Jump to content

Проблем с температурата на ауди а4 б5 1.9 110к.с


Miroslav M B

Recommended Posts

Здравейте колеги.имам проблем с температурата, колата си загрява нормално и после рязко ми пада стрелката най долу... пускам и канала на климатроника и там ми показва 30 градуса..... :(  ......след известно време стрелката ми се врашта на около 70 градуса.... общо взето прави каквото си иска,,, та въпроса ми е знаете ли от какво е и накаде да се насоча ( датчици , термостат, ??????????????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къв термостат, като ти казва от загряла кола и му пада стрелката на показанието 60, а на климатроника му показва 30. Тва е датчик, имах същия проблем с моя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колата си загрява нормално и после рязко ми пада стрелката най долу... пускам и канала на климатроника и там ми показва 30 градуса..... :(

 

...а като му пада срелката рязко надолу какво да му показва???

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Да ти кажа,аз имах същия  проблем, само ,че на мен ми грееше до 100-110-120 влиза в авариен после резко спада на 90 после на 30 като пусна канала на климатроника показва същото като на уреда, иначе маркучите не надуват нормално топли, антифриза спокоино си бъркам с пръст при положение,че уреда показва 110 С.Термостата си отваря и затваря и се почна датчици, перки, диагностики, преглед на ел. инсталация, и пак така докато не отказа оборотомера. Взех ново табло и като го закарах за смяна тоя каза,че моето е на лютеница, като смених таблото всичко е ок. незнам по кви пътища ведоми стана така,но е факт.Не пречи да погледнеш таблото, прегледаи всичко, но според мене тия резки качвания и спадания на стрелката не е нормално да е от термостата

Редактирано от M Petrow
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Привет колеги, аз имам същия проблем. смених термостат не се реши проблема, ако не е от термостата а според мен не е, провери на 51 канал (датчика на двигателя) какво показва климатроника ако ти държи 90' значи 99% датчик, на 49 канал(датчик за температура изведен към таблото) ти показва какво мери на таблото затова се мени постоянно. Най сигурно е да направиш една диагностика (10-20лв) и ти се казва къде е проблема. Има вероятност макар и малка да е проблем в самото табло, тези модели имат проблем с таблото. Цената на датчика е 80 лв в ауди. И така дерзай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...