Jump to content

audi.100

Members
  • Мнения

    60
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от audi.100

  1. Ако боравиш с Vag com (TDI graph) се гледа графиката за съответния мотор и температура
  2. Единия ти клапан отзад до лявата ти глава, управлява този лостов механизъм под бобината, служещ за променливата дължина на всмукателните колектори
  3. Бензиновите са с шпонка. Дизеловите са на конус.
  4. Принципно стигат. Бележете как махате петите и след това стегнете с динамометричен ключ и градуси.
  5. Като смъкнеш картера огледай цедката на маслената помпа ( на 1.8Т се случва да се задръсти). Ако се стигне до лагери, гаден е последния( към скоростната кутия)
  6. Пробвай да набиеш някой шлиц. Със секач ъгъла е малко кофти.
  7. За повдигачи лично аз бих заложил на Ina.
  8. audi.100

    тресе на бензин

    Пробвай с бобина, ако има някой колега е склонен да ги размените. Щом няма никаква мощност, то поне 2 от цилиндрите (ако е бобина) не работят коректно.
  9. Най- лесно развиваш датчика, гледаш до какво налягане (пише от долната страна) е или по каталожен номер П.С. Пусни още 10 теми как се откача буксата и накъде се развива
  10. Можеш да откачиш мотора от тампоните и да го повдигнеш, като внимаш да не се опъне и скъса някой кабел или маркуч.
  11. audi.100

    Проблем с оборотите

    2 броя са единия е за ниско налягане 0.18-0.25 бара (по спомен), а другия е за високо.
  12. audi.100

    Проблем с оборотите

    Маслен датчик, намира се на конзолата на масления филтър
  13. Нямам точен спомен, но вариантите са следните. Обтяга се извършва от самата помпа, както е при генератора развиваш 13-скта (по спомен) и развиваш или навиваш (обтягаш или разхлабваш натяга на ремъка) с 19-ска (и него не го помня). Другия вариант е с пластини на коляновия вал (колкото повече пластини махаш толкова по натягаш ремъка и обратното).
  14. Темата е за смяната на един двигател с друг, а не на кой колко му гори АЦЕ-то (който го е карал си знае). Сега по темата би ли могло да се запази помпата от АЦЕ-то и да се сложи на ABC-то. И дали регулатора на налягане би бил насмогвал да връща обратно горивото. Дебита би трябвало да е достатъчен. И този фабричен имобилайзер какво спира бензиновата помпа, тока към бобините или нещо друго.
  15. Не знам дали има ефект но масово се прилага от 1.8 JN мотори и карбуратори да им слагат DZ-ткови. За да се прилага значи може би ефект има, защото реално има и промяна в газоразпределението. Такъв с по- остри гърбици трябва да се отразява по добре на двигателя.
  16. ТАП-а е продаден. Всичко останало го имам в наличност
  17. Чисто нова гарнитура за капака на главата марка elring за 2.0 16V Цена 30 лева Дискове задни в добро състояние 8мм дебелина Цена 15 лева бройката. Двата за 25 лева Баласти в незнайно състояние със контролер Цена 25 лева Адванс процесор на A.E.B. в отлично състояние Цена 35 лева Скоби за тавана (багажника) Цена 20 лева Електрическо кранче за газта ( от изпарителя към плочката/смесителя) Цена 10 лева Кабел за свещта на трети цилиндър марка Beru Цена 5 лева Кошница за бензинова помпа Цена 15 лева Стъпково моторче почистено марка VDO Цена 35 лева Електрически регулатор на налягането в незнайно състояние Цена 20 лева Частите се намират в Горна Оряховица. Пращам с Еконт. Номер 0894214150 - Светослав
  18. audi.100

    Тече вода в краката

    Там става като аквариум . Изгреби водата намери нещо подходящо (аз ползвах тел) и ги отпуши. След като изсъхна напълно взех и прахосмукачката и обрах останалите гадости.
  19. audi.100

    Тече вода в краката

    Пробвай да отпушиш дренажните отвори. При запушени отвори остава вода, която се вкарва вътре във вид на конденз.
  20. Най вероятно са гумички на клапаните. Премери си компресията. Другия вариант е стругар да ти остърже накрайник който се завива на мястото на свещта и се надуе с въздух, като буталото е в горна мъртва точка и се държи така (ако духа през капачката за наливане на масло-то най вероятно са сегменти).
  21. Привет на всички Тези дни оправих с помощта на баща ми легендарното и оплюто със своята механична инжекция АЦЕ. Надухме го с въздух с накрайник на мястото на което е свещта ( цилиндрите се нагласят в горна мъртва точка и се държи с ключ разпределителния вал за да не слиза, когато въздуха се пусне). От тази процедура установихме, че изпускателните клапани на 1,2 и 3ти цилиндър отърват съвсем леко, но изненадата беше в проблемния 4ти цилиндър, който нямаше никакви симптоми със предходните (тоест не се усещаше да изпуска въздух от никъде). Отворихме главата и веднага се видя, че въпросния четвърти цилиндър е с най-голям нагар (това си го обеснявам с близо разположената до 4ти цилиндър картерна вентилация, както и с това, че колата преди това е имала метан). След премахването на нагара от буталата, се заехме с главата. Там на 2 от клапаните не лягаха с цялата си повърхност, както и 2 от повдигачите (въпросните 2 повдигача ги сменихме с нови и преди да бъда линчуван, че не съм сменил всички ще кажа така-просто някога не достигат финансите). Следваше главата да се мине със шлайф паста на маса, както и препасване на клапаните в тяхните легла и смяна на гумичките). Водачите на клапаните бяха добре- тях не сме ги бутали. Останалите повдигачи бяха щателно изчистени (просто забравих да спомена малко по нагоре). Сглобихме АЦЕ-то запалихме го и докато напълни повдигачите си тракаше като дизел . Но въпросното тресене на студен двигател, го нямаше. Това е моето премеждие с въпросното АЦЕ. Специални благодарности на колегите: Vanko77, integrale45, VBI, Vankata_84, eic-idimitrov, SunShine, както и на всички останали
  22. На старата версия като си влезеш в профила имаше личен бележник (много полезно приложение) на новата версия има ли го (или просто не го намирам) ? Темите можеха да се оценяват (приложението със звездите)
  23. И при мен се проявява този проблем на моменти нямам идея дали бедата идва от KJ-stop (или заминал ламел на бензиновата помпа и като претръска да захапе на следващия ламел) или някоя друга дивотия. Ако е запушен катализатор или гърне, не би ли правила проблема и на газ.
  24. И мен ме гложди този въпрос дали ако сменя само уреда (километража от А6цата) и закача буксата дали ще работи и показва адекватно. :nixweiss:/>
×
×
  • Create New...