Jump to content

Проблем с ел. стъкла


beili

Recommended Posts

Здравейте. До скоро всичко си беше наред,при загасяне на колата стъклата си продължаваха да работят до отваряне на врата,а за да заработят отново трябваше да се подаде контакт,а сега трябва да си е подаден контакт постоянно или стъклата не работят..Другия проблем е ,че когато свалях стъклото на водача с едно натискане слизаше до долу ако не се натисне бутона отново,а сега това не работи.

Някой с подобен проблем или идеи за решение ??

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То е най-голямата кутийка под волана. Моето също е презапоявано. Ако решиш да го сменяш да знаеш че са поне два модела. На синът и моето са различни. Моето смъква до долу с едно натискане (по-нов модел) Неговото смъква и дига до горе само с едно натискане. Не са взаимозаменяеми май. Успех. :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се възползвам от темата, моя проблем е че стъклото на шофьора започна да слиза на етапи (тресе се странно 2-3 пъти и после слиза нормално, при качване няма проблем) а на пасажера стъклото слиза и се качва трудно. Предполагам просто ще трябва да сваля корите и да видя къде е проблема, но все пак исках да видя дали някой е имал точно тези проблеми и как ги е решил ? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В отговор на Виктор 19... Преди 2 - 3 дена точно решавах много подобен проблем, Малко по темата със стъклата, защото може да му е полезно на някой.
Първо, както споменах преди няколко дена при отварянве на задно лаво стъкло на кабриото, като стигна додолу и нещо издрънча и там си остана. Двигателчето го чувах, че бачка, но ни надолу, ни нагоре. Звъннах на няколко приятели и познати, но към момента на никой не му се занимаваше с такъв проблем, че при кабриата си е хамалогия да се разглоби отзад за достъп до стъклото. Дадоха ми обаче телефон на една фирма, която оправа жила и стъкла "Микрон - Доцев" в кв. Княжево се намира след колелото на 5-та трамвай 2-та пряка дясно.
Закарах колата, казаха за 2 часа, че ги оправят, но имах работа и на другия ден се разбрахме сутрината да я взема. Отидох на другия ден пробвах 2-3 пъти работеше, платих (80 лв струваше има и гаранция 2 г. на ремонта) и тръгнах ...На първото кръстовище си викам да пробвам пак свалям стъклата и това задното пак дрън-тряс и спря по средата (пак се повреди) Веднага обратен и при тях за рекламация. Приеха я веднага колата без разправии, казаха наша грешка и пр. и понеже и предно дясно имаше от време на време симтоми, каквито е описал колегата (причаткване и задържане при спускане само) им казах да отворят и оправят него да не ми изиграе номер в неподходящ момент. Обясниха ми, че обикновено се чупели някакви пластмаски от старост и заради това.
На другия ден си взех колата тествах всичко работи за сега е ОК. Издадоха ми гаранция и за 2-то стъкло (платих и него) За задното се оказа, че се е счупила някаква шпилка от ръжда и от там драмата.
В общи линии това е на който не му се занимава да сваля кори и пр. има варианти... ;)  Да видим, колко ще издържат след тея ремонти.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен проблема се оправи. Скъса ми се жилото за отваряне на предна лява врата.Свалих кората отидох си купих жило,монтирах го и сглобих всичко по обратния ред и проблема с стъклото се оправи. Може би нещо в буксите при бутоните за управление не са контактували добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Моя проблем с неотварящото се стъкло се оказа че моторчето ми е заминало, но има ли по лесен начин за смяната ? Понеже докато установя проблема се оказа че трябва да сваля цялото стъкло с рамката и общо взето да развия може би 15 болчета... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леееко ме дразни автоматичното смъкване на стъклото на шофьора, когато натисна бутона за надолу. Възможно ли е да се ИЗКЪРТИ тази екстра?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...