Jump to content

Ауди А6 Ц5 2.5 тди Куатро 180 к.с.

jansata

Recommended Posts

Здравей Те колеги,

от скоро си имам Ауди А6 Ц5 2.5 тди Куатро 180 к.с.

та исках да питам как да разбера дали колата е "С лайн", и или авант?

Разбрах , че комби си е комби а авант е модел на комби :) ии нещо такова а явно поредната българщина , а за S line  нямам табелки а, е с голямата навигация Recaro салона (кожа) дълбокото с комфорта за краката , подгрева и аудио системата Bose ???

Това найстина ме разсмя, съжалявам, нищо лично. :)

Ако колата ти е комби, значи е АВАНТ. За ЙЕС-лине, малко снимки няма да е лошо.

Вижте смешно е че питам аз знам за какво става въпрос идеята ми беше дали някой ще каже нещо интересно :) ще кача снимки скоро :)

Edited by jansata

Разбрах , че комби си е комби а авант е модел на комби :) ии нещо такова а явно поредната българщина 

Наименованието Авант  изобщо няма нищо общо с България то означава комби дори в документите си го пише,дет се вика седан Авант няма,докато Авант ес лайн е възможна комбинация защото второто показва не вид на купето а ниво на оборудването на колата.

Ми като оборудване е фул екстра , щори на врати и багажник и др работи който написах соларен люк , единствено няма само печка!!

Edited by jansata

И моята е комби,демек авант,само,че А4 с вътрешен и външен С-лайн пакет.

Има един бюлюк надписи S-line по нея,търси такива,ако нямаш,не е С-лайн,а някой спорт пакет.

Ето и линк със снимки, че тук не мми ги качва казва , че са голями , а са по 500 кб :D

ето -----> http://jansata.snimka.bg/automobiles/audi-a6-c5-2-5-tdi-kuatro-180-k-s.854792

забележка не съм я измил :)

Edited by jansata

И един съвет от по компетентни хора за ЧИП за тази кола , как , къде , какъв , и има ли смисъл???  Темата също та съм я пуснал с цел да се спре със спрекулирането с S line  серията, защото много обяви срещнах с написано S line , а по нея няма и един кв/мм S line.

какво значи качествено масло ... и защо този да е проблемен двг. аз не мисля да е !

Цитиране на предходно мнение!

Edited by VBI

Прочети малко мнения за този двигател и сам ще разбереш. Сам си написал, че от скоро караш колата как за толкова кратко време натрупа мнение за мотора ;)

За масло ти препоръчвам 5W40 за дизел на водещите производители. Лично аз ползвам на Castrol Magnatec, но ако имаш възможност може да му сложиш Castrol EDGE.

Edited by OliverQueen

Прочети малко мнения за този двигател и сам ще разбереш. Сам си написал, че от скоро караш колата как за толкова кратко време натрупа мнение за мотора ;)

За масло ти препоръчвам 5W40 за дизел на водещите производители. Лично аз ползвам на Castrol Magnatec, но ако имаш възможност може да му сложиш Castrol EDGE.

Castrol Magnatec

точно с такова масло съм , а за двигатела до колкото съм запознат не този а 150 кс е бил проблемен. Доста хора ми препоръчаха да си взема 180 - те кс. Колега да не ми се разсърдиш , но това че го карам от скоро не означава , че немога да бъда малко компетентен :) поздрави . Всяко мнение е добре дошло за мен и др колеги който се интересуват. Никой неказа за ЧиП ...

Чип-а го забравяш,освен ако нямаш излишни и се чудиш къде да ги харчиш  :hilezh: .

Сега ще питаш защо да го забравя. 

Ами помисли си,какви чаркове  се движат в двигатела и кутията и ги пиши за смяна  :steinigung:

Слагай "чип", двигателя друг става. Моя душегуб го търкалям 4 години така, едно ГНП смених в началото до тук. Много е важно какъв е ремапа, има доста самозванци тунери и не знаят какво правят по картите, или copy-paste на неизвестни файлове.

Най-обикновенно А6 авант е твоето.

И карай само с качествено масло, че това е най-проблемния двигател на ВАГ.

колега аз разбрах че повече проблеми създавали тея от 150 кончета,а от 180 те били една идея по-добре.

