Jump to content

Помощ за газов инжекцион? Ауди А4 В5


Recommended Posts

Здравейте, 

Наскоро се сдобих с Ауди А4 В5, 99г., АDR, QUATTRO, 125 hp. Възнамерявам да му сложа газов инжекцион, понеже разходът на бензин е доста висок. От Пловдив съм и се оглеждам сериозно за подходящ сервиз в града, още повече след като успях да посъбера около 1200-1300 лв. По форумите четох много противоречиви (или по-скоро негативни) отзиви за сервиза на Ланди Рензо и на Фобос. Много колеги на работа препоръчват ВRC. Какво бихте ми препоръчали, какъв опит имате с гаовите инжекциони на този модел Аudi и къде в Пловдив мога да открия читав сервиз за монтаж? 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега за мен има само 2 марки... Landi Renzo и BRC (90% от колите внесени от италия са с тези 2 марки...). За мен която и да избереш от двете няма да сбъркаш. Като съвет мога да ти кажа да и смениш поне свещите и да направиш една диагностика преди монтажа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди години си слагах ГИ в Пловдив в сервиза на BRC в Тракия. Тогава си оставиха ръцете по монтажа, мързеше ги, сега не знам как е положението. Напълно подкрепям мнението на колегата avudi. Преди да отидеш за монтаж разгледай различните варианти и когато я вкараш в сервиза изрази претенциите пред майсторите за да не се ядосваш после и да ти е кеф като вдигнеш капака на колата.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

от Пловдив съм и се оглеждам сериозно за подходящ сервиз в града, още повече след като успях да посъбера около 1200-1300 лв

Вече поставят ГИ за 700-800 лв. За стотен път пиша, че реалната му цена варира около 400 лв без бутилка и тръба, останалото е хонорара за поставянето. Моя ГИ храни 1.8Т с чип 220 кс вече година и половина, затова споровете са излишни. Редактирано от integrale45
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колегата integrale45 е прав . за цената . Отдавна ГИ не струва толкова . и аз мисля да слагам. Преден кит на Ловато е 430 лева . останалото е пари за труд , една бутилка , тръби и пълначка, който не мога да преценя дали е оправдан. 

 

аз също се ослушвам за читав сервиз във софия обаче , защото там където ми слагаха (местиха) газовата от предишния автомобил , положението е пълна скръб и там няма да отида повече. Става за въпрос на сервиза в ж.к. Красна Поляна на вагон ресторанта (ъгъла на Вардар и Стамболийски). Там не ходете никога за нищо на света.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен ако бяха толкова добри уредбите по 800лв щяха да ги слагат и в италия. Не е само до марката, защото човека който ще ти я монтира не продава само стока а услуга. Всички системи работят по един или друг начин просто трябва да попаднеш на точния майстор за да нямаш проблем и марката няма да е толкова важна. Аз съм склконен и да дам 400+ на майстора просто да нямам проблеми (не ме интересува кой как ги взема)

Редактирано от avudi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В OLX имало обяви с продажба на нови ГИ всякакви марки около 370-400 лв.Дочух от колеги,че продавачите предлагали и поставянето му,като се доплати допълнително 80 лв за услугата. Разбира се се дава и гаранция.По добре колегата да проучи добре нещата и сам да реши.Моя ГИ го постави един приятел.Времето,което му отне беше по малко от един 1 час.Бутилката и тръбата си бяха на колата.Колектора беше разпробит и бях завил дюзите. От него остана навръзването на инсталацията и поставянето на редуктора/изпарителя/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Несериозно е да се твърди, че качествени фронт китове като тези на Ланди или БРЦ могат да се намерят за под 700 лева нови. Не че не може, но не е лесно. 

 

Монтажите в БРЦ Пловдив вече не са толкова нескопосани, Ласков ГАЗ също монтира БРЦ с много прибрани монтажи, Янаджиев и той монтира добре вече(моята кола я взех с монтаж от там и монтажа беше безобразен). За Ланди не знам дали има освен тези на Кукленско шосе.

 

Може и нещо втора ръка да се измисли, все пак са си стабилни компонентите от тия две марки и без особени драми си карат по 200-300 ккм, особено ако са свалени от някоя нов внос скрап.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...