Jump to content

Audi a6 2,5 tdi 2001 tiptronic 180 ps


angelpeshev

Recommended Posts

Колеги,здравейте.Реших да минавам на друга марка преди карах БМВ,но реших да мина на Ауди.Избрах си горе посочения модел.Проблема е ,че се притеснявам единствено за тези типтроници ,чувал съм ,че правят проблеми.Моля всички които имат опит с тях да споделят.Избрах 180к.с двигателя защото разбрах ,че е най сигурен и няма да имам проблеми с него както при 150-то коня.Благодаря ви за отговорите предварително съм прочел отзиви във форума за тип троник и за 2.5 а6 .Но искам ,ако може да ми споделите мнения от личен опит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата ако ти хареса я купувай и не му мисли!Преди да я платиш я закачи при някой , който разбира от диагностика и така !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва хубаво да обърнеш внимание на мотора и скоростите. Карай при всякакви режими и виж как превключва автомата (плавно, без удари и т.н.), пробвай и типтроник режима. Слушай мотора за странни шумове или неравномерна работа. Отвори капачката на маслото и светни с фенерче вътре да видиш повърхността на гърбиците на вала- не трябва да има деруги!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повече трябва да те притеснява двигателя е не типтроника, макар и той да е с кекаФ торк конвертор....

Пълен мит е , че са разрешени проблемите с валовете  ако е така питам що търся за един приятел са такива за 163 кс версия  от тия оправените :unsure:

Старите са във веригите са около 200 и нещо лв бр за клиент така, че не е толко страшно ама струва ли си ?

Ауди  от това поколение с дизелов мотор е тояга най-голяма като изключим 1.9 което не е по темата.  Насочи се към бензинов агрегат с 4х4 и ще си горе- долу щастлив\ примерно 2.8 \ тва ТДи е си е жива съсипия да го караш върви по-малко харчи почти същото и се чупи ефектно :runningdog:

Редактирано от optimist
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно ми е същите ли са проблемите като на 150 коня мотора..Защото хора  които ремонтират такива казаха ,че 150 коня е голямо дърво а при 180 коня проблема бил в гнп и  турбина ,на тази която ще взимам са и сменени тези работи има и фактура.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Легендата твърди, че моторите започващи с B са хубавите и действително не са чак толкова  проблемни.... Само ,че да си купиш 2014 година дизелова кола с технология на 40 години :hilezh: че и специално за тоя мотор съчетано с проблеми от всякакво естество лично за мен не е смислено и мога да подкрепя със всякакви доводи но темата е предъФката 1000-дократно и нищо ново освен поумрели поизстинали душегуби не се променило...

Бих оправдал само покупката на олроуд и то паради липсата на адекватно предлагане на бензинови мотори на пазара и то пак като с замислиш само от фенщина иначе здравия разум крещи Неее :bia:

 

btw гърбиците на един от валовете на BDG -то поне на снимката изглеждаха с 1+ милиметър вкопани  270х км Швейцария 2004

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих оправдал само покупката на олроуд и то паради липсата на адекватно предлагане на бензинови мотори на пазара

И аз така разсъждавах, но пък засега съм повече от доволен - имам душегубче от почти две години. Също е вярно, че и моторите с "В" не са много по-здрави в газоразпределителния механизъм. Само дето подмяната е дори по скъпа, отколкото при "А"-тата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 питам що търся за един приятел са такива за 163 кс версия  от тия оправените :unsure:

 

Имам два броя от шофьорска страна. Аз пък питам като толкова се чупят тия валове що не мога от една година да продам двата за 150 лева  :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги взех я ,много съм доволен за сега,но имам питания.На дисплея на борда се появява само температурата навън ,как да вида разхода примерно.2000 година е колата .Не намирам копче за смяна на нещо по борда нито на лостчето на чистачките нито от другата страна има копче.. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно ли е, че има борд? (предполагам е фабричен при А6). Защото копчетата за него са на лостчето за чистачките (отстрани и отдолу).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На дисплея на борда се появява само температурата навън ,как да вида разхода примерно.2000 година е колата .

 

Ако ти е малък дисплея, нямаш такава екстра.. Пълна недомислица е тва нещо и моята е така.. Бъкана е с кви ли не екстри, ама чичо Ханс не е искал да доплати 200 евро за компютър  :wall:

 

1956716_545849492194773_1054137449_o.jpg

Редактирано от SCHwabata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата пита предно 180 ? Какво му е чудното. Аз и 300 да е е карам бавно и лежерна наслаждавам се просто на колата. За мен няма значение колко коня е.Момчета да ви питам 5в30 съм купил масло,добре ли е ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото ми е известно 180 коня версията се е предлагала само куатро, но може и да греша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...