Jump to content

Тапициране на таван с изкуственна кожа


Edi Mladenov

Recommended Posts

Колеги някой тапицирал ли си е таван с изкуствена кожа , моля за препоръки съвети и насоки към лепило и техники :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лепилото е хелметекс,или подобно,аз бях взел голяма консерва за тавана на А6,но като цяло си е зор работа,и е желателно да имаш помощник.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е лесно но не е и много трудно. Ако искаш да стане както трябва първо трябва да изчистиш перфектно мукавата. Аз го направих с водоструйката. Лъсва се перфектно но после трябва да го изчакаш да изсъхне добре. След това аз залепих една 5мм изолация. Не знам как се казва мека, сива продават я на руло. Излиза към 6лв за целия таван ако си комби. И чак тогава се лепи кожата. Не си взимай евтина кожа няма да стане както трябва. Хубавата кожа излиза към 40лв. за целия таван на а6 авант (комби). Ще ти трябват две кутии лепило. Аз използвах момент, същото е като хелметекса. Материалите ти за всичко излизат към 70лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много колеги ! Мокавата е свалена и идеално изчистена , не е прегъната и пречупена , колата е ауди 90 седан с шибидах . Купих си 5 метра на 1,40 ширина - ще тапицирам и корите на вратите , който са от новите на последната б4 , кожата е доста тънка като е гледам и е еластична , цената и е 16,50лв на линеен метър :) колега 

kapitango

 използвал си за подложка на тавана такава - подложка за ламиниран паркет , аз се чуда дали да нетърся дунапренена подложка щом ме съветвате че е пепоръчително да има нещо между мокавата и кожата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега правил съм около седем осем тавана с изкуствена кожа.Щом си го свалил и не си го начупил си минал най-трудното.После е малко по-пипкаво но не е страшно.Лепилото е прома или хелмитекс голяма разфасовка.Никога обаче не съм слагал подложка.Лепя директно,като кожата която ползвам е с нещо като бяла тъкана додложка на самата кожа.А и кожата от вън е много леко релефна.Най-важното е кожата да има еластичност.Винаги почвам от средата като навивам двата края на кожата като пергамен.И се почва.Мажеш около двойсе триесе сантиметра лепило,малко изчакване и с парца лнатискаш кожата ..Така леко,леко нещата се получават.Самата кожа позволява всички извивки около сениците и други много леко да се оберат.Само внимателно  да не се набръчка кожата от предозиране на лепилото.Това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подложка под винила на тавана изобщо не ти трябва.Има си такива заводски тавани и там винила е залепен направо върху кората без никакви дунапрени-явно има защо да е направено така/моят таван с винил след толкова години е като нов/

Редактирано от jordanik
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миналата година си тапицирах тавана.Лепилото се казва - безон кит за комби заминаха две кутии цената му е около 15лв.кутията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 weeks later...

Колега не виждам от къде си, ако случайно си от Варна мога да те опътя как да идеш до магазин за автотапицерии, лепила и т.н. Преди година и половина си взех от там материали, за да си претапицирам тавана. Тапицирах го с черен плат, не с кожа както ти искаш, помня, че в магазина имаше 2 вида лепила. Едното издържаше до 80 градуса, а другото по-скъпото до 100 или 120. Взех по-скъпото защото само от него имаше голяма разфасовка.. Смея да кажа, че съм много доволен.. от тогава до сега тава не е мръднал! 

032948211.jpg?r=0

Ул. Велико Христов 33(От катедралата към кръстовището на бившите дискотеки Версай/Верту, там наляво и след това първата в дясно) 

Редактирано от venkYYY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...