(ако се вярва на  това което се пише по форумите) 

Все едни и същи дертове имат цялата гама. Най-големия проблем е навъртяния километраж, предишната поддръжка и текущо състояние на екземпляра. Ако е безчинствано над колата и е поредния милионник, върнат на 160к, черната дупка на паричния поток е огромна. Моя като го взех, първо исках да погледна валовете и кобиличките с очите си. Следва инспекция на вакууми, управляващи клапани и геометрия на турбото. Другото е, че ГНП е консуматив.

Аз лично съм доволен от моята във всяко отношение, но тук има доста неуцелили сполучливи екземпляри и разни хейтъри, които налазват и разбиват темите, свързани с НЕГО двигател.

Интересно много мнения. А за това дали стария стопанин е бил тиранин е вярно, за нещастие това с мита за яловия двигател много ще се търка. Истината за мен е друга и тя е ,че двигателя е огън и е много добър, само ,че има не добре подържани и става така,че попада в България почва се едно икономисване с негодни консумативи и се стига до чупене. А относно "Изяжда Валовете" се получава от не добра подръжка, тъй като самия двг. е с по тесни маслени пътища се получава едно Леко запушване и спира да пръска масло горе и хоп ето двигатела е боклук, да ама не. Лошото е че искаме хубави коли да газареем ама не си даваме сметка ,че се подържат. Та дали са боклуци или не ако мислим ,че една кола на 15 год , колкото е моята , е нова май много има да учиме. Щом е дотътрила до тук значи си е читава, само иска някой да и обръща внимание на време и всичко е ОК . Ако не съм прав или съм обидил някой много се извинявам. Поздрави... :)

да прав е колегата ogip.

като цяло от кола до колаи от километри до километри балкан разлика.нз мойта на колко е реалниии но съм доволен.освен консуматива ГНП и другите стандартни консумативи като масла и ремъци по колата не съм сменял.изключение прави сфинщината която ми направи пъвия сервизаджия за която писах в друга тема и там налях пари като за още едно обслужване.сменят се почти задължително и еаким маркучите както каза ogip понеже са доста важни и почти вс правят те но това са 10-тина лева.колата е италианка не е фул екстри има сервизна книжка кога къде е ходила(аз нищо не разбирам на италиански за съжаление.)кода на двигателя е АКЕ 180hp q

Колега от доста време следя темите за точно този вид двигател и като цяло да ти кажа разликата спрямо 1.9 който много хвалят тук е само в разхода и вървежа.На едното се чупят дюзи(към 1600 ремонт)на другото валове(пак толкоз).Всички плюят по този двигател а на пътя всяко 3-то ауди а6 е с него и като гледам хората си ги карат и въобще не им пука че ядели валове и горели ГНП-та.Между другото и аз от 2 месеца съм със същият мотор на а6 авант(код на двг AKE) досега имам 3хил км и съм доволен.засега всичко е наред,решил съм да го чипна и аз но само ако дебитомера ми сдаде багажа,защото след чипване на този двг дебитомера отпада.Така че както ти казаха по нагоре някои колеги слагай хубаво масло и го сменяй на време и си свиркай и карай :) пък жена и кола(втора ръка) са на късмет.

а и за екстрите има отзад до резервната гума една лепенка със кодове

[url="http://www.dubnetworks.net/vw-vin-decoder.htm%C2%A0" -това е за вин кода

http://igorweb.org/equidec/ - а това е за екстри и оборудване

Edited by PLAMEN_79

казаха ми че този двигател се чипва само софтуерно и след чипът дебитомера се изолира и ЕКУ започва да върши неговата работа.затова ако си замине дебитомера е добре да се дадът 350лв отколкото 300 за нов дебитомер

Edited by VBI

Към колегата пуснал темата-''Извинявай,че пиша в твоята тема!''

Но пиша,защото съм имал и карал 2.5TDI V6 преди,S-line нямаш заводско,тея Рекаро седалки се сменят.

Кажи им на тия, които са ти го казали това, да сменят темата на разговор и дилъра.

:gut:  ок!

и аз се съмнявах в това ама нали съм малко лаик все още :)

Edited by VBI

Предполагам са имали предвид , че дебитомера в таблиците е само "лимитер" и може да се премахне ако дава занижени стойности. Истинате обаче е че дебитомер рядко се скапва, а по серивизте просто го сменят защото не могат да разберат че ниските стойности са от ненадуване  :hilezh:  Освен това специално на 2,5 ТДИ в него е вграден датчика за температура на въздуха и ако дебитомера даде тотално фера (а не само нсики стойности) пренаписването на лимитера на дебитомера няма да ти помогне.

