Jump to content

Дилема - лаптоп


Recommended Posts

Попаднах на ей този елземпляр Dell XPS 1730. Ето и линка към магазина:

http://smbtech-bg.com/dell-outlet-stock/18-laptop-dell-xps-1730-sli-za-igri.html

Reference - refurbished, а пък по-горе never used.

Обадих се и не могат да ми дадат информация кога е напуснал родното място, :hilezh:

и им казвам е ще му пуснеме hdtune и ще видиме смарта на харда, обаче пича каза че бил изпратен от Dell

без хард(така им ги изпращали refurbished дето са). Батерията не знам в какво състояние е.

Много ме радва обаче ме е страх да не си вкарам таралеж в гащите.

 

Минимални изисквания:

3GHz - Processor

4GB - RAM

VGA - да не е вградена

Monitor - 15 +

Battery - 8-9Cell

 

Какво да правя колеги?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

Бих искал да те информирам за това че продуктите със статус "refurbished" са продукти за които производителя не дава допълнително гаранция  т.е. пристигат без гаранция защото просто са били подменени поради някаква причина. Няма нищо странно в това, че машината не е използвана и по всяка вероятност причината за това е била фабричен дефект на твърдият диск. Затова PC-то е доста по евтино но е без гаранция. Това съвсем не означава, че не работи или има някакъв проблем. То със сигурност е тествано от производителя и е върнато със този статус. С други думи ако му сложиш един диск и ти е на късмет не би следвало да имаш никакви грижи. Това се практикува вече почти от всички производители на техника. HP, DELL, ASUS, TOSHIBA, GE и т.н. Надявам се тази информация да ти е полезна за взимане на решение. Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично за мен понятието “геймърски” лаптоп е безсмислица, но това си е твое решение...

 

За refurbished -- това си е стандартна практика по белия свят. Всяка стока, върната по някаква причина, после се продава като refurbished (или factory reconditioned, но не съм се интересувал каква е разликата). Не е задължително причината за връщане да е техническа, т.е. да е имало проблем с техниката -- повечето магазини за техника в САЩ (за други страни нямам инфо), имат политика "xx day money back guarantee", т.е. връщаш си стоката без да си длъжен да се обясняваш защо. Лично бях свидетел преди години на една патка, която връщаше 8-ия си Мак, защото не ? харесвал цвета (бях на опашката зад нея в магазина) -- уважиха ? претенцията. Аз си купих refurbished Sony Vaio лаптоп преди 12 години -- все още работи, макар отдавна да е морално остарял...

 

В твоя случай -- ако си търсиш точно такава машина, цената ми се вижда разумна. Все пак има и гаранция. Проучи обаче към кого е гаранцията -- към Дел директно или към фирмата, от която го купуваш (във втория случай си прецени доколко те ти се струват надеждни). Имаше май и изискване за гаранция минимум две години към физически лица (по закон), но не знам дали ваши за стоки втора ръка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Аз си взех HP Probook 4540s за 850лв с Radeon 7650 1гб ддр3, произведен февруари 2013. Изработката е приятна, 4гб памет, 500гб хдд, Intel  I3 I3110  с подарък чанта. Монитора не е кой знае какво но иначе фърчи.

 

3Dmark test със стоковите драйвери. 64бит Уин7, с последните драйвъри от Радеон се вдига резултата на 600+ точки но се загубва слийп функцията. Ъъъ, идва с Убунту 11 което не се оправя много добре.

Редактирано от grizzly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...