Jump to content

Радар детектори Beltronics и Valentine 1


Recommended Posts

Харесал съм си това чудо Белтроникс RX65, предполагам става за България, но не съм съвсем сигурен.

И дали може да се намери нещо по-добро за тези пари?

Редактирано от nmm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 182
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ами колега не разбирам твърде от това но на мен този : http://www.radar-express.com/view_product.php?pid=44

ми върши прекрасна работа...със сигурност има по-добри и с повече глезотии... но аз съм доволен...достатъчно е да ми "изписука" че има радар :))))) Поздрави от Търново :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ух, изтръпнах! Докато зареждах линка ти си мечтаех да видя някоя Cobra :hilezh:

Имам трима приятели с Beltronics STI и те работят безупречно и тук в БГ. Изключва им се само една честота, която в момента не съм напълно сигурен коя беше точно и от там насетне си ти.

Ако можеш свери им техническите характеристики и предполагам лесно ще разбереш дали става или не.

Предполагам вече знаеш, че по-добро от STI гарантирано няма, но и цената му също е прекрасна.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Rx65, не върши работа в Европа. Трябва да търсиш Rx65e, нямат нищо общо освен външния вид двата модела. Доста хора има изгоряли с купени по-евтини от УСА радарчета от този модел. Иначе е много добър радар, особено за БГ, където нямат най-новите радари с много слаба мощност все още. Има и по-нови и скъпи, но лично аз, ако бях в БГ, щях да заложа точно на този модел. Както си питал, за тия пари, по-добро няма реално. Това с разликата за уса и европа, е има и при други модели.

Ето и линк, че очаквам как ще има хора, които ще ти кажат, че не е така!

http://www.beltronicsstore.co.uk/?gclid=CP2p8a-2rK4CFe4htAodYkoqRw

Редактирано от toro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Rx65, не върши работа в Европа. Трябва да търсиш Rx65e, нямат нищо общо освен външния вид двата модела.

И аз имам такива подозрения. Писах мейл на Белтроникс, дали мога да си взема от тях направо за Европа, щото 300 паунда не ми се дават. В Щатите е 300 долара.

Доскоро бях с някакъв евтин whistler и пак вършеше работа, но ми се иска нещо по-така и да не е хиляда лева :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От Белтроникс казаха, че моделът за САЩ не става за Европа, сега чакам да видя едни холандци каква цена ще обадят. И се замислям за Valentine 1.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тука гледам вече по 465$ го харчат http://www.ebay.co.uk/itm/VALENTINE-One-1-V1-POP-2-Radar-Detector-v3-892-NEW-/220928797994?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item337061ed2a#ht_2214wt_1396

Мислех си че беше над 600$ - да не е поевтинял?

Редактирано от nmm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Валентин 1 е много добре, ама и цената расте. А тия от УСА, стават, ако имаш по кой да се пратят. Иначе ддс, акцизи и т.н. и става се едно и също.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

V1 в момента е $399. Излиза ми 700лв с всичко до София. В Европа искат 600+ лв за този от заглавието на темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

V1 e един от най-чувствителните детектори на пазара. Доста по-чувствителен е от rx65e, реално перфектна работа ще ти вършат и двата и вече е въпрос на избор, кой да избереш. Може би, ако разликата е само 100лв, бих предпочел валентин 1. Не знам обаче, дали има модел за Европа на валенти 1, проучи добре!!

Цялата работа е в чувствителността и във фалшивите аларми на детекторите. Болшинството имат всички бандове, но болшинството не вършат работа в Европа, а и вече в БГ където има камери с много намалена мощност. Освен това си пищат за щяло и нещяло. Писал съм преди как съм пробвал в Испания и други държави наоколо един кобра от най-скъпите с 7 банд, лазер и т.н. и един uniden, които работеха много добре в БГ. Тук мълчат на 100%, дори когато минавам пред стационарни радари, само тук там фалшиви аларми. Колкото по-скъп и хубав е един радар, толкова по-рано хваща радарите и никога или почти никога няма фалшиви аларми. Моя за 3 месеца е пипнал само един път за 1 сек на фалшиво, при ежедневно каране. Отделно има функция да се маркира фалшива аларма и да не се обажда повече на същото място, но не съм е ползвал до сега.. Всичко друго е било 100%. Направо се чудя колко от далеч ги лови, дори насочените по посока на движението, които са най-трудни.

StiR plus, са стационарни и затова не го купих, не може да се мести от една кола на друга, иначе са номер 1 за мен като цяло, естествено и от най-скъпите, но това, че е фиксиран е голям минус. Бeltronics 975(E75), Е-то означава Европа!) е от по-евтините фиксирани, ако караш само една кола и искаш фиксиран радар може да видиш и този модел. Вече другите са още по-скъпи като Escort QI45, X50 и 9500ix, този последния е моя. Хем е мобилен, хем лови зверски както казах, реално най-добрия мобилен за момента, но цената му е друга...Преди да го купя, гледах и четох много, чудех се между RX65E, след това гледах bell 975(Е75) направени като портативни, тук ги продават в един форум така, ето как са ги направили.

