Jump to content

"Зацапан" дебитомер - 2.5 тди


150hp

Recommended Posts

Здравейте. Двигателят е 2.5 тди 180 коня. Откакто го имаме, винаги ми е правило впечатление че под 2000 оборота не може да помръдне. Бях се примирил с това и си карах безпроблемно. Онзи ден обаче, не знам какво му беше станало, но вървеше много повече от обичайното. Турбото надуваше и го усещах още от 1400-1500 оборота. Понеже карам по едни и същи маршрути, забелязах, че моторът преодолява баири, наклони и изкачвания с огромна лекота. Понеже това отпушване и поведение страшно много ми харесаха, реших че именно то е нормалното. Уви, радостта ми беше кратка. След 1-2 дни нещата се върнаха в изходно положение. Отново по-голяма тромавост в ускорението и голяма турбо дупка до 2100-2200 оборота.

Отидох на диагностика, където ми казаха че всичко е ОК, но дебитомерът ми бил "зацапан". Попитах налага ли се да го сменявам, но ми казаха че на този етап не се налагало. Аз обаче искам да си върна вървежа, който е описан по-горе. Дали мудността се дължи на дебитомера, при положение че други грешки не се индикират?

Не ми свети чек за грешка и никога не е светил. Нужно ли е да купувам нов дебитомер при това положение?

Редактирано от 150hp
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и aз го имaм този проблем.купих си от aутоплюс спрей зa дебитомери и го почистих имaше ефект но незнaм докогa.преди дa го почистя кaрaх мaлко с откaчен дебитомер не можех дa си познaя колaтa нaпрaво откaчaше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен има и още един - както си върви с 1700 оборота примерно, изведнъж си променя звука като на селскостопански трактор. Това продължава няколко секунди, след което като дам газ изчезва. Не знам дали има общо с гореописаното поведение.

 

А ти като почисти и откачи дебитомера, забеляза ли от колко оборота започва да ти надува? Повече ли теглеше, конкретно до 2000 оборота?

Редактирано от 150hp
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мисля че от 1400 тръгвaше и дa теглеше достa повече

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Здравейте,онзи ден закачихме колата на диагностика и ми показа че дебитомера не работи в нормалните норми и при мен е малко като спъната колата и ми качи разхода.Ще може ли да споделите какво беше развитието с дебитомера,има ли смисъл да го почиствам или да купувам нов

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моя след почистването отпреди 7-8 месеца не е правил проблеми 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ви питам... По какво разбирате, че дебитомера е замърсен? Смисъл може ли да се установи като се погледне самия дебитомер или трябва да се тества с вагком? Наскоро слагах спортен филтър на колата и дебитомера беше видимо чист.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моя беше видимо чист , но като го пръснах с спрея светна . Хваща много тънак слой мръсно и на пръв поглед изглежда ок но не е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...