borki4 Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Здравейте колеги! Реших да разкажа историята на моята кола. В семейството е от около 10 години (или малко повече). В момента е на 373 000км. Двигателя е 6А,137кс. Аз я карам от 3 години. Като я купи баща ми колата беше уфряна отзад след което един майстор я оправи,но като цяло геометрията на колата леко се изкриви и за жалост задницата й не е особено стабилна. Родителите ми я караха около 8 години след което си взеха друга кола,при което тази стана ненужна (още нямах книжка) и я оставиха на село. Баба ми я кара известно време,в резултат на което вратите и калниците от двете страни бяха няколко пъти пребоядисвани В един момент се реши,че не може да кара и колата остана на село без да се кара в продължение на около година и половина. Когато взех книжка започнах да я карам,но от дългото стоене маркуча на спирачките се спука и се ударих леко (за щастие бях в град и карах бавно). Счупи ми се решетката и левия фар.. Тъй като баща ми е доверчив човек беше се доверил на един Ямболски майстор,който очевидно не можеше да я оправя и двигателя беше станал "дроп".. Колата изобщо не вървеше,гаснеше,не държеше обороти.. Аз намерих добър майстор,който с течение на времето успя да изчисти почти всички проблеми по двигателя за около година.. Така.. Ето малко снимки преди колата да бъде "зарязана" на село :Съжалявам за качеството на тези снимки,но по това време нямах с какво по-добро да я снимам На последната снимка е в най-лошото си състояние..След като я взех малко й пооправих външния вид (пастиране,полиране,нови джанти,нов ауспух,че стария беше изгнил): С времето колата започна все повече да ми харесва и започнах да се интересувам от модела и марката като цяло. Почетох тук-там и открих,че карам сравнително рядка модификация на този модел-Sport Edition. При покупката на такъв модел може да се избира между този оригинален вид на колата и тунинг от фирмата Кamei.Реших,че с тези брони колата изглежда по-добре,при което веднага започнах да ги търся.И двете ги купих от колеги от Ауди форума. Предната беше от Смолян и беше в ужасно състояние. Задната беше почти перфектна (за 20 годишна броня) и беше от Габрово. Занесох го на моя човек (който ми оправя двигателя) и той ги сложи. След това колата отиде за боя,защото задната броня беше сива,а предната-червена.Задната врата беше одрана,предния капак и лайсната под фаровете бяха нафашени от камъчета и реших да пребоядисам и тях. Ето снимки непосредствено след боята:За жалост бояджийте се оказаха големи некадърници. Първото нещо,което се случи беше висването на двете брони. Предната висна по средата,а задната отстрани:Известно време спрях да правя модификации по колата,защото нямах нито пари нито време.. Отидох да уча в София.Един ден тръгнах да обръщам не видях един бордюр и строших бронята отдолу. Майтора ми я залепи и я пръсна със спрей.Тогава я и намести,при което спря да виси отпред,но висна отстрани (на снимката колата е и мръсна,но все пак бронята е доста зле) :Миналото лято (2013) получих за 2 поредни празника тонколони Alpine И ресиивър Alpine.Не можех да си ги монтирам сам и реших да ида при местен майстор.Държа ми колата в продъжение на 2 месеца (беше ми обещал да я направи за 3 дни)и ми взе 60 лв.Резултата беше покъртително грозен и освен това колоните не свиреха добре.Имам и клип как свирят,но не съм го качвал в youtube,при желание мога да го кача да го чуете Такаа.. Лизинга да колата на нашите свърши и се наложи да я прехвърлят на свое име,при което се наложи да отидат до Стара Загора да се сложи някакво устройство,което се изисквало от застрахователната фирма. Отидоха с моята и тяхната кола при някакъв препоръчан сервиз,който да им го сложи. Случайно от сервиза видели колата,състоянието на салона (по-конкретно вратите) и предложили на баща ми да го оправят.Той се съгласил,но се разбрали единствено за вратите. Отидохме с него да оставим колата и да уточним какво ще се прави по вратите. И така случайно взех че тапицирах целия салон Сложиха му частична изолация,купих си ел стъкла и огледала,които момчетата монтираха,задни кръгли говорители за кората Pioneer.Почти всички пластмаси в колата се боядисаха с пиано лак. Салона го тапицирах с изкуствена кожа и естествена алкантара. Седалките ми са Recaro. Ето резултата:Не след дълго си поръчах и табелката над жабката "Sport Edition". Чаках я почти 2 месеца,но си струваше.Ето за сравнение как изглежда средната конзола преди и сега:Преди около месец реших да тапицирам и скоростния лост с естествена надупчена кожа. Маншона стана добре,но топката не толкова.. :/На VAG събора си купих едни лепенки за задното стъкло:Харесаха ми как стоят и си поръчах още да си налепя.Хубавото е,че ако вземе да става цигания или ми омръзне мога веднага да ги махна без да има последствия/следи от тях.За сега това е което съм правил по колата Следват: джанти,климатик,ново по-ниско окачване,тапициране на волан и табло,нова боя,нови задни мигачи,фарове с лупи,карбонови капаци за страничните огледала,пълна изолация и още други неща,за които не се сещам в момента Link to comment Share on other sites More sharing options...