73200033551163447132981493928V1V0qBr67tZcQvYi5X.JPG

Вече бях решил и уговорил 975-цата и накрая реших, да дам малко повече, но да взема най-доброто реално, без да броя някои по-добри фиксирани модели, като сти и пр. и взех 9500ix, такъв кеф няма, няма да се ядосваш да пищи за нищо и т.н. Пак казвам, ако не ти се дават толкова пари взимай RX656E, идеален ще ти е. Това е най-евтиното решение от хубавите радари.

Редактирано от toro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи да ви обясня за какво ми трябва - каране само в България и само извънградско. Камерите ги знам къде са, понеже често пътувам, затова не ми трябва да има ГПС... Трябва ми максимална чувствителност, извънградско няма много източници за false alarm и разни филтри не ми трябват. За Европа ползвам гармин със спийд камерите, защото детекторите са забранени (моя whistler ми го взеха в Италия).

На сайта на V1 пише, че може много лесно да се препрограмира за Европа. Писах им мейл, да видим дали ще отговорят. Доколкото знам, V1 e най-чувствителния уред. Също доколкото знам, повечето сайтове за радар детектори са яко пристрастни, защото V1 се продава само от производителя и няма хляб да го рекламираш.

Това RX65 за Европа ми излиза над 600лв, тия холандците ми казаха 400 евра, в ибей го има за 300 евро. При 700лв за V1, май няма какво да му мисля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А тия от УСА, стават, ако имаш по кой да се пратят. Иначе ддс, акцизи и т.н. и става се едно и също.

Аз детектори поръчвам от ebay от US до UK. Хората като видят, че е за Eвропа, слагат цени от сорта на $15 на пакета, за да не те изгърбят с мита и т.н. После от UK до България си го шипвам с фирма за 2.20лв. Малко се усложнява схемата и чакането може да стане и месец, но цената си струва, според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си 100% сигурен, че ще се оправиш с V1 и репрограмирането му, взимай него. Ако имаш и най-малкото съмнение, не се занимавай, че много ще те е яд после, ако има проблеми...Да V1 е много чувствителен, но реално няма да усетиш разлика в БГ, спрямо RX65E. Ако реално не ти трябва за извън БГ, по-добре RX65E, просто няма смисъл от другия, където имаш да правиш репрограмиране и не е сигурен крайният резултат..Все едно да си имал кола 100 коня и да се чудиш дали да вземеш 400 или 500 коня, ама да трябва да е караш в БГ. Къде го има в ebay за 300е, rx65E ли е?

Аз детектори поръчвам от ebay от US до UK. Хората като видят, че е за Eвропа, слагат цени от сорта на $15 на пакета, за да не те изгърбят с мита и т.н. После от UK до България си го шипвам с фирма за 2.20лв. Малко се усложнява схемата и чакането може да стане и месец, но цената си струва, според мен.

Тоя филм е ясен, ама за скъпи неща си е рисков!! Ако ти се загуби пратката, а това се случва, нали знаеш, как пиеш една вода, понеже е застрахована за 15 долара..Всеки си преценява за риска, но иначе да, така става. Голяма част от хубавите детектори от УСА не стават за Европа, това че е хващало нещо в БГ, не значи, че е работил както трябва, се едно е работел на 20% от възможностите си.

Редактирано от toro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голяма част от хубавите детектори от УСА не стават за Европа, това че е хващало нещо в БГ, не значи, че е работил както трябва, се едно е работел на 20% от възможностите си.

Можеш ли да обясниш по-подробно идеята тук, щото няколко мои приятели, аз и баща ми караме с детектори от US и сме доста доволни. Не са от най-скъпите от сорта на STI или V1, но са от скъпите модели на Whistler. Каква е разликата между Х/К/Ка бандовете в US и Европа?

:bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно разликите, по нагоре има линкове и обяснения на производителите, също така и колегата, който търси е видял тази разлика и са му отговорили кое и как се репрограмира и дали става изобщо в зависимост от даден модел и марка. Лично не мога да кажа защо точно е така, а и не съм се итересувал, но съм виждал много случай, на купени радари от УСА, които се държат във вкъщи, понеже не вършат работа. Лично съм виждал как работи rx65 и rx65е в Европа. Този, който е за УСА е мълчалив като кобрите, които съм пробвал, а другия е перфектен. Има разлики в самите честоти, Ка има поне 4-5 диапазона, които може да варират в УСА и Европа явно, същото е при другите бандове, но това е мое виждане, факт е, че поне при скъпите модели, един детектор от уса не винаги работи в Европа и това се вижда и пише навсякъде. Затова има модели, които започват или завършват на Е-Европа Иначе за по-евтините модели не говоря, там може да няма разлика, понеже така и така почти нищо не правят. То и кобра има всички бандове, ама нищо не става...До сега в Бг почти всички детектори вършеха перфектна работа, но малко по малко се променят нещата.

Редактирано от toro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То има един форум за детектори, там е описано по-подробно, но общо взето честотите не съвпадат... т.е. то ще работи, ама за България по-добре един за 100лв за нашите честоти, отколкото един за хиляда долара за американските.

Е тези го продават и в ибей, уж за Европа: http://www.best-detector.com/bel-rx65-p-60.html

А ето какво получих от Белтроникс(те са една фирма с Ескорт). И като се свързах с европейския дистрибутор, ми казаха 400 евра.

--

Hello,

Our detectors sold in North America do not monitor the police frequencies used in other countries, and therefore can not guarantee our detectors will protect you from all of your local radar threats.

You can also contact our international distributors. You can find listings for them here: http://www.escortradar.com/dealer-locator.php#international.

Thank you for your interest in Escort, Inc.

--

Редактирано от msi200
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видях е страницата, но нещо не ми вдъхва доверие. Ето как трябва да изглежда кутията на истинския rx65e,дори да не гледаме снимки, никъде не пише, че е E.. Потърси на другаде, ако можеш.

http://www.euroradares.com/data/productos/rx65-er-f.jpg

http://www.euroradares.com/b2c/index.php?page=pp_producto.php&md=0&ref=RX65

Питай ги за пращане или търси на другаде

Цената му е нещо ниска и мисля, че това е нормалния rx65. Разликата е единствено в кутията, вече когато се пусне, може да се разбере какъв е, понеже го изписва на екрана в началото за момент. Внимавай, има много магазини, които продават модела за УСА..

Редактирано от toro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече съм на вълна v1. Този на линка долу е 460 долара, но има екстри към него. На сайта на v1 e 400 долара, без екстри. Писах и на двете места и чакам отговор. Т'ва RX65 е прекалено скъпо.

http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=390379067975

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доставката от САЩ не ми е проблем, за 2 седмици е тук. Митата и ддс-тата - също. От valentine 1 ми писаха, че v1 ще работи с максималните си възможности в Европа, само трябвало да се пусне Euro Mode, което става лесно. Освен това софтуера можел да се ъпгрейдва, което е супер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове...що се излагате не мога да разбера...честотите не съвпадали, модели за Европа, модели за УСА...маркетинг и реклама /или прах в очите/. Честотите и тук и зад океана са едни и същи и са ясно дефинирани /Х,К,Ка/....тва е положението. И само да ви светна....тия последните мобилни системи за в колите, дето плашат народа с тях....та те са с АМЕРИКАНСКИ РАДАР /MPH BEE III/ в тях работещ на Ка честота :)

PS: Аз и други колеги от форума караме с радар-детектори поръчани от Щатите поради "приятните" цени в Европа и частност у нас /това може и да е обяснението за евро-моделите/....проблеми със засичането няма никакви.

Х band : 8–12 GHz

K band : 18-24 Ghz

Ka band : 24–40 GHz

Те тва е....радар-детектора или засича някоя честота или не. А тва от по-горе дето са му отгорорили на колегата е просто ебаси хилежа:

Hello, Our detectors sold in North America do not monitor the police frequencies used in other countries, :hilezh: :hilezh: :hilezh:

Мда....ако в другите страни ползват някви други честоти различни от тези по-горе....някви лъчи от космоса предполагам :)

И да преговорим пак...у нас се ползват 3 радара:

ТР4-D : Х band - 10.525GHz

Статична камера Сименс Sitraffic ERS 400 : K band - 24.125GHz

RADAR AUTOVISION DIGITAL MPH-BEE ІІІ : Ka band - 33.8Ghz

Тоз последния е хамерикански /радара/...та така.

Единствената разлика за която се сещам е, че X band-а у Щатите вече почти не се ползва, освен по автоматичните врати на моловете и бензиностанциите и съответно производителите не му обръщат особено внимание вече.....наблягат най-вече на Ка, което ако тая мобилна система все пак се разработи и у нас е само +

Редактирано от Neotrace
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си признавам че не разбирам от антирадари и не ми се занимава да чета много, но с две думи V1 ще ми свърши работа, нали?

И защо има Euro mode и какво прави този mode?

---

Dear Sir:

Thanks for your email.

The V1 does have Euro Mode, which you can activate. You can also turn on Ku band.

Go to:

www.valentine1.com/lab/MikesLabRpt3.asp

and read the section on Euro Mode.

---

Редактирано от msi200
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам snooper 3zero.

Имам 2 такива, единият съм си го разглобил и е направен за вграждане, а другия го местя по колите като ги сменям.

Има гпс и се ъпдейтва лесно, фиксираните камери ги има до една.

Напоследък се появява проблем със датчиците за мъртвите зони на автомобилите които изпреварвам ..... голям стрес е направо полудява когато задмина някоя с включена такава система ....

Иначе лови всичко!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето как трябва да изглежда кутията на истинския rx65e...

Не знам, ама тва "Tuned Exclusively For The European Union" ми звучи малко като взето от реклама на WS Телешопа... :D Не бих се учудил US компаниите, наясно с цените на детекторите от тая страна на океана, да продават "exclusive" версии на своите детектори, които се различават единствено по опаковките. И цената де. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...