Jump to content

LEXUS

Members
  • Мнения

    37
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от LEXUS

  1. Ауди Б4 2.0/90к.с./ определено е по-тромаво и повече харчи от Б3 1.8/90к.с./.
  2. Ехх,бруно банани,не мога да не призная,че си ми любимец и тази тема с 4лв./100км. искрено ме разсмя в най-добрия и позитивен смисъл .,но поне се радвам,че най-накрая си взел дизелова кола,която да ти дава нисък разход,че като се сетя за експериментите с 80-ката с 1.8С мотор,падам от смях на ново! Всичко хубаво,и да знаеш,ти си ценен кадър!
  3. LEXUS

    Хидравлични повдигачи

    А най-хубаво е да цитираш себе си ,Васкес ти ме уби.
  4. Aleksiev,ти още ли не си си решил проблема с 80-ката?Провери ли там разните чипове и електроника за горивната смес??
  5. Брунооо,ти си ми кумир,баце! Щом става въпрос за пари и пестене,ти си първи.
  6. LEXUS

    Климатик-разход

    Сега,ясно е,че АКО има значение кога да си пуснеш климатика,то то е пренебрежимо малко,затова и производителите на автомобили не го пишат в упътването за управление на автомобила и системите по него,така,че мисля този спор за детски вече,особено като говориме за баба Цоцолана и патиланско царство!Наистина ако колегата знае нещо по въпроса,да сподели,но ми се струва,че информацията е от някой всеразбиращ майстор,"по-умен" от завода производител на колата или климатика.
  7. На старата ни 80-ка проблема беше съшия,само че,работеше само километража,а спря оборотомера,температурата и стрелката за горивото.Пробемът е в буксата доколкото разбрах,нещо се преебава и не става с чистене,т.е. става само временно,та смених таблото с втора употреба.Един причтел пак с 80-ка го има съшия проблем,но при него таблото работи когато е студено времето ,като се стопли прекъсва връзката.Така,че изхода е смяна на таблото.
  8. Предполагам,че скоро ще пропадне до долу.Вероятно помпата ти си заминава,виж за теч,да не останеш ококорен на път някой ден.
  9. Вие сте за Германия,там знаеме,няма ограничения на скоростта по аутобаните и там карат като вас-180-200-240км/ч. без проблеми.Единственият проблем е като се ударят там,живи няма. Е,този проблем им се появява само един път в живота...и за последно. Един колега спомена законите на физиката--тях нито с Ауди А8 с пружини от Q7,нито с S-класа,нито с Bentley Azure можеш да пренебрегнеш,а колата ти дава усещането,че можеш.
  10. Абе,вие за 5 минути ще се изтрепете по пътищата,бе!
  11. LEXUS

    ауди80 44kw 1281 куб 85г

    Колега,по отношение на това колко пазарен успех има модификацията с 1.3 мотор или 4-те както казваш ти,най-просто е да погледнеш колко 80-ки 1.3 се движат по пътищата или пък се продават.Или може би мислиш,че Ауди 80 1.3 е постигнал пазарен успех,не мисля.
  12. LEXUS

    ауди80 44kw 1281 куб 85г

    Само този колега разбра подмятането ми в рамките на майтапа и е отговорил в съшия дух. Извинявам се на останалите,които не са ме разбрали.
  13. LEXUS

    ауди80 44kw 1281 куб 85г

    Нееее,не е човешко това моторче.По-добре го продай веднага ако има кой да го купи,не това не е нормално 80-ка с 1.3 55коня ,ти мислиш ли,че това може да вдигне 120 км/ч поне,а колко време ще ги набира--сигурно от София до Пловдив...
  14. Е,то за всеки е ясно,че без климатик е по-евтино!А на магистралата естествено,че никой не кара с отворени прозорци. Освен може би спестителя Бруно,който не би пуснал климатик за нищо на света.
  15. Тук съм много съгласен с колегата.Не просто,че НЕ избива комплекси тук,ами иска да обясни,че всичко е въпрос на манталитет.,т.е това дали ще оцениш истинското и естетичното под формата на дреха като качество/а не като количество/,който пример той е дал,по съшия начин човек преценява дали ще зарежда квалитетно гориво,за каквото е произведена колата,в случая бензин или ако няма тази възможност--си купува тико или поло ,които ще му дават нисък разход,но отново на горивото ,за което са предвидени!Ако пак не сте разбрали--всяка жаба трябва да си знае локвата и това не е обидно,а нормално.Когато човек прави 50000км. годишно и няма достатъчни финансови възможности,които да отдели за горивото си взима тико,харчещо 5/100 градско или поло 1.4тди или А2 1.4ТДИ,а не кола 150-160 коня,която харчи като дзверЗащо нормалният човек на запад прави така ще попитате--Ами защото дзвера със 150-160 коня заводски не е проектиран за работа на газ,т.е параметрите на работа на мотора се влошават,отделно,че клапаните страдат и рано или късно се проявяват проблеми с тях,но това е част от евентуални проблеми,за метан не ми се говори,защото там мощността пада почти наполовина За мен примерно дизел и газ не съществуват като гориво,защото имат прекалено много недостатъци,така,че по-ниската им цена никога не ме е изкушавала,аналогично резервни части от други производители,освен оригинални,не купувам,но 2 пъти една и съща част не съм сменял,просто по-скъпата й цена се изплаща във времето под формата на качество .Няма да забравя случая с едни 20-годишни момчета,правещи се на "гъзарчета" с S-класа на бензин-останцията,зареждащи газ... Жалка картинка,отвсякъде да си личи ,че това не ти е нивото просто... Нека вече да гледаме по-еврпоейски на нещата,всичко е въпрос на манталитет!
  16. Така е Бруно,дизелът не е двигателя на бъдещето,определено крачка към бъдещето са хибридите,поне докато започне да бъде функционална напълно технологията на горивните клетки.
  17. LEXUS

    Климатроник

    Да,бе да,питай колегата Бруно Банани е на коренно различно мнение ,ама къде се загуби той,да,бе верно,ама къде е батко!
  18. Тия са пълни лаици в Хеед,ходил съм там,но са гола вода. Потвърждаваш го и ти след като са ти сменили толкова неща,проблема е бил в едно от всички,но некадърните майстори като тях казват смени си всичко и да видиме.
  19. Колеги и аз съм от Пловдив и то със същия проблем. Това в рамките на майтапа Искам да питам сериозно не е ли нормално климатика да включва и изключва през определено време,когато не е включен на пълна мощност?
  20. За 1.8S мотора говориме,даже аз разбрах,че ще го монтират на А8 вече,защото има неподозирани възможности тоя двигател ,хем вдига 220км/ч.,с възможност за още,хем ще харчи по-малко И след като конвертираме А8-цата с мачти на покрива и хванеме попътния вятър,икономията ще е още по-голяма и ето ти един А8 hybrid,оборудван с бегача на дълги разстояния ,но икономичен 1.8S мотор и със силата на попътния вятър.Качва се Бруно Банани и при силен попътен вятър ,направо изключва 1.8 мотора и се вози без пари,само да внимава със спирачките,че има резерв от 2-3 натискания,ако ги използва и му се наложи пак спиране,ще го конвертираме с една влакова аварийна спирачка за в краен случай. А понеже целта е икономията,няма да има нужда от изпреварвания,така,че Бруно ще премахне страничните огледала,за да подобри аеродинамичния комфорт,а също си заслужава да премахнеме и излишно тежащия и вдигащ разхода багажник,както и да направиме А8-цата кабрио,с мек покрив,та да я олекотим още,ама къде ще закрепиме мачтите тогава се питам.Някой ако може на фотошоп да направи колата на Бруно ще стане още по-весело тук.
  21. Ееех,Бруно,ти как мислиш,че се икономисва гориво--с велосипедни гуми ако трябва,а не със 175-ци като твоите!
  22. Тия от ХЕЕД са МНОГО големи НЕКАДЪРНИЦИ!Не ми се говори за тях направо.
  23. Аз мисля,че тая тема вече би всички рекорди по посещаемост!
×
×
  • Create New...