Jump to content

Предно към 4х4

devila

Recommended Posts

Здр на всички имам b6 2.4 мотор и ми изпадна едно 2.5 тди 4х4 за малко пари и ви питам струва ли си да се прави интервенцията.Какво ще е нужно.Донора има всичко но е без турбо.

Другото,което е да ли има начин да се хване диференциала и задното окачване за купето по точно диференциала.Освен това имам и кутия от 2.4 4х4.

Диференциала се държи за задния мост, но той така или иначе ти трябва защото са различни мостовете на предно и куатро. Най- вероятно ще трябва да смениш и резервоара а за генерацията не съм сигурен. После регулировка на мостове, обучение на компютри и трябва да се получи.

Задния диференциал и този в скоростната кутия трябва да са с еднакво предавателно число. В повечето случаи бензиновите са с 4.11, а дизеловите 3.89. В случая ти имаш комплект от дизеловата трансмисия. Четох някъде, че при В6 по лесно се случвали нещатата от предно към quattro

Щом имаш целия донор 4х4, значи имаш ПОЧТИ всичко нужно - донора е дизел. Сменят се резервоар, генерация, заден мост к-т (може и отделни части, но няма смисъл), всички алуминиеви топлозащитни ламарини, трансмисията. Единствено се режат две планки от донора и се заваряват към новото 4х4 - за висящия лагер. Следва окабеляване на втория поплавък до таблото и прекодиране на всичко с компа, че е 4х4.

Мерси за бързите отговори днеска си мислех за висящия лагер

По точно как да се завари на аргон ли на нещо друго

Мерси за бързите отговори днеска си мислех за висящия лагер

По точно как да се завари ламаринката на аргон ли на нещо друго

Edited by devila

• 7 years later...

Аз имам друго питане, трябва ли да се минава КАТ? Понеже ако в талона пише, че си на предно, ще имаш ли после проблеми при минаване на преглед?