знaчи пaк се получaвa вдин вид отпaдaне нa дебитомерa(не тотaлно премaхвaне) и той си остaвa сaмо кaто един вид темперaтурен дaтчик,a стойностите се определят от екуто,тaкa ли дa го рaзбирaм.бях чел в еднa другa темa че зa дa провериш дебитомерa ти дaли рaботи го откaчaш.aз го пробвaх този метод и ефектa беше достa внушителен,колaтa стaнa кaто сaмолет :) вървеше много по добре.след товa си взех спрей зa дебитомери и го почистих.сегa върви доволно.е не е кaто без дебитомер :)

Edited by VBI

Дебитомера се проверява с ВАГ-Ком. При бензиновите мотори е изключително важен (съответно по-прецизен и скъп) защото повечето на негова база мерят кислорода и определят сместа която е основна. При дизела гориво/въздушното отношение няма особенно значение (в смисъл няма да ти се изпече мотора от бедна смес или да ти играят оборотите заради някои милиграм), а при наще няма и дроселова клапа която да запуши потока. Затова дебитомера го играе само еко-рестриктор и лимитер на гориво които може да се наблюдава на 8-ми канал. Ако няма висока стойност (защото още не е надуло турбото) той лимитра горивото за да не се получи изпушване.

Дебитомера е 80лв нов бе хора, не давайте на чичко Бош 300 :D А иначе колега- и 150, и 180 кс - все същите кошници са, проблемите са си чести. И тук не говорим за коли на по 500к км, има прецакани мотори и на под 200к... Това е едно голямо недоразумение на ауди, което ние с удоволствие си караме  :hilezh:

Същия ама като на Б-моторите и само що се отнася до кобилиците/повдигачите. Мазането е друго, аз поне досега не съм чул за проблем с валове при 2.7/3.0 ...

Мазането е същото. Проблема с валовете е от износващи се маслени повдигачи които не пръскат добре маслото. Това се решава с по-неизносващи се повдигачи и ролки на кобилиците.

"проблемите" на моторите ще се решат катоп ги направят редови  :hilezh:

Аз имах предвид мазането при комън-рейлите (не вярвам главите на 2.7/3.0 да са идентични с тези на 2.5-цата  :huh: ). Иначе за повдигачите е ясна работата (освен това първите мотори имат и кофти дизайн на леглата за повдигачите в главите, което е предпоставка за разбиване на самите повдигачи), ама и смяната им някога не довежда до добър резултат (няма никаква гаранция, че само след 20-30к км няма да започне пак износване). А ролките на кобилиците определено намаляват натоварването, но съм виждал и сплескани ролки, така че няма ли масло - трагедията е гарантирана  :hilezh:

Нали при 3.0TDI V6 ъгъла между цилиндровите глави е вече 90 градуса/за да се достигне работния обем на мотора/,а при 2.5TDI V6 e 88 градуса.

Е разбира се че няма да го нарпавят 1:1 същия то нали прогрес има. Става въпрос, че като основа почти нямат разлика както приемрно с редовия 2,5. Ако погледнеш брошурките за SSP (Self study program) ще видиш, че мазилната система е пак на същия принцип и пак с филтър за картерните газове - които според мен е рпичината 2,5 и 3,0 да не горят масло.

Износването на валовете също така го има и при част от 1,9 моделите (за 2,0 не съм сигурен) - ама там никои не реве защото няма да сменя 4 вала , 24 кобилици и 24 повдигача и то след вадене на мотора заради дясната глава  :wall:

Да, за 1.9 си прав, но там има и друг момент, който утежнява ситуацията - помпа-дюза :) Вала е адски натоварен, защото има две дейности да върши, но все пак както казваш един вал и 8 повдигача са далеч от цената на 24 такива  :hilezh: Аз лично смятам да си карам колата докато се прецака пък после мисля да си взема направо две глави от BDG/BAU/BDH и въобще да не се занимавам :)

имат ли разлика с тези на 2.0тди помпа дюза от следващия модел,защото помагах на един приятел в сервиза да махнем един такъв двигател и бяха така с ролки и вътре имаха сачми като на лагер който бяха паднали,а едната ролка беше почти квадратна и се изумих просто как може да стане това. двигателя се маха понеже валовете излизат от задна страна а място няма.

Edited by VBI

хахахах да, и това с квадратните ролки го има (могат така хубаво да се деформират :D ) но все пак е по-добре от старите де...

Здравейте  колеги не се карайте темата е за инфо а не за скандали .... Аз съм по велико търново до 20 март без събота и неделя... който иска можем да се видим и да обменяме инфо

е нито в моя нито в на колегата поста има караница обсъждаме кой двигател от вс гадни е по -добър :) аз попитах и казах какво съм видял на подобни кобили :).и да може да си прав за това че са една идея по добро лагерните кобили :) сиг по късно се омазват от другите стандартните

мисля си да направим една тема и да видим колко от форума са имали проблеми с този двигател и по точно с валовете.мисля едва ли ще има двама трима :)

мисля си да направим една тема и да видим колко от форума са имали проблеми с този двигател и по точно с валовете.мисля едва ли ще има двама трима :)

Знаеш ли колко такива теми потънаха заключени, поради спам и обиди. По-добре не си го причинявай. Потърси с търсачката, има и анкета.

да видим колко от форума са имали проблеми с този двигател и по точно с валовете.мисля едва ли ще има двама трима  :)

Доста няма да си признаят, че са се нахендрили.

2-3 ще са, само че от 5-6човека извадка.

аз съм с АКЕ 2005г.с ролки на валовете,наближавам 300 000-1ви собственик,карана само с оригинални части и масло 5W50,обслужванията са правени от мен/имам нужните познания и инструменти/,ако се наложи смяна на валове 1000лв.са нищожна цена за кефа който ми е дала тази кола!

Проблемите при модела идват повече от собственика,мъчащ се да мине по-тънко и от майстори без опит и знания.

ами аз да кажа,че ако не беше предния майстор да ми счупи маслената помпа скоро нямаше да се налага да ги бутам но уви ... за сега имам една паднала кубилица и някое друго конче по-малко и ще се вкарва скоро в бокса.въпреки паднала кубилица не трака повече отколкото си трака :)казват че и разхода се вдига щото газоразпределението нам ко нам що ставало с него.от русе до троян средна скорост 69 км/ч ми даде 8.5 нз да се радвам ли да не се ли радвам.по проходите се качи рязко така нагоре но е нормално.чи тфа е от мен иначе съм доволен

Как разбра,че е паднала кобиличка?Моята имаше три паднали и си работеше без никакви шумове.Имаше теч от единия капак и я вкарах за смяна на гарнитури на капаците и така видяхме,че има проблем.Интересното беше,че валовете нямаха никакви проблеми.Смених ги всичките кобилички,повдигачи и тарелки и за сега всичко е наред.Поне така си мисля де,защото не ми се отварят пак капаците за проверка :) Иначе по-силното тракане са ми казвали,че се получавало от авансаторното бутало на ГНП-то.Абе като цяло е проблемен двигател,но по-скоро тези проблеми според мен се получават повече от ненавременно обслужване и пишман майстори.Колата я наричат душегуб,но според мен всяка една кола като навърти едни хиляди километри започва да сдава багажа и си гълта пари :)

аз съм с АКЕ 2005г.с ролки на валовете,наближавам 300 000-1ви собственик,карана само с оригинални части и масло 5W50,обслужванията са правени от мен/имам нужните познания и инструменти/,ако се наложи смяна на валове 1000лв.са нищожна цена за кефа който ми е дала тази кола!

Проблемите при модела идват повече от собственика,мъчащ се да мине по-тънко и от майстори без опит и знания.

АКЕ винаги е било с обикновени кобилици, да не си сменял глави? Иначе не е само до обслужване, мотора си е проблемен в някои случаи дори и перфектно да се грижиш за него. 1000лв наистина вече не са такава голяма сума, ако колата те кефи, но все пак трябва да прецени човек дали си заслужава (в случая на олроуд-а - да, но при мен на Б5-цата, която струва макс 3к...)

2005г.АКЕ е с ролки справка Audi AG.,това е мотора база за 4F серията използвана и до днес,и друг път съм казвал че'' Урода''е съвсем различна кола от А6.

митак махах и аз капаците така видях че е паднала .. но и без да се махат пак се вижда защото е първата кобилица която се вижда като отвориш капачката за маслото ... там се вижда вала и като светнеш с фенерче виждаш че няма мазане и паднала в дупката.

Е то така виждаш само първата предполагам.Има ли вариант да има паднали и първата да си е на мястото?Не помня на моята кой бяха паднали :)

E0B = "Black Edition"
1KD = Disc brakes, rear
3FR = Electric sliding/pop-up solar sunroof with automatic pre-selection
F0A = No special purpose vehicle, standard equipment
T5T = 6-cylinder diesel engine 2.5 L unit 059.B
2PV = Leather trimmed sports steering wheel
7Q2 = Navigation system with color screen
3L5 = Electric seat adjustment for both front seats
1SA = Without additional front underbody guard
J1G = Battery 450 A (92 Ah)
0L2 = Electric throttle actuation
3NZ = Rear seat bench unsplit, backrest split folding
3HA = Without leather parts scope
C0X = Alloy wheels 7.5J x 17
4UE = Air bag for driver and front seat passenger
1LT = Disc brakes, front
8GL = Alternator 120 A
8JG = Headlight with gas discharge lamp for driving on the right
8Q2 = Automatic headlight-range adjustment static
7K0 = Without tire pressure warning light
4KR = Laminated glass side windows, rear windows in heat-insulating glass
6XJ = Exterior mirrors: automatically dimming,electrically adjustable/heated
5MC = Decorative inserts
0G1 = Gearshift lever
U2B = Instrument insert with km/h speedometer,radio-controlled clock, tachometer, tripodometer and additional instruments
9Q2 = Multi-function display/on-board computerwith check control
4X4 = Side air bag, front and rear with curtain air bag
3Y3 = Roll-up sun screen for rear window and rear side windows
Q1E = RECARO sports seats, front
1AT = Electronic stabilization program (ESP)
7X2 = Park distance control, front and rear
0YS = Weight range 17 installation control only, no requirement forecast
X0A = National sales program Germany
8Z5 = Not hot country
VJ1 = Reinforced bumpers
4K4 = Radio remote controlled central locking
1BE = Sports suspension/shock absorption
0JK = Weight category front axle weight range 10
1N1 = Power steering
MR1 = 6-cyl. diesel engine 2.5 L/132 kW 24V TDI with fuel distributor injection pumpbase engine is T1K/T5T
6R2 = Leather gearshift boot
5D1 = Carrier frequency 433.92 MHz-434.42 Mhz
4GK = Laminated windshield, with sunshield
N5A = Leather seat covering "Cricket"

Превод с гуглето!

E0B = "Black Edition"
1KD = Дискови спирачки, задна
3FR = Electric плъзгащи / изскачащ слънчева люк с автоматична предварителна селекция
F0A = No със специална инвестиционна цел, стандартно оборудване
T5T = 6-цилиндров дизелов двигател 2.5 L единица 059.B
2PV = кожени почиства спортен волан
7Q2 = навигационна система с цветен екран
3L5 корекция = Electric седалка за двете предни седалки
1SA = Без допълнителна предна стража шасито
J1G = Battery 450 A (92 Ah)
0L2 = задействане Electric газта
3NZ = задна седалка unsplit, облегалката разделно сгъване
3HA = Без кожени части обхват
C0X = Лети джанти 7.5J х 17
4UE = въздушната възглавница за водача и пътника до него
1LT = Дискови спирачки, предни
8GL = Алтернатор 120 A
8JG = фарове с газоразрядни лампи за дясно движение
8Q2 = Автоматично регулиране на фаровете разстояния статично
7K0 = Без гума предупреждение налягане светлина
4KR = ламинирано стъкло странични стъкла, задните прозорци в топлоизолиращи стъкла
6XJ = Външни огледала: автоматично затъмняване, електрическо регулиране / отопление
5MC = декоративни вложки
0G1 = скоростния лост
U2B = Instrument вложка с км / ч за измерване на скоростта, радиоуправляеми часовник, оборотомер, tripodometer и допълнителни инструменти
9Q2 = Мултифункционален дисплей / бордово оборудване за контрол проверка computerwith
4X4 = Side въздушни възглавници, предни и задни със завеса въздушна възглавница
3Y3 = ролетни слънцезащитни средства за задното стъкло и задните странични стъкла
Q1E = RECARO спортни седалки, предни
1AT = Електронна програма за стабилизиране (ESP)
7x2 = паркирване, предни и задни
0YS = тегло само набор 17 инсталации за управление, всяка прогноза изискване
Програма X0A = Национални продажби Германия
8Z5 = не гореща страна
VJ1 = стоманобетонни брони
4K4 = управляван дистанционно централно заключване
1BE = Спортно окачване / шок абсорбция
0JK = Тегло категория предния кръг осовото натоварване 10
1N1 = Хидравличен волан
MR1 = 6-цил. дизелов двигател 2.5 L / 132 кВт 24V TDI с дистрибутор впръскване на горивото pumpbase двигателя е T1K / T5T
6R2 = Кожен скоростен лост за зареждане
5D1 = носеща честота 433.92 MHz-434.42 Mhz
4GK = ламинирано предно стъкло, с sunshield
N5A = кожена седалка, обхващаща "Cricket

ето и кодовете на табелката

2005г.АКЕ е с ролки справка Audi AG.,това е мотора база за 4F серията използвана и до днес,и друг път съм казвал че'' Урода''е съвсем различна кола от А6.

Не разбрах това за справката? Защото по ЕТКА си е с обикновени

Е колеги дайте да направим малко развносметка до тук. КОлко от Вас биха пак скочили на този Лъв... :) И защо сме толкоз негативни към него като всичко е ясно, калпави майстори и негодни стопани... Ако обидя някой или не съм прав моля за извинение!

Аз му знам слабите места и кътните зъби и как се лекуват, бих скочил пак, ама докато изкарам живота на моята има май доста време и тогава вероятно няма да е оферта вече, но кой знае...

Иначе тук има юзъри, скочили от един на следващ 2.5.

Колегите от София хайде да направим една среща някъде да се видим и да поразменим малко инфо за тия машини. Попринцип след 20 март съм свободен, че съм на Търново малко по работа..... за всеки нов стопанин на колата ще  е добре :)

Има си тема за срещи... Единствената идея, която виждам, е че форума го е срам от тоя мотор и не броят колите с НЕГО за истинско аВди :hilezh:

КОлко от Вас биха пак скочили на този Лъв... :)

На мен това ми е втория "душегуб"  :hilezh: . По времето когато карах първия във форума се носеше мълвата как тия коли ще изчезнат до година-две....

Колеги имам един Въпрос, имам на огледалото за задно виждане един датчик от предната страна леко в страни някой знае ли какво е? И как се отпушва отдушник на резервоара ?

Edited by jansata

Колега предполагам си с хроматично (затъмняващо се) огледало за задно виждане. Ако е тъка този датчик отпред следи дали наоколо е светло ( ден ) или тъмно, също тъка в доната част на огледалото трябва също да има едно сензорче което да отчита светлина от фаровете на движешият се зад теб автомобил и да подаде ток към огледалото за да се затъмни.

Лесно можеш да провериш дали работи, даваш на контакт и си слагаш единия пръст на тоя датчик отпед, ако всичко е ОК огледалото трябва да започне да потъмнява.

Edited by Omega_a

Колега предполагам си с хроматично (затъмняващо се) огледало за задно виждане. Ако е тъка този датчик отпред следи дали наоколо е светло ( ден ) или тъмно, също тъка в доната част на огледалото трябва също да има едно сензорче което да отчита светлина от фаровете на движешият се зад теб автомобил и да подаде ток към огледалото за да се затъмни.

Лесно можеш да провериш дали работи, даваш на контакт и си слагаш единия пръст на тоя датчик отпед, ако всичко е ОК огледалото трябва да започне да потъмнява.

да колега и аз си го мисля това, НО си мисля дали не е за навигацията нещо като радар за камери.....

Не, сензор за околната осветеност е и както ти каза колегата - можеш да го тестваш, като го запушиш с пръст (огледалото трябва леко да се затъмни). Моето оригиналното беше изтекло, купих си две различни втора употреба и нито едното не функционира...

• 2 weeks later...

дали фърля масло на вала ... но за да видиш всички се махат капаците .. иначе не се разбира освен ако не трака много повече от колкото си трака :)

интересно !!! ми да ти кажа работи си нормално даже доста мазно. Ма и разхода ми дигна като чели, общо взето с един резервоар колко се минава при нормално каране??

Edited by VBI

ами ако ти се е качил разхода би трябвало някоя кобилица да е паднала понеже ти се променя газоразпределението и цилиндъра бачка наполовина.

Сега зимата разход 11-13 е нормално,ако е по-нагоре не е лошо да чекнеш дебитомер,защото доколкото знам заради него се получава висок разход на гориво :)

не играе кой знае колко голяма роля тоя дебитомер за нафтовите печки че да качи 1-2 литра.като махнеш егр клапана нали се ошашква дебитомера показва по големи стойности но не съм чувал да вдига разход.да ме поправят хората който знаят със сигурност

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...