Jump to content

mizantrol

Members
  • Мнения

    120
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от mizantrol

  1. Не знам. Може нещо при алфите да има особености.
  2. Може ли линк към тема с такъв проблем и такова предложено решение, което да е отстранило проблема? Малко се съмнявам да има марка автомобили при която неработещ датчик на парктроника води до непрекъсната работа на парктроника и изправна работа на всички датчици (включително неизправния).
  3. Към горното ще допълня - провери и нивата на течностите в колата, дали са чисти огледалата и налягането в гумите. Тези неща също нямат отношение към описаното поведение в първия пост.
  4. Ами той е написал вече че са ОК.
  5. Последно като не ми работеше датчик - при стартиране на двигателя (или още на контакт, не помня вече) колата изпищяваше еднократно и дълго с което индикираше че системата не работи и да не разчитам много на нея. Сигнал от парктроника се чуваше чак при следващо стартиране на автомобила, също толкова еднократно и продължително. И така беше докато не оправих проблемния датчик. Та според личния ми опит, колегата над теб е прав.
  6. Колегата не казва каква блутут джаджа притежава. Ако е OBD11, би трябвало да може да види същите неща с него.
  7. Да не те настъпих, БЕ ? Извинявай. Ти си гръбнака на икономиката ни. На минимална заплата ли работиш, та чакаш държавата да ти я определи за вдигнеш стандарт? Прочети сега какво ти написаха тук и ако ти е трудно да го проумееш, нямам какво повече да кажа.
  8. Гледам че много ги разбирате нещата. Да не би да сте таксиметраджии случайно?
  9. Ще повторя - като ти е скъпо да поддържаш автомобил - карай колело или ползвай градския транспорт. И не очаквай че някой ти е длъжен да ти повишава стандарта на живот. p.s. а в отговор на обратния ти ред на мисли - това е така защото е могло, а не е трябвало. Сега изведнъж вече не може. И въпреки че тези които са в нарушение знаят че са в такова - почват да реват и да въстават. Като циганска махала с незаконни постройки пред булдозери..
  10. Това, на теория, трябва да е така и в момента. На практика не се случва точно така.
  11. Не виждам какво ще се промени идната седмица, но може и да бъркам. Автомобилите или покриват нормите с които са излезели от завода или не. В зависимост от това минават успешно прегледа или не. Ако го минават успешно, от следващата седмица ще получават още едно стикерче за лесно разпознаване на еко категорията (което според разни таблички из нета стана ясно как ще се раздават). А това със стандарта нещо не го разбирам. Масово се повтаря че някой някому трябвало да вдига стандарта, че да има за премиум на 15-20 години, който после да не се поддържа и да се търсят начини да се мине алтернативно прегледа. Иначе стачки. Всъщност, имането на автомобил не е задължително. Като си решил да закупиш следва да се съобразяваш с възможностите си.
  12. 👍 Бая народ кара хибриди: А голяма част от замърсяващите, разпадащи се кочини въобще не минават ГТП и са без и гражданска.. та не ги мислете.
  13. mizantrol

    DPF филтър

    Няма DPF. Има (или е имал) катализатор, след меката връзка след турбината.
  14. Този ремонтен комплект ми реши проблема с търсенето на задната предавка всеки път и играещ лост. И от време на време влизаше трета вместо първа, НО никога не е хъркала при превключване.
  15. Че са стари. За 20+ годишни коли ще си е късмет да случиш на читава бройка.
  16. Благодаря за информацията, колеги! Правил съм си регистрация в ecuconnections преди много време, но малко съм чел и никога не съм писал. Може би за това и нямам права да свалям файлове от сайта. Намерих следния линк, предполагам е същото - https://mega.nz/file/4M5GQKYA#4ZHvRh1SrXPYi2RNIKbGTbP7hoOgtxz0uGy36rTZ5PU Поздрави
  17. Здравейте. Пристигна ми един китайски кабел галето 1260, който се разпозна от windows 10. При опит да сменя драйверите с тези от диска, казва че текущите са по-нови. На лаптопа се ползва успешно vcds 1.1 и ако не се лъжа се ползват същите драйвери. При поставяне на кабела в обд буксата - червения диод светва. Но при опит за четене на екуто през приложението нищо не се случва. Приожението зависва и след известно време тайм аутва. Въпростът ми е към ползващите успешно такива китайски клонинги - на кой ком порт следва да е монтиран интерфейса? В момента се стартира под ком 3, а в приложението няма опции за избор или друга настройка и действам насляпо. Не намерих такава информация в нета. И други въпроси малко по по темата: Има ли софтуер с който да проверя/сметна чек сумата на преправяни файлове, различен от винолс? Също така, ако съм разбрал правилно, ако през галетото заредя файл с некоректна чек сума, ще брикна колата и няма опция да се рефлашне с оригиналния софтуер през интерфейса? Това така ли е ? Благодаря предварително!
  18. При мен го правеше и след отваряне на шофьорската врата след отключването, но заключваше само веднъж а не непрекъснато. Смених микро ключето - безуспешно. Така и не разбрах какво я бъркаше. При отваряне на останалите врати или даване на контакт след влизане през шофьорската - нямаше самозаключване.
  19. Вижте дали няма направен мост между пиновете на буксата зад ключа. Има доста творчески изпълнения по темата.
  20. Паднал акумулатор?
  21. Всичко е относително. Някой може да реши, че 200 лв са нищо на фона на главоболията които може да ти спестят (за справка 'Breaking bad', серията дето караванката не можа да запали в пустинята, та трябваше да измайсторява акумулатор с подръчни материали) .
  22. Няма да е зле да се посочи номера на този ключ, за да е наясно евентуалния купувач дали въобще е съвместим с неговия автомобил. "Трябва само да се нареже перото и обучи" е некоректно, защото ако последната буква се разминава, обучението е невъзможно.
  23. Ами да ги монтира той, като знае как!? Или да връща парите.
  24. А защо не се обърнете към продавача за съдействие по монтажа, при положение че срещате затруднения?
  25. Отговор на тема от преди 5 години с автор невлизал от близо 4? Сигурен съм че мнението Ви ще му е от полза
×
×
  • Create New...