Jump to content

Audi MMI 2G 2012


Recommended Posts

  • 1 month later...

здравейте и от мен колеги,

от известно време имам проблем с навито!Бях свалил от предоставените торенти навигацията за 2012 и до преди месец работеше и бях много щастлив ,защото картата е наистина много добра.Но накрая спря и даде двд-грешка и от тогава освен оригиналното двд от 2004 друго не иска да завърти.презаписах ощте 10 шайби с Imgburn и Nero ,същто така пробвах и старият диск от 2011 ,но все удрям на камък.

Някой има ли идеа къде да търся проблема???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай с друго ДВД - Sony, Verbatim; имидж на най-ниска скорост правиш нали? Попитай и Verter къде си беше почистил четеца - може това да е проблема.

Редактирано от MSM
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси,за бързия отговор ,но изхабих вече 10xSony и 2xVerbatim на първа и втора и четварта скорост,а оригиналният диск тръгва от раз.Дали наистина е от четеца или трябва да се промени нещо с VAG-COM?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

a да не би да трябва да се качи първо картата за 2007 и тогава за 2012 защтото тука сега чета в мотор-толк че стъпката на ъпдейта на софт-а е много голяма и трябва да се мине през 2007?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да ,но после спря и аз тогава пробвах с другите копия които имах и накрая вкарах оригинала ,и тръгна.Обаче сега се е ъпдейтнала на 2004.пробвах вчера и с версията за 2010 която в4ера свалих и нищто.Стои на 0% около 2-3 мин и накрая изписва ,че плеъра не реагира и ми дава RESTART

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може ли линка към мотор толк? Да не би да говорят за ММИ ъпдейт където наистина се минава през междинен софт ако е с най-първия, но за навигацията...не ми се вярва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

той пича там е купил всички междинни версии, а другите след това му казват, че от 2004 са минали без проблем на 2011.

А ти междувременно случайно да си ъпдейтвал ММИ до 5570 защото това е направил човека там и после се е опитал да ъпгрейдне навито от 2004 до 2012 и не е станало? Ако не си ъпдейтвал ММИ, просто не виждам причина да не стане директно на нави 2011. Аз като си ъпдейтвах навито бях на 2006 и със стара ММИ версия и сложих 2010 без проблем, после и 2011 се зареди без проблем и вече 7 месеца диска няма проблеми.

Но каквото и да говорим накрая вероятно ще излезе зацапан четец.

п.п. Защо не направиш и един профилактичен рестарт на ММИ с трите бутона.

Редактирано от MSM
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да,направих ъпдейт от 5150 до 5570 точно междувременно както казваш.И сега какво пак трябва да я върна обратно на 2.1.2.0 ?Проблема е че незнам как .А профилактичен рестарт правих вече няколко пъти.Ще пробвам и със четеца ,но това ще стане другият месец.Но благодаря за полезната информация.Исках да разбера мнението на повече хора,защтото питах насам/натам и чувам разни неща за някакви матрични записи които прави производителят и че с една дума ние няма как да ги направим на първа скорост и т.н.Но ще пробвам другият месец да изчистя четеца и ще пиша.То дотогава сигурно ще излезе за 2013.Супер сте MSM и SKY.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересен казус се е получил. Целия проблем явно е в това, че с 5570 ъпдейта за ММИ практически се променя коренно фърмуера на навито по начин че да визуализира 3D картите. Оттук връщането на нави 2004 е ОК, но дефакто така то се е даунгрейднало според мен в рамките на по нов ММИ софт.

Аз бих пробвал така, но всичко крие малък или голям риск за скапване на нещо, така че всеки го прави на своя отговорност:

1.Бих проверил с диск 3 на 5570 (мисля с него се ъпдейтваше навито на 5570) дали иска ъпдейт на навито отново. Имаше един момент в менюто там преди същинския ъпдейт, който казваше какво от модулите е за ъпдейт и сътветно да избереш дали да продължиш или да откажеш. И евентуално ъпдейт отново заедно с нави 2012. Ако не стане,

2.Бих пробвал с поетапно ъпдейтване на навигацията по години на издаване - 2005, 2006, 2007 и тн. до последната. (просто е трудно да се намерят всички версииза това е като втори вариант)

3. Варианта да връщаш ММИ до предходна версия само за да ъпдейтнеш навито и после пак ъпдейт до 5570 е мнооого рисков за модулите и може да ти излезне солено накрая - дано не се окаже единствен вариант.

4. Профилактика четец - тя може да се направи когато и да е, преди или след.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Младежи, успях!!!

Значи точно това се е получило при мен -след като съм върнал навито на 2004 и съм ъпдейтнал ММИ-то после директен ъпдейт на 2012 не става (поне при мен така се получи) .Понеже не можах да намеря 2007 и 2008 ,свалих 2009.сложих първо 2009 -веднага зареди и после сложих 2012-замисли се около 30 сек. и тръгна.Не можах да повярвам! сега имам около 10 резервни двд-та за 2012.да видим докога ще работи.А плеъра ще го почистя също.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Понеже съм нов в това бих искал да попитам дали ще стане тази версия за едно А8 2009, а това е информацията от навигацията:

SW: D3-HU 51.4.0 0731

HW: D3-HU 6300D2.0

FC SW:06231AFC6AB320050

FC PS: 0050 FC HW: H01

Благодаря ви предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ти е версията на ММИ - 51.4.0. На навигацията се проверява от бутона NAV.

Не мисля, че има проблем да ъпдейтнеш и двете до последните им версии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дайте я тази нова версия моля.

При мен имаше подобен проблем с навигацията, работеше малко и после забиваше. Това започна след смяна на един от дисковете.

Търпях я така, загубих се 2-3 пъти по съседните държави и накрая ми писна, направих си диск с четка и го въртях доста. Също така поразместих по-стари версии, ъпдейтваше се безразборно (не помня кое след кое), първо се омая тотално, после се оправи напълно :-) И оттогава насам работи чудесно, понякога по 10-12 часа не е изключвана и не е запецвала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...