integrale45 Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Колата ти е страхотна,Боркич!Не съм чувал да има друга В3-ка 16V във форума или не се е коментирало.Виждам че си вложил доста труд и усилия във всичко,но единственото, което не ми харесва са тези лепенки по стъклото,на събора забелязах,че това е голяма мания при фолксваген. Link to comment Share on other sites More sharing options...
borki4 Posted June 15, 2014 Author Report Share Posted June 15, 2014 Благодаря! Има още 2-3 B3 16V във форума Поне за 1 знам със сигурност Иначе за лепенките - и аз съм скептично настроен. Харесва ми как придават някаква индивидуалност на колата. Ще чакам да ми омръзнат и ще ги махна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boney_M Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Браво колега, супер се е получило! Link to comment Share on other sites More sharing options...
borki4 Posted June 15, 2014 Author Report Share Posted June 15, 2014 Мерси колега! Да добавя: https://www.facebook.com/audi16v?ref=hlВ тази страница добавям сравнително често снимки на колата,на който му се гледат да я хареса ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da Nail Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Супер! Сигурен съм, че за скоростния лост ще измислиш нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
borki4 Posted June 15, 2014 Author Report Share Posted June 15, 2014 Има вариант да сложа още една плочица над тази или под тази да сложа някаква подложка,но тапицера ми каза,че точно така трябвало да бъде,защото иначе съм щял да я изкарвам като сменям скоростите Link to comment Share on other sites More sharing options...
yavor20v Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Браво, приятелче! Хубава и с изчистен вид ти е колицата, пожелавам ти да й се кефиш много! Link to comment Share on other sites More sharing options...
borki4 Posted June 15, 2014 Author Report Share Posted June 15, 2014 Мерси! Дано все по-хубава да става ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martineli Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 браво, харесва ми! имах преди години 80-ка с 1.8 мотор, но беше спорт едишън отвън и вътре, така дойде от немско - рекаро, трите уреда, алуминиевото крило, брони, джанти, по-ниски пружини, стоп цял черна хела, ауди спорт волан.... имаше само серво, шибедах и тонирани стъкла - нищо друго, дори централно нямаше )) Link to comment Share on other sites More sharing options...
borki4 Posted June 16, 2014 Author Report Share Posted June 16, 2014 Колега 1.8 90 коня ли ти беше мотора или 115? Че с едно момче спорим по този въпрос-той ми обяснява,че имал Sport Edition 1.8 115 коня Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martineli Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 JN беше мотора, па колко коня - ба ли го но вървеше прилично кочината! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pav3l Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 JN e 90 кончета, но вървяха доста прилично! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vankata_84 Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 Поздравления за чудесния автомобил!!! Много ми харесва! Имам една забележка...не е куатро Link to comment Share on other sites More sharing options...
borki4 Posted June 20, 2014 Author Report Share Posted June 20, 2014 Мерси колега! И на мен ми се иска да е куатро,ама ц :-D :-)Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pav3l Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 За съжаление на В3 е много по-трудно да се осъществи, спрямо В4... Link to comment Share on other sites More sharing options...
borki4 Posted June 20, 2014 Author Report Share Posted June 20, 2014 Да,обсъдихме го с колегите на една сбирка ;/ нищо! :-)Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
borki4 Posted June 28, 2014 Author Report Share Posted June 28, 2014 Днес ми дойдоха новите лепенки : Освен това измих двигателя отдолу. По-конкретно скоростната кутия-беше цялата в масло.. Сега ще я покарам и ще видя от къде идва теча. Link to comment Share on other sites More sharing options...
borki4 Posted July 10, 2014 Author Report Share Posted July 10, 2014 Теча е от кормилната рейка,в понеделник е на ремонт,а след това на миене на двигател Лявото ми ел. огледало беше развалено и си купих ново,но беше червено.В петък ще ходя при бояджия да я види и да ми каже цена за броня и двете огледала. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tonko2.0T Posted July 10, 2014 Report Share Posted July 10, 2014 Борка,къде ще боядисваш-Кукорево,Роза? Link to comment Share on other sites More sharing options...
borki4 Posted July 11, 2014 Author Report Share Posted July 11, 2014 Днес ще ходя допмомчето в началото на Кукорево да видя каква цена ще ми каже. Чух,че бил добър :-)Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tonko2.0T Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 Иван се казва-ще ти свърши работа човека. Link to comment Share on other sites More sharing options...
borki4 Posted July 11, 2014 Author Report Share Posted July 11, 2014 Да днес ходих,много добро впечатление ми направи. Личи си,че иска да си свърши работата. Другата седмица колата влиза в бокса за смяна на гарнитура и поправка на кормилната рейка /вероятно и там някое уплътнение се е скапало/. Директно след това я карам в Кукорево за боядисване. :-)Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tonko2.0T Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 Голф 2-ката ми я боядисва цялата,стана като нова отвънка и съм доволен от Ванката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
borki4 Posted July 11, 2014 Author Report Share Posted July 11, 2014 Дано и при мен да мине успешно упражнението :-)Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts