Jump to content

BAVARECA83

Members
  • Мнения

    452
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от BAVARECA83

  1. Споко,младото поколение масово сте си така за съжаление По темата:Абе ква е тая ламя 3.2 мотор и 20 литраТя гони 4.2 бре.Едни лъжат че смъкват разхода наполовина,други го качват наполовина,ква е идеята обаче не вдЕвам нещо.По тая логика и при мен АЦЕ -то гори 7 на 100 градско.Ах тия форумни легенди.
  2. Стига бе дето и да погледна тая вечер навсякъде си писал едно и също. По темата:миналото лято патих с тоя пистовия ремък,хем уж беше сменен преди година....дано няма други поражения.
  3. Просто забиват от време на време и при ресет от енергото се оправят...до следващия път.
  4. Колега ти къде си виждал дизел да загрява на празен ход на място,даже напротив,ако спреш загрял дизел и го оставиш на място той изстива много бързо,не е е като бензина.
  5. BAVARECA83

    Audi A4 B6 vs. Peugeot 407

    То това им е слабото място на френските коли-окачването.И при нас имаше две пежа,само че Партнери,освен обслужване и по окачването 2-3 пъти за цели 3 години,нищо,ама наистина абсолютно нищо.Баджанака кара 406 в Мадрид,за над 4 години вече,само обслужване и една смяна на предни амортисьори,нито турбини,глави,дюзи или тем подобни,а не е като да не настъпва,идва си и до България два пъти с нея,никакви кахъри.
  6. Това лято 2 броя Боге газови по 124 лева единия,и то с отстъпката.Но сега колата е бетон,минава като танк през легналите полицаи и почти не се усеща...е сменена е и цялата предница също,ама за там за парите не питай:steinigung:/>
  7. Лятото точно поради разбита шпонка колата почти хвърли ремък,но ремъка не успя да се скъса,но се беше разплел доста.Набити клапани нямаше,никакви сериозни поражения освен смяната на зъбното колело и ремъка.
  8. Смени ремъка,а най-добре и шайбата,бях в тоя филм преди 2 месеца.Оста на шайбата превъртя и ремъка не беше се скъсал,но конците му бяха изскочили.А беше на почти 20 000 км. Най добре смени и двете да ти е мирна главата.Само шайбата беше около 170 лева по спомен,поне на моята кола,за твоята може и да е в повече.
  9. Стъпков мотор,температурен датчик и не само,но провери най напред тия неща.
  10. Докато загрее форсираш ли го за да не загасне?
  11. BAVARECA83

    Датчик на Хол

    70-80 лева.А за делкото с датчика колко ти искат...аман от пишман майсториВзимай само датчика и не се занимавай с глупости.И моята така я бяха изкъртили,но им казах ,че вината си е тяхна ,както и си беше,ама се опитаха да ме цакнатда им го платя,ама не стана номера им.С новия датчик и старото делко досега 2 години и никакви грижи.
  12. Последно налях над 300 лева за смяна на ангренажа който се скъса в движение поради превъртялата ролка, пак че оцеляха клапаните,а и съвпадна със времето за смяна на маслото, иначе сменени амортисьори и тампони на макферсона,двете външни карета,носачи,накрайници и шарнири,абе почти нова предница, свещи,гарнитура на клапаните,нов пистов ремък и нов ремък на климатроника и,и...стара кола не знаеш никога с какво може да те изненада.2.6 и 2.8 наистина са супер,ама и данъка и гражданската скачат и за двете,ама ако са читави може да се компенсира с по малкото ремонти,не че няма и читави АЦЕ-та,друг е въпроса,че нарядко се срещат.Кола и жена са си на късмет.
  13. Ходил съм бе човек,и кво ако ти се счупи колата на Търново,Плевен или Русе ли ходиш?На простата Бяла има почти всичко а Свищов е по голям и от Бяла,ама да не разводняваме темата на човека,да звънне на Спас,той ще му намери дръжка. П.П:Пък и студентките не са никак лошо нещо колега
  14. Евала,много точен е колегата,няма грешка.

  15. Или звънни на Спас-more му е ника тук,човека е много точен работи с Еконт за цяла България.В профила и обявите му в купува/продава има и телефон,може да му звъннеш да се разберете.
  16. В тоя Свищов морги нямате ли,потърси от морга,ще ти излезе по евтино,и пак ще имаш работеща дръжка,за такава част да се купува нова или оригинална не си струва.
  17. На две служебни коли се скапаха Монбатите за 2 години точно,и то Монбати 75Ah,все пак бяха служебни дизели.И аз взех колата с незнайно колко каран Монбат и първата зима сдаде багажа.На един комшия Монбата му умря първата година,ама нали си беше гаранционен,въртяха го,сукаха,дадоха му нов накрая и новия на втората зима умря тотално.А бе май зависи и какъв ще ти е късмета и да уцелиш качествена партида.
  18. Единия вариант си е Бош поне според мен,аз карам с Magnetti Marelli,вече над 3 години,без никакъв проблем,цената му беше 10 лева надолу от Боша,само че ми беше спешно,а бяха останали само акумулатори,твърде големи за да влязат под задната седалка.А с тоя въпросния Магнети,имаме и 3 служебни коли и вече са по над 4 години с тях,проблем досега никакъв.Цените и на двете ще са около 200лв. и нагоре.
  19. Чуя ли Искра и Монбат и тръпки ме побиват,патил съм и с двете марки на служебни коли,а с едната марка и на личната,вече никога тия подобия на акумулатори.
  20. Предните 2 зими с Michelin Alpin 3 и никакви проблеми не съм имал относно драпане,завиване и каквото и да било,наистина обаче нещата са строго субективни.
  21. Бял на цвят завит отзад на двигателя откъм купето,малко под крана който сложи,погледни внимателно,няма как да не го видиш.Друг бял датчик няма.
  22. При сутрешното палене в най големите студове тая зима мотора си палеше и работеше без подаване на газ и оборотите варираха от 780-840 и като загрееше работеше както работи и сега на 960 оборота,а в топлото време при студен старт са точно 900 оборота,с пуснат климатроник са стабилни 840.Тия стойности са по климатроник,като при показания 960,стрелката на оборотомера е точно на 1000.
  23. Виж си температурния датчик отзад на главата,бял е на цвят,, от него тръгва едно кабелче закачено на букса на планката отдясно на двигателя,виж дали не е откачена тая букса там,ако е така,закачи я,ако обаче е закачена е много вероятно датчика да е за смяна,аз с такъв кран палех тая зима от раз и на -23 ,но с изправен температурен датчик.
×
×
  • Create New...