Jump to content

Помощ при покупка на Б6 1.9 TDI 131

Recommended Posts

Здравейте колеги

Искам да Ви попитам за мнение относно една A4-kа, която ще ходя да гледам утре. Това е линка към обявата.

Ако някой е ходил да я гледа моля да сподели мнение за нея. Утре имам среща с човека и ако е читава мисля да я купя

Блягодаря Ви предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 52
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

shpeksi, разглеждаше пазара за В6-ци, може и да я е гледал ;)

Иначе забелязвам, че и държачите на чаши са изкъртени. Но като цяло има доста привлекателен вид.

Редактирано от Караконджул
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мене ми направиха впечатление, че са изкъртени, но така като гледам другите на пазара почват от 13900 нагоре. Тази била с платени каско и ГО до август. Мисля че лесно ще намеря държачи ако само това и е кусура ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По мое скромно мнение, цените на автомобилите, стават все по - атрактивни, както на нашия, така и на чуждия пазар.

Вземай лаптопа и едно "вещо" лице и бягай да я гледаш :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ходих да гледам днес колата и ми направи впечатление, че съединителя беше твърдичък и отделяше високо. Нормално ли е това за тази кола. Също така колата беше на 15-ки гуми и ми се стори че е доста клекнала особенно отзад.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Волана е претапициран,изкъртени са капачките на стойката за чашка и визитника и е прекалено евтина за да е читава.

Ако е на тези километри волана би трябвало да в много много добро състояние и да няма нужда от претапициране.

Мойто мнение е,че колата не е гледана както трябва и не е на тези километри .Това само по снимки,на живо може би и още нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поуморена е щом е клекнала отзад,а съединителя не трябва да е твърд,но принципно отделят малко по-горе :hilezh: А като я изпъна след 1600об. имаше ли лек шум от скоростите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шум в скоростите не чух. Ускоряваше мудно до 1900-2000 оборота, но след това дърпаше изведнъж и това на 2-ра. Като превключих на трета не ми се стори да дърпа все едно нямаше турбо. Държача на чашите и стотинките са сменени. Човека си каза, че най-вероятно са въртяни километрите защото на стенда давало грешка. Скоростния лост беше позахабен а волана не ми се стори да е претапициран.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А бе, щом си се огледал в такава кола, трябва да ти е ясно, че няма да е перфектна. Ако си готов да пипнеш това онова по нея - вземай. Мисълта ми е, че кола - слънце за такива пари, все още няма.

Редактирано от Караконджул
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бъди сигурен,че волана е претапициран.Лични си от километри разликата в цветовете и дори дебелината му е по-различна от оригиналното.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като са претапицирани та какво, на тия А4-ки материалите в купето са толкова боклучави, че няма нищо странно в това да е претапицирана, особено ако е италианска и е горяла от слънцето в продължение на 6-7 години...

Освен това като гледам екстрите и са волан, педали и пафон, така че не бих се учудил, ако е била с гумен волан и ск. лост и някой си ги е направил кожени...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За информация само - тази кола е в мобилето от средата на декември 2009 (поне аз тогава съм я мернал).

Редактирано от puhy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви колеги за бързите отговори, още не съм се разубедил и мисля в понеделник да я закараме до един сервиз да я прегледаме. Другия вариант ми е този и най-вероятно ще ходя в неделя до там за да я провериме. Дълбоко се съмнявам, че за около 13000 лв ще си купя перфектна кола, но поне да мина 10-тина хиляди километра без някакви съществени ремонти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На тая кола цената, която му предлагаш нека да бъде 9к лева, ако ти я даде тогава си заслужава. ако ли не...нека да си чака някой дето 3к отгоре ги има още един път за сервизиране.

На мене тая втората дето си пуснал по ми се ядва.

Редактирано от hristaki
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ти мислиш ли че ако му каже, 3900лв. надолу от цената на колата, собственика няма да го препсува и да го прати да си ходи, това са излишни емоции...

На мен лимузината която си пуснал много повече ми харесва...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, защо не потърсиш модификацията с 6 степенна скоростна кутия? 4 клапана на цилиндър вместо 2, 310Nm срещу 285Nm (6-степенната срещу 5 степенна скоростна кутия)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако я ползваш предимно градско е по-добре с 5 скорости,а между другото няма разлика в разход ,вървеж и максимална скорост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, тук си абсолютно прав, но пък колата на магистралата е "по-разтоварена", по-тихо работи, мен лично ме привлича това. Не обичам странични шумове.

А можеш ли да обясниш каква е разликата между двете скоростни кутии, така да кажа, в ежедневието? Вярвам, че на колегата също би му било интересно и полезно

Редактирано от KikoTM
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако я ползваш предимно градско е по-добре с 5 скорости,а между другото няма разлика в разход ,вървеж и максимална скорост.

Би ли дал предавателните числа , за да се аргументираш :eusa_wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е разликата е единствено,че на градско ръчка по малко,защото при петстепенната кутия са по дълги скоростите.А за да няма шум е важно да вземе запазен екземпляр :eusa_wall:

А за предавателни числа не съм наясно колега ,но информацията съм я взел от сигурен източник :flehan:

Редактирано от nuvoari
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз разпитвам, че мой приятел също се интересува и почнахме да гледаме разни коли. Наистина като им гледам характеристиките са с еднакви ускорения и макс. скорост, дори май го дават, че разхода е с една идея по-висок на 6-степенната (0,1-0,2л/100км). Но пък ми е интересно къде се "губят" тези 25Nm?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз това сам се чудил винаги - как 25Нм повече а ускорението същото, има 6-та скорост а разхода и максималната скорост пак същите ги пишат :eusa_wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...