devila Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Здр на всички имам b6 2.4 мотор и ми изпадна едно 2.5 тди 4х4 за малко пари и ви питам струва ли си да се прави интервенцията.Какво ще е нужно.Донора има всичко но е без турбо. Другото,което е да ли има начин да се хване диференциала и задното окачване за купето по точно диференциала.Освен това имам и кутия от 2.4 4х4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan Gatev Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Диференциала се държи за задния мост, но той така или иначе ти трябва защото са различни мостовете на предно и куатро. Най- вероятно ще трябва да смениш и резервоара а за генерацията не съм сигурен. После регулировка на мостове, обучение на компютри и трябва да се получи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
integrale45 Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Задния диференциал и този в скоростната кутия трябва да са с еднакво предавателно число. В повечето случаи бензиновите са с 4.11, а дизеловите 3.89. В случая ти имаш комплект от дизеловата трансмисия. Четох някъде, че при В6 по лесно се случвали нещатата от предно към quattro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pav3l Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Щом имаш целия донор 4х4, значи имаш ПОЧТИ всичко нужно - донора е дизел. Сменят се резервоар, генерация, заден мост к-т (може и отделни части, но няма смисъл), всички алуминиеви топлозащитни ламарини, трансмисията. Единствено се режат две планки от донора и се заваряват към новото 4х4 - за висящия лагер. Следва окабеляване на втория поплавък до таблото и прекодиране на всичко с компа, че е 4х4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
digunan Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Мисля, че тук ще намериш отговори на всичко, което ти е необходимо: http://www.audizine.com/forum/showthread.php/381996-FWD-to-AWD-Conversion Link to comment Share on other sites More sharing options...
devila Posted October 3, 2015 Author Report Share Posted October 3, 2015 (edited) Мерси за бързите отговори днеска си мислех за висящия лагер По точно как да се завари на аргон ли на нещо другоМерси за бързите отговори днеска си мислех за висящия лагер По точно как да се завари ламаринката на аргон ли на нещо друго Edited October 3, 2015 by devila Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frozen1 Posted October 30, 2022 Report Share Posted October 30, 2022 Аз имам друго питане, трябва ли да се минава КАТ? Понеже ако в талона пише, че си на предно, ще имаш ли после проблеми при минаване на преглед? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts