Jump to content

Pafel

Members
  • Мнения

    163
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Pafel

  1. Май доста съм позакаснял, но се опитвам да бъде полезен! Освен, че кутиите не са еднакви на едни и същи двигатели (макар, че пасват) има разлика и в привода от скоростния лост! За целта е трябвало да си вземеш и целия скоростен лост, щанги и шарнир от колата от която си свалил и кутията!
  2. Е, тази която си бях харесал в MОBILE - то.... я изпуснах! Ако този, който си е купил кафявата с махагона от EM AUTO в София се включи във форума и прочете това: Поздравявам го от все сърце! Да му е честита! Влюбих се в нея, а не намирам друга с махагон! Ще се радвам и да сподели впечатления, от конкретната красавица! Може и на лично! Още веднъж: ЧЕСТИТО НА ПЕЧАЛИВШИТЕ!
  3. На мен пък, задницата ми е любима! Лично мнение, разбира се! Все още се колебая за една в MOBILE -то, но след тези коментари, ще помисля още малко! Ще продължа да следа мненията на колегите!
  4. Pafel

    ПОДАРЯВАМ

    Може ли и аз да се кандидатирам за капака ! Ако ме уцели жребия, бих почерпил даже!
  5. Здравей колега! Видях, че си ползвал LED лампи на някои светлини! Въпроса ми е ползвал ли си на късите, имало ли е проблеми, какви лампи си ползвал и слагал ли си залъгалки, за да не дава грешка зи изгоряля крушка!

  6. Здравейте колеги! Да не отварям нова тема ще попитам тук: LED ЛАМПИ(КРУШКИ) за къси(дълги), но за В6! Някой слагал ли е? Има ли възможност и изобщо вариант без залъгалки? Питам, тъй като в магазина ми казаха, че модела (В6) бил много проблемен в това отношение и или не палели, или горели защото нямало добро охлаждане, или давали грешка! Благодаря предварително на споделилите опит и знания!
  7. Да! 0876 556 155! Кажи му, че Павката те праща! Ще се разберете, може и той да дойде при теб!
  8. редлагам ти да пробваш две други неща преди отстраняването на катализатора: Едното е добавките BARDAHL - http://www.bardahl.bg/bg/products/a/4574/4584/p:2 , или това: http://www.dunevmotorsport-r21.com/carbon-clean/! С добавките нещата коренно се променят, а съвсем скоро пробвах и водородното почистване и съм още по-доволен! Предложението от мен, решението е твое! Не разбрах от кой град си, за да ти предложа контакт!
  9. Здрасти колега! И аз пак ще се включа в темата. Хората се делят на две:едните карат без да погледнат под капака, а другите гледат под капака без да са карали! Тези вторите също се делят на две: едните разглабят да видят защо не върви, а другите - ЗА ДА ВИДЯТ ЗАЩО ВЪРВИ! Отоговорих ти първи, потвърдиха го и други хора: всички турбо двигатели имат масло ТАМ! Колкото и да покараш, както и да покараш, масло все ще има! Колкото и леко да я караш, колкото и да я надуеш след това - маслото горе няма да се качи и хидравличен(маслеен) удар в цилиндъра няма да направи! ОБЕЩАВАМ ТИ! карай си количката и не се опитвай зорлем "здрав човек, болен да го изкараш"! Хубава нафта, качествено масло, редовна смяна на филтрите, разумно каране по пътищата и ЖИВ И ЗДРАВ, много километри да я караш!
  10. Pafel

    Ауди А4 б6

    Колега, извинявай, не искам да звуча грубо, но ако някой от тук познае какъв ти е проблема, или е род на баба Ванга или трябва да играе тото и ще спечели !Освен да се чуе, трябва да се види на живо и да се пипне тук-там. Мини през някой сервиз, ако майстора не е съвсем за'лупен, ще може да ти каже! УСПЕХ!
  11. Pafel

    Жабка на А4 Б6

    Колкото повече ги лепиш, толкова повече се трошат! Аз моите си ги правих два пъти и на третия си купих нов капак за жабката! Вярно - 300лв, но имаш нова и здрава жабка! Оставяш я без амортесьор и си ОК!
  12. Какво значи "оригинален термостат"? В кой завод на АУДИ се произвеждат термостати? Това, че е в кутийка на която има реклама на АУДИ или на самия термостат има щемпъл на АУДИ, значи ли че е произведен в Инголщат? Разбира се, че НЕ! Практиката знае много случаи, в които едни и същи части се намират на МНОООГО различни цени, особено ако са "оригинални"! Да не говорим за КАЛПАВ(неработещ) термостат за 75 лв и "оригинален" БЕРУ за 15 лв!
  13. Погледни първо за прекъснати кабели в маншона с кабелите между пантите на съответната врата В случая - лявата!
  14. Pafel

    Климатика не работи

    Проблем, срещан вече не един и два пъти! Не си първия, на когото капачката на съдинителя пада, вклячително и при мен! Капчката се продава като резервна част, но все пак трябва кадърен майстор да каже дали наистина е блокирал или не и дали капачката се е откъснала заради блокировката или е разхлабена! При мен се беше развило болтчето и кората под двигателя беше свършила най-полезната работа, като беше задържала и болтчето и капачката! Други колеги обаче нямаха този късмет и си купиха нова капачка! Ние сме с друг двигател и предполагам друг компресор, който е пред ътника а не пред водача, какато струва ми се разбрах е при теб!
  15. В студения охлюв на турбото на всички автомобили има масло! Не се притиснявай! Вентилацията на картера, за която ти си споменал, изпуска маслени пари, които се отвеждат точно преди студения охлюв на турбото! Ако си спомняш от училище, всички пари, при определенли условия кондензират и се получава съответната течност в случая двигателното масло! За това там винаги има масло! Ако си свалиш интеркулъра и там ще имаш масло! Ако някой ти каже, че неговата няма - или те габатка или му е запушена вентилацията!
  16. Pafel

    ауди а4 б6 авант?

    Откачи акумулатора преди да ръчкаш и няма да имаш проблеми ! Стига да не изръчкаш някой кабел с отверките
  17. Черния пушек по принцип означава неизгоряла(овъглена) нафта! Най-вероято от неправилно работеща дюза. Неправилно означава, че "пикае", а не пулверизира нафтата! Възожно е и да е от неправилна центровка, но тогава ще има и проблем във вървенето и ще пуши постоянно, а не само при паленето! В масовия случай проблема с пушека е от дюзите!
  18. Pafel

    Трудно палене AVF

    Градски, бъркаш! Имат подкачваща помпа, само че не се включва всеки път с първия контакт. И да не е куатро, пак има помпа!
  19. Pafel

    Стойка за телефон

    Със сигурност се маха, но задължително си личи!
  20. Не че ще помогна на колегата, но са счупени механизмите за отключване! Когато търсих моята каляска, попаднах на една такава! Уникално изпълнение беше, но ... поизтъркана и доста омурдарена! Разглабяне, ремонт или други седалки!
  21. Pafel

    1.9 TDI 131kc теч на масло

    Защо отхвърляте теч от главата! Напълно възможно е да има пропуск на масло от гарнитурата, без да изпуска компресия и да нарушава равномерната работа на мотора! Възможен е и теч на антифриз, без масло и без компресия! Трябва почистване, ако трябва и демонтаж на детайли за по-добра видимост, но трябва внимателно да се гледа и установи точно проблема! Точна диагноза от форума няма да може да се даде!
  22. Pafel

    Масло 10w60 за 1,8t с чип

    "...нямат проблеми през зимата" ?!?! Надявам се под проблеми не разбираш да не иска да пали или да върви! Проблема е в триенето при ниските температури, което ти ще усетиш, но по-късно!
  23. Споко колега! И аз съм с LED и при мен "пищи", чак когато изгорят и двете! На едната не дава индикация за изгоряла кушка! Нещо повече! И при обикновени сулфидни крушки дава индикация, чак когато изгори и втората! Незнам дали нарочно така е програмирана или е заради ниската консумация! Така че погледни първо крушките, а после рови кабелите! При мен едната LED изгоря на третия ден, така че ...........
  24. Pafel

    изгуби топъл старт

    Не ми се е случвало, но тук прочетох за фаровете! Опитай топъл старт с включен ключ за фаровете! Подчертавам ОТ КЛЮЧА, а не автоматично включени светлини! Може да ти се струва нелогично, но имаше отзиви от трима колеги за този проблем! НАСЛУКА и сподели какъв е резултата!
×
×
  • Create New...