. Гася и звъня на пътна помощ качваме я и направо в сервиза. Почва се лудото разглобяване и целия двигател на части оказва се че проблема не идва от гарнитурите (Reinz) продължаваме на доло и на 2-ри цилиндър на лявата глава разбираме че е набивана риза.. Гледаме на 3-ти цилиндър лека цепка в блока която като позатъркахме с шкурка се оказа не толкова лека и като се нагрее алумина явно от там беше сменила маслото и водата толкова злобно.... Намирам блок (Повечето ми искаха от 2500 до 3500 за оборудван блок.. Намерих един в Пазарджик на малко по-добра цена паля другата кола и го взимам,почна се едно лудо миене и всичко стана като чисто ново. :rolleyes: Утре ще я палим и ще кажа как е но се надявам да няма проблеми.. Иначе навсякъде нови гарнитуру,съединения,шлаиф на главите,раздвижване миене и смазване на сякъде.. Двигателя свети а новия блок е много читав и дава яка компресия.. А и на стария блок на втори цилиндър където е набивана ризата е паднала циментацията и не е имал почти никаква компресия.. Купих си и веригите на разпределителните валове че мойте не бяха много добре.. Взел съм първо по-обикновенно масло да поработи и да поизчисти ако има нещо мотора 1-час и после да слагам хубвото.. За цени и т.н няма да коментирам който кара такава знае за какво става въпрос (говоря само за оригинални части) Другия проблем който имам е автоматика.. Не ми харесва удря такъв и на някоя от предавките тресе цялата кола и недай боже може и на скорости да отида.. Смених маслото и филтъра му но не се оправи.. Предишния собственик я е карал само без почти никаква подръжка.. Източихме 2.5 литра от скоростите а събират около 6-литра.. Може ли проблема с тресенето (прави го при 50-70км и понякога нагоре) да е софтоерен правих няколко пъти диагностика и изчистиха всичко но пак ще ходя спецялно за скоростите да видят.. Колата ми не е работила пълноценно на 8-цилиндъра и дали има вариант тресенето в по-ниските обороти да е идвало от мотора? Другото което искам е някой да ми каже колко излиза ремонт на предницата ако е правил и дали някой части като носачи и т.н дали могат да се рециклират? И сложно ли е смяната на диотчетата по врътките за парното и от къде мога да си взема?

Колата е Ауди А8 4.2 куатро 98-година почти всички екстри,тъмно синя.

Плаче за по-хубави джанти и леко затъмняване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ти отговарям на въпросите,просто защото не съм наясно,но съжалявам,че си се натъкнал на толкова амортизиран и непотдържан екземпляр,само се надявам да си свършат работата качествено хората които я правят и да не се разочароваш от марката...успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, ебаси филма...... на половината от проблемите ти бих разкарал веднага тази кола и никога повече не бих погледнал същата. Дано, както каза колегата, поне си я взел за малко пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега, съжалявам за неприятностите, ама ти направо си се вкарал в сериозно приключение с тая кола. преди покупката не я ли провери малко? аз не съм специалист по ремонти и т.н. ама като си представя какви пари вадиш сега...

дано поне се направи както требе , та да немаш ядове за в бъдеще.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, от България ли взе тази кола?

Ако е автокъща напиши коя е.

Баси мошенниците.

Че моята беше ремонтирана след скъсан ангренаж в сервиза на известен вносител- 6 криви клапана (беше сваляна само едната глава!), 2 скъсани шпилки на единия изходящ колектор, изтръгната букса на датчика на хол- това беше състоянието на мотора като я купих :steinigung:

Ама гаранционните автомобили още си ги правят там <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега дано си го взел за 5000 лева,че така поне нема да те е яд,че ще си стъпи на цената

Доста над 5000-лева е но важното е че ще я направя поне... :|

В ауто датата я дават че може да се кара с масло 20/50 какво мислите? За лятото е добре но зимата ще е дебело ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, направо евала за труда и времето което си отделил по колата :hilezh::):lol::):lol: явно си един истински фен на марката.Предницата на моита кола (незнам дали са еднакви поради разликата в двигателя), но определено не е евтина, но мога да ти кажа че Meile ли как там се казваше държат доста добри цени относно частите които ще са ти необходими, а качеството е добро, за масло определено 20W-50 не е твойто, ако те интересува мога да ти предложа даста по-добри варианти! Ако имаш интерес драсни едно ЛС.

Поздрави!!! :):hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Боксьоре не знам дали си се набутал,или не,ама явно си от вида "добре поддържащи колите си" хора и ако някой ден я продаваш, следващия ще е сигурен че автомобилът му е бил гледан адекватно и с мерак.Дано запазиш и занапред тоя ентусиазъм :hilezh: .Така се прави ремонт,поне ще знаеш че механически тоя двигател след такъв рециклаж ще те надживее един вид!

Редактирано от NIKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Боксьоре не знам дали си се набутал,или не,ама явно си от вида "добре поддържащи колите си" хора и ако някой ден я продаваш, следващия ще е сигурен че автомобилът му е бил гледан адекватно и с мерак.Дано запазиш и занапред тоя ентусиазъм :respekt: .Така се прави ремонт,поне ще знаеш че механически тоя двигател след такъв рециклаж ще те надживее един вид!

Значи мисля че хората който не си подържат колите и ги карат докато спрат не заслужават и най-скапания автомобил.. Днес запалихме колата първо с по-обикновенно масло,работи около 1-час и 30-мин. Имам проблем с виското (силикона) явно не работи защото климатичната перка я охлажда постоянно а той едва се върти.. Мотора работи много добре,още не съм го форсирал по-така но бързо се нервира до 3000-оборота.. При свалянето на мотора ми поизтече маслото от скоростите и сега като е на "P" чукат яко от доло,утре ще купя масло да се долее,ще сипя антифриз и ще проверя виското от къде да го взема.. Като цяло съм доволен. Всеки един детайл е измит и обезмаслен до съвършенство и с кеф вече да гледаш под капака.. Дано скоростите утре утихнат. Наредих преди малко цялата предница останаха само корите на двигателя но утре..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, направо евала за труда и времето което си отделил по колата :respekt::bia::bia::bia::bia: явно си един истински фен на марката.Предницата на моита кола (незнам дали са еднакви поради разликата в двигателя), но определено не е евтина, но мога да ти кажа че Meile ли как там се казваше държат доста добри цени относно частите които ще са ти необходими, а качеството е добро, за масло определено 20W-50 не е твойто, ако те интересува мога да ти предложа даста по-добри варианти! Ако имаш интерес драсни едно ЛС.

Поздрави!!! :respekt::respekt:

Мерси колега за хубавите думи а мисля да покарам малко с това масълце а за натам ще видим.

Иначе предницата другата седмица и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, направо евала за труда и времето което си отделил по колата :flehan::flehan::flehan::flehan::flehan: явно си един истински фен на марката.Предницата на моита кола (незнам дали са еднакви поради разликата в двигателя), но определено не е евтина, но мога да ти кажа че Meile ли как там се казваше държат доста добри цени относно частите които ще са ти необходими, а качеството е добро, за масло определено 20W-50 не е твойто, ако те интересува мога да ти предложа даста по-добри варианти! Ако имаш интерес драсни едно ЛС.

Поздрави!!! :runterdrueck::)

Мерси колега за хубавите думи ще имам на предвит. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи мисля че хората който не си подържат колите и ги карат докато спрат не заслужават и най-скапания автомобил.

То на тези "хора" и живота им е такъв като поддръжката - СКАПАН!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...