Jump to content

Бутон за включване на подгрева В6


Audi A4 Avant

Recommended Posts

Колеги, искам да питам след като включите копчето за подгрева на задното стъкло и страничните огледала, след колко време горе-долу ви изключва автоматично. И имат ли значение атмосферните условия за тази функция. Например ако вали сняг или дъжд пак ли изключва по едно и също време. И още нещо, как се справяте със замръзването на вратите на колите си!? По- точно питам за притежателите на В6 Авант, защото моето е такова. Много е дразнещ този проблем при този модел на ауди. Онзи ден като хвана студа и край, ни една врата не може да се отвори, дори не помръдва. Едва успях с наливане на вода в улеите да отворя шофьорската и направо отидох в един мол в подземния паркинг. След половин час колата се размръзна, забърсах всички врати и намазах с течен парафин гумените уплътнения. Тръгнах, спрях за половин час в Симеоново и след това задните пак не помръдваха! Карал съм и доста други коли, Шкода Фабия, Голфове 3-4-5, Рено Клио и при нито една от тях го нямаше този проблем. При вас как е положението, замръзват ли ви вратите, споделете мнения как да се справим с този гаден проблем. Според мен проблема не е в уплътненията, а в замръзването на праговете на вратите, където се събира вода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вратите ми замръзват но поносимо,в смисъл отварят се с не голямо усилие.А за подгрева изключва различно,според външната температура.Нямам гараж!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с авант и досега не ми е замръзвала врата.. 

Редактирано от Stanley_S
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен независимо колко големи студове са, предните врати никога не замръзват, задните винаги замръзват. Никакви уплътнения не са мазани. При мен е чуденка защо само отзад така става

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за отговорите колеги, но нека да уточня кога ми замръзват вратите и то най вече задните, както при колегата Volodka. Това се случва когато например вали дъжд и по някое време го обърне на сняг и температурите рязко се понижат. Втория вариант е когато по колата има сняг (лед) и карам и например паркирам в някой подземен паркинг за известно време. Съответно всичко се разтапя и се оттича по улеите на автомобила. И при двата варианта замръзването не става по време на движение, а когато е паркиран автомобила навън са няколко часа или цяла вечер. Това което ми прави впечатление е, че в долната част на вратите по праговете се събира вода и там замръзват, а не толкоз уплътненията. Нямам идея какво е спасението за този проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то зависи и къде си държите колата, ако е някъде където се оправят ветровете, замръзва повече.

 

аз си мажех моитео уплътнения с течен парафин и не са ми замръзвали

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги! При мен А4/В6 е четвъртия личен автомобил а служебните са безброй! Преди това карах 80/В4! Това са двете коли с             НАЙ-НЕЗАМРЪЗВАЩИ врати! Това май е единствената марка автомобили с така добре прилепващ вънщен ръб на вратите към покрива! Да подчертая, че гараж не съм имал никога! Мисълта ми е да не си намразвате хубавите коли! ТЕ НАИСТИНА СА МНОГО ХУБАВИ! А иначе в дъжда при минусови темпераури - няма как! Просто леда прави външна обвивка! Все пак силиконов спрей, течен парафин или глицерин няма да им навреди! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...